Иван Костов
Иван Костов не вярва на Румен Радев

Иван Костов: Да вярвам на Радев? Опазил ме Бог! Той няма качества и говори с шаблони!

Бившият премиер Иван Костов с остри думи за президента Румен Радев!

Иван Костов, който беше премиер на България от 1997 до 2001 година, заяви категорично, че не вярва на президента Румен Радев. Според него, държавният глава няма политически качества и звучи твърде шаблонно в изказванията си.

Иван Костов
Иван Костов не вярва на президента Румен Радев

„Кой би тръгнал зад човек, който реално няма възможността да направи партия и говори заучено и с шаблони. Всички сме го констатирали това“, каза Иван Костов, пише сайтът mediapool.bg.

По думите му (опазил го Бог!) Радев не е отговорил на очакванията към него щом е застанал зад протестите, явно организирани от един олигарх с криминални обвинения (визирайки Васил Божков).

Бившият министър-председател е категоричен, че в страната ни в момента политическа криза няма и тя се създава и внушава целенасочено, пише сайтът tribune.bg.

„Отправял съм препоръки и критики и към правителството, и към Бойко Борисов. Но това не означава, че те трябва да подадат оставката си и да се стигне до служебен кабинет или предсрочни избори“, заяви Костов.

Той припомни, че никога не му е било предлагано от страна на Румен Радев, да стане служебен премиер и да оглави евентуално служебно провителство. А и да е имало такава покана, щял да я отхвърли – точно, защото няма вяра в президента.

Не на последно място Иван Костов предупреди българите да бъдат много внимателни на кого вярват и кого подкрепят, за да не останат излъгани надеждите им за по-добро бъдеще. Както вече се е случвало неведнъж у нас.

В тотален противовес с думите му обаче, голям процент от хората в България се припознават в личността на държавния глава Румен Радев. Рейтингът на президента става все по-голям, в сравнение с този на Бойко Борисов, за чиято оставка продължават да скандират.

Фактът, че дори партията на Слави Трифонов излезе на преден план пред тази на Борисов, според последните проучвания, говори само по себе си. Преди дни Алфа Рисърч обяви, че ако изборите бяха сега, то Дългия и хората му щяха да отнесат най-голям брой гласове.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Нешка Робева за Кирил и Асен

Нешка Робева към Кирил и Асен: Получихте храчка в сурата, а се облизвате! Свършени сте!

Нешка Робева е убедена, че ПП е вече история! Партия ПП на Кирил Петков и …

5 Мнения

 1. Мисирки, заглавието е напълно смислено, но защо не публикувате интервюто, а импровизирате хибридно с подбрани добавки?

 2. Станински

  Аз пък не вярвам на цигани !?

  • Скрийсе бе Мангал че на тебе има ли някой който да вярва мошеник ,ликвидатор мръсен продажник Инан Костов ти си виновник т България сега да е на този ред ти разпродаде цяла България и заслужаваш да гнеш в затвора мръсник ,долен предател

   • Светла

    На Борисов ли да вярваме? ББ лъже и си мени мнението. Като ветропоказател е. Той няма мнение. Американските и европейските ветрове съсипаха България.
    Президента ще си го преизберем.

 3. Съp Пичук

  Президентът е неадекватен. Неговата функция в създалата се ситуация е медиатор между враждуващите страни в конфликта. Не го направи. Ако ли пък толкова държи на опозиционността си спрямо Борисов, трябваше да напусне президентския пост и да излезе на площада. И това не направи. Де факто нямаме президент и изобщо не вярвам в медийната мантра, че му растял рейтингът. Как не! По-лошото е, че и премиер нямаме. Имаме някакъв гузен и уплашен човечец, който обикаля села и паланки и се саморекламира, докато чергата му, образно казано, гори. При това положение е несъстоятелна критиката, че протестиращите нищо не предлагали за след оставката. На фона на сегашното безвремие и бездействие от страна на „отговорните фактори“, оставката поне би раздвижила блатото и би докарала ново правителство, което трудно би могло да бъде по-некомпетентно от сегашното.

 4. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *