Олег Торсунов
Д-р Олег Торсунов предава личния си опит и знания

Д-р Торсунов: На 90% ще избегнете Covid-19, просто три пъти на ден приемайте по малко…

В лексията си д-р Олег Торсунов обясни точно какво да правим, за да избегнем Covid-19!

Прочутият в повече от половината свят д-р Олег Торсунов се притича на помощ с познанията си в борбата с ужаса на годината Covid-19.

Олег Торсунов
Д-р Олег Торсунов предава личния си опит и знания в помощ на ситуацията с коронавируса

В дните, когато милиони хора са в паника от пандемията и то съвсем обяснимо, кандидатът на медицинските науки и автор на редица трудове съветва нещо, на пръв поглед съвсем лесно и простичко. Но с огромен ефект.

Д-р Торсунов призовава всички да се снабдят с най-обикновен джинджифил – корен от него. Той трябва да се приема ежедневно – или под формата на отвара, или настърган и смесен с лимон, с мед, а може и просто да се смуче обелена част от него.

„Този вирус панически бяга от джинджифила, известен с многобройните си антибактериални и живителни съставки. Аз съм личния пример за това. В първите месеци на коронавируса дори не съм слагал маска в самолета, когато това не беше задължително.

Носех обаче винаги в себе си джинджифил и хапвах по малко по време на пътя. Да, лютиво е. За някои хора е дори неприятно на вкус и мирис, но е нещото, което ще ви помогне. На 90% ще избегнете заразата с него, а дори да сте се заразили, ще се излекувате бързо“, обяснява медикът.

Достатъчно е да се направи отвара от куркума и джинджифил, или три пъти на ден да се хапва по съвсем малко мед, разбъркан с джинджифил. Дъвче се много бавно, а действието му против вируса продължава до 4 часа, твърди лекарят, пише сайтът fakti.bg.

Също така той препоръчва горещо консумацията на екстракт от бъз – удивителен за имунната система, както и желязо, цинк, селен и витамин Д.

С имуностимулаторите обаче е забранено да се прекалява и да се надхвърлят посочените дози, за да не се получи обратен и на практика вреден ефект.

Въпреки гарантираните си съвети обаче, д-р Торсунов отбелязва, че всички ние трябва да погледнем сериозно на случващото се в света и бъдем отговорни към близките и себе си като спазваме елементарни норми на хигиена и дисциплина.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Тялото започва да губи мускулна маса, силата на мускулните влакна намалява, костите стават по-крехки.

Проблеми със ставите, костите и мускулите с напредване на възрастта

С напредването на годините в човешкото тяло настъпват различни промени на обмяната на веществата и …

Едно мнение

  1. Милчо Бендурски

    От възрастта е.Простено и е!

  2. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *