PCR тест цена
PCR тест цена - една огромна лъжа

Кузман Примджанов: Държавата ни го заби! Плащаме двойно за тестовете, за да пълним гушите на 5-6 индивида!

PCR тест цена – една огромна злоупотреба, разкри партньорът на Миглена Ангелова!

Бизнесменът Кузман Примджанов, който е популярен и като партньор на водещата Миглена Ангелова, избухна вбесен. Той не може да преглътне огромната измама с цената на PCR тестовете, така широко използвани в дните на пандемия.

PCR тест цена
PCR тест цена – една огромна лъжа

Ясно е, че в момента хората масово се изследват за Covid-19 и масово сами плащат за тестовете си. Които вървят на цени от 100 до 130 лева, като такива за сто лева са срещани толкова рядко, колкото и бялата лястовица.

Бизнесменът цитира потресен думите на белгийска професорка, която ясно и точно обяви, че стойността на PCR теста е 14 евро. Това включва материалът и тампончето, с което се взима пробата. Ние обаче заплащаме за него 130 лева.

„Уникалната ни Здравна каса заплаща на лабораториите по 60 лева, защото явно трудът им е оценен на 30 лева. Аз обаче питам защо, аджеба, ние даваме останалите пари – това са между 50 и 70 лева.

Любезната ни държавица не можа ли поне в този момент да не ни го забива и да не опразва джобовете на хората заради интереса на няколко определени фирмички?!“, гневи се Кузман Примджанов.

Той цитира здравния министър проф. Костадин Ангелов, който заяви, че държавата не можела да постави пределна ценова стойност на PCR теста. А, за да се доберем и до безплатните тестове, които все пак съществуват, трябвало да имаме пет симптома.

„Тези пет симптома са следните – температура, кашлица, болки в мускулите, задух и липса на обоняние. Само че какво правим ако случайно обонянието ни си е наред?!

А и дали си дават сметка, че „късметлиите“ с всичките пет симптома накуп, хич не са за тест, а направо за интензивното?!“, коментира Кузман Примджанов.

И настоява да знае, да получи отговор, както и всички български граждани, защо се плащат тези суми. И защо в най-тежките дни на криза и пандемия, се пълнят гушите на пет-шест индивида.

Докато народът, масово обеднял, не успява да покрива дори ежедневните си битови нужди, камо ли да разполага с излишни пари за тестване.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Изборът на чай за отслабване може да бъде трудна задача с множеството налични опции.

Как да бъдем сигурни в качеството на избрания чай за отслабване

Изборът на чай за отслабване може да бъде трудна задача с множеството налични опции. Гарантирането, …

Едно мнение

  1. Димитър Кънев

    Аз съм съгласен с г-жа Нордел.Ще бъде добре Президента да поеме цялата власт.Не вярвам че той ще злоупотреби и да ни предаде.

  2. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *