Иво Сиромахов
Иво Сиромахове категоричен - на българите свободата им е подарена

Иво Сиромахов: Българите нищо не са извоювали! На преклонените главици свободата им е подарена!

Иво Сиромахов шокира мнозина с думите си днес!

Иво Сиромахов винаги е бил с остър и не дотам тактичен език, но днес буквално шокира хиляди българи с изказването си. И то навръх Националния празник на България трети март. Разбира се, имаше и такива, които се съгласиха с него, заставайки зад мнението му.

Иво Сиромахов
Писателят и сценарист Иво Сиромахове категоричен – на българите свободата им е подарена!

А то е, че българите реално не празнуват нищо днес, защото нищо не са си извоювали сами. Според Иво Сиромахов свободата на народа ни е подарена – подарена на хаджииванчохаджипенчовците и на преклонените главици, дето сабя не ги сече.

„Ако се замислите ще видите, че онези истинските българи – тези, за които свободата действително е била важна, изобщо не са я дочакали. Те са убити доста преди големия ден.

Това са Васил Левски, Георги Бенковски, Христо Ботев, Ангел Кънчев, Тодор Каблешков, както и огромна част от българските опълченци. Така че, харесва ни или не, истината е, че през 1878-ма година на нас са ни я подарили свободата. Подарили са я на преклонените главички“, изригна Иво Сиромахов.

И не крие възмущението си, че освободени са се оказали именно тези подобия на хора, които са считали Левски и Ботев за безумци. Защото, по думите му, свободата не трябва да се празнува, а да се отстоява и извоюва всеки Божи ден.

„Имаме избор пред себе си – от едната ни страна са оковите и паницата с помията, а от другата свободата и правото да вървиш изправен, да бъдеш този, който искаш. Кое ще изберат повечето от днешните българи, а?!“, пита Сиромахов.

И отговаря, че няма да даде отговора, който му изниква, защото не иска, а и го е срам. „За свободата не може да се говори и да си спомняш веднъж годишно. Хайде, честит ви празник“, завърши сценаристът.

Споделяте ли мнението на Иво Сиромахов и ако не, може да оставите своето лично мнение в коментари под статията. А ако смятате, че той е прав, напишете ни защо мислите така. Честит празник, България!

За Виктория Стоянова

Прочети още

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? Бeбе, деца. Биография и образование

Мика Стоичкова. Съпруг, гадже, бебе. Биография

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? …

12 Мнения

 1. Бай КойЧо

  На този еврейн Иво Сиромахов, ако са му подарили държава да си ходи в Израил. Дори не е ходил войник да се научи, как се защитава род и Родина. Ако тоя сценарист ще е главния съветник на Слави, от сега е ясно, че ще продължат предателската политика с гейберастите и седерастите!

  • Стоян Демиревски д-р на ист.науки

   Абсолютно съм съгласен с Иво Сиромахов.Робското чувство на българина е вкоренено в него.Примерите са стотици.Фактът,че в момента ни управлява една мутра и всички му се кланят е красноречив.

   • Свилен

    Цял живот съм се убеждавал, че е така.
    Много малко свободни хора има в България? И съм сигурен, че всички се раждат свободни но не живеят свободно. Възпитанието ни е робско.
    Робът никога не може да бъде освободен. Защото съзнанието му е робско.
    Днес всички са роби на парично финансовата система. Включително и тези, който печатат финикийските знаци .
    Свободни са само в психиатричните заведения, освен ако не ги преследва някой.
    Свободата е вътрешно убеждение и желание на всеки човек. Но всеки човек е зависим от обществени закони, догми и внушения. Свободата е лично желание , а не е обществен продукт, обвид в шаблон или закон!
    За всеки обществен строй свободата има различни измерения. Днес е с най-уродливата си форма.
    Свободия!

 2. Евгения

  Иво Сиромахов! Много е лесно да говориш когато си свободен и нищо не те застрашава! Много е лесно да говориш, когато в събитията не си участвал! Да надраскаш измишльотини не те прави герой! За съжаление, такива като тебе си изграждат името чрез нагаждачество спрямо обстоятелствата които ти се предлягат за да се чувстваш охолно, дори и с цената на авторитета си! Срамувам се от такива като тебе! Жалко че много сте се навъдили! Казва ти го човек който живя и мина през огън и жупел за да се върне в Родината! Видях с очите си смъртта, млади момчета които си дадоха кръвта за свободата на своята страна! Голям залък глътни, малка дума кажи или замълчи! Ако беше истински родолюбец щеше да бъдеш там горе със своите събратя!

  • Агнеса

   Колкото и да плюете в коментара Ви, истината е винаги жестока! Наистина ни е подарена тази свобода! И я взеха,получиха я ония, които предадоха за шепа грошове всички родолюбци и революционери! А Вие къде сте видели и кога някой да е пролял кръвта си за България през последните години,а?! Нищо лично към Вас….но Иво Сиромахов казва истината!

   • Аз не мога да се съглася с мнението на Сиромахов .Много е лесно от позицията на времето да се говори. Много смелост и голямо сърце и то родолюбиво е необходимо. По- добре сега Сиромахов да говори за хилядите хора , които ровят по кофите. Нали знаете сит на гладен вяра няма

 3. Много българи се оказаха предатели,защото предават хората,които са тръгнали да се борят за свободата на България.Това става по време на турското робство и по времето на кафявата чума.Днес има хора,които предават България

 4. Огнян Стоянов

  Абсолютно прав е този Сиромахов! Болшинството булгаристанци са кириакстефчовци днес. Примери безброй: вал. симеонов, ал. йорд, марешки, г. марков, б. борисов и всички гласуващи за сдс и др. меркантилни съюзи. А раята свива уши и вика безмислено българи юнаци. Какви юнаци? Илиевци? Маргини? Йосковци? Това са бълг. „юнаци“…
  .

 5. Офффф, на този хем му е крив света..на крива ракета космосът е крив…хем постоянното му безапелационно поведение към всеки и всичко…Комплекси т’ва е за мен…:))))))))

 6. Прав е и до ден днешен е така, всичко се контролира от вън.

  • Добре. Господа. Било Министър Президент. Ако искате Иво със Слави или Най големият търговец вземете. . Сами човек нищо не става. Търговеца, ако няма кой да му купува стоката какъв търговец е. Слави с Иво ако нямаха публика или концерти. Как ще оцелеят и това са Министрите и Президента. Ако няма кой да ги подкрепи какви хора ще бъдят. Обикновени. Така ли иначе Иво да прави благодарение че беше при Слави иначе Кучетата го яли. Без помощ не става нищо..

 7. Добре. Господа. Било Министър Президент. Ако искате Иво със Слави или Най големият търговец вземете. . Сами човек нищо не става. Търговеца, ако няма кой да му купува стоката какъв търговец е. Слави с Иво ако нямаха публика или концерти. Как ще оцелеят и това са Министрите и Президента. Ако няма кой да ги подкрепи какви хора ще бъдят. Обикновени. Така ли иначе Иво да прави благодарение че беше при Слави иначе Кучетата го яли. Без помощ не става нищо..

 8. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *