Жан Виденов
Румен Гечев размаза с истината за управлението на Жан Виденов

Румен Гечев: Жан Виденов щеше да спаси България! Свалиха го, защото пречеше на олигарсите!

Румен Гечев е убеден, че на страната е нужен лидер като Жан Виденов!

Депутатът от левицата с дълго политическо минало – Румен Гечев застана твърдо в подкрепа на Жан Виденов, както го е правил и преди. Той е убеден, че в днешните абсурдни политически войни, интриги и нищоправене е нужен лидер като Виденов, за да тръгне страната напред.

Жан Виденов
Румен Гечев размаза с истината за управлението на Жан Виденов

„Всъщност не да тръгне напред, а да може да отлепи от мястото си. Защото ние сме закотвени и тъпчем на едно място вече години наред. Да не говорим, че втора година няма да успеем да сформираме най-нормалното и елементарно за другите държави нещо – правителство. Страна без правителство… ами да се върнем към аборигените“, коментира Гечев.

Той се връща назад, по време на управлението на единствения политик, за когото кражба така и не можаха да докажат (колкото и да опитваха) – бившия ни премиер Жан Виденов. И уверява, че Виденов наистина е работел с отговорност и честност към родината си.

„Виденов щеше да спаси България и е чудовищна глупост, че държавата е фалирала при управлението му. Това е абсурд! Не е фалирала при управлението му, а имаше държавен преврат, който бе в интерес на крадците и олигарсите. Жан Виденов отказа да ги толерира и да се съобразява с тях и те поискаха „главата“ му, това е истината.

И затова до днес хората знаят, че има пряка връзка между политиците и олигарсите, няма как да ги излъжеш. За жалост ще продължи да я има, докато някой не я отреже от раз, както опита единствено Виденов“, казва Гечев.

Още по темата четете по-долу:


Виденов: България значеше народ, здраве, образование, култура!

Омерзение, болка и чисто човешки гняв – това признава, че чувства Жан Виденов всеки момент, в който се обърне назад и си спомни за България на дедите ни. А после погледне към настоящето, в което народът и родината са в тотална безпътица.

Бившият премиер на Републиката, за когото единствено се доказа, че не е прибрал и лев от държавната хазна за лична облага, колкото и да го разследваха и обвиняваха, го боли, че децата ни не познават държавата на бабите и дядовците си, не знаят, че в България хората са живеели и добре.

„Каквото и да се говори, ние имахме най-качественото образование в Европа, да не кажем и в света. Политически лидери като Маргарет Тачър са го признавали официално. Имахме работещо здравеопазване, което бе безплатно и полагаемо за всеки. Имахме земеделие, с което шашвахме целия свят, защото земята ни е сред най-плодородните. Имахме култура, спортни постижения, спокойствие…

Какво имаме сега, след повече от 30 години „преход“ – нищо! Почти нищо не остана от това, за което са работили и са дали живота си дедите ни – да съградят, да създадат, да оставят на поколенията. Това е трагедията на един народ, използван и обиран до шушка от алчни политици десетилетия наред.

А най-лошото е, че този народ изпада във все по-голяма апатия. Нещо, за което дори не можем да го виним, когато самите ние се чувстваме безпомощни“, коментира Жан Виденов, според когото трябва не промяна, а кардинална промяна в управление и мислене, за да успеем с бавни стъпки да излезем от блатото.

Още по темата четете по-долу:


Виденов: Премиер няма да ставам, но ще вкарам Борисов в затвора!

Не се боря за премиерски пост, нито за власт. Боря се и ще направя така, че изроди като Борисов и жалките му мутри никога повече да не управляват държавата ни. Това заяви някогашният министър-председател на България Жан Виденов.

Както знаем, той влиза в политиката за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Към момента Виденов е организационен секретар на коалицията, наречена „Лява алтернатива за България“, начело с Иван Атанасов.

Жан Виденов не отрича завръщането си в политиката и причината за това. А именно, че държавата се нуждае от една истински лява партия, много по-добра и честна от БСП.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Партия, която може да предложи на хората адекватни социални решения, адекватна политика спрямо Запада и Русия, а не познатото от Борисов раболепничане пред ЕС и САЩ.

„Трябва да се знае, че ние сме русофили. Решени сме да върнем близките и силни партньорски връзки на България и Русия, както и да дадем отпор на вечно „наведената“ позиция на държавата ни пред Запада. Това ще спре веднъж завинаги.

Другото, което ще изчезне, това са измамници и корумпирани до ушите индивиди, водещи се депутати и министри. Хора като Бойко Борисов нямат място и ден в управлението. Нещо повече – той не само ще напусне властта, но и ще плати престъпленията си със затвор.

Единствената личност, човек, който мога да нарека личност – с достойнство и чест, това е президентът Румен Радев. Той и такива като него поемат родината ни оттук насетне“, категоричен е Жан Виденов.

Още по темата четете по-долу:


Жан Виденов: Чрез русофобията се извършва геноцид над българите!

Корупцията на властта, олигарсите и мафията на всички нива у нас съсипаха държавата и я доведоха до просешка тояга. В това е убеден бившият министър-председател на България Жан Виденов.

Днес, толкова много години след управлението му, болшинството от хората си дадоха сметка, че той е бил единственият Не-крадящ, Не-мамещ и мислещ за страната си премиер. Въпреки факта, че правителството му бе свалено с бунтове.

„Отказах се от политиката и не съжалявам за това. Отказах се, защото видях неща, видях корупция, от които косата да ви настръхне. С ръка на сърцето мога да заявя, че по време на управлението си, работех срещу ДПС.

За мен ДПС не е партия. Тя е създадена с цел да защитава интересите на фирми, създавани не от естествения пазарен процес. Това дори не са фирми, а формации с далеч по-характерни и многозначителни имена. Сами може да се сетите какви са…“, коментира Жан Виденов.

И допълва, че този, срещу когото най-ожесточено се е борил, е бил самият Ахмед Доган. Човекът, който и днес, въпреки че отдавна не е официален лидер на партията, дърпа конците и дава разпореждания за всеки ход от Сараите си.

За днешната политика Виденов е повече от обезверен: „Това е едно нескончаемо разпределяне на лични облаги и драпане към едноличната власт, което само по себе си е престъпление“.

Най-силно го боли от факта, че Европа гледа с лошо око на България и случващото се от години в нея.

Напук на бръщолевенията на премиера Бойко Борисов, че ЕС не спира да ни хвали, Жан Виденов е убеден, че сме си спечелили славата на „блато“, в което европейските инвестиции и пари потъват безследно, пише vesti.bg.

„Боли ме, че нямаме реална и действаща съдебна система. У нас тя е подчинена на олигарсите и на мафията. Не се ли изкорени това, не се ли изкорени корупцията, но от корена й, нищо няма да се промени. Ще става и по-зле за хората“, споделя Жан Виденов.

Той е категоричен и в още нещо – че русофобията е с цел да се извърши геноцид над българското население. И ние трябва задължително да я преборим, ако не искаме да се претопим като нация и да се превърнем в безропотни слуги на евроатлантическата политика, пише epicenter.bg.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? Бeбе, деца. Биография и образование

Мика Стоичкова. Съпруг, гадже, бебе. Биография

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? …

13 Мнения

 1. Борислав Христов

  Виденов е единственият …?!?!

  • Нека да изберем нашият бивш министър председател Жан Виденов !!!

  • Валентин Григоров

   Защо пооне не си направите труда да проверите как се казва коалицията? Много небрежно и безотговорно!!!

  • Йордан Йорданов

   Тези хора във властта не мислят,че един ден озверелия народ ще хване тоягата и няма ама аз не съм аз незнам и става страшно !!!

 2. Нека да изберем нашият бивш министър председател Жан Виденов !!!

 3. Ох мале, точно пък този ли тръгна да дава съвети където докара държавата до колапс и университета, в който преподаваше също фалира.

  • Васил Найдев

   Да,точно този на когото черния Иван с черната си алчна душичка и плюнчестия Петьо отнеха власта.
   А такива кухи лейки излезнаха да уят(вият) и трошат.
   То, на лекия човек колко му трябва?
   Черният обикаляше Европа да му мъти водата.
   А Жан не позволи на никого да му се налага-Сорос, САЩ, Европа.
   Когато не ги слушаш, правят ти пуч.
   А и медиите много помогнаха с истеричните ежечасови новини за спада на долара и бедният български народ се върза на превратаджиите.

  • Спретнаха му пуч, защото беше неудобен. Жан Виденов се противопостави срещу държавната субсидия за Сорос в милиони, гласувана от Парламента. Е, много неудобен… Как да не му спретнат революцийка? Но дори и тогава, цените на тока, водата, газта и горивото не се вдигнаха.

  • Само Виденов знае как може да излезем всички от блатото?!

 4. Иванка Кендерова

  Извън контекста на статията искам да кажа на Портал 21 ако държат на себе си ,като медия да не публикуват разни измислени ясновидки и ясновидци като въпросната Николета .Тази е ясновидка колкото аз съм трамвай.Що се отнася до статията за Жан Виденов написана е добре.

 5. Мари-Хуана

  Гаче не са ни достатъчни червените утайки около курнелaтa, та и тоя вещислав дърев требвá да изпълзи от дупката си и да ръси мозък. С тези злобни приказки за изроди и затвор най-много да създаде на Тиквата ореол на мъченик. Тиквата че е за пандиза, е ясно, но трябва по цивилизован начин да бъде изправен пред съда, обвинен и закопчан. А таварищ жан дървев като толкова обича русия, да си събира багажа и да заминава с еднопосочен билет нататък. Изтърпяхме някак последните 24 години без него, тъй че и занапред няма да ни липсва много.

 6. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *