Лаура Кьовеши
Лаура Кьовеши внася обвинения срещу Борисов и седем министри

Кьовеши: Внасяме обвинения срещу Борисов и 7 министри за огромни злоупотреби!

Лаура Кьовеши и европейската прокуратура повдигат обвинения на Бойко Борисов и седем министри!

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши съобщи новината, очаквана години наред от българския народ. „Внасяме обвинения срещу Бойко Борисов и седем министри от ГЕРБ за огромни финансови злоупотреби“, заяви тя преди ден, съобщава zabranenataistina.eu.

Лаура Кьовеши
Лаура Кьовеши внася обвинения срещу Борисов и седем министри

Обвиненията са за ситемно и грубо изочване на европейски средства, предоставени за развитието на различни отрасли в страната. Вместо това те са били отклонявани и насочвани към обръчи от фирми за лични интереси, обясни Лаура Кьовеши.

Тя не разкри имената на въпросните седем министри от кабинета на ГЕРБ, но всички ние можем сами да се досетим кои са. Обвиненията ще бъдат внесени до дни, но повече по темата Кьовеши не може да разкрие на този етап.

Припомняме, че преди няколко месеца главният обвинител на ЕС заяви категорично, че екс премиерът Бойко Борисов ще бъде съден в Европа, а не в България.

Това де факто вече е присъда за човека от Банкя, тъй като няма да може да се ползва с връзките си на местна почва.

Още тогава стана ясно, че огромна част от парите, отпуснати за прословутите пътища и магистрали Борисови, не са видели бял свят другаде, освен в джоба на самия него.

Е, капанът вече щракна, мишките са вътре. И тепърва ще проследим как ще се развие процесът по обвинението на бившите ни управници пред Европейския съд.

Още по темата четете по-долу:


Карбовски кресна срещу Кьовеши: Безполезна си!

Главният прокурор на европейската прокуратура Лаура Кьовеши най-сетне посети България, но визитата й бе приета с огромно разочарование от мнозина. Един от тях е журналистът Мартин Карбовски, който така побесня, че директно направи на две стотинки и Лаура, и Европа.

„Спрете я най-после тая Европа, защото се видя, че оттам мирише рибата! Европа беше надеждата за справедливост и спасение, а се оказа корумпирана и безполезна. За какво ни е ЕС ако лиже, маже и мълчи, досущ като наш Ганя?!

Законите в Европа са глухи и неми, няма полза от тях и това се видя отлично днес, от всички умни хора в тая държава“, беснее Мартин Карбовски от голямото нищо, заради което Лаура Кьовеши би път до България, пише lentata.com.

Карбовски е категоричен, че вече е пределно ясно, че ние сами трябва да си свършим работата, а от Европа да не чакаме нищо. Или по-скоро нищо добро.

„Тая Лаура Кьовеши ми прилича точно на някаква котка, случайно попаднала в асансьор. Нито ще натисне копче, нито пък знае къде отива. Срам и позор!

Истината е една и тя е, че Европа е съучастник за разпада в България. Европа е пълна с корумпирани като Ангела Меркел, която е в съюз с Бойко Борисов, или като Вьорнер, който е съюзник в обирането на парите от европейските данъкоплатци“, гневи се Карбовски.

И отказва да коментира дори с една дума празните приказки и бръщолевеници на Лаура Кьовеши през цялото време на посещението й в страната ни.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Още по темата четете по-долу:


Лаура Кьовеши: Борисов ще бъде съден в Европа!

Екс премиерът Бойко Борисов ще бъде съден не у нас, а в Европа. Това заяви Лаура Кьовеши – главен прокурор на европейската прокуратура. Последната повдига обвинения срещу лидера на ГЕРБ за престъпления и злоупотреби с европейски средства в рекордни размери.

„Отдавна разследваме управлението на Борисов и доказателствата срещу него и още редица български политици са многобройни. Знаем и, че българският народ очаква и настоява за справедливост, която ще бъде въздадена, дори и със закъснение“, казва Лаура Кьовеши.

Наскоро сдружение „Зограф“ извади цял списък с „прегрешения“ на родните власти, като освен кражбите на Борисов, вътре са замесени и хора като министърът на културата Боил Банов.

Последният, незнайно как, се е сдобил по време на управлението си, с къща в Копривщица от 140 квадрата, както и с високопроходима, супер луксозна кола, пише tema21.com.

Да не говорим за парите от европейските субсидии, дадени уж за строежа на пътища и магистрали, много от които не са и помирисали ремонтна дейност вече повече от година.

Пример е окаяният път до село Лилково, за който се твърди от сума време, че има отпуснати 20 милиона. Е, няма ги и до днес, макар че лично Бойко Борисов се цъфна пред табелата за родопското село преди половин година, да се бие в гърдите, че ремонтът започвал.

„Европейската прокуратура е създадена точно с тази цел – да разследва и наказва престъпления, свързани с парите от Европа и евро помощите за държавите. Разхищаването на публични средства е строго наказуемо и виновниците за това ще понесат цялата тежест на правосъдието“, категорична е Лаура Кьовеши.

Припомняме, че още при избирането й за главен прокурор, румънката Кьовеши се ползваше с огромен респект и уважение. Тя е определяна като безкрайно честна, неподкупна и благонадеждна за работата. Нещо, което не се е променило и до днес.

Тежко и горко на Борисов и хората му, ако се надяват, че ще бъдат съдени на родна замя и „помилвани“ по втория начин. Който им е до болка познат вече цели три мандата.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? Бeбе, деца. Биография и образование

Мика Стоичкова. Съпруг, гадже, бебе. Биография

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? …

12 Мнения

 1. Вълканов

  ВъвФейсбук се пускат разни коментарии, които нямат нищо общо с истината. Като по-горният. Кьовеши си няма хаир хабер какво се случва, та чак и подробности се „изнасят=, та чак за някакво си затънтено родопско село. Четиво за наивнци.

  • Николай Ганее

   Не знаеш,колко си прав! Това не е четиво за наивници,а за глупаци, защото, ако не беше така,нямаше да избират тиквата три мандата. Всеки народ си заслужава управниците!!!!

  • Стефан

   А делегираните прокурори около нея,които са българи дали нямат хал хабер

 2. мдам а и няма връзка към оригиналното и изказване ,,,,понеже няма такова

  • Пейчо Димитров

   Не знам за какъв се има Карбовски но единственото което аз виждам е един доста грозен човек!

  • siika.stamenovs@imel.com

   Лъжци,идиоти,като пишете всички тези глупости,лъжи вярвате ли си?Народа не е толкова прост,да не разбира!!Б.Б. вие е виновен за всичко.На посещението си в България ясно заяви,че не се меси,в работата на прокуратурата на държави членки на ЕС.Но какво да се очаква от МАЛОУМНИЦИ!!

   • Величко Койчив

    Бих лежал с Борисов в затвора,Лаура!
    Не познаваш злобата и омразата на червено-черните в Бългория!!
    Той единствен ги биеше на всшчки избори,затова го мразиха!
    Говори ми нещо за корупцията и мафията в Румъния!!Там е по зле!!

 3. Христофор Едрев

  Очаквам Прокурор Кьовеши да помогне за очистване на борисовщината от българската прокуратура. Ние като народ-избиращ своите управленци да свършим нашата. Избори-Парламент-Правителство без борисовщина. С това да подкрепим Президент Радев сега. Избори-Президент Радев втори мандат. Така ще осигурим времето за очистване на родината си от повсеместно внедрената борисовщина.

 4. иванчо

  От Европа не само няма защо да очакваме добро, не само би трябвало да очакваме само зло, но би трябвало отдавна да сме видели, че въпросната Европа за пореден път се опитва да затрие напълно България.
  А доколкото Кьовеши мимоходом освети работата си с нас – тя има право да търси отговорности само във връзка с разходването на европейските пари, и нищо повече.

  • Anna Nikolova

   Е, това малко ли е?! Нека Кьовеши ги поодърпа да отговарят за европейските кредити, откъдето паднаха милиарди аванта за тях, щото тук у нас те се измъкват сухи от водата. А по-нататък кълбото само ще се разплете. Една ирландка гневно се нахвърли срещу правителството и защити протестите. А ние един друг се топим в казана с катрана. Стигам до извода, че герберщината е по-заразна и от еболата съвместена с Ковид. И е инфектирала повечето от българите. На брифинга на Гешев отзивите бяха възторжени като на бясна крава. И никой не се светна, че досега този пуяк мълчеше като ням и изведнаж слюнката му запръска президента Радев.

 5. Беличко

  Тя Кьвешки идва в България да каже на главният прокурор,че няколко прокурори ме отговарят на изискванията за Европейската прокуратура и…си отиде.

 6. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *