Стив Ханке
Стив Ханке описа апокалиптична картина

Стив Ханке: Българите да се вдигнат! Въведат ли еврото догодина, ще настане нечувана беднотия!

Стив Ханке е убеден, че това ще е най-голямата грешка!

Най-голямата грешка! Дори това е слабо казано… Най-голямото зло ще е въвеждането на еврото в България, каза Стив Ханке и се кълне, че е прав. Прогнозите му са се сбъднали с невероятна точност преди време за Естония и Литва, които са потънали в жестока криза, припомни икономистът.

Стив Ханке
Стив Ханке описа апокалиптична картина

„Тогава аз го прогнозирах това и се случи. Не искам да съм лош пророк, но за България ще бъде още по-страшно. Виждате какво се случва сега, при стабилния валутен борд. Кризата от войната, предшествана от тази заради пандемията, увеличи инфлацията в пъти.

Цените удариха таван, много хора едва успяват да преживяват. А ако се въведе и догодина еврото, както смятат властите, ще стане страшно. Лошото е, че тогава вече всичко ще е пред свършен факт и никой няма да може да помогне“, заяви Стив Ханке.

Той призова българите да бъдат бдителни, да следят решенията и хрумките на правителството, за да не осъмнат в тотална бедност. Ханке е категоричен, че ако има смяна на валутата, то първото, което трябва да се направи, е да се проведе задължителен референдум.

„Хората са тези, които трябва да решат, а не управляващите. Защото това ще удари техния джоб. Освен цените, които са най-важното, основното, ще се увеличи главоломно корупцията. Недоумявам как може да се мисли в тази посока при положение, че България има един наистина добър и стабилен валутен борд“, пита Ханке.

Знаем, че преди дни стана ясно, че кабинетът не иска да чака до 2024-та година, а смята да въведе еврото у нас още догодина. При това тези хрумвания се шушукат под сурдинка и се очаква колосалната изненада за народа.

При все, че една развита Германия е пострадала при отпадането на германската марка преди години и това е довело до криза, сами можем да се сетим какво ще се случи с битието на българите.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Мажд Алгафари

Мажд Алгафари: Изроди от САЩ и ЕС, Украйна пусна Ковид по ваше нареждане! Русия ви спря!

Мажд Алгафари изригна крайно бесен и то публично! Повече от бесен изригна Мажд Алгафари днес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.