Стив Ханке
Стив Ханке алармира за огромна беднотия ако приемем еврото

Стив Ханке: Дръжте спестяванията си в левове и не приемайте еврото, което се срива с трясък!

Стив Ханке предупреди българите, че ще стане страшно!

Страшно ще стане ако приемем еврото, особено за България и в тези бедни времена. Това алармира топ икономистът Стив Ханке, който категорично заяви и потвърди срива на еврото. И посъветва всички българи, които имат спестявания, да ги държат в левове.

Стив Ханке
Стив Ханке алармира за огромна беднотия ако приемем еврото

„Много от хората направиха огромна грешка като преди година или две смениха парите си и ги обърнаха в евро. Имате стабилен валутен борд и единственото спасение сега е да го държите здраво. Забравете за смяната на валутата и преминаването към еврото, и по възможност дръжте спестяванията си в левове.

Еврото, за разлика от долара, който винаги се покачва и печели по време на война в Европа, се срива. И ще продължи да се срива още повече и по-драстично, заради тези нелепи санкции към Русия.

Виждаме как вече крупни инвеститори не искат да боравят в евро, виждаме и все по-сериозната икономическа криза в почти целия Европейски съюз, с малки изключения като Унгария, която запази умно партньорството си с Путин и държавата му“, казва Стив Ханке.

Според него краят на войната не се вижда, но се вижда друго – все по-голямата бездна и бедност, която ще залива Европа в близките години. И ако се подлъжем да сменим валутата си, то България ще стигне дъно, каквото не е виждала никога, смята Ханке.

Още по темата четете по-долу:


Стив Ханке: Въведете ли еврото догодина, ще настане беднотия!

Най-голямата грешка! Дори това е слабо казано… Най-голямото зло ще е въвеждането на еврото в България, каза Стив Ханке и се кълне, че е прав. Прогнозите му са се сбъднали с невероятна точност преди време за Естония и Литва, които са потънали в жестока криза, припомни икономистът.

„Тогава аз го прогнозирах това и се случи. Не искам да съм лош пророк, но за България ще бъде още по-страшно. Виждате какво се случва сега, при стабилния валутен борд. Кризата от войната, предшествана от тази заради пандемията, увеличи инфлацията в пъти.

Цените удариха таван, много хора едва успяват да преживяват. А ако се въведе и догодина еврото, както смятат властите, ще стане страшно. Лошото е, че тогава вече всичко ще е пред свършен факт и никой няма да може да помогне“, заяви Стив Ханке.

Той призова българите да бъдат бдителни, да следят решенията и хрумките на правителството, за да не осъмнат в тотална бедност. Ханке е категоричен, че ако има смяна на валутата, то първото, което трябва да се направи, е да се проведе задължителен референдум.

„Хората са тези, които трябва да решат, а не управляващите. Защото това ще удари техния джоб. Освен цените, които са най-важното, основното, ще се увеличи главоломно корупцията. Недоумявам как може да се мисли в тази посока при положение, че България има един наистина добър и стабилен валутен борд“, пита Ханке.

Знаем, че преди дни стана ясно, че кабинетът не иска да чака до 2024-та година, а смята да въведе еврото у нас още догодина. При това тези хрумвания се шушукат под сурдинка и се очаква колосалната изненада за народа.

При все, че една развита Германия е пострадала при отпадането на германската марка преди години и това е довело до криза, сами можем да се сетим какво ще се случи с битието на българите.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Тялото започва да губи мускулна маса, силата на мускулните влакна намалява, костите стават по-крехки.

Проблеми със ставите, костите и мускулите с напредване на възрастта

С напредването на годините в човешкото тяло настъпват различни промени на обмяната на веществата и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *