Кои са добрите модели кухненски нагревател за вода, проточен и др.? Мнения, класация Топ 10 за евтини видове електрически смесител с нагревател за чешма. Батерия с нагревател за мивка.

Нагревател за вода. Мнения, Топ 10, цени

Кои са добрите модели кухненски нагревател за вода, проточен и др.? Мнения, класация Топ 10 за евтини видове електрически смесител с нагревател за чешма. Батерия с нагревател за мивка.

Устройствата за мигновено нагряване на вода са алтернатива на бойлерите и централното парно. При сравнително компактни габарити, те служат и като смесителни батерии.Nagrevatel Za Voda 11

Отличителна особеност на водонагревателите е, че се включват към студеното водоснабдяване. Това позволява използването им във вили, хижи и бунгала.

Базови съставни на устройството
Компонент Функция
Нагревател монтиран в корпуса, той загрява обливащата го струя вода
Конструкция на водоподаването водата постъпва по спирали
Ръкохватка на регулиране на налягането и температурата
Превключвател за включване на електрозахранването
Индикация светлинна или дигитална

Освен базовата комплектация, някои модели имат екстри – филтри за грубо изчистване на водата и аератори за икономия на вода.

Мнения за модели нагревател за вода

Буквално до миналата година въпросът във форумите беше дали да се закупи нагревател Делимано или да се разгледат други модели. Делимано бе марка с широка известност и сравнително добро име. Въпреки наличието на забележки, тези водонагреватели се харесваха със своята практичност, приятен дизайн и ниска цена.

Сега, след като Делимано вече не се продава в България, все по-често се срещат мнения за Теси, Релакс, Елдом и други производители. Общото мнение е, че проточните бойлери са удобство при невъзможност да се постави бойлер с резервоар. Главният им негатив е ниският дебит.

ВАЖНО: Вижте още мнения за модели нагревател за вода, оставете и своя отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Смесител с нагревател Crown

Модел IWH-D3SHW е стоящ, комбинация от смесителна батерия, душ накрайник и тяло за загряване на преминаващата вода. Предназначен е за монтиране на закрито при въздушна Т°С над 0°C.

 • Технически параметри: мощност 3000W, степен на водоустойчивост: IPX4, регулатор за температурата, работно налягане 0.04MPa, корпус от метал и пластмаса.

Модел IWH-D3W е стенен комбинация от батерия и нагревател. Пести енергия, вода и разходи.

 • Технически параметри: мощност 3000W, степен на водоустойчивост: IPX4, регулатор за температурата, работно налягане 0.04MPa, корпус от метал и пластмаса.

Модел WH-BD3W е дигитален нагревател с механично управление. За стенен монтаж.

 • Технически параметри: мощност 3000W, степен на водоустойчивост: IPX4, регулатор за температурата, работно налягане 0.04MPa, дигитален дисплей за Т на водата.

Предупреждения: да се монтират на ел. мрежа със защитен прекъсвач. Да се изключва захранването след употреба.Nagrevatel Za Voda 01 Crown

Евтин нагревател за вода SAPIR SP 7100 CEF, 3000W

SAPIR SP 7100 CE1 е нагревател, изпълняващ функцията на батерия. Конструкцията е за стенен монтаж, с късо рамо на чучура.

 • Технически параметри: мощност 3000W, регулиране на температурата от 0 до 55°С, фиксиран чучур.

Nagrevatel Za Voda 02 Sapir Sp 7100 Cef, 3000w

Забележка: при необходимост на нагревател с дълъг и гъвкав чучур, насочете се към модел SP 7100 CEF за хоризонтален монтаж, който има същите параметри като 7100 CE1.

Електрически нагревател за вода Freddo SN0040

Модел с дълъг гъвкав чучур за вертикален монтаж (върху кухненски плот).

 • Технически параметри: мощност 3000 W, вграден дисплей за следене на текущата температура, работно налягане на водата 0.4 – 0.5 MPa, вградена система против течове, загряване до 30° – 60°С за 3 до 5 сек.
 • Преимущества: инокс, безопасна система, здрав и лесен за монтаж уред.Nagrevatel Za Voda 03 Freddo Sn0040
Кухненски смесител с нагревател Elite EHW 1557S, хоризонтален

Комбинация от смесител и нагревател за монтаж в кухня и баня, за монтаж на стена.

 • Технически параметри: мощност 3000W, дебит на гореща вода 3 литра, на студена – 3.5 литра, работно налягане 0.6 мРа, на водата – 0.1 мРа, контрол на температурата до 60°С, пълно загряване за 5 сек.,
  степен на водоустойчивост: IPX4;
 • Преимущества: неръждаем нагревател от стомана, водна и ел. изолация, свободно превключване между студена и загрята вода, въртене на чучура на 360°, защита от прегряване и прекалено висок напор на водата, водоспестяваща дюза.Nagrevatel Za Voda 04 Elite Ehw 1557s
Нагревател за вода за мивка Voltz V57100EW,

Иноксова батерия с нагряващ елемент и дигитален дисплей, за хоризонтално монтиране на плот.

 • Технически параметри: мощност 3300W, загряване в диапазон 30 до 60°C на момента, регулатор на температурата и дисплей за проследяване. Степен на водоустойчивост – IPX4.
 • Преимущества: неръждаем корпус от стомана с иноксов дизайн, опростен монтаж.
 • Негативи от клиенти: няма защита от прегряване, бързо аварира.Nagrevatel Za Voda 05 Voltz V57100ew

Проточен нагревател за вода от чешмата Rosberg R57100C

Комбинация от батерия и нагряващ елемент за монтиране на стена.

 • Технически параметри: мощност 3600W, загряване до 60°C на момента, регулатор на температурата и дисплей за проследяване. Степен на водоустойчивост – IPX4.
 • Преимущества: корпус от пластмаса и метал, опростен монтаж.
Смесител за кухня с нагревател – батерия Benzer BR-4804-WHD

Комбинация от батерия с гъвкав чучур и нагряващ елемент за вертикално монтиране на стена.

 • Технически параметри: мощност 3000W, максимална темп. от 60°C, загряване за 5 секунди, регулатор на температурата и дисплей за визуализиране на текущото затопляне. Капацитет от 0.3 литра.
 • Негативи от клиенти: аварира, корпусът е крехък.Nagrevatel Za Voda 07 Benzer Br 4804 Whd
Стенен нагревател за вода Benzer BR-4801-WH

Комбинация от батерия с къс чучур и нагряващ елемент за хоризонтално инсталиране на плот.

 • Технически параметри: мощност 3000W, максимална темп. от 60°C, загряване за 5 секунди, регулатор на температурата.Nagrevatel Za Voda 08 Benzer Br 4801 Wh
Хоризонтален нагревател за вода Darklove

Смесител с подгряване на вода за хоризонтално инсталиране над умивалника.

 • Технически параметри: мощност 3000 W, регулиране на температурата до 55°С, максимално загряване за 3 секунди, обем на загряване – 2 литра в минута;
 • Преимущества: LED дисплей за проследяване на текущата температура, въртене на чучура на 360 градуса, неръждаем корпус от стомана.Nagrevatel Za Voda 09 Darklove
Нагревател за вода с душ Elekom EK-3009W или Делимано?

Комбинация от смесител, душ накрайник и нагревател за баня.

 • Технически параметри: мощност 3000 – 3600W, загряване до 60°С.
 • Преимущества: дисплей за проследяване на текущата температура.
 • Негативи от клиенти: не загрява до 60 градуса, капе.

За нагревателите Делимано има множество положителни отзиви във форумите, но те вече не се продават в България. Затова пък има продукти, които възпроизвеждат дизайна на Делимано, без да поставят търговската марка.Nagrevatel Za Voda 10 Elekom Ek 3009w

Вижте и ТОВА: Нагреватели за вода и кухненски уреди Делимано. Мнения за техните тенджери, яйцеварка. Имаме ли фалит на Студио Модерна?

Какво се предлага в Кауфланд, Метро и Технополис?
 • В Технополис се предлагат 27 модела нагреватели, които в този магазин се описват като „проточен бойлер“. Цената им е в диапазона от 66 лв за KTN HD7480 с визия на Делимано до 150 лв за Теси IWH 50 X02 KIH. Батериите с нагревателен елемент вътре в себе си са само два модела, останалите продукти са малки проточни бойлери без резервоар за запазване на водата.
 • В Техномаркет в раздела за проточни бойлери има няколко модела Теси и Елдом с вградена батерия. Цената им е 200 лв.
 • В Метро и Кауфланд няма водонагреватели.

Как да изберем добър нагревател за вода?

Предпочитани параметри на нагревателите:

 • Мощност – над 2.5 кW, оптимално 3.0 кW. Уредите с по-ниска мощност за икономични, но и по-бавни.
 • Работно налягане – оптималното е 0.4 – 0.7 атмосфери;
 • Нагревател – снабдените с термодатчик нагреватели са защитени от прегряване и авариране, позволяват прецизен контрол на температурата;
 • Бързина на загряване – добрите модели загряват на максимум за 3 – 5 секунди;
 • Материал на корпуса – от него зависи не само здравината, но и приятния външен вид. На минимума са батериите от пластмаса, най-добри са хромираните, инокс.

Бюджетните модели не притежават филтри. Добрите батерии позволяват да се зададе нужната температура. Сред водонагревателите се намират много фалшификати и имитации, главно на дизайна на Делимано.

Нашият избор на добри нагреватели

Добрият нагревател не аварира често (по отзиви на потребители), има продължителна гаранция, здрава неръждаема конструкция и дебит над 4 – 6 литра гореща вода. При избора се стремим да избягваме и други недостатъци, посочени от купувачи.

 • Прекалено къс проводник за включване към ел. мрежата, налага неудобно удължаване или преместване на контакт до умивалника;
 • Прекалено слаб захранващ кабел, който не издържа на натоварването.

Последното изисква подсилване, а за безопасност – да не направи заземяване. Тези допълнителни работи превръщат 5-минутния монтаж (както афишират производителите) във времеемка и изискваща технически познания процедура.

Монтаж, сервиз, резервни части

Проточните бойлери се ремонтират в сервизите за битови уреди и тези за ел. и ВиК услуги. Тези обекти работят с всички марки, без предпочитания. Ето някои локации по градове:

 • София – професионален сервиз и монтаж на проточни бойлери и диагностика на място за 58 лв на посещение предлага професионален ел. и ВиК специалист на тел. 0895012345. Йома Сервиз предлага услугите си по домовете, контакт 089 508 8666. Сервиз Електроника има денонощно дежурство, контакт 0896 360101;
 • Пловдив – Сервиз „Битова техника“ отремонтира всички конструкции болери, контакт 088 889 14 79, монаж и отремонтиране на бойлери от всички марки предлага RGB SERVIC за широк  регион около Пловдив, контакт 88 977 1828;
 • Варна – ВН Сервиз извършва диагностика и посещения за сумата от 20 лв. Час се запазва през сайта им и на тел. 087 666 8056. Домашен майстор за такива ремонти отговаря на тел: 0886243179.

При проблем с проточен бойлер или водонагревател, се обръщаме към тези или други сервизи и майстори за битова техника. Но по-евтините модели батерии с нагревател не си струва да бъдат отремонтирани, защото цената на ремонта ще доближи и дори надхвърли цената за закупуване на нова батерия.

Погледнете и ТУК: Идеи за простор на тераса. Видове: Алуминиеви, стенни, автоматични въжени, сгъваем и таванен. Мнения, цени и откъде?

Видео: Сравнение между проточен бойлер и такъв с резервоар.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? Бeбе, деца. Биография и образование

Мика Стоичкова. Съпруг, гадже, бебе. Биография

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? …

Едно мнение

 1. Камелия

  Имам Делимано още в гаранция, ако се развали какво? И да кажа, да, върши работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *