quality truck batteries 03

Защо инвестицията в качествени акумулатори за камиони ще гарантира сигурността на пътя?

Товарните автомобили и тировете се използват от професионалните шофьори предимно за превоз на тежки товари от едно място на друго и обичайно са подложени на повишена експлоатация.

Това налага употребата на големи акумулатори за камиони. Какви са разликите с тези за коли и защо качествените батерии повишават безопасността ви на пътя?

С какво се отличават акумулаторите за камиони?

Отличават се по основните им особености, като пусковите и електрически характеристики, размерите на корпуса и срокът за експлоатация. Разликите с леките коли са очевидни още на пръв поглед, тъй като акумулаторите за камиони са с по-големи по размери, с номинален капацитет и заряд над 100-110 Ah. Клемите са изведени от единия край на кутията и както при леките автомобили, могат да са с обратен поляритет.

Специализираните батерии за камиони са значително по-тежки и мощни от тези за леките коли и имат по-голям брой клетки, осигуряващи по-високи стартови токове и ампери. На отрасловия пазар се предлагат 24V модели, които обичайно се използват на специална и тежка техника.

Кои акумулатори за камиони са качествени?

Характерно за оригиналните батерии е по-големият им капацитет, позволяващ съхраняване на повече количество електроенергия с едно зареждане. Те са с по-дълъг експлоатационен живот и това е много важно при всекидневно пътуване, тъй като са подложени на повишено натоварване. Осигуряват надеждно захранване на електронните системи на превозното средство и са произведени от качествени материали. Така съответно се предлагат и с по-продължителна техническа гаранция.quality-truck-batteries-02

Качествените акумулатори за камиони са по-устойчиви на ниски температури и не създават проблеми със стартирането на двигателя дори и през зимата. Подобни продукти осигуряват повишена надеждност за превозното средство и гарантират по-голяма стабилност на работа и че няма да ви предадат точно в най-неподходящия момент.

По какъв начин гарантират сигурността на пътя?

Инвестирането в качествени оригинални и маркови акумулатори значително повишава сигурността и надеждността на превозното средство по време на път. Това се случва поради:

  • по-надеждната работа на ел. системата. Така се осигурява стабилно захранване и се елиминира вероятността за отказ по време на движение. Това важи, в случай че липсват проблеми с кабелите и другите елементи от електрическата инсталация;
  • осигуряването на постоянно електроподаване гарантира, че няма да прекъсне работата на спирачките и те ще продължат да функционират, дори и в екстремни условия;
  • осигурява се постоянно и равномерно електроподаване в ел.системата на превозното средство, предотвратявайки нежелани повреди на консуматори и различни, свързани с нея, компоненти. Това ще елиминира поява на грешки в системите за управление и значително ще подобри безопасността ви на пътя.

Кои марки предлагат качествени акумулатори за камиони?

Пазарът на батерии за товарни автомобили е доста голям и разнообразен, но съществуват няколко доказали себе си производители. Техните продукти са с високо качество, което с годините се е утвърдило и в това няма никакво съмнение. Сред тези брандове се нареждат: Varta, Banner, Energizer и много други. Оригинални продукти ще откриете в специализираните онлайн магазини в страната.quality-truck-batteries-01

Времето за подмяна на батерията настъпва, когато зарядът силно намалее и елементът не може да задържа предишното количество електроенергия при едно зареждане. Ако продуктът е обслужваем, той има предвидени свалящи се капачки, позволяващи неговото лесно обслужване и поддръжка, чрез доливане с дестилирана вода.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? Бeбе, деца. Биография и образование

Мика Стоичкова. Съпруг, гадже, бебе. Биография

Кой е съпругът на Мика Стоичкова (Михаела Стоичкова)? Има ли брак и развод, актуално гадже? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *