Политика на поверителност

За нас

Адресът на нашия сайт: https://portal-21.com. Издател на сайта е “Фарма витал” ЕООД с адрес на регистрация София, ж.к. “Сухата река” бл. 212. Адрес за кореспонденция: 1113 София, бул. Цариградско шосе №85, п.к. 19. Телефон за контакт: 0888 571 981

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде одобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Форми за контакт

Като форми за контакт използваме тези на Everest Forms. Те съдържат само информацията, която изрично сте посочили и се използват само по предназначение – за връзка с нас, за поръчка на продукти. Не предоставяме данни от формите за контакт на други и не ги съхраняваме. Всеки път, когато искате да направите поръчка например, вие трябва да попълните формата за контакт наново.

С вашето желание и съгласие вие може да изпращате съобщение до нас през формата за контакт. Тя изисква да се посочат email адрес и имена, за да можем да ви отговорим и съдействаме. Имате опцията да оставите телефонен номер. Формата действа като e-mail изпращач – ние получаваме email от вас, в който се съхраняват посочените данни за неопределено време. Също както да изпратите email от вашата лична електронна поща.

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Анализ

Към момента не извършваме анализ на събраните от нас лични данни, освен за обработване на вашата поръчка, така, че да ви доставим поръчания продукт и издадем нужната фактура.

С кого споделяме данните ви

Данните ви се споделят с Гугъл Аналитикс с цел да можем да следим дневните и месечните посещения на сайта и да имаме представа кои публикации се четат повече и кои – по-малко. Google Analytics ни предоставят анонимни обобщени данни, но не и лични такива.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари. Всички коментари преминават през оценка дали са спам или не.

Вашата информация за контакт

Вашата информация за контакт може да се използва за връзка с вас, когато оставите коментар или пожелаете да поръчате нещо от сайта ни. В случай че има някакви неясноти, може да се свържем с вас, за да доуточним подробностите ви.

Допълнителна информация

Как защитаваме личните ви данни

Данните, които обменя нашият сайт с клиентите са криптирани. Качен е SSL сертификат и се използва HTTPS протокол. Включени са и други защити, за да бъдат всички данни сигурно защитени.

Отнасяме се сериозно към защитата на Вашите лични данни. Предприемаме подходящи технически и организационни мерки, за да гарантираме изпълнението на изискванията на законодателството за защита на личните данни. Приели сме необходимите вътрешни политики и сме взели мерки за защитата на личните Ви данни на етапа на проектирането (privacy by design). Служителите ни са добре запознати с изискванията относно защитата на личните Ви данни. Обработването на личните Ви данни е сведено до минимума, необходим за постигане на съответните цели. Въвели сме множество мерки за ефективното прилагане на принципите за защита на данните, включително, но не само:

  • псевдонимизация на личните данни, където е възможно с оглед целите на обработване;
  • гарантиране на постоянна поверителност, цялостност, наличност и устойчивост на системите и услугите за обработване;
  • мерки в случай на физически или технически инцидент за своевременно възстановяване на наличността и достъпа до личните данни;
  • вътрешен процес на редовно изпитване, преценяване и оценка на ефективността на техническите и организационните мерки с оглед да се гарантира сигурността на обработването;
  • мерки, които позволяват да се определи незабавно дали е налице пробив в защитата на личните данни и своевременно да се информира Комисия за защита на личните данни и засегнатите физически лица;
  • технически и организационни мерки за предотвратяване на случайно или неправомерно унищожаване, загуба, промяна, неразрешено разкриване или достъп до лични данни.

Нашите процеси при инциденти с лични данни

Ще ви известим до 72 часа, както и ще направим всичко възможно за да намалим евентуални рискове. Ще уведомим също КЗЛД не по-късно от 72 часа след като сме разбрали за инцидента. Ще документираме нарушението, т.е. как е настъпило то, какви са последиците и какви действия сме предприели, за да се справим с нарушението.

От какви други източници получаваме данни

Не получаваме никакви данни от трети страни.

Какви автоматични действия и/или филтрирания, базирани на лична информация, извършваме с данните на потребителя

Към момента не сме идентифицирали автоматични действия и/или филтрирания, базирани на лична информация.

Изисквания на браншови регулатори за разкриване на информация

Спазваме законодателството на република България и ЕС, като бихме удовлетворили всички законови искове за разкриване на информация от компетентните органи.