Владимир Путин
Берлускони и Орбан разбират Владимир Путин и отказват да мислят по команда на ЕС

Берлускони изригна срещу ЕС: Запитате се кой провокира Путин, крушката си има опашка!

Силвио Берлускони не за пръв път взима страната на Владимир Путин!

Както Виктор Орбан, така и Силвио Берлускони не за пръв път взимат страната на Владимир Путин и се опитват да разсъждават обективно над ситуацията, без да следват „диригентската палка“ на Запада. Така е и днес, след взривяващото, според световните медии и политици, решение на руския президент да въведе частична военна мобилизация в държавата си.

Владимир Путин
Берлускони и Орбан разбират Владимир Путин и отказват да мислят по команда на ЕС

„Запитахте ли се защо?! Кой и поради какви причини доведе Путин до това решение, до тези действия изобщо?! Кой го провокира и то не от днес, а от години, години преди това?! Ако си отговорите на тези въпроси, но да си отговорите логично и взимайки предвид всички гледни точки, ще разберете истината. Защото крушката си има винаги и опашка“, заяви Силвио Берлускони.

Изказването му, разбира се, бе прието като скандално и потресаващо от лидерите в Евросъюза, които веднага го „анатемосаха“. Интересно е обаче, че Виктор Орбан също не отстъпва и на йота от предишната си позиция, която е да се противопостави на новите санкции срещу Русия.

Дори моментната военна мобилизация не го разколеба и вчера той заяви твърдо, че Унгария казва едно силно и ясно: „НЕ!“ на нови агресивни действия спрямо Владимир Путин и родината му. „Защото ако нещо доведе до наистина кошмарна развръзка, то това ще са именно недомислиците на Европа“, заяви Орбан.

Още по темата четете по-долу:


Съдържание:

Путин: Западът ще съсипе държави с потенциал!

Ако бъде притиснат до стената, ще реагира незабавно. Това заяви Владимир Путин, категоричен, че не го е страх нито от САЩ, нито от Европа, нито от НАТО. Руският президент повтори, че Русия разполага с много по-мощни оръжия от Запада и няма да се поколебае да ги използва, ако ситуацията стане нетърпима.

„Аз не искам война и никога не съм искал. Русия не иска чужди земи, не иска нищо чуждо, но Западът цели унищожението ни. Той иска не само да срине Русия, но и да съсипе държави с потенциал, като много по-малки страни в Европа. Това не бива да се случва и няма да го позволим“, твърд е Владимир Путин.

Той обясни, че ядреното оръжие ще бъде последното, което би заповядал да се задейства и ще го направи само при положение, че родината му е поставена пред пряка опасност.

„Надявам се и другите държави да се осъзнаят. Тези страни, които са в пряка и дългогодишна зависимост от Щатите, трябва да разберат, че Америка гледа само собствения си интерес. На нея не й пука за другите страни и ще ги превърне в удобна жертва в първия момент, в който й изнася“, каза Путин.

И добави, че всяка „територия“, която в момента се води уж приятелска на САЩ, може скоростно да се окаже неин противник и да бъде обявена за „вражеска“, при най-малката промяна в интересите на Америка.

Още по темата четете по-долу:


Путин: Никога не съм искал нещо, което не е мое!

Лъжа е, че Русия иска да заграби чужди територии, да убива и да сее гибел. Това заяви Владимир Путин като добави, че никога – не само в управлението си, но и в живота си, не е искал нещо, което не е негово и не му принадлежи. Няма да го направи и сега, дори във войната с Украйна.

Путин обаче допълва, че неговите критерии и чувство за морал и дълг са коренно различни от тези на Запада и особено на Щатите, чиито лидери от години заграбват чужди територии и са управлявани от демони.

„Тези хора, които с право наричам демони, се стремят към едно и то е да затрият всичко истинско и духовно на нашата планета. Най-настървени са те към християнството и то към православието, но ние няма да позволим да го сквернят.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Докато съм на власт ще дам всичко от себе си, за да помогна на Русия. Да спася Русия и руския народ, но и да помогна с каквото мога и на останалия свят. Наказанията срещу държавата ми са безогледни и несправедливи, но знам, че самата Европа ще се осъзнае много скоро, когато дойде зимата“, казва Путин.

Президентът има предвид спрените доставки на газ от „Газпром“ и дълбоката енергийна криза, която вече се усеща в страните от целия ЕС. „Сами си го правят, сами вредят на народите си и това е безумното, но знам, че именно техните народи първи ще се осъзнаят и ще ги спрат“, казва държавният глава.

Още по темата четете по-долу:


Путин: Западът е постигнал много, ограбвайки други народи!

Идва нова ера, нов етап в историята на света и това е не само нормално, но и наложително. Това заяви Владимир Путин, според когото Западът наистина е постигнал много, но тези постижения до голяма степен са станали, благодарение на бруталното ограбване на други народи и държави.

„Да, знаете за „златния милиард“ и той се е превърнал в „златен“ и е постигнал много неслучайно. До огромна степен това се дължи на грабежите в Африка и в Азия. Ами Индия, вземете Индия! Колко пъти Индия беше грабена и опустошавана от същия този Запад?!

Затова и сега Западът се бои страшно много, да не кажа панически, от това, че други държави и центрове на световното развитие могат да предстяват нови и по-добри варианти за бъдещето.

Колкото и да се стремят да запазят господството си обаче, истината е, че идва нов ред. Ред, който да защитава стандарта и качеството на живот на всички хора, да брани традициите им и моралните им човешки идеали и ценности. Човекът не е средство, той е висша цел“, заяви Владимир Путин.

Още по темата четете по-долу:


Путин: Няма да закриваме посолството си в БГ!

Връзката между България и Русия няма да секне, поне не и на този етап. Това стана ясно след като Владимир Путин еднолично и категорично реши да не закрива посолството на Русия в столицата ни. Президентът на федерацията твърди, че народът на България обича руския народ и той е наясно, че българите нямат вина за грешките на хората, които ги управляват.

„Това решение, решението да бъдат изхвърлени и унизени толкова руски дипломати, реално не е на България. То е на САЩ и на европейските лидери, но остовно на Америка. А фактът, че управляващите в България се случиха марионетки именно на Щатите, е ясен на всички.

Между двете ни страни има вековна история, вековно приятелство, сътрудничество и нещо много по-голямо – братство. Ние сме славяни, изповядваме православното християнство и имаме близка душевност, която не може да бъде разбрана от никой западняк.

Жалко е, но бившият премиер на България не познава тази душевност, той не познава и народа си, а бе приел да се подчинява на американските интереси, до които явно е по-близо“, коментира Владимир Путин.

Руският държавен глава взе това си решение след като и Мария Захарова, и Елеонора Митрофанова изрично настояваха за спешното закриване на посолството на родината си у нас. А причината бе, че са жестоко обидени от позорното накърняване на руското достойнство от страна на бившите ни вече управници.

Още по темата четете по-долу:


Путин се изсмя на Петков: Това момченце слушка Запада!

Опасенията, че решенията на Кирил Петков могат да доведат до криза или, недай Боже, война с Русия, са неоснователни. И то само, защото се оказа, че руският президент взима толкова „насериозно“ премиера ни в оставка, колкото и клоуните в цирка.

След обвиняването в шпионаж и изгонването на цели седемдесет руски дипломата от България, защото работели против нашите интереси, Кирил Петков не само не спечели омразата на Путин, а предизвика смеха му.

Руски медии и високопоставени лица от политиката, сред които Песков, разкриха, че Владимир Путин искрено се е смял снощи, а после просто е констатирал, че наш Киро е или вдетинен, или заплашен, или просто дебилен.

„Това момченце няма свое мнение и това, което е направил, не е решение на България. Той слушка и изпълнява поръчките на хора, които са много далече на Запад. В противен случай ще му се скарат, ще се разсърдят и ще го накажат като не му дадат да „папка“, смял се Путин.

Медии в Русия пък обобщиха образа на премиера ни като глезено хлапе, което си излива кашата на пода, с единствената цел да привлече вниманието на своите родители.

Каквато и да е причината, лично Петков преди малко се отметна от снощната си позиция като се оправда, че видиш ли, това не било негово решение, а на Външно министерство. И той нямал думата – ни лук ял, нито пък го мирисал. Сладур!

Още по темата четете по-долу:


Мажд Алгафари към ЕС: На@кахте ли се?!

Вчерашната изява на Путин в Санкт Петербург на световния икономически форум и словото, което произнесе, накара Мажд Алгафари да изригне. От кеф и наслада затова, че онези, които се надпреварваха кой да умори Путин и кой да го прати в кома, останаха с пръст… неясно къде.

Мажд Алгафари се обърна директно към Запада – към ЕС и НАТО като подигравателно им заяви, че оттук насетне ще правят това и ще се движат по реда, който лично Путин им определи. И това, според него, е ясно като бял ден, след като отлично се видя, че западняшките санкции към Русия вредят яростно само на тях самите. А на Руската федерация не й дреме.

„Добре го запомнете този човек, когото изпращахте в кома и на операции, защото съвсем скоро името му ще бъде поместено в учебниците. И то с доста отделено място. Сигурно самият той е гледал своята си реч, докато е бил в кома, но… опа, забравих, че имал двойник. Ами, добре се представи двойникът му.

Така ви е насолил тоя двойник, че целият свят, буквално целият свят вчера и днес ще се скъса да пише и говори за речта му. Как пък в тая реч не обърка една държава с друга, както прави редовно дедо Байдън?!

И какво сте зяпнали, какво сте се умълчали – няма да ви напада човекът. Достатъчни са ви ядовете, които сами си създадохте с наказанията си срещу него. Още не можете и скоро няма да се освестите, защото тези проблеми са на гърба на собствените ви народи. Хак да ви е, но горките хора! А както казах – оттук нататък Путин решава кое как ще върви“, заяви Мажд Алгафари.

Още по темата четете по-долу:


Владимир Путин се появи на икономически световен форум!

На голям и важен икономически световен форум в Санкт Петербург се появи Владимир Путин, когото от седмици вече не спират да „погребват“. Руският президент откри събитието с участници от повече от сто държави, много от които обаче запазиха анонимност, заради заплахата от санкции срещу тях.

Владимир Путин
Владимир Путин не се бои от Запада

Поне стана ясно, че Путин нито е предал Богу дух (жив и здрав да е), нито е кома, нито е по болници. Той лично откри форума и приветства участниците като не подмина и основната тема – за нестихващата омраза на Запада към Русия.

„Цялата тази масова и все по-агресивна русофобия, всички обвинения към нас и жестокости, които се стоварват не само върху политиците, но и върху невинните руски граждани и дори руски деца, си има причина. И тази причина е, че Русия дръзна да се бори и да се противопостави на прогнилия Запад.

На този Запад, който не мисли за никого, освен за една определена клика хора и който заплашва най-важното и ценно нещо на света – християнските ценности, християнското семейство и морал. Но ние няма да се предадем и няма да клекнем!

Санкциите срещу нас не ни вредят, те вредят реално на онези, които ги налагат. Така и ще продължи да бъде. Русия има много други възможности, канали и пазари, а икономиката ни ще продължи да се развива, дори по-успешно от преди“, заяви Владимир Путин.

Още по темата четете по-долу:


Моряк от „Царевна“: Руснаците ни спасиха, това е истината!

Световната неприязън не само към Владимир Путин, а и към всичко руско, е причината моряците от кораба „Царевна“ да се държат неадекватно, според стотици българи, както и да усукват на въпроса кой им е помогнал да напуснат Мариупол и да се спасят.

Един от тях обаче не издържа и разкри истината, от срам и неудобство, че трябва да си правят оглушки. Помним как при пристигането си у нас те бяха посрещнати от Кирил Петков и хора от екипа му, които ясно „подшушнали“ на нашите да си траят и да бъдат „политкоректни“ в изказванията си. Разминаването в думите им обаче разкри всичко още тогава…

„Да, така беше и няма какво повече да увъртаме. Факт е, че бяхме спасени от руснаците, от рускат страна. Те бяха страшно мили с нас и много внимателни. Нито за миг не е имало опасност или заплаха за нас. Това е истината.

Ескортирани бяхме от военни от Русия и такива от Донецк. Заведоха ни в Ростов на Дон, а после в Сочи. Какво има да се лъже – всеки знае чии са тези градове. На Русия са, не на Украйна. Разбираме обаче и това, че трябваше да мълчим, светът иска така в момента“, казва морякът от „Царевна“.

И повтаря, че никой от екипажа на кораба не храни лоши чувства към тези, които са им помогнали и са ги накарали да се чувстват сигурни, пише rikoshet.org.

Напомняме и че посланик Елеонора Митрофанова, както и Мария Захарова неведнъж алармираха, че нашите са държани от украинците и не им е позволено да напускат Мариупол, предава novinite-dnes.bg.

Още по темата четете по-долу:


Льо Пен: Стана ли президент на Франция, излизаме от НАТО!

По-тесни връзки и партньорство с Русия и Владимир Путин иска кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен. Идната неделя тя ще излезе на балотаж срещу настоящия лидер Еманюел Макрон, а разликата между двамата е много малка и според политолозите има вероятност Макрон да изгуби.

Пред френски медии Льо Пен заяви твърдо тези дни, че ако народът на Франция гласува за нея и тя стане държавен глава, то ще направи така, че страната й да излезе от НАТО.

„Аз съм за сближаването на Алианса и Русия, това е необходимо – стратегическото им сближаване, а не тази нарастваща конфронтация, санкции и безумно поведение на Запада спрямо страната на Владимир Путин“, казва Льо Пен.

Знаем, че тя има забрана за влизане в Украйна, заради думите си, че Крим принадлежи на Русия. Днес, седмица преди новите избори, Льо Пен повтори тезата си и не се отрече от нея.

„Изобщо не съжалявам, че не съм допускана на територията на Украйна. Казала съм го и ще го повторя, колкото пъти и нужно – да, от години Крим е на Украйна, но преди това, много по-дълго време е бил руски. И за мен той продължава да е руски“, коментира Льо Пен, пише novinite.bg.

Още по темата четете по-долу:


Кадиров: Не Путин, а нацистите в Украйна горят живи хора!

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров избухна публично и застана зад Владимир Путин с обяснения за избора и мотивите си. Той заяви, че в света в момента има два типа хора – едните знаят истината и я изопачават, а другите са водени за носа, без да имат представа как ги манипулират.

Кадиров заяви, че не Путин и Русия, а нацистите и неонацистите в Украйна са тези, които жестоко убиват невинни хора и всяват ужас с идеите си за росово величие и пълна нетърпимост към другите вероизповедания, цвят на кожа и начин на живот.

„Ако за вас е нормално да изгарят живи хора, защото това точно правят фашистите там, то тогава вземете да се гръмнете! Ако този свят трябва да се изчисти от нещо, то това е точно фашизма и манията за величие на неонацистите като батальона на Азов и бандеровните.

Наясно ли е някой през колко трупа на жени, деца и стари хора са минали тези изверги и наясно ли е какво щеше да стане, ако Владимир Путин не се беше заел да ги спре?!

Ето затова армията на Путин влезе в Украйна, не е трудно да го проумееш, ако можеш и искаш да мислиш. Русия не е заплаха за света, фашистите обаче са и много скоро всички ще разберат това. Дано не го разберат по трудния начин, замъглени от лъжите на Щатите, които видяха идеалния си шанс да опитат да смачкат Русия.

Едно ще кажа – това няма да го бъде! Никога няма да унищожат Русия, нито Владимир Путин. А ако продължат, денят на истината и разплатата няма да ги подмине – с техните камъни по техните глави“, каза Кадиров.

Още по темата четете по-долу:


Лукашенко към НАТО: Путин и Русия ще ви стъпчат, преди да гъкнете!

Александър Лукашенко може и да е обвиняван в невъздържаност редица пъти, но показа повече разум и логика от останалите. Президентът на Беларус изказа ясната си позиция за Владимир Путин, Русия и войната в Украйна, както и за безумните идеи на НАТО.

Преди часове Лукашенко буквално скочи на Алианса, заради абсурдната (по думите му), идея на Полша да прати в Украйна „мироопазващ натовски контингент“.

Самият полски лидер Анджей Дуда настоя Алианса да изпрати над сто хиляди военни, които да преминат в Украйна през Лвов. А това би означавало истински ужас, според Лукашенко.

„Ако направите това, ако сте наистина толкова големи ненормалници и луди, то на часа ще избухне Третата световна война! И това е факт, няма грам съмнение. И знаете ли – Владимир Путин и Русия ще ви смачкат като с ботуш, преди да имате време да се осъзнаете и дори да гъкнете.

Как не осъзнавате тези неща, не знам, но вие какво смятате – че ще си седите отстрани пухкави и бели ли?! Или си фантазирате, че аз ще търча напред с автомата?! Хаха – нее, момчета! Това няма как да стане!

Сядайте си на задните части, мислете с главите си и изобщо не пипайте автоматите, че нямате и идея колко сериозно и чудовищно е положението“, каза Лукашенко, предава marica.bg.

Още по темата четете по-долу:


Путин: Украйна трябва да забрани нацистите и неонацистите!

Край на войната с братска Украйна може и трябва да има, защото това положение е неприятно за всички, но бе наложително. Крайно наложително. Това заяви Владимир Путин, който е категоричен, че спира моментално военните действия и изтегля силите си от страната на Володимир Зеленски, при шест условия.

Едното от тях е Украйна да признае официално независимостта на двете републики заради които са влошени отношенията от години – на Донецк и на Луганск. Осем години там се избиват хора, Донбас се превърна в реки от кръв, хора бяха горени живи, казва се в писмото от руска страна.

Русия иска също да се отмени закона, който възхвалява неонацистите и нацистите в Украйна и да се създаде нов, който твърдо забранява и ще преследва с наказателна отговорност банди като тези на Азов и бандеровците.

Владимир Путин иска също руският език да бъде признат и то отново законово за втори официален език в държавата Украйна, както и да бъде признат суверенитетът на Русия върху Крим.

„Украйна трябва твърдо да откаже всякакви желания и намерения за влизане в НАТО и веднага да остави оръжията си. Престрелките и боевете да спрат. Тогава ще седнем и ще говорим така, както сме били от десетилетия – един народ, брат до брата“, казва Путин.

Путин за България на 3 март: Вие сте велик народ, наши братя!

Днес, на Националния празник 3 март, Владимир Путин изпрати официален поздрав до българския народ и президента Румен Радев. Войната с Украйна не попречи на руския президент да изкаже почитта си, наред с редица други държавни глави и самата кралица Елизабет Втора, която се възстановява от коронавируса.

В обръщението си Владимир Путин заявява, че българският народ е велик народ и го е доказал неведнъж през вековете. Пожелава му смелост и щастливи бъднини.

„Познавам добре българите, които са не само наши приятели, но са наши братя. Ние говорим, ние пишем на един език. Народът ви е добър, състрадателен, готов да помогне, гордейте се със себе си! Гордейте се и не позволявайте на чуждите сили, на големите държави да ви подлагат на асимилация и да ви претопят!

България навремето се гордееше с огромната си армия, светът се боеше от нея. От много време насам обаче това не съществува. Не искам да твърдя, че причината е присъединяването към НАТО или ЕС, но е истина, че все по-често се обслужват чуждите, отколкото националните ви интереси.

Разбира се, българите нямат никаква вина за това, вината е на грешните правителства, които ви управляват. Пожелавам повече разум и мисъл за страната ви от новите политици! А аз винаги съм бил и ще бъда за мир и братство между двата ни народа. Винаги сме разчитали един на друг, надявам се така да бъде и занапред“, заяви Владимир Путин.

Още по темата четете по-долу:


Путин: Войната и жертвите от нея ще тежат на съвестта на Запада!

Няма да отстъпи и крачка, а ръкавицата вече е хвърлена и поета – това заяви Владимир Путин по-късно днес, след като в ранна сутрин започна войната с Украйна.

В Киев е страшно, досегашният брой на украинските жертви са равнява на две и повече роти, унищожени са самолети, военна техника, военоморска база. И нещата тепърва ще ескалират. Русия от своя страна също е дала над 50 загинали войници, съобщават агенциите днес.

Виждайки всичко това и напълно наясно със ситуацията, Путин заяви, че е готов да се сложи край на кошмара още на минутата и Русия да прекъсне войната. Това обаче ще стане само ако Украйна признае ЛНР и ДНР, както и ако НАТО изтегли войските си от границата.

„Искането ни е едно – демилитаризирането на Украйна и неутралитет. А това е преговор, който ще се води само с нейния президент. Категорично заявявам, че няма да вляза в преговори с Щатите, нито с НАТО“, отсече Путин.

Според когото именно на САЩ е вината за годините нагла намеса във вътрешните работи на двете държави и всяческите опити за създаване на напрежение и конфликти с цел лична облага.

Президентът на Русия укори публично и Европейския съюз затова, че не само подкрепя, но и налага нови санкции на Русия. Според него това е възможно най-глупавият ход.

„Никакви мерки няма да ни спрат да защитаваме родините си и да спрем прогресивното им развитие. А ако Западът не се вразуми, вината за все повечето жертви и кризата в света ще тежи на тяхната съвест. Ако имат такава“, отсече Владимир Путин.

Още по темата четете по-долу:


Путин попиля Байдън: Кажи ми кой ден ще вляза в Украйна!

Владимир Путин попиля Джо Байдън със сарказъм и то напълно заслужен. Президентът на Щатите вече мина всички граници на адекватността и заяви пред цял свят, че Русия ще атакува Украйна… другата седмица.

Преди часове Байдън изрече смайващата глупост, че Путин е решил категорично идната седмица да нахлуе в столицата Киев и да посегне на близо три милиона невинни жители.

„Ние няма да го позволим. Да, все още има шанс за цивилизовани преговори и разум от страна на Русия. Съгласили са се на официална среща на 24-ти февруари. Но ако тогава, същия ден Путин, влезе в Украйна, значи плюят на мира. И ще си носят последиците“, разпали се Джо Байдън.

На което Владимир Путин отвърна с присъщата си сдържаност и усмивка. Той просто е отправил питане към президента на САЩ в кой точно ден и в колко часа се очаква да започне инвазията в Украйна, за да не разочарова никого.

„Тази песен, този шлагер, че Русия влиза, иска да влиза, вече влиза, влязла е… в Украйна, се върти като развалена плоча от месеци. Месеци. Изморихме се да повтаряме, че не искаме война, че държим на мира, но и на това да бъдем оставени на мира.

С всичко, което се казва и се прави против нас, все повече личи истинското лице и намерения на САЩ и НАТО. Те са тези, които поставят света под заплаха и пет пари не дават за жителите му“, заяви Путин.

Още по темата четете по-долу:


Сблъсъкът ескалира: Путин заповяда на Байдън да изтегли войските си!

Напрежението между Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън ескалира. Руският президент вече не търпи глупости и буквално заповяда на Байдън да махне военните си части от границата с Украйна, както и от Европа.

Конкликтът между двамата трае отдавна, като в края на годината Путин настоя войските на НАТО да напуснат територията му и Алианса да изключи Украйна от членство. Президентът на Щатите тогава твърдо отказа.

Продължиха спекулите с инвазията на Русия в Украйна като преди дни лично Владимир Путин се пошегува и иронично подметна в ефир въпроса кога точно, в колко часа, се очаква да нахлуе при украинците.

„Кажете, де! Щом сте толкова запознати и истината е на ваша страна, в колко часа да очакваме войната да започне? Това се питат хората от цялото земно кълбо вече месеци след цирка, който се разиграва. Та нека и ние да узнаем – кога започваме войната“, засмя се Путин.

Той определя като пълно безумие, при това ескалиращо, информациите за намеренията на Русия към Украйна. А днес вече нервите му явно не издържаха и предупреди Байдън за последен път.

От решението на американския президент ще зависи дали този път и самата Америка няма да стане територия на военни действия. Единствено по своя собствена вина.

Още по темата четете по-долу:


Путин обяви: Влезе ли Украйна в НАТО, войната започва!

Руският президент Владимир Путин обяви кога ще започне Третата световна война. Датата е пределно ясна – това ще се случи в мига, в който Украйна влезе в НАТО и Киев поиска да си върне обратно Крим.

Думите са лично на Путин и са изречени след срещата му в Москва с президента на Франция Еманюел Макрон. Макрон бе на гости на държавния глава на Русия като двамата проведоха задълбочен разговор за преодоляване на проблемите между Европа, САЩ и Русия на вечеря и бутилка елитно вино.

Макрон увери Путин, че Франция се стреми да направи и невъзможното, за да се предотвратят въоръжени сблъсъци. Владимир Путин също бе категоричен, че настоява за мирен диалог и компромиси от страна на всички, дори на Русия.

Той обаче няма да позволи и да стои мирен, гледайки как НАТО присъединява към себе си Украйна. Защото ако това се случи, европейските държави ще бъдат замесени в една напълно реална война с Русия.

„От тези въоръжени действия победители няма да има, всички ще бъдат победени. В 21 век да позволим подобни неща, е признак на лоша политика. Затова призовавам пак западния свят да не се меси в неща, които не са негова работа. Не се месете в делата ни“, за последен път предупреди Владимир Путин.

Държавният глава на САЩ пък, Джо Байдън, наля масло в огъня като заяви, че ако има инвазия от страна на Русия към Украйна, то ще спре газопровода „Северен Поток 2“, предава btvnovinite.bg.

Още по темата четете по-долу:


Владимир Путин: Поставяме ултиматум на САЩ!

Играта на нерви и търпението от страна на Русия към Америка приключи. В това е категоричен президентът Владимир Путин, който поставя ясен и точен ултиматум на САЩ. В противен случай ще избухне война.

„На ръба сме. На ръба на най-страшното, което винаги и всячески сме се опитвали да избегнем. Но явно Америка иска друго и ще го получи, ако продължи така упорито да настоява. Русия не се бои от битки, печелила е много, ще печели пак. Но би ми се искало в 21 век нещата да стоят по друг, цивилизован начин“ казва Путин.

Настояването на Русия, което и говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков предаде в интервюто си за Си Ен Ен, е да спре моментано напрежението на границата с Украйна. А Америка да изтегли военните си части оттам, пише informiran.net.

„Нито едно от твърденията на Белия дом срещу нас не се потвърди. Нито едно не се базира на факти, а на чисти спекулации. Преговорите не водят до никакъв резултат. Готови сме на диалог, на взаимни компромиси, но настояваме НАТО да не разширява частите си на изток.

В близост до руската граница не искаме военни части и това е последната ни дума. Алиансът трябва да изтегли войските си, защото рисковете от военен сблъсък вече са реални“, казва се в съобщението.

А самият Владимир Путин коментира, че всичко има своите граници, но те отдавна са прескочени. И положението в момента е на ръба на пропастта. Всичко зависи от САЩ и тяхното благоразумие или глупост.

Още по темата четете по-долу:


Генерал от ЕС: САЩ и Европа отдавна прекрачиха всички граници!

На страната на Владимир Путин и Русия застана твърдо не кой да е, а генерал от ЕС. И предизвика буквално взрив с изказването си. Бившият генерален инспектор на норвежката армия Роберт Муд е категоричен, че руският президент е не само неконфликтна личност, но и твърде търпелив и миролюбив. Защото Америка и Европа отдавна са прекрачили всички граници.

„Тази злоба, това с десетилетия негативно отношение, насаждано към Русия, е непростимо. Това е грешка, породена от алчност и интереси, но може да доведе до непоправими последици. Заплахата от Трета световна война чука на вратата ни и ако това се случи, не Русия ще бъде виновна. Тя просто ще отвърне на атаките.

От 30 години постоянно гледаме и слушаме как страната на Путин е обявявана за „световното зло“. Те са злодеите, а американците са добрите, героите… Стига толкова! Всеки с малко разум в главата отдавна е осъзнал, че това е целенасочена политика, но тя става все по-агресивна“, казва Роберт Муд.

Генералът обвини директно Запада, че нагло и безскрупулно изопачава реалността като сравни ситуацията дори с времето на Хитлер, пише vesti.bg.

„След всички злини, извършени от германците по нареждане на Хитлер, днес, години след това, Европа намери начин да „прости“ и да „забрави“.

За диктатора не се говори с такава омраза, колкото за Владимир Путин и Русия. Защо?! Заради американското високомерие, граничещо с абсурд.

Да сте видели един, поне един филм, който да представя американеца като лошия герой, а руснака като добрия?! Не сте, няма и да видите. Това е престъпно поведение и чудовищна обида към Русия, които трябва да бъдат прекратени моментално“, твърд е генералът.

Още по темата четете по-долу:


Путин: България и Русия трябва да се държат заедно!

Руският президент Владимир Путин за пореден път заявява, че приема България не само като приятелска, но и като братска страна. И се надява връзката, която съществува между народите ни от векове, да се запази и пребъде.

Той е доволен и не скри адмирациите си към президента Румен Радев, който се противопостави на навлизането на нови войски на НАТО у нас. Искане, отправено от Алианса, във връзка с проблемите в Украйна, в които Америка няма никакво морално право да се бърка.

„Вярвам в България и знам, че управниците ще постъпят разумно. Не е необходимо да се замисляш много, за да разбереш намеренията и на ЕС, и на САЩ. Те гледат само себе си, своите си интереси. И пет пари не дават за малки държави като България.

Дано не се стигне дотам, но ако избухне война между Америка и Русия, то за българите ще е спасение да бъдат на наша страна. Защото ние винаги ще ви защитим. Правили сме го през вековете, ще го правим и занапред.

Не предавайте приятелството ни, защото ако зависеше от Щатите, дори от Европа, България отдавна да беше разкъсана на парчета и териториите й да бъдат разпределени – биха ви оставили само едно малко кътче, в което да битувате с ромите. Звучи тежко, звучи жестоко, но това е факт“, казва Владимир Путин, пише informiran.net.

Той е сигурен в подкрепата на още една европейска държава и това е Унгрия. Чийто премиер Виктор Орбан многократно е заявявал огромното си уважение и чисто приятелство към Путин и Русия.

Чуйте този материал и на видео в нашия новинарски канал в Тубата и не забравяйте да се абонирате ТУК:

Още по темата четете по-долу:


Владимир Путин твърдо: Бих върнал СССР без никакво колебание!

За разпада на СССР съжалява президентът на Русия Владимир Путин. Той е заявявал това на глас няколко пъти, направи го и сега. Категоричен, че ако може, моментално би върнал обратно Съюза.

Путин говори за това и за още куп лични неща в документалния филм „Ruѕѕіа. Rесеnt Ніѕtоrу“. Там той описва разпада на Съветския съюз като една от най-големите трагедии за руснаците.

Самият той признава, че е преживял много трудни и тежки времена след края на СССР, когато дори за известен период му се наложило да изкарва прехраната си като шофьор на такси. Да, няма измама – Путин разказва за този период в живота си пред камерите.

„Това е самата истина, а работата ми като таксиметров шофьор беше допълнителна. Парите не стигаха за нищо, кризата бе огромна и беше задължително да работиш още някъде, за да оцелееш.

Не ми е любима тема и не обичам да говоря за тези неща, но те трябва да се знаят. Много хора го правеха тогава, имаше страшна икономическа нестабилност. А и такситата в Русия по онова време бяха малко“, спомня си Владимир Путин.

И отново повтаря, че ако има силата и възможностите да „поправи“ или да „предотврати“ нещо в историята на страната си, то това ще е разпадът на СССР, предава razkritia.com.

Още по темата четете по-долу:


Путин към Байдън: Още една намеса в Украйна и обявяваме война!

Да не търпи и ден повече нашествието на САЩ в работите на Русия и Украйна се закани руският президент Владимир Путин. Той предупреди колегата си Джо Байдън, че ако Америка предприеме още една груба намеса по въпроса с Украйна, ще избухне война.

„И вината, отговорността за това ще е изцяло ваша. Русия иска мир, но не допуска някой да се меси нагло в политиката ни. Белият дом има навика да разпалва войни по света като уж помага на бедните и онеправдани граждани.

Виждали сме го неведнъж, знаем за хилядите жертви на така наречената американска помощ, особено в арабския свят. Няма да допуснем това да се случи тук. Русия е мощ. Русия има сила. И няма да се поколебаем да я използваме, ако Америка не се оттегли“, категоричен е Путин.

Тези дни стана ясно, че американския президент Джо Байдън се готви да проведе виртуална среща с Владимир Путин, на която да обсъдят въпроса с Украйна.

Кремъл обяви срещата, но Белият дом още не е потвърдил информацията, от което може да разберем, че Байдън не е решил категорично как да действа.

Дано да проговори здравият разум, защото в противен случай катастрофата ще бъде чудовищна. Не само за САЩ, но и за Европа и света.

Още по темата четете по-долу:


Путин към САЩ: Махайте се от Черно море!

Търпението на Владимир Путин към САЩ вече е на предела си и се изчерпва. Това стана ясно след категоричния ултиматум към Америка да изтегли частите си и да не изпраща нови в Черно море.

„Махнете се от бреговете ни и нека всеки да гледа своите си дела. Намесата ви е нежелана и отдавна действате като агресори. Това не са мирни действия, това е заплаха и за нас, и за Украйна. Но ние сме Русия! С Русия номерът няма да мине.

И ако продължите да изплащате хората си в Черно море, то бъдете сигурни, че сме готови да дойдем на вашите брегове. Тогава вече ще имате реално за какво да се тревожите“, категоричен е Владимир Путин.

Думите на руския президент са потвърдени официално и от депутатът от Крим Михаил Шеремчетиев, който повтори думите на лидера. Русия смята, че САЩ си позволяват твърде много своеволности и налагане на сила по света. Нещо, което Путин отказва да търпи и толерира повече.

По думите на Шереметиев става ясно, че Америка, колкото и да се има за всемогъща, няма силата да отговори на Русия, ако Путин реши да даде ответен удар.

„Нито една провокация няма да остане без наказание, в това може да бъдете сигурни! Затова изтеглете хората си и си вървете с мир. Това е единственото, което Русия иска“, заявява Шереметиев.

Още по темата четете по-долу:


Путин показа на ЕС кой е силният: Свали цената на газа от раз!

Владимир Путин е Владимир Путин и втори като него няма. Руският президент успя да покаже на целия ЕС кой командва парада като се наложи и остави Брюксел с отворена уста. След като само в рамките на ден взе решението да свали цената на газа – и то осезаемо.

Путин съобщи новината навръх рождения си ден като това е уникален подарък, който той направи на целия свят, включително и на Европа. Той накара ЕС да се замисли върху така наречената си власт и сила, предлагайки далеч по-ниски цени на газа и нефта.

Идеята на Путин, както самият той обясни, е да помогне за стабилизирането и излизането от тази тежка кризисна ситуация. И поясни, че Русия е в състояние да изнесе наистина рекордни обеми от горивото за континента още тази година, цитира Вlооmbеrg.

Ако до вчера цeнaтa възлизаше на 2000 дoлapa зa 1000 ĸyбични мeтpa, което е повече от 10 пъти над средното за миналата година, то след изявата на Путин, цената спадна на по-малко от 1250 дoлapa.

Путин заяви, че е добре скоростно да се cepтифициpa гaзoпpoвoдa „Ceвepeн пoтoĸ 2“, така че да не зависи от политизираното и протяжно издаване на разрешителни, пише rns.bg.

„Страната ни винaги e билa нaдeждeн и добър дocтaвчиĸ нa гaз зa цeлия cвят и винаги сме изпълнявали стриктно задълженията си“, уточни Владимир Путин.

Още по темата четете по-долу:


Путин: САЩ водят Европа към война на нейна територия!

Атаките и с години насажданата омраза към Русия трябва да спре, защото води света към трета световна война. В това е категоричен руският президент Владимир Путин, който вижда причината за тази ситуация единствено в управлението на САЩ.

„Не може всички нормални отношения с нас, на всяко едно ниво, да бъдат сравнявани с антиамерикански дейности. Това е една истерична и токсична кампания, която идва отвъд океана и залива Европа.

Лошото е, че води до война, която ако избухне, ще избухне именно на територията на Стария континент. И ще доведе до пълната разруха на европейския свят – нещо, което ние не бихме искали за нищо на света.

Това, към което винаги сме се стремили, е приятелска атмосфера и сътрудничество с останалия свят. Но и не бихме позволили вмешателство в националната ни сигурност и интереси“, твърд е Владимир Путин.

Руският президент е убеден, че атаките на западните пропагандисти играят ролята на димна завеса, която да скрие реалните опасности, застрашаващи европейския свят. Като основната от тях е именно опасността от ядрена война.

Още по темата четете по-долу:


Путин: Безумие е да пускаш в страната си престъпници!

„Няма да допусна сигурността на държавата и гражданите да бъде застрашена по никакъв начин“, това заяви Владимир Путин. Руският президент категорично отказа да приюти евакуирани бежанци от Афганистан.

Тези дни стана ясна молбата бежанците да бъдат насочени в Русия или близки до нея държави, докато се обработят визите им към Европа и Америка. Путин обаче твърдо застана против това. Според него, рискът е огромен.

„Много от тези хора са бунтовници и престъпници, които се крият зад маската на бежанци. Безумие е да им отвориш границите си, вратите на дома си, за да може после те да злоупотребят с доверието ти и да се случи непоправимото“, казва руският държавен глава.

Владимир Путин допълва, че щом Западът отказва категорично да приеме тези хора без визи, то защо си мислят, че Русия ще го направи. Това е дори унизително за нас, ядосва се президентът, пише investor.bg.

Отделно от темата, Путин заяви, че заради покачването на някои цени в Русия, ще повиши доходите на част от населението. Разбира се, първи в това ще са пенсионерите, всеки от които ще получи сумата от 10 000 рубли.

Още по темата четете по-долу:


Путин към мюсюлманите: В Русия ще живеете като руснаци!

Русия не е Америка, Франция, Англия, Холандия. Тя няма да бъде завладяна от мюсюлманите, както се случи с тези държави – това заяви Владимир Путин в своя скорошна реч.

Руският президент се изказа по повод на нарастващото напрежение и проблеми с малцинствата в държавата. Но е категоричен, че тези хора избор нямат – или ще спазват законите и правилата на Русия, или пътят им навън е отворен.

„В Русия се живее като руснаците, друг начин няма. И не ме интересува дали някой ще ме обвини в дискриминация, незачитане на права или каквото иска още. Изключения няма да правим за никого.

Щом искаш да живееш, да работиш, да получаваш заплата и да се храниш тук, в Русия, значи задължително ще говориш руски език и ще спазваш руските закони.

Който иска да живее според шериатското право и да следва мюсюлманските закони, никой не го задържа насила тук. Тези хора имат пълната свобода и право да напуснат пределите на държавата ни във всеки един момент“, твърд е Владимир Путин.

И добави, че не Русия има нужда от мюсюлманските малцинства, а самите те имат нужда от нея. Затова да не разчитат на специално отношение, компромиси и „галене по главата“ – без значение на кого няма да се понрави това.

„Много държави в Европа позволиха на малцинствата си твърде много и видяхме отлично какво се получи от това. Русия няма да направи тази грешка. Ние браним културата, историята и националните си интереси“, заяви президентът Путин, цитира skandalni.eu.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Виктор Орбан

Орбан в Белград: Някакви джудженца скачат срещу гигант, това е ЕС! Жалко и смешно!

Виктор Орбан заяви мнението си пред Вучич! Виктор Орбан не се поколеба да изрази мнението …

23 Мнения

 1. Тази пандемия е най голямата измама на 21 век. Няколко човека искат да командват света, но аз мисля че трябва по – някакъв начин да ги спрем. Ние не сме опитни мишки на самозабравили се милярдери. Трябва да спрем това издевателства срещу човечеството!

 2. Баи Фичо

  Няма ли кои да го гръмне тоя нерез борисов ,и да махнат всички сатанински бази от българия

  • Няма смели момчета

   • ИМА !!! УМРЯХА Доста народ и от Файзер и от Модерна – а от Отровата : Астра Зенека до тук в България са УМРЯЛИ 100 души + 10 Лекари – Ваксинирани. Ти Разпространяваш Фалшиви Новини. Ваксерски Трол .

  • Александр

   Аз ще го грамна , това не е проблем

  • Само Путин ще го оправи?!Това зависи от всички нас,кой към кого е?ако сме към Росия,да го премахнем всички ние Бойко мутрата,Росия е с Нас?!!!

 3. Виктория

  Не разпространявате фалшиви новини!
  От ваксината на Pfizer няма починали, нито има приети в болница!
  Що се отнася за страничните ефекти все още е невъзможно да се каже и това се отнася за всички ваксини !

  • Valentina Vasileva

   Стига вече с тези защита и йготация за ваксини! Направиха хората на опитни зайчета с недоказани препарати!

 4. Димо Колев

  НЯКЪЙ ДРУГ МУ Е СРАЛ В ГАЩИТЕ. Б.Б. не е ли същият .пистолета бил неговия , но еврото и златото някой друг ги е сложил.

 5. Александр

  България обезателно трябва да излезе от НАТО, иначи нам будет хана, ние трябва да сме винаги с Россия

 6. Кенеф и дойна крава. И това е търговия на души, защото Русия вече няма абсолютно никаква перспектива, да добавим и продължаващата поквара с русофили и фоби. Орфеевите убийци ако искат и марсианци да стават, друго не им пренадлежи, колко повече на Русия.

 7. Кр.Ангелов

  Нищо не може да гарантира тоя масов убиец и дърт пръдльо. Неговите приятелчета вече са му подготвили мавзолей. Въпрос на време е.

 8. Лиляна

  Лелеее какво ще правят комунистическите дечица , които напълниха САЩ още от 89година.Там завършиха,работят и живеят .Жалко ,че избраха САЩ и Канада . Защо не отидоха в прекрасна Русия.

 9. не задавай ..тскива тъпи. Въпроси ,не знаеш ли че тъпите демократи това. Искаха? Да унищожат всичко що е. Българско!!!

 10. Стефан А

  РУМЕН РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА ТЕ СА НАЙ УМНИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ПРИЗИДЕНТА

 11. Мария А

  Да трябва всеобщо обединение срещу политиката на САЩ.Всичко което казва Путин е вярно и ако искаме да няма трета световна война трябва обединение на Европа с Русия.

 12. сталин СССР

  Какво чака господин Путин, да ги изпепели тези кравари, които се мислят за богове, а всъщност са сатаната…

  • Чака руснаците ,които са в САЩ,Великобритания,Канада,Германия,Франция,Италия ,Испания,Австрия,Швеицария,Швеция,Финландия да се приберату дома,че да не стане сакатлък.Т.е. война няма да има.Споко.

 13. И аз го имах за човек, но нали казва Бог : По делата им ще ги познаете,ражда ли добро дърво лоши плодове? Когато стигнат лидерите педестака, започват да оглупяват,пример за това е Хитлер.Какво каза Ботев:“Патриот е,душа дава,но не свойта душа братя,а душата на народа. Ако е доблестен,да отиде той да се бие с Украйна,да не се крие в бункера си и да праща деца на 18 г.като ги лъже,че ги пращат на учение.

 14. Станчев

  И как я направиха тая статистика 65% за Европа и 35%за Русия поредната пропаганда писна ми от тая държава политици и всичко срам ме е че съм българин една Сърбия бе дето беше бомбардирана вече са много по напред от нас и си живеят добре просто нямам думи докога ще търпим да ни мачкат

 15. Попови

  Аз както гледам в Италия,е обратното.Някои го искат за президент даже.Хаха.Днес се опитаха да стачкуват 1 час за мира е Украйна…..Фабрика от 600-700 човека,надали са били повече от 10 човека,8 от тях не са влезнали,защото не им се работи

 16. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.