представяме ви биографията на един забележителен българин - доц. д-р Григор Димитров Сарийски,

Доц. Григор Сарийски, биография

Дами и господа, представяме ви биографията на един забележителен българин – доц. д-р Григор Димитров Сарийски, учен-икономист и банкер, чийто житейски и професионален път е изпълнен с любопитни обрати и впечатляващи постижения.

Ранни години и образование

Григор Сарийски, дата на раждане: 7 ноември 1969 г. в София. Любознателен и амбициозен от малък, той пътува уверено по пътя на знанието. През 1996 г. се дипломира като магистър по финанси в Университета за национално и световно стопанство. Жаждата му за нови хоризонти го отвежда в престижния Икономически институт на БАН, където през 2007 г. защитава докторска степен по „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“.

В лабиринта на бизнеса

 Grigor Sariyski 03Преди да облече академичната тога, Григор натрупва богат практически опит в сферата на хазарта, строителството и издателската дейност. От 1991 до 1997 г. той е организатор в две хазартни фирми – „Спортарт“ и „Торнадо“, където участва в управлението на дистрибуторски мрежи, анализира резултати и дори разработва специализиран софтуер.

През 1998 г., воден от предприемаческия си дух, Сарийски става финансист в строителното дружество „Интертайм Континентал“. Оценява инвестиционни проекти и следи финансовите показатели на компанията.

Следващата година поема управлението на издателство „Имоти-прес“ като негов директор. Освен бизнес ангажиментите, подбира персонал и определя редакционната политика – истински ренесансов мъж!

Научна кариера

 Grigor Sariyski 02От 2003 г. Григор Сарийски се отдава на научното поприще в Икономическия институт на БАН. Първоначално е икономист, после научен сътрудник и главен асистент. През 2012 г. е избран за доцент в същия институт, вече преименуван на Институт за икономически изследвания.

В академичната си работа той се фокусира върху ключови теми като икономическия растеж и развитие, европейската интеграция, конвергентните процеси и ефектите от монетарната и фискална политика. Участва в редица международни и национални научноизследователски проекти, редактира авторитетното списание „Икономическа мисъл“.

Завръщане в банковия сектор

Успоредно с преподавателската си дейност, през 2011 г. доц. Сарийски става главен икономист в Токуда Банк. Неговите задължения включват анализ на пазарната конюнктура, финансово планиране и управление на риска, както и участие в специализираните органи за управление на кредитната институция.

Полиглот и многостранна личност

 Grigor Sariyski 01Свободното владеене на английски и руски език допълва творческия потенциал на Григор Сарийски. Наред с уменията си в икономическия анализ, банковото дело и програмирането, той притежава комуникативни и организационни способности, изявява се като уеб дизайнер и рецензент на научни трудове.

Автор на десетки публикации в престижни издания у нас и в чужбина, доц. Сарийски е учен и професионалист с респектираща биография. Неговият нестандартен път и впечатляващи постижения го правят достоен представител на съвременния български интелектуален елит.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Кои са добрите модели кухненски нагревател за вода, проточен и др.? Мнения, класация Топ 10 за евтини видове електрически смесител с нагревател за чешма. Батерия с нагревател за мивка.

Нагревател за вода. Мнения, Топ 10, цени

Кои са добрите модели кухненски нагревател за вода, проточен и др.? Мнения, класация Топ 10 …

5 Мнения

 1. Даниел Й.

  Да не ревете после насилствено ни отнемат децата (някой българи вече го усетих), принудителна ваксинация (изчакайте само алчни продажник взел комисионна да спечели изборите) , цените, данъците и таксите скачат а заплатите не, ще се пенсионирам на 75 години ако доживея (по Живково беше на 50 години и 100% сигурно), всеки другомислещ извън американо турския интетес го грозни опастноста да бъде изкаран руски шпионин – ловът на вещици започна(или педофил любимия метод на службите да съсипят някой неудобен) . Целта на ГЕРБ е да ни държат разединени, зависи от вашия интелект и воля….Когато правим едно и също е глупаво да очакваме различен резултати… Ако искате промяна този път трябва да направим нещо различно трябва всички да се обединим около най силната опозиционна партия а после властта според гласовете… .. Трябва да загърбим вечният си инат и чувство на безгрешност и ако искате да преборим мафията ГЕРБ на всяка цена гласовете ни да отидат за най голямата опозиционна партия дали ще е коалиция или директно… Не съм член на БСП но те са единствената алтернатива и ако моя лидер не се коалира с тях срещу мафията то моят глас отива за тях, простичко срещу ГЕРБ съм това ми е целта…. Накрая всеки решава за себе си но всеки разпиля глас е срещу победата на опозицията и за партията ГЕРБ… Техните патерици и ушета са навсякъде ще вадя вода от 9 кладенеца за да ви убедят да не се коалирате и не гласувате за БСП понеже са единствената реална алтернатива, защо иначе герб 10 години ни управляват използваики принципа разделяй и владей…

 2. Паулина Дж.

  Хайде,казвайте каде е президента ?.!ИЗбяга ,ха ,при Божков ,в Дубай ,или се крие в Руското посолство.!?много ,знаете ,ами сега ,ами сега ,ами сега..? ,Още нещо искате ли да ви питам ,?Пак ви питам-вие патриоти ли сте.? В коя държава сте се родили.?На какъв език говорите.?кой е майчиният ви език.!?

 3. Поля Иванова

  дайнов ,ти си говедо,и то долно говедо,Виж се колко си грозоват,повлякъл си се със пет парцала отдолу се показват.!УФ ,мислиш се за професор.!Кой ти каза,че си професор.?Не знам да има професори да си служат със такива цинизми и грозовати думи по адрес на хора.А,ти си позволяваш да се обръщаш към министър председателя на страната ни. със завидни за тебе за професора в тебе цинизми !!ЗАвиждаш ,проклетнико,нещастнико.!

 4. Лиляна Тодорова

  Може да е всякакъв в очите на другите, но това, което казва, е самата истина!
  Вярно, че държавата я имат за бащиния и се разпореждат като у тях си!!!

 5. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *