Румен Овчаров
Румен Овчаров категоричен в позицията си за руския газ

Румен Овчаров: Трябва спешно да върнем горивата от Газпром, както прави Орбан в Унгария!

Бившият енергиен министър Румен Овчаров категоричен, че само така цените ще паднат!

В тотален ценови шок се намира държавата ни, която вече е в реална криза. Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров, според когото настоящото правителство прави безумни глупости, съдиращи докрай джоба на българина.

Румен Овчаров
Румен Овчаров категоричен в позицията си за руския газ

Румен Овчаров е категоричен, че спешно трябва да се вземат решения за връщане на природния газ и горивата от руския Газпром, защото това е единственият начин цените да паднат. Друг няма, няма и да има!

„Това, което се приказва сега по медиите, са откровени лъжи! Заявявам го публично. Ако не си върнем горивата и газа от Русия, цените ще растат стремглаво, ще стане непосилно за хората и то съвсем скоро. Спешно трябва да поискаме отсрочка за спирането на вноса на горивата. Трябва са направим като Виктор Орбан в Унгария, както прави и Словения“, настоява Румен Овчаров.

Той е разочарован от факта, че кабинетът не прави нищо подобно до момента и дори се забатачва още повече в решенията, които взима. Като визира доставките ни от Гърция, която обаче също взима газа от Русия.

Така ние, де факто, получаваме отново руския газ, но на цени, които са цели 43 процента по-високи. Къде е логиката, къде е мисълта, пита Румен Овчаров. А ако изведнъж и самата Гърция изпадне в нашето положение, ще се окажем отрязани отвсякъде.

Колкото до самата война в Украйна, Овчаров заяви, че според него, тя е предизвикана от фактори, които са ясни за всички, но малцина се осмеляват да признаят.

„Русия искаше да се изпълняват Минските споразумения, което не стана. Искаше също НАТО да не влиза в Украйна и да има нормална реакция от Европа за това, което дълги години се разиграва в Луганск и в Донецк. Нищо от това не се случи, напротив – не спряха да дразнят „руската мечка“, коментира Овчаров.

Той не крие и опасенията си, че с огромното въоръжаване, което продължава да се изпраща на Украйна от цяла Европа, ако стане световна война, то тя ще е само на сантиметри от нас. „Всеки сам може да си отговори какво означава това“, каза Румен Овчаров, предава nova.bg.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Тялото започва да губи мускулна маса, силата на мускулните влакна намалява, костите стават по-крехки.

Проблеми със ставите, костите и мускулите с напредване на възрастта

С напредването на годините в човешкото тяло настъпват различни промени на обмяната на веществата и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *