Най-добра цена за електрически сушилник за дрехи. Вертикален и разтегателен.

Най-добър сушилник за дрехи, електрически и др. | 10+ идеи

Откъде да вземем сушилник за дрехи? Джъмбо какво предлага? Електрически сушилник за дрехи в Кауфланд. Цена в Технополис и ИКЕА. Мнения

Започваме с това, за което постоянно читателите питат Гугъл, а по-долу ще продължим със своята класация с най-добрите модели, които може да се поръчат онлайн и да ви ги докарат до вратата:

Сушилници за дрехи от Джъмбо

В Джъмбо периодично пускат 7 модела простори, от които един свободно стоящ. Другите шест модела са малки преносими рамки, които удобно се закачат на различни предмети в дома. Те имат ограничена работна повърхност, но не заемат място.

Ключов плюс на сушилниците от Джъмбо е изгодната цена. Най-евтината рамка (4 лв) е от пластмаса, предназначена за 10 броя бельо и чорапи. Подобна, с по-голям размер за 20 броя пликове / слипове или чорапи, струва 12 лв. И двете изделия се закачат удобно в банята, например на душа.

Вижте тук същите модели, които може да се поръчат онлайн и да ви ги доставят до дома:

Elektricheski Sushilnik Za Drehi 01

Четири модела сушилници на цена от 8 лв до 24 лв са направени за закачане на радиатор. Те имат една работна повърхност и две скоби за захващане. С тях могат да се прикачат към врати и перила на балкони и тераси. Изработени са от неръждаем метал.

Стоящ сушилник от Джъмбо струва 52 лв. Той има солидна товароподемност от 18 кг пране. Представлява основна рамка, която се разгръща с две допълнителни крила. В разгърнат вид е дълъг 180 см. Подходящ за тераса и двор, както и за големи помещения.

Сушилници от Кауфланд

Сушилниците не са постоянно присъстващи в  асортимента на веригата Кауфланд. Но един от тези продукти се произвеждат с марката K-Classic, което предполага периодичната му поява на щандовете. Последната цена на простора е била 42 лв.

Простор K-Classic е изработен от стомана и пластмаса. Отличава се с отлични параметри за цената си. Общата дължина на прътите е 16 метра. Конструкцията е на колела –рядко срещана екстра. Товароподемността му е в средния клас – 15 кг.

Eлектрически сушилник за дрехи в Технополис

В Технополис в средата на април не се предлагаше никакъв електрически сушилник за дрехи, но Гугъл помни, че по-рано са пускали сушилници с нагреватели, така че скоро може пак да се случи. Към днушна дата там се предлагат 7 модела на малките Leifheit, Mira-N и Vileda на цена от около 30 лв до около 175 лв. Всички те са без електрическо нагряване, но пак вършат работа.

електрически сушилник за дрехи технополисНай-евтиният е подходящ за долнопробни хотели и къщи по морето, в които се страхуват да не им откраднат сушилника. Но този модел е доста паянтов и не се знае колко време ще изкара. На цената на скъпия може да се купят 5-6 от по-евтините, но скъпият на Vileda изглежда доста по-надежден и красив.

Какво предлага ИКЕА

ИКЕА разполага с 6 модела простори на цена от 12 лв до 70 лв. Три от моделите са свободно стоящи, другите три са предназначени за закачане.

SLIBB е пластмасов простор за бельо и чорапи с 24 щипки, PRESSA е със същите характеристики, но с 16 щипки. Един от моделите – ANTONIUS, е за тераса или радиатор.

От свободно стоящите сушилници привлича вниманието MULIG, който се отличава с изключителна устойчивост и стабилност. Рядко се срещат конструкции с толкова добър баланс на тежестта. Сушилникът е на 3 нива с обща дължина на прътовете 28 метра.

Сушилник за пране, простор за дрехи 02
MULIG е серия на ИКЕА за организиране на пространството

MULIG е предназначен за тераса, на която да бъде позициониран за постоянно. Той се укрепва към стена. Впечатлява хитроумният начин на сгъване, който е присъщ на разработките на ИКЕА. Когато не се използва, конструкцията прилепва към стената и не заема място.

Нека продължим с най-популярните видове сушилник за дрехи на добра цена и по-долу ще дадем още идеи, мнения и описания на продуктите.

Сушилник за дрехи на най-добра цена
Разтегателен сушилник за дрехи Сушилник за дрехи вертикален
Разтегателен сушилник за дрехи Сушилник за дрехи вертикален
Виж цена Виж цена

Просторът е абсолютна необходимост, дори за домовете, оборудвани със сушилна машина. Изделието е сравнително просто устроено, като качеството му зависи от няколко характеристики.

Важни параметри на сушилника
Параметър Характеристика
Обща работна повърхност това е дължината на всички пръти в разгърнат вид; колкото по-висок е този показател, толкова по-масивен и скъп е моделът
Количество пръти показател, който влияе на ширината на сушилника
Количество нива нивата позволяват разполагане на много дрехи на неголямо пространство – икономисват място
Максимално натоварване зависи от типа конструкция и материала; от този показател зависи животът на изделието
Транспортни колела облекчават преместването на тежки конструкции

Разтегателен сушилник за дрехи INNOVAGOODS CLOXY

 • Какво ни харесва в него: той е сгъваем, има 11 ребра и разполага с 3 нива, които се разгръщат във височина. Innovagoods Cloxy икономисва място и поема голямо количество пране;
 • Какво не ни харесва: въпреки че се разгръща в голяма работна повърхност, този простор е по-скоро в средния клас товароподемност. Той издържа максимум 12 кг пране.
Описание и спецификации
Просторът е метален, водоустойчив. Разгръщането му е на части, според нуждата за конкретното количество дрехи.

Innovagoods Cloxy достига максимален размер от 74 x 103 x 38 см. Сгъва се за съхранение до доста компактен габарит от 43 x 10 x 38 см.

Максималната товароподемност на Innovagoods Cloxy е 10 – 12 кг. Пристига в разглобен вид и се сглобява от купувача без инструменти. За улеснение е приложено ръководство.
sushilnik-za-drehi-clothes-drying-rack-cloxy-300

Сушилник за дрехи Leifheit Pegasus Tower 190

 • Какво ни харесва в него: той е сгъваем, има 11 ребра на всяко от своите 3 нива, които се разгръщат във височина. Leifheit Pegasus Tower предоставя простор с дължина 19 метра. Опората му е компактна и позволява да се поставя в тесни помещения – килери и бани;
 • Какво не ни харесва: малката опора от 66 x 61 см е и негов недостатък. Тя предполага известна нестабилност. Производителят не посочва максимална товароподемност.
Описание и спецификации

Leifheit Pegasus Tower представлява конструкция от три сушилника един над друг, всеки с 11 ребра за простиране. Общата им дължина е 19 м. Опорната конструкция е с малка площ, сушилникът се разгръща във височина от 150 см. Той е направен за ограничено място.

Изработен е от метал и пластмаса. Общото му тегло е 4.2  кг.
sushilnik-za-drehi-clothes-drying-rack-cloxy-liefhiet-300

Електрически сушилник за дрехи HOMA HCD-1255

 • Какво ни харесва в него: неговите простори се нагряват на ток и ускоряват изсушаването на прането. Това го прави много ефикасен и намалява нуждата от големи площи за простиране. Икономичен е, консумацията му на ток е едва 120 W;
 • Какво не ни харесва: сушилникът е с ограничена площ за нареждане на дрехи, разполага само с едно ниво и обща дължина на простора от 2.5 м. Конструкцията заема място 95 Х 54 Х 74 см.
Описание и спецификации

Електрическият простор е модерен уред за бързо изсушаване на прането. Дрехите се разполагат на 8 нагревателни тръби, които излъчват топлина 50 – 55°С. Материалът е алуминий. Мощността на сушилника е 120 W. Той се сгъва за съхранение.
sushilnik-za-drehi-clothes-drying-rack-cloxy-homa-300

Вертикален простор за дрехи Вива

 • Какво ни харесва в него: Viva-14М е с много добро покритие – прахово боядисан. Неговата обща дължина за простиране възлиза на 14 метра. В същото време просторът е съвсем лек – едва 2.7 кг;
 • Какво не ни харесва: няма нива, а ветрилообразно отварящи се работни повърхности. Те са общо 4 със сравнително малка работна повърхност.
Описание и спецификации

Металният сушилник Viva-14М е с размери от 145 Х 55 Х 61 см.

Той е със сравнително стабилна конструкция, трудно би могъл да се преобърне. Има между 5 и 7 ребра за окачане на всяко от четирите си крила. Конструкцията е от най-разпространения тип, който се ползва с доверието на потребителите.
sushilnik-za-drehi-clothes-drying-rack-cloxy-viva-300

Алуминиев сушилник за дрехи

Алуминиевите сушилници са леки и маневрени конструкции. Този материал се ползва най-често за електрическите разновидности. Такива са електрическите сушилни за кърпи, които се монтират трайно в банята. Примерна цена за простор с 6 пръта – 170 лв (модел Home IPX1 от Емаг).

На подобна цена (около 180 лв) са обемистите електрически сушилници от алуминий. Простор с дължина от 150 см и височина 90 см тежи едва 3 – 4 кг. Примерна цена за простор 230 W – 180 лв (модел SKY SAT ES-230 от Емаг).Aluminiev Sushilnik Za Drehi 01

Някои от сушилниците за монтиране на стена са комбинация от пластмаса и алуминий. Простор с дължина на прътите 8 метра тежи едва 1 кг. Примерна цена за такъв артикул – 110 лв (модел Leifheit Telegant Plus 81 от Емаг).

Сушилник за дрехи за тераса

Най-евтините имат елементарна конструкция – рамка с опънати няколко пръта и две скоби за закачане на парапета. По-големите модели са направени за закачане на тавана или на стената.

Таванните простори са сгъваеми или стационарни, а тези за стена задължително се прибират. Към момента на пазара има над 500 модела от тези простори, чиято цена варира от 10 лв до 480 лв.

Сушилник за пране, простор за дрехи 01
Съвременните простори за балкон изглеждат много добре, почистват се лесно и не висят постоянно над главите

Какво се иска от един сушилник на дрехи?

Главното е да събере дрехите, които излизат от пералнята – значи да е съобразен с капацитета на конкретната перална машина на конкретния потребител.

Ненужно големият простор излишно заема място и затруднява със съхранението си. И обратното –  недостатъчният като площ простор предполага гъсто нареждане на дрехите и съответно – бавно съхнене.

Стил: Крила, акордеони, стенни и др.

Основните типове сушилници са свободно стоящи и такива за закачане.

Закачващите се са предназначени за стени и тавани, за радиатори и перила на тераси. С най-голям капацитет са сушилниците за таван на тераса. Някои модели за стена изглеждат компактни, но също поемат голямо количество дрехи.

Материал: Пластмаса, алуминий, дърво и др.

Най-общо казано сушилниците са метални и неметални.

Металните са от стомана или друг неръждаем и водоустойчив метал, а неустойчивите са боядисани. Най-доброто покритие е праховото. Най-качественият материал е алуминият, защото е лек и с отлична топлопроводимост за електрически простори.

Неметалните сушилници са дървени и пластмасови. Дървени сушилници са красиви и добре се вписват в интериора, но те се срещат все по-рядко, защото се правят от парено дърво и съответно са доста скъпи. Отделно дървените сглобки не достигат конструктивните възможности на метала.

Неръждаем или пластмасов сушилник за дрехи

Пластмасовите сушилници са елементарни конструкции – правоъгълни или кръгли рамки на закачалка. Те се закачат на всякакви места и са предназначени за бельо. Техният живот е кратък пи не са много здрави, но цената им ги прави лесни за подмяна. Обикновено струват под 10 лв.

Пластмасовият сушилник е идеален за квартира и за хора, които често се местят. За разлика от пластмасата, неръждаемите конструкции са надеждни и дълготрайни, те служат дълго. Затова пък тяхната цена е няколко пъти по-висока и изискват обмисляне – размер, обем, място на разполагане, начин на монтаж и т.н.

 • Тегло: издръжливост и стабилност. Тези параметри зависят от типа на конструкцията и използваните материали. Обърнете им внимание, за да се сдобиете с трайно и здраво изделие;
 • Товароподемна възможност на простора. Обикновените модели за закачане издържат до 5 – 10 кг пране, свободно стоящите носят около 13 – 18 кг, а стационарните за стена и таван достигат до сериозни цифри от 20 – 25 кг;
 • Цeнaта на просторите варира от 4 лв до 500 лв. Най-евтини са пластмасовите модели с до 10 щипки за бельо и чорапи. Най-скъпи са електрическите сушилници с висока мощност, както и мащабните конструкции за тераса, които имат различни екстри и разни начини на разгъване;
 • Mнoгoфyнĸциoнaлнocт и лeĸoтa зa изпoлзвaнe. За предпочитане е сушилникът да се разгъва, но на части. Така той ще се отваря до нужния за момента размер, а не винаги в пълния си капацитет. Принципно малко  модели разполагат с поетапно разгъване
Зa мaлĸи или зa гoлeми пpocтpaнcтвa?

Мястото на разполагане зависи от основата на простора.

Изделията с компактна основа се разгъват във височина. Те могат да се разположат в тесни пространства и въпреки това да поемат голямо количество пране.

Просторите с широка основа се разгъват встрани до дължина от около 1.5 – 2 метра. Тези модели са за потребители, които разполагат с обширни пространства – открити дълги тераси, веранди или двор.

Вижте и ТОВА: Кой е най-добрият сандвич тостер в Технополис, в Зора и онлайн. Най-добра цена и избор на малка скара за сандвич и сандвич мейкъри.

Видео: Италианска реклама на сушилник ни припомня какво би било у дома без това уж просто изделие.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Подреждане на прибори за хранене 01

Подреждане на прибори за хранене. Как се поставят след хранене и др.

Как се поставят приборите след хранене? Кое е доброто подреждане на прибори за хранене? От …

4 Мнения

 1. Тинка Стоянова

  Имаме електрически сушилник от Щайнбергер, супер съм доволна не харчи ток всичко изсъхва за няколко часа.

 2. Русана

  Приятелката ми си купи сушилник на цената на сушилня – е, от простите марки, но все пак! Хваща 50 метра пране и се върти.

 3. Иван Деспотов

  Сушилниците вкарват влага в къщата и не случайно са забранени в квартирите в Германия. Изхвърлих моя, след като ми се появи мухъл под прозореца. и просто си купихме сушилня.

 4. Гроздан Михайлов

  Не ми е ясно защо хората купуват от Технополис. Нито имат по-голям асортимент на електрически сушилници за дрехи от Емаг, нито ще ти го докарат до вкъщи за без пари. Това е някаква обсесия според мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *