Как да изберем най-добрия тостер за сандвичи. и в Зора.
Скара за сандвичи, която да върши работа.

Тостер за сандвичи. 3 в 1, скари. Топ 3

Как да изберем най-добрия тостер за сандвичи. Сандвич тостер 3 в 1 технополис и в Зора. Скара за сандвичи, която да върши работа

Нека да започнем с това, откъде се купуват тостери за сандвич на най-добра цена

Най-добрите тостери за сандвичи
Сандвич тостер купи онлайн В Зора: Тостери за сандвичи
Сандвич тостер 3 в 1 В Зора: Тостери за сандвичи
Виж цена Виж цена

Идеалният сандвич се приготвя в сандвич-тостери. Освен точният уред, трябва и хляб за тостове. Размерът и дебелината на филията подхождат за този уред. По-същественото е, че не се ронят и по-слабо пропускат продукти за мазане и сосове.

Оптимално ползване на сандвич-тостер
Параметър характеристика
Дебелина на филията 1 – 1.5 см
Време за приготвяне 2 – 4 минути
Температурен режим около средния
Почистване изтърсване на трохите и забърсване отгоре
Забрани покриване, миене, течни продукти

Мнения за тостери за сандвичи от БГ Мама и др.

Във форумите ги наричат грил тостер и скара. Коментират се добрите марки, като сред похвалените са Bosch, Рhіlірѕ, Rohnson, Tefal, от евтините – Muhler.

Някои препоръчват да се купи евтин уред, защото всеки върши работа. И действително, коментиращите на 99% са доволни именно от уреда, който притежават, независимо от неговата марка или цена.

Има потребители с конкретни изисквания към тостерите – да са с подвижни плочи за лесно миене, да са с мощност над 750 вата, за да стават за гофрети, да са оребрени за запичане на колбаси.

ВАЖНО: Вижте още мнения за тостери за сандвичи и обезателно напишете и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Какво прави един тостер за сандвичи добър?

Добрите тостери запичат равномерно. Пълнежът не изтича от филиите. Времето за приготвяне не надхвърля 3 – 4 минути (зависи от мощността).

Хубавите модели имат индикатор за процесите, таймер и регулатор на температурата. Това не са просто екстри. Индикаторът позволява да се върши друга работа, вместо да се наглежда уредът. Таймерът изключва нагряването и сигнализира за готовност, пак удобство за напрегнатите сутрини. Температурният регулатор е въпрос на комфорт. Още добри параметри ще видим подробно по-надолу.

Добрият избор зависи и от предварителната преценка на потребителя как най-често ще ползва уреда. Например размерът. Има малки тостери за 2 сандвича, средни за 4 и големи – за 8 бройки. Ако семейството е малко, безпредметно е да се купи голям уред „за всеки случай“. Плочите ще се нагряват празни, ще харчат излишно ток и ще потъмняват.

Кои са най-добрите марки тостери за сандвичи?

Продукцията на First, Saturn, MPM, Vitek, Stebа, Aurora, Maxwell имат средно ниво на качество и обикновено са на средна цена. Някои модели отстъпват по качество на покритието, повечето са с малко функции, но по отзивите на потребители може да се намери наистина добър уред срещу изгодна цена.

Сандвич тостер избор 01
Тези модели оглавяват класациите за 2023 г.

Отлично съответствие цена/ качество характеризира тостерите на ProfiCook, Philips, Russell Hoobbs, Gorenje, Zelmer, Moulinex, Tefal, Clatronic. Материалите са с висока надеждност, наборът от функции обикновено е разширен, но и съответно цената е над средната. Някои модели са скъпи просто заради марката.

Функции и безопасност

Безопасните тостери имат топлоизолация не само на корпуса, но и на всички части с външен достъп. За домове с малки деца е разумно да се закупи сандвич-тостер със заключващ механизъм. Той не позволява отваряне преди достигане на готовност.

Корпусите се правят от метал или пластмаса. Металните са по-ефектни и здрави, но тежки и скъпи. При закупуване на модел от пластмаса проверете дали издава миризма на синтетика. Пластините са само от метал.

Моделите тостери имат свой набор от функции. Възможните са:

 • Функция „3 в 1“ – приставки за вафли, месо, омлет, гофрети. Включването на различни комплекти плочи вдига цената на уреда;
 • Функция „4 в 1“ – още една приставка за сладки орехчета. Замества закупуването на отделен уред за сладки с пълнеж;
 • Защита от прегряване – автоматично изключване при достигане на гранична температура. Това удължава срока за експлоатация и повишава нивото на безопасност;
 • Блокиране на панелите – против изгаряния, но и с практическа полза – притиска филиите и придава на сандвича по-стегнат и апетитен вид.
Приспособимост. Плочи

От формата на плочите зависи сандвичът да държи форма, съдържанието да не изтича отстрани.

Универсалните тостери са с една плоска пластина. Неин недостатък е, че пълнежът може да изтече и да се залепи по прибора.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Плочите с квадратни и триъгълни елементи изискват хляб с квадратни филии. Окръглените по края са предназначени за стандартния класически самун.

Добрите модели имат сменяеми плочи, предназначени за гофрети и скара.

Почистване, материал

Оптималното покритие на работната повърхност е незалепващото. При евтините модели хлябът прегаря и чистенето е трудно. Удобни са моделите със свалящи се пластини, те се обслужват най-лесно, а някои се мият в съдомиялна.

Мощност. Брой порции

Високата мощност позволява да се приготвят повече сандвичи наведнъж и да станат бързо. Уредите с малка мощност (400 – 600 вата) са достатъчни, когато са нужни 1 – 2 бройки. Приборите над 900 вата са за големи семейства.

Как да тестваме тостера за сандвич?

Преди първо включване не слагайте храна, загрейте „на празно“. Това унищожава микроорганизмите. Проверете за особени миризми. Не трябва да мирише на пластмаса. Намажете плочите с мазнина и не ги докосвайте с вилица, нож или друг метал, за да пазите покритието. При приключване почистете с влажна салфетка.

Най-добрата скара за сандвичи и тостер

toster-za-sadvichi-emag-300

Добър модел е SOGO TOS-SS-7131, 2000 вата, с незалепващо покритие, корпус от инокс. Има функция скара, за която капакът се придвижва на 180° разкрива възможността за печене на две плочи. Екстрите на този модел са термостат, оптимално разпределяне на топлината, плаваща панта, студена дръжка, автоматично изключване за безопасност, два индикатора.

Привлича вниманието сандвич машина от неръждаема стомана и алуминиеви плочи. Мощността е максималната – 2000 вата. Моделът е VITEK VT-2632. Има светлинен индикатор и регулатор на мощността. Минус е наличието на една универсална плоска плоча.

Най-добрите тостери за сандвичи в Зора

Грил преса Tefal SM155212 SDW
Грил преса Tefal SM155212 SDW

Tefal SM радва с вграден термостат и оребряване за триъгълни сандвичи. Покритието е от високо качество, корпусът – от стомана. Дръжката е със заключваща се скоба. Недостатък е мощността от 700 вата.

В Зора има уреди от доказани марки – два модела на Бош, четири модела на Горенье, един на Зелмер. Голямо е разнообразието на модели Тефал.

Сандвич тостер 3 в 1 в Технополис и онлайн

toster-za-sadvichi-pazaruvai-300

В тази верига разглежданите уреди са класифицирани като сандвич мейкъри. Предлагат се 37 модела на цена от 30 лв (Тесла) до 140 лв (Ariete 3 в 1). Впрочем най-скъпият уред е елегантен червен тостер с няколко сменяеми плочи, включително такава за понички. Минус е мощността му от 700 вата.

Първоначално публикувано на:10.07.2023 @ 8:12

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Бързи кредити със 100% одобрение

Топ 10 фирми за бързи кредити онлайн. (Някои със 100% одобрение и с лошо ЦКР)

Кои са най-добрите фирми за бързи кредити онлайн в България? Кои дават бързи кредити с …

3 Мнения

 1. Кремена Димитрова

  Ние сме със SilverCrest, децата обожават гофретите.

 2. Людмил Иванов

  Харесвам и имам тостер за сандвичи Ронсън, според мен марката е изгоден аналог на скъпите марки като качество и функции.

 3. Андонова

  Не купувайте фиксирани плочи, голяма занимавка е почистването. Скоро ще сменям моя Хейнер за нещо по-практично.

 4. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *