Как да изберем надуваем батут или надуваем замък? Мнения.
надуваем батут или надуваем замък - За вкъщи, за вода, с пързалка или на двора.

Надуваем замък и батут за вкъщи. Най-добрите в Джъмбо и онлайн

Кои са най-добрите надуваеми батути за вкъщи. Топ модели надуваем замък. В Джъмбо и онлайн. Евтини и хубави, втора ръка и нови. Мнения. За вода, с пързалка. Цена.

Нека започнем с мненията и най-интересните предложения за надуваем батут и замък на най-добра цена, а по-долу ще продължим с описанията на продуктите, критериите за избор и т.н.

Мнения за най-добър надуваем батут

Първият въпрос във форумите е „за и против“. Всички притежатели на надуваеми батути се изказват положително: „пада голяма игра“, „забавлението е страхотно“ и т.н. Вторият въпрос за безопасността също не поражда забележки.

Трамплин Батут 2023 03
Батут за стая и батут за двор

В темите за пазаруване се търсят евтини батути и се споделят линкове към такива. Голяма част от дадената информация не е актуална, защото са минали години и визираните изделия вече не са в продажба.

ВАЖНО: Вижте още мнения за надуваемите батути и оставете и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Нека заедно бъдем полезни!

Откъде да купим онлайн надуваем батут или замък на най-добра цена?
Надуваем батут с пързалка Детски надуваем замък
Детски надуваем батут с пързалка Надуваем замък
Виж цена Виж цена

Батутите са изделия за подвижни игри. Те развиват вестибуларния апарат, укрепват мускулите и връзките, подобряват имунната система. В играта се изразходва излишната енергия и се синтезира серотонин, отговорен за радостта.

Батутите имат разновидности, които се избират според възрастта и мястото за разполагане.

Видове батути
Вид Възрастово предназначение
Надуваем от 1 до 10 години
С пружини от 6 години до възрастен

Надуваемите батути са лесни за инсталиране, по-леки от пружинните, с меки ограждения против удари и падане. Направени са от поливинилхлорид – здрав, хипоалергенен и устойчив на влага материал. Надуват се с помпа, а еластичността зависи от степента на надуване.

Как да изберем? (Критерии)

Добрият надуваем батут е направен от материали, които:

 1. Не съдържат токсични вещества;
 2. Плътността на платното е над 650 г/м2 и повече;
 3. Комплектуващите елементи са от сертифициран материал;
 4. Конструкцията предвижда защитни елементи – борд, мрежа.

В комплекта на изделието трябва да влиза помпа (ръчна или автоматична – зависи от размера на модела), вентилатор и нагревател.

При избора обърнете внимание на шевовете – да са здрави и ушити с качествени износоустойчиви материали.

Помислете върху модела на батута – височината на качване, защитните ограждения, размера на площадката за скокове. Проверете за какво максимално натоварване е предназначено изделието и преценете дали ви устройва.

Надуваем батут или воден батут?

Водният батут е надуваем батут, предназначен за вода. Изисква не толкова широка водна площ, колкото определена дълбочина. „Пуска“ се в естествени басейни – море, река. Малко частни басейни за двор отговарят на изискванията за размер и дълбочина.

Водният батут е сериозен разход, но пък предоставя ексклузивно забавление – скокове във вода. Водещ бранд е Rave Water Trampoline, чиито изделия се купуват от Амазон и др. сайтове за дистанционни поръчки.

Батути, трамплини или баунсъри?
Трамплин Батут 02
Как да изберем надуваем батут или надуваем замък? Мнения. За вкъщи, за вода, с пързалка или на двора. Цена и Топ 3

Класическият трамплин представлява пружинираща повърхност. Практически думата батут е неин синоним. Няма структурни разлики между батут и трамплин. Но в търговията се е наложило спортните съоръжения да се наричат трамплини, а тези за игра – батути. Впрочем, понякога батути без осигурителни мрежи също са описани като трамплин.

Може да се скача върху опънато платно или върху надута възглавница – това пък е структурната разлика между видовете батути. Както и да се нарекат съоръженията, те имат една обща черта – отхвърлят тялото нагоре като противовес на оказания натиск. Колкото по-тежък е скачачът, толкова по-високо бива отхвърлян. За да се забавляват и леките скачачи, както и децата, в увеселителните центрове добавят еластични въжета, които увеличават височината на отскока.

Сигурност

Надуваемите батути са най-сигурните съоръжения за скачане, затова са допустими от 1-годишна възраст. Като се има предвид, че приблизително тогава детето прохожда, на практика батутите са за всички възрасти. Все пак мерки за сигурност са необходими. При надуваемите се залага на издигнати бордове и мрежи, според модела. Запознайте се със защитата, преди да закупите.

Ограничения за теглото

Батутите имат товароподемност – това е сборът от килограмите на всички скачачи, които го ползват едновременно. Освен това се дава и брой лица. Броят зависи от площта за скачане.

Bestway Надуваем батут за вкъщи

Надуваемият Bestway се води кът за игра, защото представлява добре заградено пространство вкъщи. Размерите му са 1.75 x 1.73 и позволява да се разположи в детската стая.

Съоръжението е с високо ниво на безопасност. Стените са от винил, прозрачни за улеснение на наблюдението. Надуваемият под е разчетен за 85 кг, а площта позволява игра на до 3 деца едновременно. Удобен е за минималната възраст от 3 г.

Комплектът включва 25 топки за игра.

Bestway-naduvaem-batut-300

Детски надуваем батут с пързалка

Пързалката Happy Hop позволява игра на 6 деца едновременно, ако общото им тегло не надхвърля 180 кг. Това съоръжение е предвидено за открити пространства с внушителните си размери от 4.50 м x 3.80 м, а височината на конструкцията е 2.30 см. Самата пързалка е малко по-ниска, но въпреки това предоставя емоционални преживявания. Изолирана е с надуваеми бордове, които предпазват от падане. Стените на основното тяло са подсигурени с колчета.

Замъкът с пързалка е изработен от поливинилхлорид. Надува се с помпа, която е вложена в комплекта (компресорна). Има чанта за транспортиране и ремонтен комплект.

В замъка могат да се играят 11 вида игри, приспособления за които също са предвидени в комплекта – 30 пластмасови топчета, топчета за дартс, баскетболен кош, тунел и др.

naduvaem-batut-s-parzalka-300

Надуваем замък

Замъкът Dragon Castle е с габарити 2.45 м X 3.50 м, като височината му е 3.50 м. Разработен е да развива креативността, когнитивните функции и двигателната система. Подхожда на малчугани от 4-год. възраст. Предвидена е товароподемност от 135 кг, което отговаря на теглото на 4-5 деца. Забавленията в замъка се осигуряват от пързалката и басейн с топчета. В центъра е обособено място за скачане.

naduvaem-zamak-300

Откъде да се купи на място. Цена

Надуваемите батути обикновено се представят на снимка. Тези изделия няма как да бъдат надути и инсталирани в магазините. Все пак понякога се показват някои по-компактни модели. Може да се види и закупи такъв батут от големи магазини за детски играчки като Хиполенд и Комсед.

В ТеМАХ (София и още 17 града от средна величина) има батути на впечатляващо изгодни цени. Например надуваема конструкция 1.74 Х 1.74 м струва 140 лв.

Цената на надуваемите батути достига до 2000 лв, а отделни модели дори надхвърлят тази цена. Тя точно зависи от размерите и забавленията в съоръжението. В Емаг има 18 модела от 200 лв до 2110 лв. Най-скъпото съоръжение е с размер от 6 Х 3 метра.

Продавам надуваем батут втора ръка

ОЛХ, Базар и другите сайтове за частни обяви откриват възможност за покупката на батут срещу неголяма сума. Децата бързо „израстват“ тези играчки, след което родителите ги предлагат на вторичния пазар. За жалост това се случва главно със скъпите модели, които и на вторичния пазар си остават с висока цена. Евтини батути към момента не откриваме, но пък има възможност да се наеме батут за няколко часа или за ден на цена от 50 до 350 лв.

Детски надуваем батут в Джъмбо

От Джъмбо онлайн можем да поръчаме батут замък за 200 лв. Той е марка INTEX, предназначен за малчугани от 3-год. възраст.

Представлява надуваема възглавница (под) за скачане и меки стени за безопасност. Децата са заградени, в съоръжението се влиза през врата. Батутът е за открити площи или големи помещения с габаритите си от 1.75 м х 1.75 м. Височината е 1.35 м.

Минус на изделието е, че не е предвидена вградена помпа. Можете да научите повече по темата от ТУК: Видове детски батути в Джъмбо и тяхната цена.

Професионален надуваем батут (голям)

Надуваемите батути за увеселителни центрове, паркове и подобни обществени обекти са мащабни съоръжения с висока цена. На вторичния пазар се продават такива за 15 – 20 хиляди лева. Нов батут Джунгла 5 с размери 6 х 6 х 5 метра струва 10 900 лв от baronbg.com. Предлага се изработване на подобно изделие по зададен от клиента размер.

Батут Замръзналото кралство е с цена от 15 хиляди лв. Мики парк е 13 хил. лв, Парти зона – 8 хиляди. Най-скъпият и голям батут е Джунгла Гъливер – 18. 800 лв.

Вижте непременно и ТОВА: Откъде да вземем най-изгодно батут за деца? Евтини батути. Цена на детски батут в Джъмбо, в Метро и втора ръка. Хиполенд и др. батути за стая.

Първоначално публикувано на:17.07.2023 @ 18:03

За Виктория Стоянова

Прочети още

Позитивно мислене

Упражнения за силата на мисълта. Как да задействаме позитивното мислене и силата на подсъзнанието?

Упражнения за силата на мисълта и за позитивно мислене. Силата на подсъзнанието – как да …

4 Мнения

 1. иванчо

  обикновена върти-опашка;
  парад на продажническото, долно лицемерие;
  нищо ново …

 2. Яница Димитрова

  Не се лъжете по най-евтините батути, буквално за еднократна употреба са. Няма да споменавам марки, още са в продажба, но евтиното излиза скъпо.

 3. Ивелин

  Имаме Дракона по-малкия размер, доволен съм.

 4. Фейза Исмаил

  Според мен Happy Hop са по-добри като цяло, определено по-добри от Барона и Fisher-Price, които пък са съвсем за бебета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *