Мнения за най-добра градинска люлка. Топ 10 на най-добрите люлки за градината. Kring Oxford, Sorrento, детска, гнездо, Bora Bora, Hollywood, Countryside. Производители и монтаж, схема за сглобяване.

Най-добрите градински люлки. 10 идеи, мнения

Мнения за най-добра градинска люлка. Топ 10 на най-добрите люлки за градината. Kring Oxford, Sorrento, детска, гнездо, Bora Bora, Hollywood, Countryside. Производители и монтаж, схема за сглобяване. Люлка от Бриколаж

В градината се работи и се почива. Има време за труд и време за отдих. За наслаждаване на резултата. За качествена почивка трябва качествена градинска мебел. Приятни приспособления са люлките – отлично място за отмора и радост за децата.

Какви параметри имат градинските люлки
Параметър Характеристика
Максимално натоварване в килограми, например 50 кг, 280 кг
Брой седящи места за 1 до 3 човека
Материал на рамката метал, дърво, пластмаса
Форма на краката показва устойчивостта
Размери общ и на седалката

Мнения за най-добра градинска люлка

Според форума на БГ-мама, най-добрата люлка е пригодена за целогодишно използване, по-точно не се нуждае от прибиране през зимата и от поддръжка. Мненията клонят към метални конструкции с прибиращи се възглавници и сенник.

Практичните потребители предвиждат още възможност за сваляне на калъфите, за да се перат. Конкретни марки не споменават и това е логично – много от люлките на пазара нямат свое име и афиширан производител. По-нататък ще опишем артикулите по мястото (магазин, сайт) на продажба.

ВАЖНО: Вижте още мнения за най-добрите люлки за градината, препоръчайте и вие градинска люлка или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Градинска люлка Kring Oxford

Този модел се представя единствено в emag.bg и търговци, които дават връзка към този сайт за онлайн търговия. В момента няма наличности, но описанието е запазено в очакване на нова доставка.

Люлката Kring Oxford е триместна с непретенциозно изпълнение.

 • Размери: 1.7 x 1.1 x 1.53 в метри;
 • Цвят на плата: морско райе;
 • Конструкция: метал.

Като вид и изработка люлката Kring Oxford почти повтаря друга люлка, която е налична в emag.bg. Тя е марка Muhler, модел C 1007. Разликата е, че има две места, а райетата са зелени, а не сини. Цената е 160 лв.

gradinska lyulka 01 Kring

Люлка гнездо

Градинските люлки от този тип се водят луксозни. Те са едноместни, а струват доста пари. Например в stivo.bg има висящ градински фотьойл, чиято редовна цена е 600 лв. В момента той е пуснат в разпродажба на 219 лв.

 • Данни: здрава конструкция с товароносимост 170 кг, възглавници в комплекта, материал: комбинация от метал и синтетичен ратан.
 • Преимущества:  UV защита, лесно почистване, висока степен на устойчивост на износване, мека седалка.

gradinska lyulka 02 gnezdo

Детска люлка за двора

Детските люлки са опозиция на горепредставените мебели. Те са прости констукции с много ниска цена. Може да се закупи люлка за примерно 15 – 17 лв. Но това е просто една дъска с въжета, на която детето да се полюля няколко минути, а не място за отмора.

Ето хубави варианти от danysgame.com:

 • Дървена люлка D2014, цена 23.90 лв. Издържа 75 кг. Изцяло изработена от дърво. Седалката е полирана и гладка, конструкцията е безопасна със стабилно сядане на детето. Въжетата са издържливи с метално закрепване.
 • Люлка – столче W4587, цена 25.90 лв. Издържа 20 кг. Изработена от пластмаса под формата на столче с предпазна пречка отпред против изплъзване на детето. Добро фиксиране с въжета, ярки цветове, забавни стикери.

gradinska lyulka 010 zamak Kring Countryside

Вижте и ТОВА: Надуваем батут за вкъщи. От Джъмбо. Надуваем замък. Откъде се купува онлайн?

Люлка за градината Kring Sorrento

Вариантът Соренто на линията Кринг се отличава със сгъване на облегалката и материал полирезин. Продава се на 401 лв от ehype.bg с подарък декоративен фонтан.

 • Данни: размери 1.95 x 1.2 x 1.64 м, плат в целен цвят, три места.

gradinska lyulka 04 Kring Sorrento

Градинска люлка Kring Bora Bora

Kring Bora Borа е едноместна люлка със самостоятелен сенник.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:
 • Данни: размер 1.9 Х 1.0 Х 2.2 м, плат черно и зелено. Мебел за релакс в градината. Чадър защитава изцяло от УВ лъчи и дъжд.
 • Минус: необходимо е демонтиране на чадъра и прибиране на възглавниците през студения сезон;
 • Плюс: ковано желязо, полиестерни възглавници.

gradinska lyulka 05 Kring Bora Bora

Люлка за градината Kring Hollywood

Двуместно изпълнение в антрацит, което в момента е на цена от 345.33 лв в emag.bg.

 • Данни: прахово боядисана конструкция от стомана, две седалки, люлееща се рамка,
 • Преимущества: комфортна седалка, размер за тераса, сенник с регулиране на положението, висококачествен плат със способност да отблъсква вода (дъжд), защитена от корозия рамка, стабилни крака.

gradinska lyulka 06 Kring Hollywood

Градинска люлка Kring Countryside

Люлка стол Countryside в Кауфланд през юни 2024 г е на цена 45 лв. Издържа до 110 кг. Размерите са 1 Х 0.6 Х 1.15 м. Изпълнена в бяло.

gradinska lyulka 067 Kring Countryside

Най-добрите евтини градински люлки

Градинските люлки не могат да ни зарадват с ниска цена. Определено това е скъпа мебел. Цената си струва, ако изделието е издръжливо и дълговечно, но някои модели стават само за 3 – 4 сядания, преди да дадат дефект. Когато избирате, гледайте да има опция за рекламация и гаранционен срок.

Триместна градинска люлка със сенник

Минималната цена за триместна люлка е 159 лв. Намираме такава в Хоум Макс. Сред разпродажбите намираме най-изгодна оферта в gsstroimarket.bg. Там има светозелена триместна люлка 20148C-2-1, намалена от 169 лв на 119 лв. В potrebno.bg виждаме двуместен модел до 250 кг, която е намалена от 199 лв на 150 лв.

Висяща градинска люлка

Минималната цена за висящ стол виждаме в Кауфланд, където се продава Countryside на 45 лв. Моделите, наподобяващи кресла – по-обемисти и удобни, започват от 199 лв. Минимумът намираме в ОЛХ, където се продават нови люлки от ратан. От снимката виждаме, че изделието е неколкократно намалявано от 500 лв на 240 лв и сега на 200 лв.

Люлка легло с падаща облегалка

Изгодно предложение намираме в МастерХаус (masterhaus.bg), където има масивна люлка, трансформираща се на легло. Цената е 500 лв за три места, странични поставки и товароносимост от 280 кг. Конструкцията е много здрава, прахово боядисана.

По-скъп вариант са моделите с падаща облегалка, които се превръща в хамак. Тяхната цена варира около 650 – 850 лв. В тази категория не намираме евтини модели.

Градинска люлка от Бриколаж

Веригата продава опростен модел на триместна люлка на 160 лв. По-качествен и стабилен модел има на 400 лв.

В този ценови диапазон има две висящи люлки – едноместни фотьойли от много добро качество – метал и ратан. Единият е на 300 лв, намален от 400 лв, а другият е на редовна цена 350 лв.

gradinska lyulka 03 detska

Производители на градински люлки

 • Мебелна фабрика Дискрет (diskret-bg.com) произвежда градински мебели. Има два модела едноместни люлки на стойка (крака), които сега са намалени на 400 и 452 лв. Производствен адрес: .Ямбол, ул. Европа №21, тел. поръчки 0878 340 300.
 • Мебел Стил: Търговище, Промишлена зона 7700, тел. 0601 62751;
 • Гарден Мебел Стил, адрес: Казанлък, ул. 23 Пехотен Шипченски полк №114, мебели от дърво;
 • Евромар Комерс, внос на мебели, адрес Сф, Индустриален път 37, тел. 2 / 931 51 30.

gradinska lyulka 09 kolichki

Още нещо интересно ТУК: Кои са най-добрите колички с дистанционно? Акумулаторна кола за възрастни и за деца.

Резервни части, аксесоари и сервиз

Възглавница за люлка и резервен сенник – това е минимумът, който се намира при електронните търговци. Резервни крепителни елементи не се предлагат.

Възглавница за градинска люлка

В home-max.bg има резервна възглавница за триместна люлка на цена от 79 лв. В megahome.bg има възглавница за 40 лв. Необходимо е при избор да се сверят и размерите, защото триместните възглавници не са стандартни.

Резервен покрив за градинска люлка (сенник)
 • В supermart.bg има резервен сенник, бял цвят с цена 60 лв. Той е водоустойчив, олекотен. Фиксира се с тунелни бримки (без монтаж)
 • В emag.bg има резервен сенник в зелено на цена 62.36 лв. Той има същите характеристики като предходния – водоустойчив с PVC покритие, закрепва се с бримки
 • Най-изгодният покрив намираме в Хоум Макс на цена 21 лв. Той е с умален размер 163 Х 110 см, изцяло от полиестер.
Изработване на седалка за градинска люлка

Срещу 50 – 70 лв домашни майстори предлагат възстановяване на седалките на градински люлки, които са се счупили в резултат на употреба. Такива оферти се намират в сайтовете за частни обяви ОЛХ, Базар и др. Има предложения за шиене на текстилни калъфи, например такива изработва тел. 0895 688 060 Мариета.

Рядко, но се намират и готови седалки. Виждаме такова предложение за 55 лв на dariaarthome.eu. Седалката е с размер 92 см на 116 см.

Монтаж и схема за сглобяване

Градинските мебели са проектирани, така че да се сглобяват непрофесионално у дома. В комплектите има монтажна схема и са вложени крепителните елементи.

За резерва и в помощ на потребителя се продават монтажни комплекти. Например в Емаг има аксесоари за закрепване на люлки и хамаци под името Springos. Те са за фиксиране на тавана.

Монтажните комплекти са адресирани към сръчни хора, които сглобяват градинска люлка от подръчни средства. В хоби форумите има и указания тип „стъпка по стъпка“.

gradinska lyulka 08

Още нещо интересно ТУК: Изграждане на басейни. Цени. Колко струва да си направим басейн в двора?

За Виктория Стоянова

Прочети още

представяме ви биографията на един забележителен българин - доц. д-р Григор Димитров Сарийски,

Доц. Григор Сарийски, биография

Дами и господа, представяме ви биографията на един забележителен българин – доц. д-р Григор Димитров …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *