Справяне с алкохолната зависимост у дома - възможно ли е? Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Справяне с алкохолната зависимост у дома – възможно ли е? Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Алкохолизмът е сериозно заболяване, което за съжаление често остава нелекувано. Много страдащи от този недъг не пожелават да потърсят професионална помощ. В такива случаи близките им могат да опитат да им помогнат в домашни условия. По-долу ще разгледаме някои народни методи и добавки за справяне със зависимостта в домашни условия. Един деликатен, но понякога ефективен подход е тайното лечение с подходящи средства.

Капки „Алкофитал“ – ефикасно домашно средство

Едно от най-популярните средства за борба с алкохолната зависимост, достъпно в много аптеки, са капките „Алкофитал“. Купува се масово, защото няма нужда да се запарват билки, да се отделят подозрителни миризми и да създавате подозрения у пияча.

Този билков препарат може да се приложи тайно, като се разтвори в храна или напитки. Той съдържа концентрирани екстракти от растения като шизандра, зелен овес и други. Древните източни мъдреци са открили лечебните свойства на шизандрата – екзотичен плод, богат на полезни вещества. Зеленият овес пък действа като успокоително средство за натоварената нервна система в следствие на пиенето.

Как се прилагат капките Алкофитал?

За да се постигне желаният ефект, капките „Алкофитал“ трябва да се приемат редовно. Обикновено се препоръчва доза от 60 до 120 капки, 2 до 3 пъти на ден. Точната дозировка зависи от теглото на пациента. Ако лечението се извършва тайно, без неговото знание, капките могат да се капнат в сок, чай, ястие или каквато и да е храна. Важно е да се спазва приемът на определен брой капки през деня.Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 01 Alkofital

По-долу ще продължим с подробностите за Алкофитал. Но нека преди това да нахвърлим и други средства за лечение на алкохолизъм в домашни условия.

Настойка от мащерка

Приготвянето на настойка от мащерка е лесна задача. Необходими са само суха мащерка, вряла вода и съд с капак за настойката. Ето стъпките:

 1. Вземат се 3 супени лъжици суха мащерка и се поставят в съда (буркан, стъклена купа)
 2. Заливат се с 1 чаша вряла вода и се разбърква
 3. Плътно се затваря съдът и се оставя да престои 4 часа на тъмно и хладно място
 4. След 4 часа настойката се прецежда в друг съд за съхранение

Толкова лесно! Вече можем да пристъпим към тайното прилагане.

Как да се добави тайно мащерковата настойка?

За да подейства настойката, тя трябва да се консумира редовно. Препоръчителната доза е 1 супена лъжица, 2 пъти на ден. За да остане в тайна от пациента, тя може да се смеси с напитка, супа или ястие. Най-добре е да се избере храна или напитка, която той консумира често и с удоволствие. Така няма да заподозре, че нещо е различно във вкуса.Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 02 Mashterka

При комбинация с алкохол настойката от мащерка предизвиква неприятни усещания и позиви за повръщане. Целта е алкохоликът да свърже пиенето с тези мъчителни симптоми, за да изгуби желание за спиртно.

Колко дълго да се прави тайното лечение?

Обикновено са нужни поне 2-3 седмици редовен прием на настойката от мащерка, преди да се забележат резултати. В по-тежките случаи може да отнеме и няколко месеца. Важното е да не спираме преждевременно лечението, за да не последва рецидив. При видимо подобрение и липса на интерес към алкохола, дозата може да се намалява постепенно. Накрая се спира изцяло.

Гъбата копринка – нежна, но мощна срещу алкохола

Една деликатна на вид гъба, позната още като “паяжина”, притежава удивителната способност да предизвиква пълно отвращение към алкохола. Това е така наречената “копринка” – гъба с ефирна текстура, която обикновено расте по торища и гнили пънове. Въпреки крехкия си вид, тя е същинско оръжие срещу влечението към спиртното. Ето как можем да се възползваме от нейните “услуги”.

Как да приготвим вкусна яхния с копринки?
 1. Събираме пресни копринки, измиваме ги внимателно и ги нарязваме.
 2. В съд с подходящо олио запържваме лук и чесън докато омекнат.
 3. Добавяме нарязаните копринки и задушаваме 5-7 минути.
 4. Прибавяме подправки по вкус (сол, черен пипер, джоджен)
 5. Допълваме с малко вода/супа и оставяме още 10ина минути.
 6. Поръсваме с пресен магданоз и сирене по желание.

Ето я апетитната ни яхния с копринки, готова за “специалната мисия”!Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 03 Gaba Kopronka

Как да приложим тайно гъбата копринка?

Целта ни е да накараме алкохолика да приеме копринките, без да подозира нашите намерения. За целта просто трябва да му предложим от вкусната гъбна яхния, като част от обичайна вечеря. Ако обичайно приема алкохол по време на хранене, реакцията няма да закъснее – пълно гадене и отказ от напитките занапред.

Лютивата чушка – малка, но убийствена за алкохола

Една подценена от мнозина подправка притежава удивителната способност да “откаже” човек от алкохола. Това е обикновената люта червена чушка – малка на размер, но изключително люта на вкус. Сокът от лютите чушки съдържа специални съединения, дразнещи в огромна степен вкусовите рецептори. Комбинирана с алкохол, тази лютивина може да направи истинско “чудо”.

Как да приготвим настойка от люти чушки?

Необходими са само 2 съставки – люти чушки и алкохол. Ето стъпките:Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 04 Lyuti Chushki

 1. Вземаме 5-6 люти чушки и ги нарязваме на ситно
 2. Слагаме в малко шише и добавяме 1/2 литър алкохол (водка, уиски)
 3. Разклащаме добре шишето, докато чушките се размачкат
 4. Оставяме да престои 2 седмици на тъмно място

С това имаме готова адска настойка за справяне с алкохола!

Как да приложим тайно тази настойка?

За да подейства както трябва, настойката трябва да попадне незабелязано в организма на “пациента”. Използваме отново “троянския кон” – любимата му спиртна напитка. Препоръчителни дози:

 • 2-3 капки настойка в 50 мл алкохол
 • Разбъркваме добре и поднасяме невинно

Резултатът е мъчителен – пълно горещо усещане в устата, непоносимост и всякакви опити за заглаждане на вкуса с още алкохол само влошават мъката. Достатъчно, за да се откаже накрая от спиртното!

Още бабини рецепти – директни и безкомпромисни

С буболечки миризливки

Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 05 MirizlivkiТова са онези малки черни буболечки с отблъскваща миризма, които често се срещат по земята и по растенията. Вземат се 10 бройки живи миризливки, пускат се в шише с алкохол и се оставят така 2-3 дни. След това се прецежда и незабелязано се сервира на “пациента”. Резултатът – бурни позиви за повръщане.

С дафинов лист

Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 06 Dafinov ListНабират се 2-3 свежи зелени дафинови листа, накълцват се и се поставят в алкохол за 2 седмици. Получената настойка предизвиква силно гадене и повръщане дори при минимална доза (1-2 глътки) спиртно. Поднася се незабелязано на алкохолика.

С тиквени семки

Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 07 Ikveni SemkiОколо 100 г тиквени семки се смачкват добре с дървен чук или се смилат на бучка. Слагат се в шише, заливат се с алкохол догоре и се оставят за седмица. После се прецежда течността. Приемът на 50-60 мл от продукта с алкохол предизвиква силно гадене и разстройство. Поднася се незабелязано.

Още за капките Алкофитал

Как действат капките при комбинация с алкохол?

Ако лекуваният поеме алкохол по време на курса на лечение с „Алкофитал“, ще последва силно гадене и повръщане. Тези много неприятни усещания целят да го откажат от желанието да продължи да пие. След като свърже приема на алкохол с подобни страдания, пациентът постепенно ще загуби влечението си към спиртното.

Lechenie Na Alkoholizam V Domashni Uslovia 08 Alkofital

Как се запазва тайната на лечението?

За да се запази в тайна от пациента, че се лекува тайно с капки „Алкофитал“, те трябва да се дозират внимателно. Ако предизвикат твърде силни оплаквания, човекът може да заподозре нещо и да откаже да приема храна или напитки. Затова е най-добре дозата да се увеличава постепенно, за да свикне организмът. Също така е важно той да не подозира, че му се поднася специално приготвена храна. Най-добре капките да се слагат в ястия и напитки, които обикновено консумира.

Колко дълго трябва да се приема „Алкофитал“?

Продължителността на лечението зависи от всеки конкретен случай. При тежки форми на алкохолизъм може да се наложи поддържащ прием на капки „Алкофитал“ в продължение на месеци. В по-леките случаи пък достатъчни са няколко седмици редовен прием. Важното е да не се спира преждевременно, за да не се стигне до рецидив. При видимо подобрение и липса на желание за алкохол, дозата може плавно да се намали, преди курсът да бъде преустановен.

Има ли странични ефекти от „Алкофитал“?

При правилна употреба, „Алкофитал“ обикновено се понася добре и не предизвиква сериозни странични реакции. В много редки случаи е възможно леко зачервяване, сърбеж или обрив по кожата. Ако се наблюдават подобни или други тревожни оплаквания, дозата трябва да се намали или спре приемът на капките. Винаги е добре да се потърси консултация с лекар или фармацевт.

Изводи за тайното домашно лечение

Макар рисковано, тайното лечение на алкохолици в домашни условия понякога може да има положителен ефект. Капки като „Алкофитал“, приложени по подходящ начин и в подходяща дозировка, имат шанса да „отвратят“ пациента от алкохола. Разбира се, най-добрият подход остава откритата и честна комуникация със засегнатия. Но когато това е невъзможно, скритото лечение е една крайна мярка, за която може да се помисли. При всички случаи е задължително да се действа предпазливо и да не се предизвикват опасни усложнения за здравето.

Възможни рискове и странични ефекти

Разбира се подобни експерименти винаги крият известни рискове. Вероятни са алергии или стомашно-чревни проблеми. Също така има опасност завинаги да загубим доверието на лекувания, ако разбере за нашите действия. Ето защо е задължително да сме подготвени да потърсим спешна медицинска помощ при необходимост. Здравето винаги трябва да е на първо място!

Вижте и ТОВА: Ефикасно лекарство против алкохолизъм. Турски хапчета. Цена на имплант против алкохолизъм.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Как се прави маска за лице с яйце. И канела.

Видове маска за лице с яйце. С Аспирин и белтък. За пъпки със сода и др.

Точни и прецизни рецепти за домашна маска за лице с яйце. Маска за яйце с …

30 Мнения

 1. лъжата и измамата…

 2. На 28.10 си направих PCR. Отрицателен е. Вие разпространявате пълни глупости и измислици.

  • брат ми с два отрицаателни пср,в момеента е с двойнна пневмония и ковит,ама това е м/y другото.

   • Трябва и г-н.Путин да се спре с неговата ваксина,действително ако наистина мисли за България да помогне,Ние нещем ваксини,искаме си свободата!!!

 3. Николай

  Няма Вирус има Бактерия.Всичко друго е една измислица която обслужва определен кръг хора.Жалко че всички правителства се продадоха за пари и власт и обещание че те и техните фамилии ще останат да живеят след задължителното ваксиниране и населението на планетата ще се намали до 3,5 милиарда.Това значи че на всеки 8 човека 5 ще са мрътви.

  • Елате в УМБАЛ“Канев“ Русе да ви покажа лично измислицата…

  • Георги

   Гробарската мафия е за затвора, хидроксихлорохина и азитромицина умишлено го крият за тях си

 4. Аз на три пъти правих PCR за пътуване и след контакти – три отрицателни. Повече нямам какво да кажа за тая тъпня!

 5. Албена

  hahaha. това е толкова невярно! Вирус НЯМА! И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. ОФИЦИАЛНИ ДАННИ НА CDC OT 8.10.2020 няма НИТО ЕДИН ВИРУСЕН ИЗОЛАТ В СВЕТААААААА!

 6. Гняв Божий

  Бог да убие ГЕРБ и всички хазара сатанисти, рептили, илюминати, билдемберги и техните слуги. АМИН! в Името на Отца и на Сина и на Светия дух с оръжие в ръка и вяра в Христа и с помощта му ще унищожим тези изчадия адови ГЕРБ. дкември 2020 г. започва войната!

 7. Що не се поддадохте и на натиска за оставка бе самозабравили се кретени.

 8. Цеца Димитрова

  Защо всеки ден умират хора,които са били на лечение
  в инфекциозни отделения

 9. Antoaneta S.

  А, защо така?! Ние сме му работодатели. Не може да тънем в дългове и той да се чувства единствен и неповторим.
  Как ще унищожава държавата , заради чужди и собствени интереси, а ние нека си мрънкаме тук.
  Трябва ЛИНЧ……така виждам положението аз.

 10. Веселка М.

  Преди време в Италия, гражданите са линчували по улиците, заловени босове на мафията, когато полицията ги е транспортирала през града. Има го и по филми.Май ставаше дума за Неапол. Ние тук наистина сме овчици.

 11. Кръстанова

  сред цялото това безумие не разбирам едно…, нали всички работещи в транспорта, наземен и въздушен, всички.., ама всички доктори, всички, всички чиновници ще са ваксинирани…, е в такъв случай какъв е проблема да ни превозват, и да ни лекуват, и да ни обслужват.., нали те ще са супер, хипер защитени от ваксината?!?

 12. Уви, не е „Както се казва“, (това за главата и властта), Ботев го е казал! Ако принципно така се казваше,т.е., ако повечето от нас го мислеха и казваха,а и действаха според тези думи, ситуацията щеше да е коренно различна и нямаше да има нужда от подобни публикации, а оня банкянския щеше отдавна да е на бунището на историята!

 13. Галина

  Много силно и много от сърце. Да, ще стане този път на нашето, но не и на чуждите господари, не и на техните гнусни подлоги в България.

 14. Ганчева

  Трябва да паднат от власт ! Трябва да се смени системата !
  Тогава всичко ще си дойде на мястото ! Има светни и можещи хора у нас ! ( Само да не се ваксинират ! Сакън !)

 15. Делчева

  Около 200 € струва една доза, но трябва и да си я поставиш, НЕ можеш да си я платиш и да си я вземеш в къщи..
  И минус 80° ще и осигуря даже…
  Но знам и къде да я отнеса после..
  Но, не може!
  Под брой са, и отговарящият доктор носи наказателна отговорност и съд, ако изчезне и само една доза.
  Брееех, че тайна..
  Нали са вече патентовани, какъв е проблемът?
  Плащам си я, подаръци не шЪ..
  Но, не…. Абсурд!
  Не не можело! ….
  Какво бе, какво ще излезе наяве, че толкова се боят?
  Един аспирин, един антибиотик дори, можеш да си го купиш и да пратиш в лаборатория да го „раздробят на атоми“ и да видиш какво има вътре, а #ваксината не може.
  И що тъй сега?

 16. Дотолкова са скъсали с реалността, че си въобразяват, че всичко е тяхно! Вкл. животът ни!
  Но след като търчим да плащаме всичко, всичко, не направихме един бойкот на такса смет, улиците се мият на две години един път, ТЕЦ, където не знаеш какво плащаш, здравни осигуровки, за да ги крадат и т.н. и т.н. ТЕ ще продължат да си мислят и с право, че разполагат с живота ни!

 17. Ели само в революцията е спасението и противоположна външна политика на тази която водим.Сигурен съм,че поискаме ли помощ от Руснаците веднага ще ни помогнат,защото Американците имат бази тук и трудно ще си тръгнат без някой да им навре АК47 в гъзооо !!!

 18. Стефан Д

  Само с едно не съм съгласен. Отдавна май не им плащаме от данъците а от безумните заеми които тегли говедото. Тоест ще им плащаме

 19. Няма ли как да се организираме и да спрем да плащаме на тази хунта

 20. Хайде, пак с глупостите.. То може и на психическа основа да се парализират крайниците.. Защо ги пишете тези глупости, какво очаквате.. Направо не мога да повярвам къде живеем и колко изкуствено е всичко.. Жалко, много жалко, направо не ми се мисли какво още ни предстои..

 21. Svetla Georgieva

  Не съм против ваксините, не съм против науката, но толкова показно и натрапчиво да ни убеждават да се ваксинираме – то президенти, министри, артшсти….всичко се юрна като на парад с камери със гръмки словоизлияния( видиш ли как ще прегърне баща си) …. всичко това понамирисва яко….

 22. Вие освен ако нямате репортер в Мексико, елементарната журналистическ практика изисква да цитирате първоизточника на новината, защото само така читателите Ви могат сами да преценят до колко е достоверен. Също така е редно да споменете, че снимката на младата жена е от архив на getty images и няма нищо общо с 32-годишната лекарка от “историята” Ви!

 23. Хайде, обърнахме палачинката! Досега беше: „И кола да го блъсне, го пишат умрял от Ковид!“ От сега нататък ако ваксиниран го заболи зъб след инжекцията, ще го приписват именно на нея!
  Няма оправия!

 24. Ето този човек мисли за своя народ.Браво дано някой ден и за нас някой да се сети за нас и много хора като мен искат руската ваксина защото тя е най безопасна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *