Отвращаване от алкохол. Лечение на алкохолизъм в домашни условия
Отвращаване от алкохол. Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Има ли ефикасно лекарство против алкохолизъм? Тайно лечение в домашни условия

Търсим ефикасно лекарство против алкохолизъм. Възможно ли е тайно лечение на алкохолизъм с хапчета и капки и как става пълното отказване от алкохол. Имплант или инжекция? Др. методи.

Тук ще опишем начините за открито и тайно лечение на алкохолизъм в домашни условия, медикаменти за лечение на алкохолизъм, хапчета против алкохолизъм и лечение на алкохолизъм с билки. При нас ще намерите нужната ви информация, от вас остава да я използвате в реалността и да споделите резултата по-долу във форума под публикацията!

Тайно лечение на алкохолизъм

Страдащият от алкохолна зависимост не се възприема за болен. Той отхвърля предупрежденията на близките и препоръките на лекарите. Дори да осъзнава проблема, алкохоликът няма собствен ресурс да се спре. Когато му бутнат под носа дрегер за алкохол, смята, че му нарушават правата.

Затова говорим за тайно лечение на алкохолизъм. Не за самостоятелно справяне. Има куп ръководства за спиране на цигарите – очаква се пушачът да спре сам и да удържи със сила на волята или в краен случай с помощта на някой медикамент. Такъв подход не върви при алкохола – той причинява в пъти по-силна зависимост.

Под „тайно“ разбираме и лечение на алкохолизъм в домашни условия, и изнамиране на бабешки методи за отказване от алкохола, и лечение на алкохолизъм с билки. Някои търсят дори магия против алкохолизъм. Възможно ли е лечение без знанието на болния? Да!

Как да предизвикаме отвращение към алкохола?

В борбата с алкохолна зависимост се използва т.нар. аверсионна терапия. Нейна цел е да се провокира напонасяне на алкохол или физическо отхвърляне на спиртните питиета – прилошаване и повръщане.

Това е ключовият подход към алкохолизъм. Той се подкрепя с психотерапевтични практики.

Методите от психологията са допълнителни и идват на последващ етап – когато алкохоликът е готов да работи или поне да съдейства. А това се случва при постигната първа цел – отхвърляне на алкохола на физическо ниво.

Всички терапевтични средства имат обща цел – да създадат неприятни усещания при консумацията на алкохол. Затова повечето от тях са в удобна за тайно поднасяне форма – например на капки. Те могат да се добавят в храната и водата без знанието на болния.

Таблица

Терапевтични подходи при алкохолизъм
Терапевтично средство Ефект
Лекарства против алкохолизъм (вътрешен прием, инжектиране, имплант против алкохолизъм) Причиняват отвращение
Билки, хомеопатия, домашни средства Причиняват рефлекс за повръщане
Психологически тренинги, хипноза, социализация Въздействие върху психиката и възстановяване на социалната функция
Алкохолизъм лечение – комплексно за максимален ефект Използване на всички подходи в комбинация

Възможно ли е?

Без съмнение – да!

Лекарствата и билковите средства работят по три начина:

Предизвикват отвращение от алкохола

В тази група има синтетични средства и лечебни растения, които облекчават задачата на специалистите и родствениците. Не е задължително да се добавят непосредствено в алкохола.

Как работят: активното в-во блокира чернодробните ензими, които разграждат алкохола. При това ацеталдехидите – отравящите съставки на етанола, се отлагат в тялото и причиняват интоксикация. На пациента му прилошава. Той започва да се чувства по-зле, отколкото когато е в абстиненция.

Съдържание:

Състоянието му напомня грип със следните симптоми:

 • Втрисане;
 • Температура;
 • Тремор и конвулсии;
 • Сухота в устата или обилно слюноотделяне;
 • Слабост, гадене;
 • Задух;
 • Тежест в гърдите;
 • Световъртеж;
 • Главоболие;
 • Повръщане.

Основното лекарство против алкохол тук е дисулфирам. Той се прилага от средата на 20в. Безвреден е за приемащия, но причинява симптомите на тежка интоксикация.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Отвращаване от алкохол. Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Другото вещество от т. група е циаминад – то има по-щадящо действие, отколкото дисулфирам. Произвежда се като прозрачни капки без вкус и мирис, които остават неразпознаваеми в храни и напитки. Такива са световно известните капки Колме и Мизо, които не са регистрирани у нас и се купуват само от чужбина.

Предизвикват повръщане

Има ли такова лекарство за алкохолизъм? В тази група има средства от две категории:

 • Едните активизират рецептори в мозъка, които отговарят за рефлекса за повръщане;
 • Други изчистват организма от токсини.
 • В тази група влиза имплант против алкохолизъм Есперал.

Намаляват влечението към алкохола

Тези препарати блокират рецепторите в мозъка, които отговарят за синтезирането на ендорфин – хормона на радостта при употреба на спиртни питиета. Без съпътстващата еуфория употребата на алкохол става безпредметна. Алкохоликът губи зависимостта си (тя е към предизвикваното състояние) и се намалява интереса към спирта.

В тази категория са медикаменти за лечение на алкохолизъм с налтрексон – Ревиа и Адепенд.

Вижте и ТОВА: Топ начини за лечение на алкохолизма!

Тайно лечение

(без знанието на болния)

Над 90% от хроничните алкохолици отричат зависимостта си и не оценяват своето физическо и психическо състояние. Единственият шанс за тях е да се подходи тайно. Това е само в началния етап от лечението. Щом се прекъсне зависимостта, пациентът може да включи активно и съзнателно в терапиите. На такъв етап влизат в действие методите от психологията.

Отвращаване от алкохол. методи за отказване от алкохола

Как спасяват от алкохолизъм?

Използват се синтетични медикаменти за лечение на алкохолизъм и билкови отвари, които причиняват гадене, диспепсия, повръщане и др. симптоми на интоксикация. Когато всяка консумация причинява стомашен дискомфорт, у пациента се формира страх от приема.

Обърнете внимание: на първо време употребяваното от алкохолика количество няма да се промени. Напротив, той ще се опитва да премахне симптомите на махмурлук с помощта на нова доза. Близките да се запасят с търпение, защото първият етап – тайното лечение, продължава не по-малко от 2 до 5 седмици.

Още в текста: Как се предизвиква отвращаване от алкохол? Бабешки и др. методи за отказване и тайно лечение на алкохолизъм в домашни условия. Хапчета за спиране на алкохола. Има ли ефикасно лекарство за бързо лечение? Рецепти и медикаменти. Доброволно отказване. Елейна сол. Лечение на алкохолизъм. Лечение на алкохолизъм с билки. Инжекция за спиране на алкохола. Демир бозан. Мнения, отзиви и форум за Демир бозан при алкохолизъм.

Какво да сложим в алкохола?

Традиционните подходи са два – лекарство против алкохол (синтетика) или билков извлек. Има и домашни методи с подръчни средства, които целят да се развали качеството на напитката и тя да стане неприятна на консумиращия.

Нетрадиционни начини за отвращаване

Тези методи са доказани не научно, а в практиката. Подходът е да се развали вкусът и ароматът на питието и то да стане нежелано. Някои домашни средства буквално отравят, затова внимавайте да не предозирате.

 • Млени ракови и мидени черупки. Прахчето има крайно неприятен мирис, който в комбинация с алкохол причинява рефлекс за повръщане. Приготвя се домашно, като черупките се измиват и подсушават, след които се смилат на много ситно;
 • Торни гъби, копринус (копринка). Гъбите, които растат върху тор и др. гниещи субстрати, придават неприятен привкус от пиенето. Те са условно ядливи – безопасни са, но не и в съчетание със спирт. При такова комбиниране причиняват повръщане. Гъбите успешно отвращават от алкохола, но не дотам безопасно. При предозиране има риск от смърт;
 • Миризливки в бутилката. Зелените буболечки отделят силна и крайно неприятна миризма. Пуснати в бутилката с алкохол, те гарантирано го развалят. Нека престоят 72 ч. и ги извадете;
 • Тинктура от люти чушки. 1 с.л. лют пипер + 500 мл мед. спирт, разреден до 60°. Да престои в затворен шкаф 15 дни. Тинктурата се използва за разваляне на алкохола – достатъчно е да се капнат 2-3 капки в бутилката, след като бъде отворена;
 • Водка с кокоши изпражнения. Събираме заедно 500 мл водка + 2 с.л. сушени птичи екскременти. Държим бутилката 4 дни на топло. Приемът е по 30 – 50 мл преди храненето. Причинява изтрезняване и отвращение;
 • Алкохол в помийната яма. Прехвърлете доза алкохол в съд с широко гърло и го спуснете в помийната яма. Напитката ще поеме от миризмите, без да се докосва до съдържанието на ямата. След десетина дни ще имате питие с крайно отвратителен вкус и аромат. Добавено към нови дози алкохол, то ще ги разваля, ще причинява гадене и ще отвращава;
 • Елейна сол. Представлява растителен екстракт, ползван в църковните ритуали. Разваля алкохола, но у нас трудно се намира. Рецептата е 1 с.л. от тази сол + 100 мл алкохол – да престои 72 ч. в затворен шкаф. Получава се неприятна на мирис субстанция, от която се накапва в някаква храна или питие, но не в алкохола. Дозата е 6-7 капки на ден.

Препарати и растителни средстватайно лечение на алкохолизъм в домашни условия

Тук ще представим всички типове лекарствени препарати за лечение на алкохолизъм – синтетични, растителни и хомеопатични.

Лекарства против алкохолизъм

В лекарствения справочник те са класифицирани под кода N07. В групата влизат 5 активни вещества. Две от тях са първа линия на лечение – винаги предпочитани за изписване, а други две нямат регистрирани представители в България.

 • ВВ 01 дисулфирам – Есперал, Антикол и др.
 • ВВ 02 калциев карбамид
 • ВВ 03 акампросат
 • ВВ 04 налтрексон – Адепенд, Ревиа
 • ВВ 05 налмефен – Селинкро

Препаратите с активни съставки дисулфирам и налтрексон се наричат наркоблокатори. Най-често са създадени са мускулно инжектиране и за имплантиране.

Мнение №1: Помогнах си с билки за трайно отказване

Валентин Марков Лечение на алкохолизъм в домашни условия
Валентин Марков

Алкохолизмът не се лекува, той трябва цял живот да се държи под контрол. Спирал съм много пъти и пак съм посягал в трудни моменти и психическа обремененост. Повечето алкохолици трудно спират, а аз пък успявам да спра, но лесно се пристрастявам отново.

Намерих подкрепа в Демир бозан – билков чай за психическа устойчивост и психо болести. Взех го, когато търсех на какво да се опра и да спра отново и отново да посягам към любимите ми напитки.

Разсъждавах така – пия, когато не успявам да понеса проблемите си. Проблемите не мога да спра. Тогава да поработим върху понасянето. Така стигнах до Демир бозан и това беше късметът ми в живота. Получих необходимата доза устойчивост, спокойствие, вътрешен баланс. В трудни моменти започвам да пия билковата комбинация, а не алкохол.

Валентин Марков, Разград

Още източници и допълнителна информация за четене: Алкохолизмът като фамилна диагнозаНе е лесно да се спре10 начина да помогнем

Този тип синтетика, за който говорихме по-горе, помага на алкохолика да остане трезвен в началото на терапията или след нея, за да не се допусне рецидив.

Лекарства против алкохолизъм: в аптеките откриваме Алкофитал, Селинкро, Дисулфирам, Адепенд.

ВАЖНО: Вижте още мнения как хората се справят с тайното и явно лечение по-долу! А вие как предизвиквате отвращение към аркохола? Знаете ли тайно лечение? Ползвали ли сте някакви лекарства против алкохолизъм? Какво ви е мнението за Демир бозан? А други билки за алкохолизъм опитвали ли сте? Можете ли да препоръчате нещо? Пишете ни в нашия форум на тема „Отвращаване от алкохол“ ТУК!

Дисулфирам

Това лекарство против алкохол причинява непонасяне като прекъсва зависимостта от алкохол. Изписва се, когато други методи не са дали резултат. Дисулфирам блокира преработването на алкохола. Някои негови съставки се натрупват и отравят тялото.

Симптомите от дисулфирам са подобни на интоксикация и са много неприятни – сърцебиене, падане на кръвното, световъртеж, гадене, треска. Болният изпитва страх за живота си. При прием на алкохол се стига до пълно отвращение.

 • Представители: Есперал, Антабус, Антикол, Тетурам, Лидевин, Тетлонг, Колме и др. Някои се продават в България, други се внасят и продават чрез частни обяви.

Имплант против алкохолизъм Есперал

Таблетката се имплантира и така се осигурява постепенно освобождаване на активната съставка. Поставянето е хирургическа интервенция, с местна упойка. Предизвиква пълно непонасяне на спиртните питиета. Прекъсва приятните усещания при пиене.

Налтрексон

Опиумен антагонист, тази активна съставка блокира съответните рецептори. Работи и спрямо наркотици. Рецепторите стават нечувствителни и съответно тялото не реагира на приетия алкохол или опиат. Няма чувство за опиянение и приятни усещания. Приемът на алкохол става безпредметен и се прекъсва психологическата зависимост.

 • Представители: Адепенд, Ревиа, Антаксон, Налоксонов хидрохлорид и др. Първите две са регистрирани у нас. 28-дневен прием излиза съответно 99 и 149 лв.

Инжекция за спиране на алкохола: налтрексон може да се инжектира.

Налмефен – Селинкро

Налмефен е разработен в началото на 70-е г. От 95 г. е одобрен от FDA като разтвор за инжекции под търговското наименование «Revex», днес свален от производство. От 2013 г. е одобрен от ЕМА във вид на таблетки под търговското наименование „Selincro“ за лечение на алкохолна зависимост.

Налмефен е засега единственото регистрирано лекарствено средство, предназначено за намаление на употребата на алкохол, а не за пълно въздържание от него. В резултат от използване на налмефен пациентите с алкохолна зависимост в рамките на 1 г. намаляват употребяваното количество, съответно – разходите за лечение и профилактика.

Този препарат се изписва, когато пациентите продължават да консумират големи к-ва алкохол, въпреки започнатото лечение. Лимитът е 60 г на ден за мъже и 40 г на ден за жени. Бутилка вино съдържа 70 г, бира 330 мл – 13 г.

Селинкро идва, когато болният не успява сам да редуцира приема на спиртни напитки. Той му помага да се придържа към терапията и да намали употребата.

Налмефен повлиява мозъчните процеси и прекъсва желанието за пиене. Самата съставка не причинява привикване.

Максимално се приема 1 таблетка дневно, като седмичното лечение излиза 69 лв.

Билкови препаратилечение на алкохолизъм в домашни условия

Как да спрем алкохола с билки? Билките не пречат на стремежа ни за бързо лечение на алкохолизъм. Те работят с натрупване, но дават категорични резултати. Понякога са по-бързи от известни хапчета за спиране на алкохола. Не случайно ги имат за лекарство против алкохол, а не просто за бабешки методи за отказване от алкохола.

Този тип препарати съдържат био активни растителни вещества, съдействащи за преодоляване на алкохолната зависимост. Те въздействат върху мозъка, стимулират естествения синтез на хормона на щастието, пречистват, подобряват имунитета и оказват др. въздействия в помощ на лечението.

 • Алкофитал – комбинира билката шизандра и зелен овес. Тайнствената китайска билка е мощен адаптоген, подкрепя клетките и подава енергиен заряд на тялото. Овесът противодейства на стреса и подкрепя имунитета. В добавка съчетаването на капките с алкохол води до гадене и отвращение. Опаковка за 6 – 10 дни е на стойност 65 лв.;
 • Демир Бозан – билков сбор, чийто прием потиска потребността от алкохол и желанието за него. Паралелно с това лечебните растения изчистват тялото и го детоксикират, подобряват състава на кръвта и нивата на основни нейни компоненти, оздравяват ч. дроб. Допълнително билките въздействат върху психиката като я балансират и правят по-устойчива на стрес. Болният с лекота понася лечението и се намаляват емоционалните негативи от него. 90 пакетчета за 1-мес. терапия са на стойност 43.20 лв;
 • Kudzu на капсули и тинктура – множество производители на био добавки имат в асортимента си екстракт от корена кудзу. От една страна той оздравява сърцето, ч. дроб и съдовете, оказва антиоксидантно действие и тонизира, от др. страна намалява влечението към чашката. Цената варира според съдържанието на капсулите и единичните дози в една опаковка, като диапазонът е 20 – 50 лв;
 • AlcoZero е по-различен препарат – той неутрализира приетия алкохол (30% от него до 15 мин.). Предназначен за пациенти, които злоупотребяват. Повлиява метаболизма и премахва симптомите на махмурлук. В известен смисъл Алкозеро въздейства обратно на останалите лекарства – не „подава“, а премахва симптоматика.

Ето още едно мнение:

Мнение №2: Спрях пиенето с билки, но трябваше и пречистване на кръвта!

Марта Симова Тайно лечение на алкохолизъм, спиране на алкохола
Марта Симова

С алкохолната си зависимост се справих с помощта на психотерапия и малко хапчета против алкохол. Мнозина разказват колко им било трудно, но аз някак успях. Имах подкрепата на децата, понякога тяхната строгост, която не ми позволи да се отклонявам.

Проблемът беше огромното замърсяване на клетките ми. Започнаха болестите – ту едно, ту друго. Не много сериозни, но пък идваха една след друга.

Потърсих мощен детоксикиращ препарат и го открих в Демир бозан. Билките изчистват съдовете, подкрепят сърце и дроб, всичко започва да работи добре. Усетих го веднага, защото разболяванията се разредиха и постепенно спряха. Изчистих се от алкохолните натрупвания благодарение на билките в Демир бозан.

Марта Симова, Хасково

Хомеопатия и алкохол

Хомеопатията има преимущество в лечението на алкохолизъм, доколкото тя е безопасна, не дава странични реакции и не причинява привикване. Нейните методи се отличават с простота и удобство.

Хомеопатията действа на целия организъм, а не само върху симптомите. Идеална е за тайно лечение на алкохолизъм, без съгласието на пациента. Но доброволното лечение многократно увеличава шансовете за оздравяване.

Хомеопатия при алкохолизъм се използва като част от комплексния подход. Тя действа постепенно и осигурява продължителен лечебен ефект.

Хомеопатични препарати при алкохолизъм

Хомеопатията използва главно три средства:

 1. Nux vomica – определен е като най-ефективен за изчистване на организма от отровата на алкохола. Прилага се при остра и при хронична форма;
 2. Siphilinum lueticum – предпочита се при наследствена предразположеност;
 3. Quercus – провокира отвръщаване от алкохол и последващ отказ. Особено ефективен за хора, които пият за поддържане на настроението. Предизвиква отвращаване от алкохол и очистваща диария.

Тези три лекарства трябва да се приемат едновременно.

 • Хомеопатия в остър стадий: Belladonna (при суицидни мисли), Cantharis (при озлобяване), Hyoscyamus (при вулгарен характер), Ranunculus bulbosus (за раздразнителни личности), Stramonium (при халюциниране).
 • Хомеопатия в хроничен стадий: Agave tequilana (при резки смени на настроението, безсъние) Agaricus (за нервозни пациенти, с болки), Anacardium orientale (при загуба на паметта), Apomorphina (показан при гадене и повръщане), Arsenicum album (при постоянно мръзнене) и др.

Списъкът може да е дълъг, защото алкохолиците са с различни характери и психически характеристики. Ето защо предпочетете съветите на квалифициран хомеопат.

Алкобел

Представлява комбиниран готов хомеопатичен продукт с 4 активни в-ва. Той е насочен към преодоляване на влечението към алкохол и в подкрепа на периода на абстиненция. Въздейства при физическите прояви до 10-я ден и при психическите – до 6-я месец. Подкрепя пациента за провеждането и следването на другите терапии и за реорганизиране на живота.

Монопрепарати:

 • Nux Vomica – освобождава от напрежението;
 • Arsenicum album при запуснати случаи и поражения от алкохола. Подобрява съня;
 • Лахесис мутус  – въздейства приоритетно върху сърцето и съдовете.
 • Natrium Muriaticum – регулира ендокринните органи.

Народни методи, билки против алкохолизъм

Отвращаването от алкохола е направление, в което са се потрудили и народните лечители. Ето някои действени народни рецепти.

 • Жълт кантарион – 4 с.л. от билката на 500 мл вода. Цветът се попарва и вари ½ час на водна баня. Охлаждате и давате на болния двукратно в течение на 2 седм. Отблъсква от спирта;
 • Овес – 500 г зърно на 1 л вода + 50 г невен. Овесът се промива и вари ½ час. Добавя се невенът и само се запарва – 12 часа. Схема: 3 Х 250 мл;
 • Бял равнец и вратига – по 2 с.л. цветове от двата вида растения на 2 л вода. Цветовете се накисват в студена вода за 2 дни и тогава се кипват. Изключва се котлонът и се оставя съдът да се охлади сам. След 4 часа отново се кипва, прецежда се и се подслажда. Ври 5 мин. Получава се сироп, който се дава на болния по 25 мл, общо 20 дни. Следва пауза;
 • Девесил и дафинов лист – тинктура на 500 мл водка. Трябват няколко листенца от дафината и корен девесил. Накисват се във водката за 1 седмица. Дава се по 7 капки на болния, общо 14 дни;
 • Настойка от мащерка – 6 с.л. на 500 мл кипната вода. Само се запарва за 2 ч. Схемата е 2 Х 1 с.л.;
 • Тинктура от жълъди – добре измитите жълъди се накисват във водка. Да престоят 14 дни. От тинктурата се добавят по 10 г в алкохолната напитка. До 4 пъти дневно;
 • Тинктура от водна детелина (по Димков) – тинктурата се накапва в питието, при което причинява отвращение от него. При бира и вино – по 1 с.л. на литър. Незабележима е.

Рецепти с чушки

Когато испанците настъпили в Южна Америка, те много се смели на вида на индианците с тигани в ръце. Но скоро усетили парещия дим, който се издигал от тези съдове. Отстъпили. А след това научили, че местните горят червен пипер, смлян на прах. Днес не можем да си представим готвенето без тази подправка, а тя е много лечебна и за куп болести, вкл. алкохолизъм.

За избавянето от алкохолна зависимост има чудна тинктура от чушки, макар че принципно спиртните извлеци са противопоказани при тази болест. Но опитайте това: смелете или купете млян пипер, залейте с водка при разчет 0.5 л на 1 с.л. лют пипер. Дръжте в затворен шкаф 15 дни. Тази настойка се добавя в съвсем минимално количество – едва по 2-3 капки в храната на болния, но редовно!

Растителни сборове

 • Сбор №1: 4 с.л. мащерка, по 1 с.л. червен кантарион и пелин. Направете сбор. 2 с.л. от него запарете и оставете да престои 5 часа на топло.  Схема 4 Х 2 с.л. за 3 месеца;
 • Сбор №2: Демир бозан. Съчетани са 6 билки при алкохолизъм, които оздравяват организма и му помагат да се пребори с алкохолната зависимост. Самите лечебни растения не премахват алкохолизма, а подкрепят болния да се справи с него, като същевременно премахват негативите от прекаляването с алкохол.

Главният плюс на Демир бозан е въздействието върху нервната с-ма и емоционалната сфера. Пациентът се успокоява и успява да устои предприетото лечение. Демир бозан са известни като билки за нерви и лечение на психиката, но като такива помагат и на алкохолиците. Чаят се пие трикратно най-малко 30 дни, за да даде осезаем ефект.

Профилактика на алкохолната зависимост

Алкохолизмът е критична болест, а спиртът е отрова за всяка клетка. Той е чуждо за тялото вещество с голяма химическа активност и взаимодейства енергийно с клетките и тъканите.

Особено чувствително към алкохола са нервните клетки. При силно опиянение загиват 20 милиона от тях. Увеличаващите се загуби на нервни клетки редуцират работоспособността, паметта и променят личността.

Повишеното настроение и самоувереност, усещането за благополучие идват от затормозяването на центрове в мозъка. Заедно с това възникват обидчивост, ревност, агресия и обостряне на др. негативи. Постепенно пиещият става неприемлив за останали хора.

Профилактиката на алкохолизма е по-качественият подход от лечението на вече задълбочени случаи. Подходите са различни, според етапа на пациента. При някои е достатъчно да се ограничи достъпът до алкохол и да се минимизират количествата. При други въздейства откриването на друго увлечение – спорт, туризъм, развиване на таланти. За трети е достатъчно да разберат какви непоправими вреди си нанасят на тялото.

Все пак профилактиката разчита главно на самоконтрола и самодисциплината. За тях помагат правилно хранене и билкови препарати като Демир бозан, които усилват психологическата устойчивост.

Лечителят Димков препоръчва ежедневни бани – топъл душ и обтривания, за усилване на кръвообращението и лека вегетарианска храна, слабо солена, без меса, люто и тютюн.

Храненето започва с 1-2 гл. печен лук и завършва с кафе на джезве с 1 ч.л. корен от копитник на прах. Напитката е за отвращаване от алкохола.

И още от Димков: първата мисъл сутрин да бъде:

ефикасно лекарство против алкохолизъм, хапчета

Мерки за безопасност

Алкохолизмът носи рискове при шофиране, работа с машини, дори при обичайни действия от ежедневието. Закони и правилници ограничават достъпа на хора под влияние на алкохол до пътния трафик, работното си място и т.н.

Друг аспект е психическата, моралната и физическата деградация, която настъпва при алкохолиците. За тях се говори във видеото:

Мнения, отзиви и форум за Демир бозан при алкохолизъм

Сборът Демир бозан не е създаден за лечение на алкохолизъм. Не е като хапчета против алкохол.

Той е силна комбинация за оздравяване на психиката и нервите, за терапия на нервни патологии. Оказва се, че тези му функции оказват отлично въздействие при хора, които желаят да прекратят с алкохола.

Пациентите обикновено се нуждаят от морална и психологическа подкрепа – както отвън, така и в себе си. Демир бозан подпомага в това, а като допълнение подобрява физическото състояние и способността да се понесе този труден житейски период.

За тези страни от Демир бозан говорят пациенти, които са се лекували с билки за алкохолизъм. Във форуми в интернет те споделят мнението си, че билковата комбинация е успешно съпътстващо средство в борбата с тази силна зависимост.

А ето и разказите на някои пациенти, които в по-голяма степен са се доверили на билки за алкохолизъм.

Мнение №3: Боят не помогна. Чай свърши работа

Никола Атанасов Отвращаване от алкохол.
Никола Атанасов

Пия от 12-годишен. У нас винаги е имало ракия. Дядо ми вареше в промишлени количества. Неговият баща си падал по чашката и май – и бащата на баща му. По мъжка линия имаме родова обремененост – все се е пиело. И се е биело – бяха хора с гневлив, взривоопасен нрав.

И аз започвах рано, както казах. Но майка ми беше много упорита жена, не остави нещата така. Ядох бой с пръчка до посиняване, но не помогна. Почна да ме мъкне по лекари, не помогна. Спря да ми говори, прекъсна контактите си с мен – не помогна.

Все пак успя да ми помогне жената. След няколко години й попаднаха билките Демир бозан. Те свършиха това, което не успяха пръчките и лекарите. Не зная точно как, но ме балансираха и успокоиха. Взех с е в ръце. Станах сговорчив и съдействах за лечението. После сам го пожелах.

Тази вътрешна опора дължа на билките. Как точно работят, не мога да знам, но съм благодарен за тях. Препоръчвам ги и на вас!

Никола Атанасов, Пазарджик

Как можем да се снабдим с Демир бозан

Чаят Демир бозан е регистриран и сертифициран продукт. Намира се в големите аптеки, а се поръчва и по интернет. Например ТУК:

Поръчка на Демир бозан

Ще прочетете ТУК разказа на алкохолик, който е минал през различни лекарства, докато открие Демир бозан. 

Ще видите, че не е нужда магия против алкохолизъм, достатъчно е да се избере точното лекарство!

Първоначално публикувано на:25.05.2022 @ 10:30

За Радост Димитрова

Прочети още

Жена Телец, характеристика, съвместимост

Жена Телец: коя е тя и какво иска? Съвместимост

♠ Характеристика на жена Телец ♠ Водеща стихия, планета ♠ Камък, защитен талисман ♠ Разпознаваема …

10 Мнения

 1. Мартин Л.

  Здравейте – нека ви посъветвам от опит (не близвам вече от 7 месеца):
  Хомеопатия – пълна глупост. Абсолютно никаква работа не вършат.
  Есперал и другите с активното му вещество – изключително опасни са. При употреба на алкохол водят до призляване, като причиняват включително и сърцебиене и могат да имат летален ефект.
  Налтрексон ( Адепенд, Ревия) – идеалната поддържаща терапия. Потиска желанието за пиене. Аз го пия.
  Придаване на лош вкус на алкохола с цел отвращение – не върши никаква работа, човек излиза и си купува незамърсен алкохол. Ако човекът е затворен, без достъп до магазин, по-добре просто да няма достъп до алкохол.
  При всички положения най-добре е да се отиде при психиатър, който ще назначи и допълнителни лекарства, тъй като лечението е комплексно. Аз съм изключително доволен от своя.
  Работата с психолог също помага много.
  Но най-важното условие е човекът сам да пожелае да спре. Ако не пожелае, абсолютно нищо друго няма да върши работа. Ако искате още съвети или просто да ви разкажа повече или да споделите нещо, пишете ми лично съобщение.

 2. Тъй като търсите съвет, си позволявам коментар. Да, билките са голямо нещо и вършат чудеса. Но потърсете и психологическа помощ.
  Мога, да препоръчам Доктор Ивайло Димитров от Бургас. Този Човек е уникален и помогнал на много.

 3. Павлина К.

  Мартине, вие сте голям герой, защото според мен най-голямата победа е да победиш самия себе си, недостатъците и зависимостите си. Пристрастен пушач съм и винаги намирам причина да пуша. А пристрастяването към алкохола мисля, че е по-страшно. Затова искрено Ви се възхищавам. Браво!

 4. Мария Н.

  Реално ли е алкохолик да се отврати от алкохол? Не мога да си го представя?!! Моля, отговорете, крайно ми е важно, питам за близък човек…

 5. Вени Стоянова

  Да, реално е, аз лично слагах на мъжа ми спиртосани дървеници. Става му гадно. Само че като пие извън къщи, няма как и не стана с дървениците. Трябваше да се съгласи сам.

 6. За малко да се разведа заради чашката на ММ. Не беше много страшно, но въобще не съм от търпеливите. Наливах го с всички възможни гадости – и зеленушки, и птичия тор съм пробвала. Отврати се и сам поиска да се лекува. После го минах на билки, и ММ пи Демир бозан и наистина е добър за психиката.

 7. Алкохолизмът е на стадии. Демир бозан и др. растителни помагат на стадии 1 и 2, но за последния вземайте нещо радикално, билките само за подкрепа, че става страшно!

 8. Станка Михайлова

  Четох за инжекция за спиране на алкохола – само това ли е, което вие пишете? Има ли нещо по-бързо, защото на нас ще ни трябва не магия, а чудо!

 9. Бонка Григорова

  Отвръщаване от алкохола е най-невъзможното нещо, какво ли не слагах, какво ли не варих. Дет се вика само билки и Демир бозан не съм пробвала, ама и това ще изпробвам, вече съм отчаяна.

 10. Откъде може да се поръча или закупи елейна сол?
  Благодаря

 11. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *