Съновник Изневяра. Да сънуваш изневяра,
Ако мъжът изневерява, ако жената изневерява.

Съновник: Изневяра. Какво да правим за хващането му/ѝ? Да сънуваш изневяра

Съновник Изневяра. Да сънуваш изневяра, какво означава? Действия за хващане в изневяра. Ако мъжът изневерява, ако жената изневерява. Действия при раздяла.

С Валерия Станчева – психолог и нумеролог, разговаряме за изневярата. Кога ни се дава насън и как се тълкува? Дали сънуване на изневяра е белег за истинска изневяра? Как да реагираме?

Още в текста: Действия при изневяра, които да предприемем. Спиране на партньора от изневяра. Как помага Валерия Станчева за промяна на ситуацията

Изневярата е най-противната конфигурация, в която може да ни въвлекат. Всеотдайните, любящи, нежни и грижовни хора не са застраховани. Според психологията, дори са тройно застрашени от подвеждане и измама.

Могат ли сънищата да предупреждават? И ако научим, че сме лъгани, какво? Имаме ли полезен ход? Консултираме се с психолога и нумеролог Валерия Станчева.

В: Благодарим, че приехте поканата на „Портал 21“. Какво значи да се сънува изневяра? Дали е предупреждение, че ни мамят и в живота?

В. Станчева: Сънищата са отражение на нашите чувства, преживявания и емоции от деня. Човек има навика да потиска неприятните мисли. Знаете израза: „да не дърпаме дявола за опашката“. Хората не искат да мислят за лошото, за да не се случи.

Чувствата и емоциите, които стоят зад потиснатите мисли, се погребват в подсъзнанието. Периодично те изплуват – за да бъдат отработени и премахнати.

Да сънуваме, че ни изневеряват, почти сигурно значи нещо неприятно. Чувстваме се в неблагоприятна позиция, дори съзнателно да не го разбираме. А с голям процент вероятност тези потиснати усещания се отнасят за любовния живот – значи говорим за риска от реална изневяра или друга форма на измамно, непочтено отношение на любимия човек към нас.

В: Вие говорите за сънища, в които се изневерява на този, който сънува. Има ли разлика с обратната ситуация – когато сънуващият изневерява?

В. Станчева: Да има разлика. В обратния случай обикновено изплува желанието на сънуващия да реформира живота си. Вижда се, че той е неудовлетворен от любовта си, от любимия или от семейството си.

Изневярата принципно говори за назряващ конфликт. За недоволство, за бъдещо разрушаване на съществуващото положение.

Обичам да подреждам таблици, за да е нагледно. Вижте друг принцип за разделяне на изневярата по видове.

Таблица

Значение според вида изневяра
Вид на връзката Тълкуване
Случайна, еднократна изневяра Потиснати сексуални нужди, при принудително сексуално въздържание заради болест или отсъствие на партньора
Контакти от полигамен тип Неудовлетвореност от себе си, повишаване на собствената стойност
Еротично приключение Влечение към разнообразие, сигнал за настъпване на умора във връзката, изчерпване на чувствата и емоционалния зарад в нея
Продължителна паралелна връзка при мъж Страх от старостта и от загуба на сексуалната функция
Продължителна паралелна връзка при жена Необходимост от интензивно любовно чувство без обременяващи битови отговорности и проблеми

Има нюанси и специфика, които аз разглеждам при конкретния клиент.

В: Чувала съм, че има значение кой и как изневерява, при какви обстоятелства. Бихте ли дали тълкувания от такава гледна точка?

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

В. Станчева: Принципно изневярата е болка, унижение, разочарование, загуба на доверие. Тя отразява неудовлетвореност, нещастие в реалността.

Вижте и ТОВА: Истински истории за изневяра. Признаци за мъжка и женска изневяра. Как да ползваме услугите на детектив и ходжа за да я/го хванем?

Съновник: Изневяра

Какво означава, ако сънуваш изневяра?

Няма приятна причина да се сънува изневяра. В добрия случай такива сънища показват копнежа на сънуващия към свобода и нова любов. Ще има благоприятен изход, ако той последва повика на сърцето си и наистина има смелостта да промени реалния си живот.

Да видим типичните разновидности на сънища с изневяра.

Изневяра на мъж (съпруг)Съновник изневяра

Съпругата сънува, че постоянният й партньор (съпруг) изневерява. Ванга е тълкувала тази ситуация като крах на житейските планове и мечти, глобална криза, която ще доведе до депресия.

Според съновника на Хас, ако изневярата е със сестра или с близка приятелка, говорим за сриване на очаквания и планове от най-далечна перспектива.

Немският психиатър Густав Милер казва, че сънуващата е доверчива и наивна, от което се възползват и близките. Това води до нейната дълбока неудовлетвореност.

Според Ведите, сънуването на изневяра вещае приближаването на неразрешими проблеми. Възможно е те да са извън любовната сфера – загуба на уважение, загуба на власт, отчаяние.

Фройд е директен: сънуващата жена подсъзнателно се страхува, че съпругът й ще я предаде, изостави и ще отиде при друга жена.

Признание за изневяра

Чести са сънищата, в които мъжът (съпруг) изневерява осъзнато с цел да се разбере. Повечето психотерапевти тълкуват тази ситуация положително – като знак за благополучни семейни отношения, за продължителен и успешен брак.

Ако момичето се готви да се омъжи и сънува, че избраникът й изневерява, значи, че тя не е съвсем уверена в него. Бои се от бъдещо предателство. На сън тя бива окуражена, че всичко ще е добре.

И според Милер изневярата за отмъщение значи мечти за благополучие и уреден семеен живот. Подобно е тълкуванието на американския психотерапевт Дейвид Лоф – обещание за здрав и качествен брак.

Нека подчертая разликата между двата типа сънища:

 • Мъжът е увлечен и се поддава на нагона си – лош знак, знак за неудовлетвореност и провал на плановете;
 • Мъжът изневерява нарочно, за отмъщение и за да се разбере – добър знак, знак за качествена и перспективна връзка.

Ето защо Милер тълкува отрицателно сънища, в които съпругът се разкайва. Разкаянието не променя основния факт – че изневярата е била по вътрешен импулс. Такъв сън също вещае негативна ситуация и разкрива неудовлетвореност от страна на съпругата.

Изневяра на гадже

Тук говорим за личност, в която сънуващият е влюбен. Може да желае връзка или връзката да е в своето начало. Във всички случаи отношенията са нови, не добре улегнали, несигурно.

В съня желаният човек отразява удовлетвореността на сънуващия от околните и средата, в която се намира. Ако просто го вижда и общува с него насън, значи няма претенции към близки и приятели, комфортно му е да общува с хората и да си партнира с тях. Оценете това положение и се постарайте да го съхраните за по-дълго, съветва Милер.

Ако се целувате в тъмното с обичан, тълкуванието се преобръща – очаквайте осъждане, укори, инсинуации и интриги. Ако целуването е на светло – всичко в отношенията ви върви на добре.

Не се безпокойте, ако сънувате харесваният от вас човек с друга жена. Нямате повод за истинска ревност, напротив – казва се, че влечението ви се задълбочава.

Неприятният момент е, когато видите непосредствено как гаджето ви изневерява – самият сексуален акт. Значи, че с доверието ви се злоупотребява и вие подсъзнателно го усещате. Някой ви използва, като не е задължително това да е любимият.

Хващане в изневяра

В текстовете на Нострадамус неверният партньор е знак за глобални промени в живота на сънуващия. Лично сте хванали любимия с друга? Трябва спешно да се погрижите за атмосферата вкъщи. Потърсете съзнателно проблема, за да го отстраните.

Когато жена сънува, че хваща мъжа си в изневяра, тя копнее за независимост и не желае да се подчинява на мъжа.

Когато мъж сънува, че хваща жена си в изневяра, видението се тълкува в прав текст – той е несигурен в нея, несигурен е в своите качества и се бои, че ще бъде изоставен.

Изневяра и раздяла

За момичета: ако се разделяте с любимия…

 • … по негово желание – в действителността отношенията ви ще се подобрят. Ще нарасне доверието, няма да се карате без причина;
 • … по ваше желание – нещо куца в отношенията ви. Той не ви обръща достатъчно внимание или обратното – потиска ви с грижа и присъствие;
 • … по взаимно желание – направете го наистина, за да укрепите отношенията си.
  Съновник изневяра
  Когато другият копнее за свобода…

За момчета: ако се разделяте с любимата…

 • … по нейно желание – усещате нейната неудовлетвореност, може би й отделяте малко внимание. Анализирайте какво в нейното поведение ви безпокои;
 • … по ваше желание – показва вашата неудовлетвореност. Ако се разделяте заради нейна изневяра, значи я подозирате и в действителността. Ако вие сте изневерили или я заменяте с друга – значи имате проблеми в личния живот и търсите изход;
 • … по взаимно желание или по недоразумение – безпочвени подозрения, ревност, несигурност, негативна атмосфера във връзката. Нуждае се от повече любов и романтика.

Изневяра с бившия/ с бившата

Сън, в който присъства бивша приятелка, говори, че миналото още живее във вашето сърце. Стараете се да не мислите за нея, но тя присъства. Чакате животът ви да се подобри, но подсъзнателно се стремите към радостните дни от миналото и нищо не предприемате. Сънят ви подтиква към активност.

Когато ви се присъни, че бившата ви е умряла, значи в живота ви започва нов период. Няма информация доколко благоприятни ще бъдат промените. Но няма да скучаете – ще има приключения.

Сън с бивш приятел или бивш съпруг също символизира излишна привързаност към миналото. Не си позволявате да вървите напред, да се развивате като личност. Старата любов не иска да отстъпи място на нова. Ако бившият умре, подсъзнателно си позволявате нов път и ново развитие.

Ако в съня присъства съзнанието за изневяра, допълнително се подчертава личната неудовлетвореност на сънуващия. Изневярата не показва реално извършено предателство, а просто факта, че сънуващият не е щастлив. Той е недоволен от нещо – от себе си, от новия си партньор, от целия си живот.

В този смисъл изневяра с бившия/ бившата нерядко е знак за охлаждане на чувствата към настоящия партньор/ партньорка.

Според някои съновници, изневяра с бившия предвещава пожар в дома. Според мен пожарът трябва да се разглежда символично – вътрешната нагласа е към големи промени, към разрушаване на статуквото. Семейството (връзката) – значи домът, ще бъдат изгорени (разрушени).

Изневяра с познат (мъж), изневяра с приятел

Тук разглеждаме ваша изневяра на сън. Важно е с кого изневерявате – дали с непознат или с бегло познат човек. А може да изневерите с негов приятел.

Какво значи? Колкото по-познат и близък е човекът, с който изневерявате, толкова по-ангажирани сте във връзката и не смеете да я нарушите. Подсъзнателно търсите удовлетворение, без да рискувате изградения си свят.

Следователно изневяра с приятел на сън не вещае реална изневяра. Сънят ви сигнализира, че любовта ви е завехнала и не носи желаните емоции.

Изневяра с непознат

Ако вие изневерявате в съня си с непознат/ непозната, значи скоро ще го направите и в живота. Вие подсъзнателно търсите различно, интересно, покоряващо – роман с колега или през ваканцията. Дали ще съжалявате – това е отделно.

Ако в съня ви на вас изневерят с непознат/ непозната, значението е различно. Вие ревнувате и сте неуверени. Очаквате удар от тъмното. Не подозирате никого реално, но вярвате, че изневярата е възможно. Тя на практика се е случила във вашата глава. Ако не промените мисленето си, ще се случи наистина скоро.

Чужда изневяра

Изневярата на странични хора във вашия сън показва вашето недоверие към тях. Подозирате ги в неморалност или непочтеност, не им се доверявате. Може би това въобще не касае любовните отношения. Възможно е да имате бизнес или колегиални връзки с тях.

Пазете се от интриги, подсъзнанието ви предупреждава.

Ядосване за изневяра

Ядосването на сън е знак за хубави бъдещи моменти. Ако се ядосвате за изневяра, значи имате готовност да подобрите отношенията си.

И още малко от тълкуванията на Фройд във видео:

В: Да обобщим: сънуването на изневяра като цяло е лош знак – за самия сънуващ. Излиза, че животът му не е ОК и той си мечтае тайно за промяна?

В. Станчева: Точно така! Когато изневярата се появи в мислите и сънищата ви, не я омаловажавайте, пренебрегвайте и забравяйте. Ако ми позволите, ще засегна един ключов момент тук:

Защо е добре да се обърнем към психолог, когато сънуваме изневяра?

Изневярата на сън вещае неприятности в живота. Всъщност предпоставките са вече налице, но не са се проявили съзнателно. Смятам, че е точният момент да се потърси проблемът и да започне лечението му – преди той да се покаже и да нанесе непоправими вреди.

Също така съм на мнение, че в подобен момент максимално полезен ще ви бъде специалист, психолог, който знае как се работи с подсъзнанието. Не само ефективно, но и безопасно, нали така?

Другият начин е да започнете сами да оглеждате отношенията си и да търсите белези за предстоящи проблеми. Бих ви помогнала дори, макар да не го считам за разумен подход.

Белези за изневяра на любимия

 • Изведнъж започва да ви обръща внимание, повече от обикновено. Носи цветя и подаръци, повече се старае в леглото – сигурен признак за вина;
 • Нервничи, когато му звънят;
 • Не ви гледа в очите, отнася се, периодично не чува, не отговаря – отсъства;
 • Косвените улики не са за пренебрегване – косми, пудра, червило.

В: Вашите клиенти за какво питат най-напред?

В. Станчева: Клиентите предполагат, че има връзка между

Сънувана и реална изневяра

Бих добавила – надяват се да е това. Много е лесно да стоварим вината върху неверния. Освободени сме от отговорност – ние не сме виновни, другите са ни сторили злото.

Ще ви разочаровам – никога нещата не стоят по този начин. Нараняват ни, предават ни, боли ни – но трябва да признаем, че и ние имаме участие в това. По някакъв начин сме създали условия, за да ни го причинят.

За много хора тази истина е болезнена, но ако я разберат – получават солидна основа, от която да започнат да възстановяват живота и психиката си.

Когато открием истинските дълбоки причини, вече можем да минем и към съществения въпрос:

Действия при изневяра, които да предприемем

Не съществуват универсални решения, нито универсален начин за действие. Няма как да предложа план за действие под точки. С клиента работим конкретно по неговия случай – по неговите причини и извършеното от неговия партньор.

Главното е какво иска предаденият човек. Повечето хора инстинктивно се ориентират към запазване на връзката, дори в нея да се е случила изневяра. Зад това не винаги стои истинска любов. Понякога той/ тя просто се страхува да реформира живота си. Има тревога за децата или страх, че ще изпадне в материални и жилищни трудности. Да, това го има и при мъжете. Мъжът би могъл да остане без дом или да е далече от децата си.

Аз като психолог към задължена да разгледам с клиента всички аспекти от бъдещите му решения. За да може човекът да предприеме обмислени, а не импулсивни действия. Да подходи според истинските си желания и да знае какви жертви е готов да направи за тях.

Лесно е да се реагира от позицията на обида, страх, яд. Моята задача е да преведа клиента през този период и той да премине в една по-разумна фаза на обмисляне и преценяване – обективно, а не под влияние на емоциите.

Помагам и в друго направление:

Спиране на партньора от изневяра

Хората, на които съдействам, получават допълнителен шанс. Те научават предварително накъде се развиват отношенията им. Още не се е случила изневяра, но тя вече се очертава като логична следваща стъпка на партньора.

В такива ситуации има възможност да се предотврати изневярата и да се поправят нещата, които водят към нея.

Как помага Валерия Станчева?

Съновник изневяра
Някои ситуации са обратими

Откриваме причината и работим по нея. Ето някои обективни причини:

 • Изхабяване на отношенията заради битови/ финансови трудности;
 • Работохолизъм, прекалена отдаденост на бизнеса, работата, печеленето на пари;
 • Проблеми с децата, трудности в бита – те отблъскват по-слабите душевно;
 • Жилищни неуредици, липса на хубав дом;
 • Намеса от роднини, влияние на странични лица с користни подбуди;
 • Влечение към лек живот, развлечения с приятели, нежелание да се поеме отговорност.

Този списък е дълъг, няма да го продължавам. Зависи от личностните характеристики на партньора. Някои хора просто не понасят трудностите в живота и бягат от реалността чрез любовни афери. Понякога даването на подкрепа е достатъчно, за да се завърнат в семейството.

Ето защо започвам с анализиране на проблема, а после може да премина към

Консултация за промяна на ситуацията

Ще повторя нещо, което винаги казвам на клиентите си:

За да върнете любимия си човек (мъж или жена) не трябва да плачете, да се тръшкате, да се гневите или да предизвиквате съжаление. Не тормозете чрез есемеси и не измъчвайте чрез телефона и фейсбук. Не притискайте, не принуждавайте, не създавайте неприятни асоциации със себе си.

Противопоказано е и обратното – не просете, не умолявайте, не се унижавайте. Намерете дозираното, достойно поведение. Аз уча клиентите си как да овладяват емоциите, да се държат в ръце, за да не си навредят.

Връщане на партньора

В: Възможно ли е?

В. Станчева: Абсолютно. В голям процент от случаите го постигаме. Анализираме взаимоотношенията, причината за разрива, постъпките, които са провокирали раздялата. Коригираме недостатъците.

Понякога зад тези ми думи стои продължителна и упорита работа, вътрешна и външна промяна. Някои променят имиджа си, начина на обличане, отслабват, спортуват, танцуват. Други си променят работата. Или се отказват от втората работа. Трети учат езици, подобряват се, развиват се. Подходът винаги е индивидуален. Целта – да станем по-атрактивни и желани за другия. Да си отворим допълнителни опции.

На следващ етап можем да преминем към

Възстановяване на хармонията

Главното е да се направят нещата така, че партньорът сам да вземе решение да се върне във връзката. Без насилие, без принуда, без примамване и ползи. Той/ тя да пожелае да бъде с човека и след преживяна изневяра.

Когато събирането се получи по този път, семейството или партньорската двойка има шанс да възстанови хармонията и любовта.

Преди това ще отработим вината, негативите, проблемите и те ще останат назад.

В: Вие използвате в работата си психологически техники, като ги подкрепяте с познания по нумерология, астрология и… енергийно въздействие? Използвате магически ритуали?

В. Станчева: Аз съм психолог с широки познания по нумерология и енергийно моделиране. Така да го наречем. Не правя магии, а работя с енергийния потенциал на хората.

Енергийни и магически ритуали

Не отричам енергийните намеси с цел да се навреди, да се манипулира даден човек. Напротив, използвам ги с цел лечение и възстановяване на хармонията.

Има някои специфични изисквания. Енергийните практики помагат на хора, които са успели да отработят и отхвърлят болка, яд, обида. Ако след премахване на негативните мотиви и желанието за отмъщение в сърцето е останала любов, тогава и енергийните практики ще свършат своето – ще помогнат за събирането на двама, които се обичат.

Връщане на любимия с магия

Аз не го наричам магия, но може и така да го разбирате. Изграждам енергийна връзка между двама души. Или възстановявам тази връзка, която се е нарушила при изневярата и раздялата. Ако в двойката е имало любов, много лесно тя може да се върне и укрепи.

При ритуалите използваме общи спомени, тайни, интереси, които се материализират под формата на свещи, снимки, албуми, лични вещи. В някои специфични случаи може да ползваме кръв, но не и нечиста, защото това вече отива в сферите на черната магия, която вреди и опустошава душата.

Някои вещи хора правят любовна магия с храна и вода. За мен и това е вредно. Чрез моите техники се старая за предизвикам желанието на човека да се върне, да премахна пречките и да събера влюбените. Това ме прави щастлива.

Как да се свържем?

Валерия Станчева е престанала да дава онлайн консултации. Тя живее в чужбина и не желае да приема лично, тъй като няма време. Заета е с едър бизнес. Но понякога се съгласява да даде интервю за читателите на „Портал-21“, а също се случва да отговори и в коментарите, ако въпросът успее да привлече вниманието ѝ и е от нейната компетенция.

Желая ви чисти и светли отношения.

Източници и допълнителна информация на английски: Значение на сънищата с изневяраТълкуване на 7 типа изневяра в мечтите и сънищатаКакво значи да мечтаете да изневерите на партньора си?

Пишете ни и вие, ако имате някакви въпроси по съновника! Споделете какво сте сънували? Как го тълкувате? Виолета Станчева също може да ви помогне с тълкование, ако привлечете интереса ѝ, така че споделяйте смело! Пишете в нашия форум ТУК!

Вижте и ТОВА:

Несподелена любов. Как да го забравя или да го спечеля отново?

Първоначално публикувано на:28.09.2022 @ 8:53

За Радост Димитрова

Прочети още

Азбест в България, панелни блокове. Как да разпознаем азбеста?

Как да разпознаем Азбест? Къде убива в България?

Азбест в България, панелни блокове. Как да разпознаем азбеста? Убива ли ни? Забрана за използване. …

6 Мнения

 1. Георги Георгиев

  Много ми трябва вашата помощ, защото приятелката ми се хареса с друг и каза, че го обича и не иска да се виждаме. В шок съм от почти месец, не искам да мисля лошо, но много силно я обичам и вече не знам как, помагайте!, да не стане лошо!!!

 2. Здравейте!!!! Не зная къде да отида, откъде да потърся помощ… мъжът ми сега е в самолета с моя приятелка…. Каза, че ме обича, че ми желае късмет и замина с нея. На почивка ли, мести ли се, не знам… Помогнете ми!!!

 3. Благодаря ви за статията, прочетох вашите обяснения и си направих много изводи за себе си. Мога ли да потърся г-жа психолога за лична консултация? Разбрал съм, че загубих съпругата си по моя вина. Опитам всякак да я върна, но не ми се получава. Търся помощ!

 4. При мен стана, както го описвате в статията – първо го сънувах, че е с една млада руса жена, а след това започнах да виждам как се променя. Очите му станаха други. Знаех, че ще ме напусне и той се изнесе. Точно 3 месеца между съня и напускането му.

 5. Вилиана

  Направиха магия на мъжа ми и ни напусна, с три деца съм… Знам коя я направи, той отиде при нея, но не знам как да я спра. От Кубрат съм, работите ли по снимка?

 6. Мистеа

  Здравейте.
  Дългогодишния ми приятел сънува, че го хващам в изневяра и става голям скандал, в който присъства и майка му. Но твърди, че не знае с коя ми изневерява в съня си и нищо друго не сподели.Как може да се тълкува това?

 7. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *