Георги Изворски: биография, беседи, книги, молитви, видео и др.
Има ли Георги Изворски съпруга? Коя е Силвина Белопойчева (Бел Илали)?

Георги Изворски. Биография и семейство. Силвина Белопойчева (Бел Илали) + мнения

Биография на Георги Изворски. Книги и молитви. Има ли съпруга? Коя е Силвина Белопойчева (Бел Илали)? Факти и мнения, които няма да намерите в Уикипедия. Възраст?

Георги Изворски се появява в широкото публично пространство през 2008 г. и започва да говори за нов морал и за промяна на съзнанието. Появата му е тиха. В началото малцина се докосват до него – той изнася импровизирани беседи в тесен кръг, пред приятели и техни приятели. И досега масата не знае – откъде е дошъл, какъв е бил преди това? През годините се проявява заедно със своята партньорка Силвина Белопойчева (с духовно име Бел Илали). Дали тя му е съпруга, се питат последователите. Това няма значение. Тяхната възраст също е сред добре пазените тайни. Единствено информация за това намираме във Флагман.БГ, която ще споделим с вас по-долу.

Но се знае, че и двамата са родени на една и съща дата – 12 май, през различни години, разбира се. Ако имате повече информация за съпругата на Георги Изворски, за тяхната възраст или просто искате да оставите мнения, ползвайте нашия форум ТУК! и ни пишете!

Георги Изворски не е разказвал подредено за себе си. В беседите си – официални и импровизирани, той дава примери от живота си, споменава случки, хора. Който го е следвал от началото, вероятно ще може да подреди фактите от неговата биография. Досега това не е правено, защото Георги не говори за себе си самоцелно.

Какво проповядва Изворски?

Той е последовател на Петър Дънов. Изцяло застъпва неговите виждания и философия. Но го прави по различен начин. В широк кръг, а не само за учениците от Бялото братство. На достъпен език, без да влиза в дълбоки философски води. Говори просто, в прав текст, с много примери.

Изворски довежда учението на Дънов до най-широк кръг хора, като обяснява разбираемо нуждата от ново съзнание, чистота и морал.

Кой е Георги Изворски?

Името му е истинско. Роден е в Божурище до София. Семейството му е било религиозно и той е бил отглеждан природосъобразно с игри сред природата, с оригинални дървени играчки, а не с пластмасови, и с природни люлки и детски батути. Дълги години е бил последователен християнин. Винаги е спазвал до крайност ритуалите и обредите, наредени от църквата. И все пак по своя начин е бил опърничав и навита глава.

Каква е днес неговата възраст? Според Флагман.БГ Георги Изворски е бил на 70 години през 2014 година. Значи към 2022 би трябвало да е на възраст около 78 години. Излиза, че е роден около 1944 година, вероятно броени месеци преди комунистическия преврат на 9 септември и по време на началото на съветската окупация на България.

Завършва българска филология и дълги години преподава БЕЛ. Преподавал е нестандартно, учениците му са го обичали. В социалистическите времена си е позволявал да нарушава правилата, да извежда класовете сред природата и да преподава под открито небе. Бил е не само учител, но и наставник на душите, които са имали нужда от него.

Но тогава всичко това е било неосъзнато, просто заложба. Обръщането към Бога осъзнато предстои.

Изворски обича полетите, но последният е фатален. Той пада и той е натрошен на десетки места. С месеци лежи в гипсово корито и има време да преосмисли всичко. Тогава в него се преобръща, макар че в началото се опъва и на Бога, отказвайки да се подчини. Впрочем, Изворски нарича Бог: Тате, Татко.

Как Изворски приема Службата си към Бог?

Това разказва той в една от беседите си. Случва се не спонтанно, а при посещение при лечител. Човекът казва: Георги, Бог иска да поговори с теб. В онзи момент Георги осъществява контакт с Бог. От следващата сутрин този контакт става постоянен. Изворски започва да получава точни напътствия и указания какво да прави, до последната подробност.

Ето как Георги описва случилото се тогава:

https://youtu.be/uXgURtofLRc

Бог изпраща Изворски в отшелничество. Годината е 2002. Той отива в Тетевенския балкан, където живее в едно бунгало при строги лишения и точен молитвен режим точно 6 г. Бунгалото му може да се види и днес.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Георги не приема мисията си доброволно. 1 месец Небето му говори, а той „плаче“ и отказва да се подчини. Бог настоява той да поеме службата си, да стане духовен просветител. Не е искал. Не се е отказал от живота си доброволно – нито от месо, Изворски разказва, че от нищо не се е отказал доброволно. Но бива принуден да се откаже от месото, от шофирането, от лова, от риболова, нито от противоположния пол. От нищо!

Всичко с големи мъки, неволи, почукване, разпъване на железа със месеци! Без секунда сън. Трябваше да мина през тези неща, защото не исках да си приема службата! Сега вече служа с удоволствие, Слава тебе, Господи!

Изворски

Какво иска Бог от Изворски? Кратко и ясно: само да го слуша и да изпълнява напътствията му. Сега Изворски живее изцяло по указания „Отгоре“ – кога ще изнесе беседа, къде ще изнесе беседа, на кой връх и на кой нос ще направи молитвен ритуал… Каквото и да прави, той е напътстван.

Каква е мисията на Изворски?

Великата промяна! Раждането на новия човек с ново съзнание и нов морал. Преодоляване на пороците и приемане на Бог с чистота и отдаденост. Звучи простичко от устата на Изворски. Той обича да казва: искаш ли да бъдеш здрав, богат и щастлив? Тогава направи това…

„Това“ звучи просто, но се изпълнява трудно. Изворски пропагандира чисти мисли, чисти чувства, скромен живот. Да излъчваме доброта и любов към всички. Да не съдим, да не корим Господа. Да приемаме. Когато не сме доволни, да променяме себе си.

Хубаво е казано в неговия сайт, който се изработва и поддържа доброволно от негови последователи:

Георги Изворски съпруга

Както казва Изворски, целта е да се сътвори Ново небе и Нова земя.

Повече за неговото учение ще чуете във видеото:

Така Изворски се оформя като духовен учител и просветител, който учи на чист живот на разбираем език, чрез достъпни примери. Той призовава да бъдем духовни и да живеем в синхрон с природата.

Присъствалите на негови беседи знаят за силата на словото на Георги. Той завладява, приковава вниманието. По време на лекция залата се изпълва с енергия, която въздейства изчистващо и зареждащо на хората. Някои заспиват, ако не успеят да издържат на интензивната енергия. Но тя променя хората и ги прави по-добри. И най-закоравелите в греховете (които той нарича опитности) стават по-чисти, по-здрави и по-добри.

Доказателството?

За материалните съзнания, които имат нужда от доказателство, Изворски го предостави. На една от последните си лекции в София през 2020 г. бе направена следната демонстрация. С аура камера беше сканирана аурата на няколко доброволци от залата – преди и след обща молитва. Разликата беше видяна от всички, прожектирана на голям екран. От молитвата аурата на доброволците се поправя и засиява в чисти, светли цветове. Тази лекция е записана и може да я видите в ютуб.

Това е ефектът от Божествено лечение, което се провежда от Силвина Белопойчева – в началото под напътствията на Изворски, а вече и самостоятелно. Нещо повече – Силвина обучава около 150 души да провеждат Божествено лечение самостоятелно, за да може да се помогне на повече хора.

Коя е Силвина Белопойчева

Духовното й име е Бел Илали. Малко след като Изворски слиза от Тетевенския балкан през 2008 г. се среща със Силвина. Двамата стават съмишленици в работата за Бога и за проповядване на божествените добродетели. Под влияние на Изворски тя се оформя като лечител, който освобождава кармата на хората.

Силата на мисълта променя планетата и човечеството

В с. Виноградец, Пазарджишко, двамата с доброволци и сподвижници изграждат духовен център, който наричат „Наш дом“. Там в началото има много беседи, а после се извършва Божествено лечение.

Книги и молитви

В времето Георги Изворски все повече се отдръпва от лично проповядване. Оставя контакта с хората на Силвина, а той пише книги и молитвеници. В книгите си казва всичко, което има да каже на хората. Молитвениците съдържат кратки молитви, от по 30 сек. Днес човек няма време за дълги молитви, казва Георги. Въпросът е да се поддържа постоянен контакт с Небето, с Бог.

Вижте ТУК основните молитви, дадени от Георги Изворски 

Видео: лекция от 2014 г., в която Изворски обяснява на хората как да възстановят връзката си с Бог:

За силата на любовта

Георги Изворски не е новатор в идеята за огромната сила на Любовта. И за способността на човека чрез осъзнаване да променя материята около себе си.

Езотерици, психолози, футуролози и различни др. специалисти говорят за това как сами чрез лоши мисли и лошо настроение се разболяваме, как си „викаме лоши неща“. Ще дадем пример с учението на д-р Брус Липтън, който призова за масово изпращане на любов и благодарност. Той казва, че така се променя съдбата на човечеството. Но преди да променим Вселената, трябва да променим собствената съдба.

Силата на мисълта – нов прочит

Модерно е да се пише за силата на мисълта. За мнозина този е празна фраза. Как да променя твърдата материална Вселена? Колко пъти сме си чупили главата в острите й ръбове? Колко пъти сме ставали жертва на обстоятелствата?!

Вратите на вселенското познание се отварят по-широко, помагайки ни да преодоляваме негативния опит от гъстата 3D реалност.

Преди 30 г. руският лекар Игор Продан оставя гинекологията и се отдава на древната Аюрведа. Чрез работата си той ни помага да разберем как силата на мисълта променя материята.

Настроение и имунитет

Силата на мисълта променя планетата и човечеството
Във всички времена се е уважавала кръвната линия

Д-р Продан разказва за следното изследване: от един човек взели капка кръв и я разгледали под микроскоп. В капката се откроявали бактерии и кръвни тела, чиято работа е да прочистват кръвта от бактериите (макрофаги).

Изследваният човек е в стандартно настроение. В кръвта му бактериите се движат, „като по булевард при вечерна разходка“, а унищожителите спят. Буквално спят и не вършат работа.

Втори етап: капката кръв още е под микроскопа, а през това време на изследвания човек пускат весели филми и го разсмиват. Настроението му се покачва и в капката настъпва оживление. Макрофагите внезапно се събуждат и започват да унищожават бактериите. Имунната система работи!

Това изследване показва на практика връзката между съзнанието и тялото. Макрофагите – „остриетата“ на нашия имунитет, спят при липсата на добро настроение и веднага се събуждат, когато тонусът се покачи. Имунитетът реагира на съзнанието.

Настроението влияе по кръвна линия

Обърнахте ли внимание на детайлите? Макрофагите се активизират от добро настроение, СЛЕД КАТО кръвта е била изведена от вените на изследвания човек.

Всичко във Вселената се намира в общо информационно поле, коментира д-р Продан. С информационни канали ние сме свързани помежду си. И най-тясно сме свързани с тези, които са „наша кръв“ – децата ни. Излиза, че когато сме тъжни, ние разклащаме своите най-любими същества.

Трети етап: капката кръв е под микроскопа. Изследваният е в другата стая. Заменят комедиите с ужасии.

Бактериите се активират. Те се оживяват и започват да се множат. Изтикват макрофагите, принуждават ги да се разбягат.

Извод: Съзнанието ни пряко влияе върху състоянието на имунната ни система. И върху състоянието на имунната система на нашите деца. Ние влияем и на най-отдалечените клети на собствената ни кръв, обяснява лекарят. И няма значение дали децата ни са в съседната стая или на друг континент. Както нямаше значение, че изследваното лице в експеримента стоеше на метри от своята капка кръв.

Бившият гинеколог говори за

Родов имунитет

Което донякъде обяснява и понятието родова карма. Както и свързаността ни с хора по кръвна линия като съдба, здравословно състояние, жизнени обстоятелства.

Връзката между щастието и имунната система е документирана научно. Щастливите хора са по-устойчиви на болести. Депресираните си „печелят“ и физиологични проблеми.

Официалната медицина говори за връзка между имунната и нервната система. Това ли е обяснението? А как ще обясни това, че децата на щастливите хора са здрави и успешни, дори и отдалечени на хиляди километри?

Астро-нумерологът Ирина Синявская подкрепя мнението на д-р Продан с една история от личната си практика. Неин пациент, часовникар, периодично не можел да работи, защото ръката му започвала да трепери. В такива моменти той вдигал телефона и звънял на майка си:

Мамо, отново се тревожиш за мен. Престани, защото ми пречиш да работя!

Майка му била на хиляди километра от него. Причина за тревога нямало. Просто през ума й минавали негативни мисли, тя се чудела: добре ли е синът ми? И ето как реагирала Вселената.

А представете си каква вреда нанасяме на децата си, когато се тревожим по реална причина?!

Хората си мислят, че са отделени и живеят сами за себе си, посочва астрологът. Но истината е, че ние влияем върху себе си и върху нас ни влияят. Ние сме свързани. За добро или за зло.

Георги Изворски за мисълта

Силата на мисълта променя планетата и човечеството
Георги Изворски говори за промяна на живота чрез следване на вродения морален кодекс, познат ни като Съвест

И понеже ние сме в единно информационно поле, ето какво изниква пред мен, докато пишех тази статия. Духовният учител Георги Изворски пише следното:

Човечност, човещина трябва на тази земя, нищо друго… Просто живейте по съвест и бъдете човечни. И тогава, колкото повече ставаме, започваме да променя цялото съзнание на земното кълбо.

Този егрегор става все по-мощен и по-мощен, и накрая всички ръководители, всички командващи тая планета, независимо какви са, ще се обърнат на сто и осемдесет градуса без да искат, и ще се чудят откъде им е дошло.

Силата на мисълта не е клише. Тя работи реално. Стига да я разберем в дълбочина и да имаме смелостта да я приложим в живота си. От личното ни отношение зависи здравето и успешността на нашите деца.

Ведите казват, че:

светът е едно семейство

А щастието е начинът за създаване на добър живот – личен, семеен, родов, дори за изграждане на световния имунитет.

Положителното мислене не е пожелание, нито теория. То е работещ начин за промяна на живота – изцяло, издъно.

ТУК: Помощ за начинаещите, как да „вкараме“ положителното мислене в собствената ни реалност и то да проработи. 

Но има нещо още по-важно от положителното мислене. Самото мислене за нищо не става, ако не е подкрепено с положително чувство.

Чувството е важно

А чувството е отношение, възприятие и излъчване едновременно. Щастието е начин на чувстване, а не начин на мислене.

Ако сме щастливи, правим и света по-добър, по-здрав, по-красив

Това не са само думи. Опитайте със себе си. С един малък отрязък от своя ден. Първото, което ще постигнете, е неразбиваем имунитет. И щастливи деца.

Видео: д-р Игор Продан обяснява защо щастливите хора са здрави и успешни.

Имате ли свои истории за силата на мисълта? Успешен опит в промяната на живота си? Вярвате ли в положителното мислене? Споделете с нас и читателите направо ТУК.

Първоначално публикувано на:24.05.2022 @ 13:21

За Радост Димитрова

Прочети още

Отвращаване от алкохол. Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Има ли ефикасно лекарство против алкохолизъм? Тайно лечение в домашни условия

Търсим ефикасно лекарство против алкохолизъм. Възможно ли е тайно лечение на алкохолизъм с хапчета и …

7 Мнения

 1. Мария Стефанова

  Това е свят човек, моите уважения. Казват, че е един от елохимите край Господа, който е пратен да помага на прехода към следващото измерение (Новата земя). Ходих един път на негова лекция, залата трептеше, невероятно усещане!

 2. Генади Костанцов

  Георги Изворски изчезна, както се появи. От месеци не се е показвал, не е правил лекции. Вярно, че беше карантина, но хората може да се събират в планината, на въздух и пак да слушат беседите и да се подкрепят.

  • Гроздан Михайлов

   Не е вярно, че е изчезнал. Има публична беседа с него и Силвина Бел на 28 май в Пловдив в зала „Сила“ на ул. „Тракия“. Заповядайте!

 3. Такава мощ, такава силна светлина има в Георги и Силвина,такава доброта и излъчване, че не мога да престана да ги слушам.
  Благодаря на БОГ, че ви има.

 4. Христо К.

  Георги Крумов Станков – шофьор, работил е и в Коми

  Силвина Георгиева Карабойчева – певица и рекламист, родена 1976-та

  Лъжепророци !

  Коментарите им ги пишат тролове. Всичко си остава на тяхната съвест
  Лъжат и си вярват. Тези са най-опасни !

 5. Иванка Николова

  Истинското му име е: Георги Станков.
  Беше ми учител по български и литература!
  Излъчваше позитивизъм и те предразполагаше да обикнеш литературата!

 6. Tihomir Stefanov

  Ами…хубаво говори…малко обърканичко-все пак си е удрял главата…Но Силвина!!! Интересен човек!

 7. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *