Бързи кредити със 100% одобрение
Кои са най-добрите фирми за бързи кредити онлайн в България?

Топ 10 фирми за бързи кредити онлайн. (Някои със 100% одобрение и с лошо ЦКР)

Кои са най-добрите фирми за бързи кредити онлайн в България? Кои дават бързи кредити с лошо ЦКР? Има ли наистина такива със 100% одобрение? Мнения за А1 бърз кредит, CashCredit и другите

Кредит, който слабо се влияе от доходите, иска малко документи, одобрява се за минути и бързо води до реални пари в сметката. Хората без опит в бързите кредите ще решат, че това са рекламни обещания и ще потърсят дребния шрифт в края на страницата, за да разберат каква е уловката.
Cash Credit

Кредитите при облекчени условия са реална възможност повече от 10 години. След последната финансова криза условията са затегнати и все пак съществуват отлични възможности за онлайн отпускане на кредит, без да се излиза от къщи. Тази услуга е адресирана към клиенти, които спешно се нуждаят от неголяма сума за кратък срок.

Предложенията от финансови институции са стотици. Как да подбера, се пита обикновеният човек? Как да отсея изгодните предложения? Клиентът би предпочел вместо да чете реклами, да получи лична препоръка от познат.

Влизайки в такава роля, ще разгледаме някои известни финансови институции. Да започнем от разходите, които грозят получателите на кредити.

Терминология, използвана при кредитирането
Термин Какво означава
Годишен лихвен процент (ГЛП) лихва в проценти, с която се облага заетата сума
Годишен процент на разходите (ГПР) процент върху заетата сума, която реално ще се заплати на кредитора. Включва лихва, такси, застраховка, комисионна
Неустойка наказателна лихва и такси, които не са включени в ГПР, но се начисляват при некоректно плащане
Допълнителни услуги разходи по откриване на кредитна сметка, издаване на кредитна / дебитна карта

Класацията по-долу е собствена на сайта „Портал 21“ и е базирана на популярността на отделните фирми за бързи кредити в Гугъл. Тя се съставя по броя на търсенията от страна на самите потребители. Този брой се установява от специални скъпо платени инструменти като Ahrefs, Google Planner и много други. Вижте още мнения за фирми и оставете и вие своя отзив ТУК в нашия форум за коментари! Вашата препоръка ще се отрази върху следващото издание на класацията.

Топ 10 фирми за бързи кредити

А1 бърз кредит

Този кредит се предлага от телекомуникационната компания А1 България. Бързият вариант е в размер от 200 до 3000 лв, със срок на плащане до 12 месеца. Лихвата е фиксирана на 3.33% месечно. ГЛП е 40%, ГПР е 49.06%.

kredit-04
Микрозаемите са необходими при извънредни обстоятелства – при произшествия и празнични събития

Кандидатстването става с лична карта. По нея се прави проверка за доходи и кредитна история в базите данни на БНБ и НОИ.

А1 е посредник на две фин. институции, които имат сходни, но не еднакви изисквания. И двете изискват обезпечаване на кредита, което да се представи до 5 дни след сключване на договора. Това може да е частно лице с безсрочен трудов договор, брутна заплата от минимум 1500 лв, няма друг заем или поръчителство към дадената институция, няма неплатени осигуровки за 2 години назад. Ако има друг заем или кредит, допуска се просрочване до 30 дни.

Заявката се подава в портала на А1, в раздел Финансови услуги. Влизайки в А1 бързи кредити, виждаме кредитен калкулатор. Избираме нужната ни сума и желания срок за връщането й и изпращаме заявката онлайн, без такси.

Одобреният кредит се подписва също онлайн. А1 обещава отговор до 15 минути, но считани от разглеждане на заявката. Сумата по кредита се получава „експресно“ по лична сметка или на каса на Изи Пей.

Какво реално ще връщаме? Да видим примерна схема на кредит от 500 лв., който се отпуска за 6 месеца. Клиентът ще плати за услугата сумата от 59.92 лв. Той ще връща заетите пари на 6 вноски по 93.32 лв.

Тази схема е валидна само при представяне на обезпечение. Ако клиентът не представи такова, му се осигурява от финансовата институция. Но в този случай сумата за връщане нараства от 500 на 723.48 лв.

Бързи кредити Cashcredit

 

Небанковата финансова институция Кеш Кредит отпуска микрокредити на стойност от 100 до 10 000 лв. Тя работи с няколко продукта:

kredit-03
Големите институции за отпускане на кредити имат на страниците си калкулатори, с които лесно се изчисляват реалните параметри на искания кредит
 • „Решение“ с лимит от 200 до 4000 лв. Това е продукт, удобен при възникване на непредвидени разходи като ремонт на автомобила, неотложно пътуване или по-голяма покупка. Предлага се със срок до 36 месеца при максимален ГПР 49,99%;
 • „Кеш на ден“ с лимит от 100 до 1000 лв. Продуктът е наистина бърз – одобрява се за 6 минути и се връща до 30 дни. За нови клиенти е предвидена 0% лихва. Няма такси. Може да се погаси предварително без неустойка, а може периодът да се удължи с още 30 дни;
 • „Кредит на момента“ с лимит от 100 до 2000 лв. Продуктът не поставя изисквания и дава бързи пари за спешни нужди. Отговорът идва за 6 минути. За разлика от „Решение“, което за клиенти с благоприятно кредитно минало, „На момента“ е насочен към потребители с лошо досие.

Да видим как изглежда нашият пример за кредит от 500 лв за 6 месеца. Клиентът ще плати за услугата сумата от 53.80 лв. Той ще връща заетите пари на 6 вноски по 92.30 лв. Тази схема е валидна при представяне на обезпечение. В противен случай сумата за връщане нараства на 1116 лв. ГЛП е 36%, ГПР е 42.24%.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Освен изброените продукти, Кеш Кредит предоставя потребителски кредити до 6000 лв с атрактивни условия и изцяло онлайн обслужване. Има продукти, целенасочени към пенсионери и жени в майчинство, както и продукт за обединяване на кредити. Точните имена на продуктите, които „Кеш кредит“ предлага, са следните:

 • Кредит решение;
 • Кеш на ден;
 • Потребителски кредит;
 • Кредит на момента;
 • Кредит премиум.

Повече за тях ще научите, ако кликнете върху горното изображение с часовника!

kredit-02
Cash Back е инструмент, който поощрява редовните платци. Дава се възможност за отстъпка от последната вноска или изплащане на сума кеш

Кеш Кредит изисква кандидатстване с лична карта и по всички продукти отговаря за 6 минути. Това е минималният, най-кратък срок за получаване на окончателно решение. Кандидатства се онлайн, с есемес или през Viber, а може и физически в офис (Кеш Кредит има над 70 офиса в страната и продължава да разкрива нови). Отличава се с автоматизиран процес на одобрение.

Бърз кредит от ДСК

ДСК е банкова институция. Сега ще видим една основна разлика между банкови и небанкови институции на пазара на кредитите. ДСК афишира бързо отпускане на пари при спешност, но изисква посещение в офис и среща с консултант. Срокът за одобрение е 60 минути. Отпускането на кредита е обвързано с наличието на сметка в ДСК, където ще превежда сумата.

Размерът при ДСК е от 500 до 2000 лв за нови клиенти и до 7000 лв за клиенти на банката. Изискването е превод на работната заплата в ДСК или депозит с минимален размер от 1000 лв, разкрит минимум преди 3 месеца.

Лихвеният % е фиксиран, но не е еднакъв за всички. Той се предлага индивидуално спрямо профила на клиента. Срокът за издължаване е от 6 месеца до 5 години.

Плюс на бързите кредити от ДСК е, че не се изисква обезпечение. При забавяне на месечната вноска след падежната дата, лихвата се увеличава с 10% за просрочения срок. При забавяне над 90 дни сумата се превръща в предсрочно изискуема, което се прави автоматично.

Бързи кредити ООД

Небанковата институция оперира в градовете Ямбол и Пловдив. Предлага бързи суми с одобрение до 15 минути. Според калкулатора, базовите са от 100 до 5000 лв за срок от 1 до 18 месеца. Месечната лихва е 3.4%.

Кандидатстването е онлайн чрез сайта, в офис, а има възможност клиентът да се посети от мобилен консултант. Договорът се сключва в офис или с консултант.

Предвидени са преференциални условия за държавни служители, но максималната сума е 2000 лв. и кредит за пенсионери на сума до 1000 лв. Лихвите по двата продукта се определят индивидуално.

Бързи кредити Credito.bg

Бързо, лесно и дигитално е мотото на Кредито.бг. Одобрението идва за 15 минути. Сумата е от 200 до 3000 лв, срокът – до 14 или до 24 месеца. Условията стават видими след регистрация с лични данни в сайта на Credito.bg. Профилът се ползва нататък за проследяване на кредитите и плащанията по тях. Исканията за кредит се одобряват без почивен ден, дори през нощта.

Продуктите на Кредито са с фиксиран лихвен процент на годишна от 40,1% и ГПР 48,36%. Да вземем за пример кредит от типа „Супер“ за 600 лв, отпуснат за 6 месеца. Той ще се изплати на 6 вноски по 112.02 лв, но при наличието на промо код размерът спада на 105.92 лв, а ГЛП – на 20.05% и ГПР – на 22%.

Бързи кредити Изипей

Изипей е мрежа от бюра за извършване на разплащания. Тя обслужва комуналните фирми, работи с банки и небанкови институции.

kredit-01
Кредитите се получават по банкова сметка или кеш в Изипей

Много от предоставящите бързи заеми изплащат отпуснатите суми чрез Изипей. Често името на мрежата се използва като привличащ фактор за бързо и лесно получаване на пари. Но самата Изипей не отпуска заеми. Не трябва да се бърка и с Easy Credit, която по един от продуктите си предвижда седмични вноски.

Микро кредит АД

Всеки първи кредит на стойност до 1000 лв е с 0% лихва за първите 30 дни. Кандидатства се онлайн или в офис. Параметрите на кредита са: суми от 200 до 3300 лв, срок от 3 до 18 месеца, ГЛП 40.47%, ГПР 48.90%. Да вземем за пример кредит от 200 лв, платим за 6 месеца. Ще се дължат 6 Х 37.38 лв, а окончателната сума за връщане е 224.28 лв.

Какви са условията: кандидатства се с лична карта, без други документи. Не се изисква обезпечение, нито наличието на поръчители. Както се посочва изрично в сайта на Микро Кредит, отпускат се необезпечени кредити.

Бързи кредити Виктория 111

Пари до 1 минута е мотото на тази институция. Но на различни места в интернет са посочени и други срокове – 5 минути, 10 минути. Виктория 111 работи с най-ниския праг на заем от 10 лв. Максимумът е 1000 лв. Не се изисква доказване на доходи, оценката е по лична карта. Не се афишира лихвен процент, има обявен телефон за информация.

Бърз кредит от Инвестбанк

Банката предлага потребителски кредити с одобрение за 15 минути. Те са от типа равни вноски и овърдрафт. Сумата е от 1000 до 10 000 лв, срокът – от 10 до 60 месеца. За пример минималният кредит от 1000 лв за минималния срок от 10 месеца ще се плаща на 10 Х 108.28 лв при ГПР 37.78 %.

Инвестбанк не изисква поръчител при кандидатстване, но има изисквания към кредитополучателя. Той трябва да е между 18 и 65 г., дееспособен, с официален доход поне минималната работна заплата.

Кандидатства се онлайн или в офис. Има такса за разглеждане на документите от 25 до 190 лв според размера на исканата сума и такса от 1.5% върху исканата сума за оценка на риска. Първата такса се дължи при кандидатстване, а втората – след одобряване.

Предвидени са лихви за предсрочно погасяване в размер от 0.5 до 1% според оставащият срок.

Бърз кредит от БАКБ

Банката предлага експресен кредит от типа потребителски, за който се кандидатства с лична карта и се дава одобрение в рамките на минути. Кредите се одобряват без почивен ден, с удължено работно време до 22 часа.

Параметрите са от 150 лева до 3 000 лева за лица с доход до 1400 лв и максимум от 5 000 лв за граждани с по-висок доход. Срокът е 3 до 36 месеца.

Изискванията към кредитополучателя са българско гражданство, възраст от 21 до 75 г., доказана  платежоспособност и липса на кредити.

Видео: Разпространени грешки при заемане на пари.

Фирми за бързи кредити с лошо ЦКР

При подадена заявка за кредит, институциите правят проверка на кредитното досие на кандидата. То се намира в базата данни на БНБ, където се записват всички отпуснати кредити и тяхното състояние.

Лоша кредитна история се наблюдава при нередовно плащане на вноски, забавяния или прекратено обслужване.

На тази основа някои кредитори отказват да отпускат нови кредити, а други се насочват приоритетно към тази група клиенти, като афишират точно отпускането на кредити за хора с лошо ЦКР.

Това не значи, че се отпускат неоправдани кредити. Някои изискват обезпечаване. Други институции правят индивидуална оценка и отпускат пари на хора, които са имали преходни трудности в миналото, но към момента са стабилизирани.

Например Лено изисква обезпечаване с имот. Продуктът е насочен към хора, които са получили отказ от банка. CreditTrust също предвижда имотно обезпечаване. Rapida изисква поръчител при лошо ЦКР и липсата на доходи. VivaCredit взема като обезпечение личния автомобил (но го оставя за ползване).

Институциите, които работят с лошо ЦКР, не са много на брой. Клиентите не разполагат с голям избор.

Има ли такива със 100% одобрение?

С такъв рекламен анонс излиза Maxcredit. Но от описанието се разбира точно обратното – че не е възможно отпускане на кредит без базовите проверки. Институцията трябва да се увери, че клиентът е способен да върне парите. Maxcredit предупреждава клиентите, че обещания за 100-процентово одобрение поставят под въпрос коректността на съответната компания. Най-добре е тя да бъде проверена за лиценз в регистъра на БНБ.

Видео: Кратка класация ТОП 3 на институции, работили през 2021 г.

Първоначално публикувано на:25.05.2022 @ 11:07

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Георги Изворски: биография, беседи, книги, молитви, видео и др.

Георги Изворски. Биография и семейство. Силвина Белопойчева (Бел Илали) + мнения

Биография на Георги Изворски. Книги и молитви. Има ли съпруга? Коя е Силвина Белопойчева (Бел …

5 Мнения

 1. Манолов

  Аз съм си харесал МаксКредит за бърз кредит със 100% одобрение, обаче не мога да разбера къде е уловката. Някой може ли да каже, ако ги е пробвал, дали това е истина или дали не трябва да си заложиш и майчиното мляко?

 2. Велчо А.

  Интересувам се дали знаете наистина нови фирми за бързи кредити с лошо цкр, защото повечето съм ги минал и искам да пробвам нещо ново. Имам и няколко невърнати кредита и се притеснявам, че няма да ми дадат нов.

 3. Трифката

  Велчо, трябва да следиш като има нови онлайн кредити с лошо цкр, защото там е по-лесно да се вземе нов кредит, ако още не си си върнал старите, брат. Тези МаксКредит нещо не ми вдъхват доверие, ша знайш.

 4. Докторов Женмашифист

  В българската история се знае за така наречените женманшифисти, които още от началото на миналия век за живели изцяло на кредит с лошо цкр. Те са теглели нови и нови кредити и с тях са си плащали старите, и така цял живот. Голяма част от интелигенцията е живяла по този начин. Това е било знак, че си интелигентен. Но тогава не е имало бързи кредити онлайн, иначе щяха още по-добре да си живеят. Сега лошото е, че по-бързо се правят проверките по другите фирми за бързи кредити дали са давали пари вече на конкретния човек, или не. Но пак минава номерът, ако си хитър.

 5. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *