♠ Характеристика на жена Везни ♠
♠ Черти на характера ♠ Негативи на жена Везни ♠ Типове по декади ♠ Здраве ♠ Професия и кариера ♠ Финанси Отношенията на Везни ♠ Любов, секс, в брака ♠ Как да спечелим жената Везни ♠

Жена Везни: коя е тя и какъв мъж й е необходим? Съвместимост в любовта и секса

♠ Характеристика на жена Везни ♠ Стихия, планети ♠ Талисман, амулети ♠ Външност, как изглежда ♠ Черти на характера ♠ Негативи на жена Везни ♠ Типове по декади ♠ Здраве ♠ Професия и кариера ♠ Финанси

Още в текста: ♠ Отношенията на Везни ♠ Любов, секс, в брака ♠ Как да спечелим жената Везни ♠ Каква е като майка ♠ Подарък – какво да й купим ♠ Връзки и брак – съвместимост

Жена-котка: очарователна и безпомощна. При това горда и независима. Тя демонстрира външна мекота, но вътрешно е приземена и дори с мъжки устроен ум. Не използва интелекта и уменията си в чужда вреда. Винаги остава дружелюбна и миролюбива. От нея не се получава предател. Тя не би извършила нещо недостойно.

Тиха, спокойна, верен приятел – това е жената Везни.

Обща характеристика на всяка жена Везни

Жената Везни винаги търси красотата. Мъжът, домът, гледката от прозореца трябва да са прекрасни.

jena-vezni-01
Изображенията на дамите от Везни подчертават романтичната им натура

Другото, което търси тя, е спокойствието. Цялата й същност отхвърля конфликтите, споровете, конфронтацията. Тази жена се старае да угоди на всички, само и само да няма разправии.

Жена Везни се отличава сред знаците с мекия си женствен характер.

Тя е много чиста душевно. Презира пошлостта, аморалните и некрасивите постъпки. Дълго преживява, ако бъде въвлечена в нещо грозно. Обожава дребните подаръци. Ако са красиви, дори може да бъдат и по-евтини, като например ключодържатели с надпис.

За знака накратко

 • Стихия: въздух. Той дарява Везните с общителност и висок интелект. Като въздуха, те заемат цялото пространство – леки, подвижни, прозрачни. Жената Везни е „лека“ и в общуването. Намира общ език с лекота и никого не обременява със своите проблеми. Умее да изслушва и го прави с подчертан интерес. За въздушните хора са свойствени обмислените постъпки, а не такива под въздействието на интуицията;
 • Планета-покровител: Венера. В знака се асоциира с богинята на любовта, отговаряща за красотата, еротиката и романтиката в психологията на жената Везни;
 • Втора планета: Хирон. Дава изтънченост, изящество, естетика, добри маниери, чувство за прекрасното и привлекателна външност;
 • Камък талисман: диамант и камъни със син цвят. Диамантът придава на характера на тези дами необходимата им твърдост, учи ги да приемат самостоятелни решения. Аквамарин настройва за плодотворна работа. Придава смелост и решителност за преследване на целите. Тази камък укрепва семейството на Везната. Жената Везни генерира оригинална идея и след това отстъпва в сянка. Заслужите са за други хора. Минералът лазурит поправя това положение, придава настойчивост в осъществяването на планове и проекти. Опал – преобразува пасивността в дейна жизнена позиция;
 • Неподходящи камъни: оникс и специално червено-кафявата му разновидност сардоникс, както и всякакви минерали с червен и розов цвят (карнеол, хематит, родолит);
 • Амулети: подходящи са изображения, които внасят смелост и решителност. Като украшения или декорация, те непременно трябва да са естетично оформени (защото Везните не търпят грозното, нали). Стойността не е от значение. Ето някои идеи: книга (усилва интуицията), везни (защитава от проблеми), източни символи (даряват смелост), сърце (редуцира негативите на знака);
 • Подходящи метали: бронз (освобождава от мнението на околните), мед (вдъхва самоувереност), злато (носи паричен успех);
 • Подходящ дом и интериор: жената Везни копнее за уютно гнездо и ще устрои такова със собствените си ръце. Омъжвайки се, тя започва активно да обновява и подобрява дома си. Вероятно ще направи скъп дизайнерски ремонт и лично ще избере всеки цвят и детайл. Тя го умее до съвършенство и резултатът ще бъде наистина впечатляващ;
 • Начин за почивка: вкъщи, в тишина. Жената Везни не приема шумни компании и активността я уморява.

Външност на  жената Везни

За типичните представители на знака са характерни изчистени и правилни черти на лицето, големи изразителни очи с кокетен поглед, не много високо гладко чело, чувствителни устни, нежна кожа и красиви, леко чупливи коси. Нерядко във външността се забелязва нещо кукленско.

jena-vezni-02
Някои известни дами Везни, които идеално представят типичната загадъчна красота на знака

Дамите Везни обикновено са средни на ръст. Фигурата им се отличава с пропорционалност, но клони към миниатюрни размери. Везните много рядко са с пищни форми. Но не са и спортни натури. Те имат тънка талия, дълги крака и тесни бедра.

На жената Везни не й допадат панталони, тениски и суитшърти. По всяко време на годината тя предпочита поли и рокли, разбира се – с високи токчета.

Подхождат й цветовете на Хирон и Венера – розово, зелено, лилаво, кафяво и нежно синьо.

Жената Везни обожава бижутата. С помощта на грима тя подчертава достойнствата си и напълно се преобразява.

Черти на характера

Буридановото магаре, което умира от глад между две купи сено, вероятно е родено Везни. Изборът е предизвикателство №1 за знака и истинско наказание. Затова жената Везни не цели да е самостоятелна и не се стреми към свобода. Тя винаги отлага решенията или прехвърля отговорността на първия, когото срещне. Тези дами винаги отчитат мнението на другите и приемат съвети. Но ако получат повече от едно мнение, се объркват.

Достойнства на знака Везни: деликатност, изтънченост, вежливост, справедливост, искреност, миротворчество, безкористност, елегантност.

Отрицателни черти на жена Везни: непостоянство, търсене на чуждото одобрение, взискателност до претенциозност, ненадеждност. Везните умеят да крият минусите си, като изкарват на преден план своето очарование и благородство.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

На пръв поглед общуването с жена Везни е лесно и безконфликтно, но всъщност те са сложни характери и трябва да бъдат опознати по-задълбочено.

Така например жената Везни не понася самотата, но държи на личното пространство. Тя уважава и чуждото лично пространство – никога не би тръгнала да разглежда съдържанието на джобовете и телефона на партньора си.

Жената Везни е болна от логорея по рождение. Тя говори дълго, без край, преливайки от пусто в празно. Темата за разговор не е от значение. Но изпада в апатия и дори депресия, ако се изтощи. Тогава й трябват самота и тишина за възстановяване.

Жената Везни е дипломатична и тактична. Но и това е повърхностна характеристика. В основата й стои желанието да се хареса на всички. Везните са винаги вежливи, дори с неприятните за тях хора. По тази причина в типичната Везна винаги има нещо лицемерно. Ако я видите да се усмихва и да прави комплименти, тя може би просто се старае да възстанови мира и хармонията. За мирната обстановка жената Везни е готова на всичко. На всякакви средства.

Ако опознаете добре нуждите на жената Везни, животът с нея е прекрасен и най-вече лек.

Типове жени Везни

 • От първа декада: обичат да са в общество, макар и не в центъра на вниманието. Те предпочитат да слушат и проявяват искрена заинтересованост. Стават напълно сериозни, само ако се касае за работата им и за финанси. Везните от първа декада са силни духом. Неуспехите ги закаляват и те си поставят нови цели. Биха постигнали огромни успехи, но им пречи тяхната неувереност. Трябва да се научат да вземат решения;
 • От втора декада: обичат активния, дори бурен живот. Те се боят от застоя и самотата, нуждаят се от нови усещания и нови приятелства. Отхвърлят установените форми на работа, общуване и творчество, както и по-консервативните хора. Жените от втора декада са много оригинални. Те са способни да удивят с идеите си дори своите най-близки;
 • От трета декада: тяхна приоритетна задача е да запазят топли отношения с околните. Могат да се отпуснат и да разкрият себе си само в хармонична обстановка. С лекота влизат в различни колективи. Колегите и приятелите ги търсят за съвети и за нови идеи. Тези Везни не умеят да работят под напрежение, но оставени на спокойствие дават уникални резултати.

Здраве

Жизненият потенциал на жената Везни не е висок. Тя има вродена чувствителност към заболявания. Дори незначителните нарушения й причиняват болка и дискомфорт.

Уязвими места на всички Везни са бъбреците и кръстът. Повечето им проблеми започват от някакви разстройства в бъбреците.

Второ място, в което се отразява вродената изтънченост, е костна система, особено бедрата и гръбнакът.

Висок е рискът от възпалителни заболявания на червата. Слаби места са още кожата, матката, областта на пъпа. Да се пазят от охлаждане.

Жена Везни се отличава с душевна ранимост. Грубостите, обидите и оскърбленията й нанасят не само психологическа вреда. Тя няма здрава нервна с-ма. Ако дълго е принудена да общува с несимпатични хора, се разболява физически.

Професия и кариера

Дамите Везни не могат да се похвалят с делови характер и предприемачески дух. Те не са за бизнес, освен ако не са в партньорски отношения. В съдружието допринасят с присъщите си дипломатичност и безконфликтност.

jena-vezni-03
Те са дизайнери по душа – било у дома или като професия

Жена Везни успява в пълна степен в професии, свързани с красотата и естетиката. Танци, пеене, актьорство и всяка изява на сцена е подходяща за тях. Също архитектура, дизайн, мода, бижутерия, козметика, парфюмерия. Трета подходяща посока е „обслужване“ на изкуството – работа в музеи, галерии и др.

Финанси

Жена Везни си пада по разкоша и високият стандарт на живота. Нейна особеност е, че умее да балансира стремежа си към прекрасните вещи с някаква икономичност. Ще намери сили да затегне колана, ако преди това е направила небалансирани разходи.

Много дами от знака успешно инвестират, но повечето разчитат на средства от  партньора си.

Отношения с жена Везни

Сексуалност и любов

Жената Везни не страда от липса на мъжко внимание. Тя е умела съблазнителка. Оставя неизличимо впечатление в мъжкото сърце.

Но тя е придирчива. Има нужда да получава любов, топлина и внимание в изобилие. Това е категорично условия за създаването на трайни интимни отношения с жена Везни. В замяна тя идеализира партньора си, от което става още по-очарователна и мила.

В любовта дамата Везни е романтичка. На срещи тя е като риба във вода. Мъжът за нея е целият й свят, отдава му се изцяло.

В леглото тя също се отдава изцяло. Ласкава, нежна и мека, с радост приема лидерската позиция на партньора си. С нея мъжът е като рицар.

Брак

В брака дамата Везни е идеална. Тя успява във всичко – изглежда безупречно, създава уникално красив и подреден дом, децата растат обгрижени и обичани. В работата й цари пълен порядък. Всеки мъж би се удивил: как успява да се справи тя?

Мъж на мечтите

Жената Везни автоматично и подсъзнателно сканира всеки нов кандидат за партньор. Проверява биологичната съвместимост и доколко мъжът отговаря на собствената й визия за прекрасно.

jena-vezni-04
Жената Везни копнее за романтика и красота

На първо място тя оценява неговата външност и харизма. Жената Везни се влюбва само в красиви мъже.

После преценява поведението му – държи на изисканите маниери, на комплиментите и цветята.

Накрая преценява интересите му. Дамата Везни се интересува от музика, живопис, театър и търси сходство със своя партньор.

Как да завоюваме жена Везни?

Отлични варианти са среща са: разходка в квартал с интересна архитектура, вечеря в кафене с оригинален интериор, концерт камерна музика.

След оценката кандидатът се вписва в черния или в белия списък. Ако усетите хладно отношение от иначе деликатната Везна, не сте преминали изпита.

Жената Везни като майка

Страст към екстравагантност и хармония – това прави жената Везни толкова успешна майка. Тя следи на децата й да се доставя най-доброто – било то жизнен опит, материални неща или безопасен, надежден дом.

Осигуряването на децата не е лесно за Везната. Но тя е готова да работи дълго и последователно, за да постигне щастие и благополучие за всички членове на семейството.

Подарък за жена Везни

Вещи за дома е верният избор за жената Везни – като започнем от красиви аксесоари и декорации през пухените възглавнички и класни завивки до домашните уреди.

Тя обича да готви – ще се зарадва на кухненски везни, добър тиган, машина за кафе или сладолед. Или на изящен сервиз за сервиране.

Не се бойте да купите фритюрник или пасатор, ще ви го приемат с радост.

ТУК още идеи за точните и същевременно интересни подаръци за жени. 

Съвместимост на жената Везни

Жена Везни постига прекрасна съвместимост с огнените хора. Въздушният елемент без затруднения разбира мислите, чувствата и постъпките на огъня, без да потушава неговото въодушевление. Везната не умее да прави избори, но за това с радост ще се погрижи огненият й партньор.

С водните хора Везната трудно съжителства. Такива партньори изпитват привличане, но за жалост – фатално. Водата живее с чувствата, а въздухът – с ума.

Още по-зле е съчетаването на жена Везни със земната стихия. Земните хора смятат въздушните за твърде повърхностни и ги потискат с присъщия им консерватизъм. Обединява ги рационалният, логически тип мислене.

Обвързването на Везната с подобен на нея – въздушен партньор, има плюсове и минуси. Обединява ги любовта към романтиката и изкуството, ще имат хубав сексуален живот. Активни в обществото, те изглеждат идеалната двойка. Разногласия ще възникват на битова база, главно заради тяхната непрактичност.

С мъж Риби

Съвместимост 75%: тази двойка ще се постарае да изгради трайни и стабилни взаимоотношения. Чувствителните Риби се нуждаят от разбиране и съчувствие, а Везните са експерти в това. Проблеми биха се породили от прекалената емоционалност на Рибите и от неспособността им да се включат в домашната работа. Възможно е ежедневните грижи да се превърнат в бреме за съпругата.

Мъж Риби: Как да се държим с него?

С мъж Овен

Съвместимост 89%: прекрасно съчетание на въздух и огън. Двойката има капацитета да постигне пълно разбиране и истинско щастие. Ще им помогнат общи черти като страстен характер, честност, справедливост. С времето съвместният им живот ще достигне пълна хармония.

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

С мъж Телец

Съвместимост 56%: тази двойка има шанс, ако прояви търпение и си даде време за приспособяване. По темперамент партньорите са доста различни – Телецът е практик, а Везните – романтични. Обединява ги желанието да създадат хармоничен, уреден живот и да отгледат децата си по най-добър начин. Животът им е интересен – изпълнен с екскурзии, активен отдих, завладяващи занимания.

Вижте и ТОВА: Как да подлудим мъж Телец и как да го спечелим? Мъж Телец и жена Лъв – подходяща двойка ли са? Съвместимост с други зодии, например Скорпион.

С мъж Близнаци

Съвместимост 76%: външно двойката изглежда несъвместима, но това е зрителна измама. Партньори от една и съща стихия – въздуха, лесно се напасват дори в различията си. Те живеят много интересно и динамично и удовлетворяват потребностите си. Общуват на високо интелектуално ниво, което невинаги бива разбрано от околните.

С мъж Рак

Съвместимост 74%: тези партньори се привличат на чувствено ниво. Той е чувствителен, а тя е уникално грижовна, внимателна, състрадателна и умее да изслушва. Сантиментални са, обичат романтиката, издигат в култ добрия дом, материалната му уреденост. Жената Везни придава оптимизъм на поначало песимистичния Рак, а той индуктира творческата й сила.

Мъж Рак. Съвместимост и характеристика

С мъж Лъв

Съвместимост 71%: чудесно съчетание, много добро разбирателство. Тези партньори се подкрепят и умножават капацитета си за високи постижения – в кариерата и финансите. Мъжът Лъв е галантен, внимателен и се държи покровителствено. Само жената Везни може да оцени това подобаващо и да се радва в максимална степен. Тя буквално цъфти под грижите му и нежно го поощрява.

С мъж Дева

Съвместимост 42%: трудно е да ги наречем подходяща двойка. Наистина, има основа за  връзка, но ще трябват и усилия. Общото помежду им е разсъдливостта, нуждата от комфорт, материална осигуреност и ред. Минусите идват от хладната емоционалност на Девата. Този мъж не показва чувствата си, както би искала една Везна. Но пък е способен да се грижи, което тя ще оцени.

С мъж Везни

Съвместимост 69%: те имат идентични характери. Дружелюбни са и с лекота общуват. Творчески натури. Избягват конфликтите и търсят компромиси. Проблемите възникват на битово ниво, защото в дома на Везните ще има твърде много въздух и никакъв приземяващ елемент. Но разбира се, като хора от една стихия, те винаги имат шанс.

С мъж Скорпион

Съвместимост 64%: различията в характерите  стават крещящо забележими още при първа среща. В началото те предизвикват любопитство, но по-нататък създават усложнения. Ако Скорпионът и Везните съумеят да се шлифоват един друг, то връзката им ще се окаже успешна и стабилна. Ключът към разбирателството е в общуването между партньорите.

С мъж Стрелец

Съвместимост 87%: отлична съвместимост и изобилие от общи интереси. Звездите обещават продължителен и удовлетворяващ семеен живот. Партньорите са склонни към самоусъвършенстване. С лекота понасят промените и добре се адаптират към всичко. Поради това те почти никога не преминават през разногласия и конфликти, а бързо намират компромисната позиция.

С мъж Козирог

Съвместимост 49%: доста проблематичен съюз. Има шансове да стане продължителен и успешен, ако партньорите работят върху себе си и са готови на промени. Те винаги трябва да търсят компромисни решения и да балансират.

Още инфо и източници от чуждестранния нет: Цялата истина за жената Везни; * Мъжете, които се харесват на жената Везни; * Хороскоп за дамите Везни – какви са те всъщност?

С мъж Водолей

Съвместимост 90%: въпреки определената разлика в темпераментите, мъжът Водолей и жената Везни установяват разбирателство с лекота и прекрасно се нагаждат и допълват. Те искрено се харесват един друг, уважават се и дори имат желание да си подражават. Тук не са изключени някакви спорове и неразбирателства, но те почти винаги са несериозни. Семейството остава стабилно.

Още характерни неща за жена Везни ще чуете във видеото:

Първоначално публикувано на:29.05.2022 @ 13:03

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Позитивно мислене

Упражнения за силата на мисълта. Как да задействаме позитивното мислене и силата на подсъзнанието?

Упражнения за силата на мисълта и за позитивно мислене. Силата на подсъзнанието – как да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *