Класация за топ 10 най-добри коли с дистанционно. За момиче, за момче. Детски колички, големи и за възрастни. С дистанционно управление на ръката. Дрифт и 4х4. Мнения.

Акумулаторна кола с дистанционно. Мнения. Топ 10 най-добри колички

Класация за топ 10 най-добри акумулаторни коли с дистанционно. За момиче, за момче. Детски колички, големи и за възрастни. С дистанционно управление на ръката. Дрифт и 4х4. Мнения

Електрическа кола с дистанционно управление за деца – това е умален и опростен модел на автомобил, в който водачът сяда и го води самостоятелно. Втора опция е дистанционно управление от родител.

Част от продуктите са лицензирани, което означава, че са копие на автентичен модел автомобил. Лицензиран модели имат марките БМВ, Мерцедес, Ламборджини, Мазерати, Ауди и др.

акумулаторна кола с дистанционно

Други продукти не са лицензирани, което не касае тяхната сигурност и качество, а само дизайнът (не възпроизвежда съществуваща кола).

Видове акумулаторни автомобили
Параметър Видове
Брой пътници едноместен, двуместен
Напрежение на батерията 6, 12 и 24 волта, рядко 8
Брой педали стари модели – газ и спирачка, съвременни модели – един педал
Скорост бавна, средна (човешки ход), бърза (леко тичане)
Дистанционно направлява посоките и задава скоростта
Максимално натоварване 28 кг, 35 кг, 60 кг

Детски колички с дистанционно

За улеснение търговците делят колите по възраст, като най-малката възрастова група е 1 – 3 г. В този клас съществуват превозни средства, които са на цена от 110 лв до 1200 лв.

Цената варира значително заради изпълнението, окомплектовката и екстрите. Най-скъпите модели са покрити с реална боя металик, имат комфортни меки гуми и кожена седалка. Те са снабдени с тонколони, вградена mp3 и радио, имитират автоматична скоростна кутия. Огледалата се сгъват, имат истински дневни светлини.

Detski Koli S Distancionno 01

Количка с дистанционно за момиче

Моделите за момичета се отличават не само по цвета, който е приоритетно в розово – червената гама, но и по моделите. „Дамски“ се считат Lamborghini, Audi Q7, моделите на Mercedes и Bentley.

Електромобилът за момичета не се различава по функции от „мъжките“ модели, но задължително е оборудван музикално, защото момичетата държат на оформлението.

Detski Koli S Distancionno 02 Momiche

Голяма кола с дистанционно

Когато се търси голям автомобил, гледаме не само неговите габарити (които могат да надхвърлят 115 см), но и товароподемността. Например Mercedes GLC 63 AMG на Novokids е с дължина от 115 см, но максималният товар за нея е 25 кг. Това означава едно дете до възраст 8 години.

Големите коли издържат до 60 кг и повече. Такъв модел е Lamborgini Aventador SVJ на Kikka Boo. Той е с две седалки и в него могат да седнат две деца на възраст 8 – 9 г.

Detski Koli S Distancionno 03 Golyama

Кола с дистанционно управление на ръката

Връщаме се към радиоуправляемите коли. Те са малки по размер и в тях няма седящо място. Водачът е отстрани и ги управлява с дистанционно. Под „управление на ръката“ се разбират сензорни модели, при които управлението се осъществява чрез жестовете на ръката. Пултът се прикрепя на китката и „превежда“ движението на ръката в стандартизирани команди към автомобила.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Detski Koli S Distancionno 04 Rakata

Примерен модел

Радиоуправляема кола за дрифт от vegatoys.com. Управлява се сензорно с жестове и дистанционен пулт. Движи се в 9 посоки, изпълнява страничен дрифт, каскади и пълен оборот на завъртане. Трансформира се в два режима на окачване за скоростно и високопроходимо движение.

 • Екстри в модела са цветни светлини, музика, стандартно дистанционно и такова за ръка. Батерията е 3.7 V.

Видео демонстрация на кола с дистанционно управление на ръката.

Коли с дистанционно управление за възрастни

Някои модели са подходящи за възраст 14+ години. Те се водят „за възрастни“. Това са радиоуправляеми колички с много висока скорост. Например Monstertruck Crazist развива скорост до 40 км/ч.  iUni A949, Rally Car също развива скорост от 40 км/ч. WLtoys развива 60 км/ч. Състезателна кола XK 144001 също е проектирана да вдигне 60 км/ч.

Бързите модели могат да бъдат сериозно ограничавани от обхвата на дистанционното. Например моделът XK 144001 вдига 60 км/ч., но дистанционното му е с обхват до 100 м.

Detski Koli S Distancionno 05 Vazrastni

Дрифт количка с дистанционно
 • Дрифт кола с 2 мотора, 12V – акумулаторна батерия, върти се на 360°, снабдена е с LED светлини и мултимедиен панел с музика и обучение. Управлява се през джойстик, с дистанционно от родител или през мобилно приложение. Цена 655 лв.
 • Jamara Brecter Truggy 4WD Lipo – производителят предупреждава, че това не е играчка. Моделът е 1:10 умалена версия на оригиналния автомобил с размери 49 x 31 x 17 см. Моторът развива до 20 хил. оборота. Алуминиево шаси с титано подсилване, стоманен вали оси. Цена 552 лв.
 • F1 RC дрифт кола – многофункционална, с дистанционно управление, въртяща се на 360°, на 45° диагонално движение, хоризонтално движение. Всички функции се демонстрират с един бутон или се нареждат ръчно. Задна изпускателна дюза за реалистичен дим. Противоплъзгащи гуми за каскади, играе се на трева, пясък и черен път, върху снежна покрива и др. неравни терени. Цена 294 лв.

Detski Koli S Distancionno 06 Drift

Колички с дистанционно управление 4×4
 • Sand Buggy 4WD е радиоуправляем модел с дистанционно. Представлява офроуд кола в мащаб 1:18 и размери 30 х 18 х 12 см. Развива скорост 20 км/ ч. Отличен е за начинаещи водачи. Едно зареждане на батерията покрива 15 – 18 мин управление. Обхват на дистанционния пулт – 60 м. Цена 87 лв.
 • Офроуд WPL C-24 с дистанционно. Мащаб 1:16. Развива до 10 км/ч., което го прави подходящо за възрастта от 8 години. Работа с едно зареждане на батерията – 40 мин. Цена 134 лв.
 • Monster Truck HS18322 за офроуд състезания. Развива 36 км/ч . Мащаб 1:18. Издръжливи и мощни части, които позволяват състезания в офроуд условия. Двигателят е 380-градусов с четка. Управление от 80 м. Цена 126 лв.

Detski Koli S Distancionno 07 4x4

Бензинова кола с дистанционно
 • RC Rofun Baja 36 куб. см. – кола с бензинов двигател с въздушно охлаждане. Развива до 90 км/ч. Задвижването на е на задните колела. Дистанционното е с обхват от 150 м. Надежден и мощен модел за състезания. Мащаб 1/5. Размер 81.7 x 48 x 25.5 см. Работи с бензин и двутактово масло. Цена 1250 лв.
 • RC Rofun Baja 29 куб .см. – кола с бензинов двигател с въздушно охлаждане. Развива до 80 км/ч. Задвижването на е на задните колела. Дистанционното е с обхват от 150 м. Надежден и мощен модел за състезания. Мащаб 1/5. Размер 81.7 x 48 x 25.5 см. Работи с бензин и двутактово масло. Цена 1100 лв.
 • Truggy с ДВГ нитро гориво – радиоуправляем модел с двигател на нитрометан 16 %. Скорост до 80 км/ч. Двускоростна кутия. Задвижване 4WD. Оff-road окачване за високи, пресечени терени и трева. Цена 699 лв.

Detski Koli S Distancionno 08 Benzin

Полицейска кола

Децата от предишните поколения обичаха да играят с полицейски коли. Сега бащи и дядовци, те търсят да купят автомобила, за който са мечтали в детството. Полицейската визия днес не е сред търсените и ще се изненадате, но рядко се предлага. В Емаг от 2455 модела с дистанционно управление, от най-различни размери, качества и цени, намираме тези:

 • Полицейски СУВ автомобил KIK Little Tikes K1281 с два мотора по 45 W, захранване батерия 12V, три скорости, дистанционно управление на 2,4 GHz, снабдено с бутон Стоп за безопасност. Снабдена е с всички светлини на реалния автомобил + полицейски. Към мултимедийния панел е предвиден мегафон. Дължината на колата е 125 см. Цена 737 лв.
 • Dodge Charger полицейски модел с  2 скорости и задвижване 4×4. Това е лицензирана акумулаторна кола от Toyz, която възпроизвежда автомобила на американските полицаи. Има полицейски светлини и сирени, два мощни мотора по 40 W, комфорт и безопасно оборудване вътре. Предвидени са ред екстри като кожени седалки и предпазни колани. Дължината на колата е 113 см. Цена 590 лв.

Detski Koli S Distancionno 10 Poiceyska Kola

Сервиз, аксесоари и резервни части, батерии

Първото затруднение при акумулаторните коли в естествения размер на детето е тяхното сглобяване. Фабрично те са опаковани в кутия на съставните си части. Според експерти, технически запознат човек без проблем би сглобил колата, но за останалите се препоръчва да използват услугата на търговците и да вземат автомобила готов и сглобен (срещу допълнителна такса).

Акумулаторните коли се нуждаят от ремонти и поддържка, като всяко друго транспортно съоръжение. Някои автомобили се продават заедно с каталог на резервните части, в които са описани възможните компоненти, които се повреждат и заменят.

Акумулаторните коли се ремонтират от частни майстори, които публикуват обявите си в сайтове като ОЛХ, Базар и другите. Ще ги намерите с ключови думи „ремонт на детски акумулаторни коли“ + вашия град.

Преглед на наличните обяви към момента ни показва, че техниците осигуряват и нужните части. Типичната цена за диагностициране на проблема към момента е 15 лв, средна цена на ремонта – 30 лв.

Акумулаторните батерии от 6 V са 30 лв, от 12 V – 45 – 60 лв според капацитета. Зарядните са 30 лв за  6 V, 35 лв за 12 V. Дистанционното се подменя за 30 лв.

Detski Koli S Distancionno 10 Poiceyska Zamak

Вижте и ТОВА: Топ 10 класация за най-добър надуваем замък. Какъв детски батут може да се купи от Джъмбо? Цена на надуваем батут за вкъщи.

Видео гайд за сглобяване на Мерцедес.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Англо-Американско Училище в София

Англо-Американско Училище в София. Мнения и кои деца учат в него?

Какви мнения съществуват за Англо-Американското училище в София? Такси. Кои деца учат в него? Англо-американско …

3 Мнения

 1. Купихме на малкия Мерцедес с меки гуми, кожена седалка, боя металик от разпродажба намалена на 400 лв, няма такъв кеф! Абсолютно си струва парите.

 2. Генчо Стайков

  Търговците правят жестоки намаления периодично, някъде до 200 лв свалят на кола. Ако си готов да се бръкнеш с 4-5 стотака, ще си вземеш уникален модел, сташна изработка.

 3. Татяна

  Чак пък такива пари да дам…. има и по 200 лв на Кика Бо и на Мони, изглеждат прилично.

 4. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *