Дърветата лекуват. Но как? Кое е вашето дърво според хороскопа

Дендротерапия. Дърветата лекуват, но как? Виж своето дърво според зодията

Дендротерапия, това е метод за профилактика и лечение на патологични състояния с помощта на дървета. Правилният начин. Кое дърво как действа?

Това е един от най-древните начини да се отървете от някои заболявания. Енергията на дърветата е област от знания, която нашите предци са притежавали на високо ниво. Дори в Древна България лечителите са вярвали, че дървото може да излекува човек от всяка болест. Такъв пример е посещаването на областта Кръстова гора.

По онова време през Средновековието е бил широко разпространен обичаят да се пренася болен човек през разцепен ствол на дървото или да се спуска в дълбока кухина. Смятало се, че това може да облекчи състоянието на пациента.

Енергията на живота

Дърветата притежават специална енергия, която включва и излъчва спокойствие, сила и мъдрост едновременно. Дърветата получават силата си от всеки от четирите елемента: земя, вода, слънчеви лъчи (огън) и въздух.

Дърветата са преди всичко живи същества, които за разлика от хората не познават гнева, безпокойството и суетата, присъщи на хората, аурата им винаги е чиста. Рано или късно всеки човек стига до момента, в който разбира, че е необходимо да се приближи до едно дърво и да се зареди с чист естествен енергиен поток от биоенергия.

Как работи дендротерапията?

Човекът е свързан с растителния свят чрез общ произход, развитие и съществуване в природата. На сегашния етап на развитие той е загубил способността си интуитивно да чува и разбира информация от собственото си тяло за евентуално съществуваща неприятност и за възможните начини за нейното отстраняване, но в определени ситуации тази способност се усеща. Това се дължи на етерното тяло на човека, което най-общо дава информация, когато лекарят ни попита „Как се чувствате“. Тогава се включва така нареченото „жизнено сетиво“, което ни информира, когато нещо не е наред.

В наши дни лечебната сила на дърветата представлява интерес за специалистите по биолокация по целия свят. Проведените изследвания вече дадоха първите резултати. Например изследователи от Института за обществено здраве на Обединеното кралство излагат хипотеза, според която дърветата са в състояние да влияят на вътрешното състояние на човека, поради своята мощна енергийна сила. Многобройни експерименти са дали основание за идентифициране на 3 вида такова влияние:

 • Дървета-донори, способни да захранват човека с биоенергия.
 • Дърветата-реципиенти или вампири, които изсмукват енергия.
 • Енергийно неутрални дървета.

Определени периоди на енергийна почивка и будност са отбелязани при различни видове и сортове. През зимата енергийният потенциал на широколистните дървета намалява до 70%, при вечнозелените – с около една четвърт.

Дърветата – донори: заряд от положителна енергия

Дендротерапия -9Такива дървета се срещат в горите на цяла България. Дарители са дъб, бор, бреза, кедър, акация, някои овощни дървета. Общоприето е, че за лечебно взаимодействие с донорско дърво, трябва да се приближите към него от южната му страна.

Дъб за сила и добро мислене

Почитан е по целия свят като свещено дърво. В Русия много храмове и светилища са построени в дъбови горички. И до днес хората отбелязват: след разходка близо до дъбовите дървета мислите стават ясни, загубата на сила от изкачването до местността, в която се намира дървото, вече не напомня за себе си. Това дърво концентрира енергията на сила, мъдрост, власт. Комуникацията с него ще бъде особено полезна за хората, занимаващи се с умствена дейност.

Дъбът предпочита енергични и амбициозни, оптимистични хора, песимистите са му чужди. Неговата енергия е предимно мъжка – властна, целенасочена, силна.

Бор за нерви и против бактерии

Това дърво излъчва спокойствие и твърдост. Ако настъпи повратна точка и не можете да направите избор, време е за среща с бор. Той ще ви успокои по време на стрес, ще облекчи нервното напрежение, раздразнителността. Мислите ще влязат в ред, а правилното решение няма да закъснее. Това важи особено за хора с холеричен темперамент, реагиращи бурно на различни житейски ситуации.

В същото време енергията на бора е доста тежка, така че дендротерапевтите не препоръчват дълги разходки в борови гори за хора с отслабено здраве.

Борът лекува не само с биоенергия. Етеричното масло, съдържащо се в иглите му, има мощен антибактериален ефект. Иглолистните фитонциди пречистват въздуха от вредните микроорганизми. За този вид дезинфекция се препоръчва няколко пъти в годината да се поставят борови клони из къщата.

Бреза при депресия и психо заболявания

От нея излиза мека и спокойна енергия, допринасяща за лечението на психични и физически заболявания.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Брезата ще ви помогне при депресия, ще изглади вредата, причинена от ежедневния стрес, и ще ви даде душевен мир и баланс. Това е състрадателно дърво с мека енергия. Според общоприетото вярване, тя е най-склонна да помага на деца и бременни жени.

Най-добрият вариант за лечебно взаимодействие с бреза е да живеете близо до нея или още по-добре до брезова горичка.Дендротерапия -8

Кедър срещу микроорганизми и за нерви

Любимо дърво на отшелници и знахари. Смята се, че той привлича енергията на космоса и разпространява концентрирана биоенергия. По този начин кедърът лекува хората, които често се разхождат из кедровите горички.

Дори официалната медицина признава лечебните свойства на кедъра, тъй като дървесината, иглите и отделената му смола имат висока фитонцидност. Фитонцидите имат не само дезинфекционен ефект. Те насърчават размножаването на полезни микроорганизми, които се борят срещу патогенната флора.

Кедровите фитонциди имат благоприятен ефект върху нервната система на човека. Полезно е за хората със съществуващи нервни разстройства да посещават такова дърво по-често.

Хектар кедрова гора произвежда над 30 кг летливи органични вещества на ден.

Дървета с неутрална енергия

Топола против негативна енергия

Това дърво се държи неутрално спрямо хората. В основата си то е медицинско растение, поглъщащо активно негативната енергия на околната среда. Нищо чудно, че тополата често се засажда в градските паркове и площади: тя значително подобрява екологичната ситуация.

Клен за повече жизнена енергия

Събирайки в себе си голям енергиен потенциал, кленът след това го разпределя между онези, които се оказват в неговата зона на влияние.

Кленът е идеален за облекчаване на стреса, придобиване на спокойствие. Той има мека енергия: той сякаш обгръща човек с биополето си, успокоява го и го насища с жизнена енергия.

Много хора отбелязват, че след общуването с клен се усеща спокойствие и тиха радост, както при среща с добър стар приятел.

Дървета-реципиенти

Не трябва да избягвате общуването с такива дървета. Те са в състояние да помогнат на човек, като абсорбират отрицателната енергия, отнемат излишната и непотърсена енергия и изчистват енергийните канали. По този начин те помагат за подобряване на състоянието, за облекчаване на стреса и помагат за лечение на различни заболявания.

Елша

Смята се, че това дърво покровителства семейството. Помага за укрепване на семейните връзки, колкото по-голямо е семейството, толкова по-мощна подкрепа от елшата изпитват хората.

Според хора, които практикуват дендротерапия, елшата е по-подходяща за жени, които в историята са били пазителки на огнището.

Дървото трепетлика

Сред дърветата реципиенти трепетликата е лидер в усвояването на енергия; използва се и против всякакви лоши микроорганизми: В основата ѝ не се разпространява никаква гнилоч. Хората се втурват към нея за помощ, ако има нужда да се отърват от натрупаната отрицателна енергия. По този начин трепетликата помага в борбата с различни заболявания.

Когато общувате с това дърво, трябва да бъдете внимателни, като помните, че то активно отнема енергия. Не се препоръчва да правите това повече от четвърт час.

Как да изберем своето дърво?

Първо трябва да намерите „своето“ дърво. За някои това може да бъде най-трудният етап от процедурата. Разбирането как дървото отговаря на определен човек се определя в по-голяма степен интуитивно.

По мнението на хората, които активно практикуват дендротерапия, в този случай помага да се допре дланта към ствола на дървото. Ако усетите леко изтръпване, тогава изборът е направен правилно.

На тези, които вече са установили лечебна „комуникация“ с дърветата, се препоръчва да възприемат избрания обект за взаимодействие като живо същество, да мислят за него с уважение и да го наричат ​​по име.

За дендротерапия се препоръчва да се използват само зрели, свободно стоящи дървета с прави стволове. Забелязва се, че колкото по-мощно е дървото, толкова по-малко други дървета растат около него.

Преди да започнете процедурата по дендротерапия, трябва да се отпуснете, отхвърляйки всички обезпокоителни мисли.Дендротерапия -7

Когато общувате с донорското дърво, трябва да се облегнете на ствола с гръб и тил, да стоите така 2-3 минути, като се фокусирате върху вътрешните си усещания. Представете си как енергията се влива във всяка клетка на тялото.

Има друг известен начин за взаимодействие с такива дървета. Седнете на близко разстояние от него (40-60 см), мислено поискайте помощ за попълване на биоенергийните резерви. След това, ако няма негативно усещане, отпуснете се и си представете вълна от топлина, преминаваща през тялото ви. Освен това енергийното попълване ще се осъществи чрез правилно успокоено и равно дишане: вдишване – леко задържане на въздух – издишване. Вдишването и издишването се извършват за 4-8 секунди, задържането на дъха продължава около 4 секунди.

За да може дървото реципиент да отнеме ненужната енергия, трябва да застанете на малко разстояние от него (30-50 см), да затворите очи и да си представите как отминават неразположенията. Специалистите по биоенергия не препоръчват да се облягате на потребителски дървета, освен в случаите със съществуващо хронично заболяване: тогава не можете да се справите без близък контакт. Човек с такова заболяване трябва да обхване ствола с ръце или да се облегне на него с мястото, където болестта се проявява най-силно.

След общуване с дърво-реципиент се препоръчва да се попълни енергийният баланс чрез захранване от дърво донор.

Взаимодействието с всяко дърво, било то получател или донор, трябва да завършва с думи или мисли, изразяващи благодарност от човека.

Ако човек страда от някакво заболяване, експертите по дендротерапия препоръчват първо да посети дърво-получател (реципиент). Когато заедно с отрицателната енергия то абсорбира болката, е време да се отиде до дърво донор, за да почувствате отново сила и енергия.

Това видео е посветено на един от примерите за лечебна комуникация с дървото:

Дали да вярваме в лечебната сила на дърветата е личен въпрос за всеки човек, но няма съмнение, че спокойните разходки в парка или в гората успокояват, привеждат в ред мислите и имат лечебен ефект.

Дърветата са живи същества като животните, птиците и всички растения. Те имат своя вътрешна енергетика, която може да е добра, полезна, а може да е лоша, разрушителна.

Докосвайки се до дърво, човек получава от него свойствената за вида енергийна сила или обратното – бива изсмукан.

 • Дървета-донори са тези, които споделят силата си с човека.
 • Дървета-вампири са тези, които изсмукват човешката сила.

Как да определим?

Опрете се плътно към ствол и постойте няколко минути.

 • Ако усетите прилив на сили, значи това дърво е донор.
 • Ако усетите слабост, главоболие, завиване на свят и други неприятни неща, значи сте се опрели във вампир.

Донори са дъб, бреза, ела, кедър, бор, кайсия.

Вампири са топола, трепетлика, елша.

Не се бойте от дърветата – вампири. За лечението са ни необходими и двата вида. Ако сме болни, в началото трябва да общуваме с дърво-вампир. То ще изтегли негатива от нас, ще изчисти полето ни. След това ни трябва донор, който да ни зареди и да ни попълни със своя енергия.

Най-хубаво е да се лекуваме с дърветата през пролетта, по време на цъфтежа

Лечебната сила на дърветата

Дърветата лекуват. Но как? Кое е вашето дърво според хороскопа
Дендротерапия
 • Бреза – нейната максимална активност е между 5 и 9 сутринта. Енергетиката й успокоява, релаксира. Помага при депресия или просто лошо настроение. Това е чудесно дърво, ако търсите къде да си изплачете болките. Изкарайте си целия негатив спокойно. Веднага ще ви олекне;
 • Дъб – черпете от него между 21 и 3 ч. през нощта. Енергията на дървото е властна, мощна, силна. Но при него не се отива с лоша енергия. Първо се успокойте, отдайте си негативите и тогава се заредете от дъба;
 • Бор – той се отличава с мощна енергия. Ще ви излекува, ако сте подтиснати и с намален тонус. Но не се докосвайте до бора, ако не ви е понижена енергетиката, защото той ще ви презареди и може да ви направи агресивни;
 • Ясен – притежава най-тънката, чиста и положителна енергия сред дървесните видове. Идеално изчиства полето, въвежда мислите в ред. Прекрасен е за медитация. Активността му е в разгара си между 11 и 13 ч. на обед;
 • Липа – мека, приятна енергетика, която показва максимална активност между 14 и 20 ч. вечерта. Дарява усещането за топлота и уют. Ако се чувствате неразбрани, прегърнете ствола й и помълчете. Същото качество ще пренесете и в дома си с мебели от липова дървесина;
 • Върба, ива – ето вашият лечител, ако страдате от умора и крайно изтощение. Активността й е максимална между 18 и 21 ч. Възстановява  жизнените сили, премахва главоболие, успокоява нервите;
 • Топола – отличава се от другите видове с равна, праволинейна и умерена енергетика. Тя възстановява душевните сили. Максимална активност от 15 до 18 ч. Ако изпитвате безнадеждност или объркване, тополата ще помогне. Но не стойте дълго до нея, защото тя ще поеме цялата лоша енергия и ще продължи и с полезната ви. Общувайте с дървото само по няколко минути.

Как да се лекуваме с дърветата

Японски екип от учени замерва, че за добро психическо и физиологично състояние човекът трябва да прекарва в гората 250 часа годишно. Разходка, пикник, събирането на гъби или къпането в планинско езеро изчистват енергетиката и възстановяват силите.

Дървесните видове не въздействат еднакво на всички хора. За около 50% от човечеството дъбът е силно полезен, но за 30% по-голяма полза носят брезата, липата и някои други широколистни видове. Едва 10% – 15% от хората се лекуват максимално добре в борова гора.

Боровете имат остри иглички, които са израз на агресия и тежка енергия. Според някои пророчества, Земята ще се освобождава от острите форми в бъдеще, което ще засегне и иглолистните видове.

Как да разбера кое дърво ме лекува?

Застанете до ствола и го обгърнете с ръце. Допрете глава до кората. Може просто да постоите или да излеете болката си мислено. Но преди това опитайте да усетите как ви се отразява този контакт. Трябва да усещате спокойна, зареждаща енергия и нищо да не ви безпокои.

За предпочитане е да изберете прави, разни и гладки стволове, които изглеждат здрави и силни.

Ако дървото ви действа добре, използвайте по-облекчена поза за контакт. Обърнете се гръб и опрете в дървото петите и максимална площ от тялото. Добре е целият гръбнак да се докосва до дървото. Сложете ръце на коленете. Това положение възстановява нервната система, лекува радикулит, хипертония, бъбречни патологии и освежава мозъка.

Когато контактувате с дървото обратно – с гърдите, по-добре се лекуват дробовете, сърцето, червата, стомаха, половите органи. Прегръщането на ствола увеличава имунитета.

Ежедневно лечение в парка

Можем да се зареждаме от дърветата и в градски условия. Във всеки град и село има паркове и крайпътни дървета, които ни зареждат и ни помагат. Вслушвайте се във вътрешния си глас, за да усетите къде сте повлияни най-добре.

Изберете свое място в парка или в кварталната градинка, може определено дърво да ви привлече или всички да ви умиротворяват. При идеален съвпад ще усетите топла вълна отгоре надолу. Ежедневното общуване с дърветата е чудесно, а при болестна симптоматика – направо спасително.

Твоето дърво според зодията ти

 • Овен – дъб, ела, клен, глог, бор, офика;
 • Телец – дъб, офика, акация, орех;
 • Близнаци – бреза, ябълка, круша, ясен, клен, кестен, акация;
 • Рак – липа, ела, върба, ябълка, орех;
 • Лъв – дъб, бор, ябълка, липа, кипарис;
 • Дева – дъб, липа, бор, ябълка, орех;
 • Везни – бреза, липа, клен;
 • Скорпион – бор, кестен, шипка, глог;
 • Стрелец – бреза, ясен, кестен и кедър;
 • Козирог – бреза, ябълка, ела;
 • Водолей, липа, кестен, кедър;
 • Риби – бреза, върба, слива.

Видео: лечебните дървета

Първоначално публикувано на:15.12.2020 @ 10:36

За Радост Димитрова

Прочети още

Хапчета за разхлабване с псилиум (хуск)

Хапчета за разхлабване

Кои са най-добрите хапчета за разхлабване, които можем да поръчаме онлайн. Видове ефикасно лекарство за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *