коронавирус
Проф. Марияна Стойчева с допълнителна паника по темата коронавирус

Инфекционистът проф. Марияна Стойчева в ефир: Гответе се за година и половина военно положение отсега!

Целенасочено „подковаване“ или реалност по темата коронавирус са думите на топинфекционистът?!

Страшни, зловещи думи прозвучаха в публичното пространство днес. И то излезли от устата на един от топинфекционистите у нас – проф. Марияна Стойчева. Шефът на катедрата по инфекциозни болести в Медицинския университет в Пловдив се произнесе рязко и ужасяващо по темата коронавирус.

коронавирус
Проф. Марияна Стойчева с допълнителна паника по темата коронавирус

„Да не мислите, че това е някаква игра, шега?! Отсега нататък се гответе за най-голямата активност на Covid-19 като цяло. И не говоря за дни и седмици, става дума за година или година и половина напред.

Топинфекционист иска военно положение

Военно положение е това. Действително е необходимо военно положение и жестока мобилизация! Лекарите се борим да спасяваме животи, така че не очаквайте условия от типа хотел в болниците. Това не са хотели, това е последната надежда за болните“, заяви проф. Марияна Стойчева.

Това беше нейният доста стряскащ коментар на въпросите, свързани с разпространението на пендемията, както у нас, така и по света, предава plovdiv24.bg.

Здравният министър се разгневи, ще затваря!

По същото време, на редовния брифинг на здравния министър Костадин Ангелов и представителите на НОЩ се каза ясно, че народът трябва да е подготвен за нови и този път драстични мерки. Което ще рече затваряне на държавата – нашумелият напоследък локдаун.

Самият министър не успя да сдържи нервите и гнева си като заяви, че му е омръзнало да слуша конспиративни теории на хора. И че българинът все още не проумява за каква катастрофа става дума, не носейки и маските си, за да се предпази.

„Ако това продължи, рязко ще обърнем страницата и ще приложим другите мерки“, гарантира и доц. Ангел Кунчев.

Още по темата четете по-долу:


Какви безумни мерки готвят от НОЩ

Пандемията от коронавирус завладява света с нова сила, още по-мощна от тази в началото на годината. България не прави изключение като само за няколко седмици случаите на покосени от заразата преминаха чудовищните 1000 бройки на ден.

Никой обаче не обяснява колко от тези тестове са на нови хора, колко от тях са правени на едни и същи лица, клъстерно ли е разпространението, или е дифузно. Факти, които са от първостепенно значение за проследяване на ситуацията.

И докато премиерът Бойко Борисов намали карантината от 14 на 10 дни и се кълнеше, че видиш ли, нови мерки не са необходими, то „вятърът тотално смени посоката си“.

Днес, по настояване на здравния министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб, ще бъде разгледано предложението за задължителното носене на предпазни маски на открито.

Ако не от утре, то тази мярка ще бъде въведена категорично най-късно до ноември, разкриха лекари, настояващи за същото от седмици. С това обаче нещата няма да спрат.

От началото или средата на идния месец се готви въвеждането на отделен час за пазаруване за възрастни и хронично болни, както беше по време на карантината. Предвиждат се и отделни коридори в магазинната мрежа за разделение на купувачите.

В магазините ще бъдат пускани малко на брой хора, както и в заведенията. Ресторанти и барове ще отчетат сериозни финансови загуби при невъзможността да запълнят капацитета на залите си.

Предвижда се и намаляване на работното време на заведенията. Това вече се прави в Италия и в още няколко европейски държави. Кметовете на населените места ще имат правомощията да затварят ресторанти и в 21 часа ако броят на заразените се увеличи.

„Напълно възможно е и го очаквайте – в разгара на зимата отново да се окажем затворени по домовете си. Тогава ще се срещнат коронавирус с грип и други респираторни заболявания, така че карантината отново не ни мърда. Добре е да сме подготвени психически“, категорични са лекарите.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Румен Радев

Журналистка: Има вероятност Румен Радев да вземе цялата власт! Тогава на мутрите ще им се стъжни!

Президентът Румен Радев има най-висок рейтинг и подкрепа сред народа! Държавният глава Румен Радев има …

Едно мнение

  1. Валентина Христова

    Удивих се, колко много простотия може да се събере на едно място!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *