Андрей Чорбанов
Проф. Андрей Чорбанов задава въпроси, на които отговор няма!

Проф. Чорбанов: Ако ваксината беше читава, защо сме длъжни да подписваме „на своя отговорност“?!

Проф. Андрей Чорбанов задава напълно логични и важни въпроси за Ковид ваксината!

Ако ваксината за Covid-19 беше наистина проверена и читава, то защо тогава всеки от ваксинираните ще бъде задължаван да подписва, че го прави на своя отговорност. Тоест да даде информирано съгласие?!…

Андрей Чорбанов
Проф. Андрей Чорбанов задава въпроси, на които отговор няма!

Този въпрос зададе проф. Андрей Чорбанов преди часове, но отговор така и не получи. Топ имунологът е категоричен, че при стандартните ваксини такова правило няма и никой не принуждава никого да поставя подписа си срещу евентуални рискове и заплахи.

„Щом ще ни натресат такъв документ, това означава само едно – ваксината не е минала през всички необходими тестове и проверки, които да гарантират нейната ефикасност и най-вече безопасност.

Ако, недай си Боже, човек заболее от нещо след поставянето й, ако се инвалидизира дори, няма от кого да търси отговорност. Точка! Да се оправя сам. Това не е нормално и точно този факт обяснимо притеснява хората“, коментира експертът.

Проф. Андрей Чорбанов заяви още, че България няма дори фонд за даване на компенсация от усложнения, които могат да настъпят след ваксиниране. Нещо, което в много други европейски държави, е факт, пише eurocom.bg.

„Правителството ни иска да купи четири ваксини, чиято крайна точка на успеваемост, обаче, е много ниска. И да, в крайна сметка тези ваксини могат да се окажат успешни, само че ние нямаме представа за това. И ще трябва да си играем на „Сляпа Баба“, възмущава се проф. Чорбанов.

Още по темата четете по-долу:


Доц. Чорбанов: Хората умират не заради Ковид, а заради лош живот!

Имунологът доц. Андрей Чорбанов даде експертното си мнение по темата за коронавируса и високата смъртност в страната ни през последните седмици.

Именно въз основа на нея, както и на огромния брой заразени, здравният министър Костадин Ангелов и НОЩ налагат пълен локдаун на държавата от петък.

По думите на доц. Чорбанов обаче, подобно затваряне е не само безсмислено, но абсурдно. Защото то няма да спре разпространението на заразата, а само ще я отложи.

„Всички хора или поне 80 процента от тях трябва да минат през коронавируса, за да си отиде той. Или трябва да има ваксина, което в случая знаем, че е невъзможно.

Всички други мерки и опити да бъде спряна заразата, са безсмислени. Да, те ще ограничат временно разпространението, броят на заразените ще намалее, но когато мерките паднат, отново ще стане същото“, смята експертът.

Що се отнася до черния рекорд на родината ни, изкачила се на първо място по смъртност в Европа и на второ в света, то имунологът заяви, че това няма толкова общо с Ковид-19.

„Първенци сме по смъртни случаи, но това има съвсем друго обяснение. Дължи се на факта, че българинът има огромен брой хронични заболявания. Предизвикани от лошия начин на живот.

Много хора не могат да живеят здравословно, да се хранят здравословно и това отключва редица проблеми още в по-ранната им възраст. А като се включи и стресът, става страшно“, категоричен е доц. Чорбанов.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Той е на мнение, че паниката около коронавируса играе страшно лоша шега на хората, които ходят да си правят тестове от страх, от ужас. Без да имат симптоми и са здрави клинично, те настояват за тестове, предава glasove.com.

„Ако имах правата и възможността щях да спра масовото тестване. Според мен е редно да се тестват единствено хора с проявена симптоматика. Другото е масова психоза, което няма да свърши добре“, обяснява експертът.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Петър Волгин за Кирил Петков и Румен Радев

Петър Волгин сечé: На нефелния психопат без едно смислено изречение, Радев му е виновен!

Петър Волгин буквално „отряза главата“ на Кирил Петков! Петър Волгин взриви мрежата след обвиненията на …

5 Мнения

 1. Валентин Христов

  Да,изключително коректно медицинско изказване.Браво на д-р Чорбанов.Зад вас сме.

 2. Валентин Христов

  Да,изключително правилно медицинско заключение.Браво на д-р Чорбанов,зад вас сме.

 3. ЗАСТАНИ ОТПРЕД БЕ , РОБЕ !?

  -Писна ми от мижитурки,
  но останаха…Б.О.Е.Ц.,
  да се борят срещу „бурки“ :
  и със банкя-нски…“скопец“ !

  Ето го и този…христов,
  „щял да бъде“, но отзад,
  одобрявал…, „породисто“ :
  -население, отврат ?

  Недоклатени, страхливи,
  на готово…е добре
  и робуващи на „сливи“ :
  кярещи от…мекере,

  дето е лежал в затвора
  и на Тошо…бил слуга,
  а сега затрива хора :
  зъл…, Булгаристан-ага !!

  Преклонената главица
  сабята…не я сече
  и поръчва вече пица:
  цяла…или на парче !!?

  Тъпата рая нехае,
  „прОтустирва“…нЕкой път,
  „ковид“-а го шитка, Бае :
  б оли го за вас…, гъзЪт !!!

  12:12 / 30.11.20. / ….. / Непоръчал

 4. Милан Мартинов Мартинов

  Защо сме зависими от ЕС той като дава пари той унищожава Българската икономика.Ние имаме нужда от Фабрики Заводи Земеделие Животновъдство Лека промишленост.Морски Международен транспорт Корабостроене Железопътна инфраструктура . Нашият климат е един от най добрите в света. Имаме 4 сезона . България има и морски курорти има и планински това ЕС го знаят и защо име развита България така я контролират както си искат. За да стъпи България на краката си е нужно българските граждани да се обединят душевно и материално.Като се спечели доверието на младите българи . Ние имаме много умни хора които бягат извън България. Те тогава ще останат да работят в Родината си. Ние нямаме нужда от ЕС тя има нужда от нас.

 5. Този е професор, колкото аз съм композитор. Откъде ги вадите тия оръфлеци бе!

 6. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *