Никита Михалков
Никита Михалков се обърна към ЕС с писмо

Никита Михалков към ЕС: Милиони хора ще се събудят и ще кажат: „Не“ на лицемерието ви!

Никита Михалков признава, че не се страхува от санкциите!

Големият режисьор Никита Михалков написа писмо до ЕС, в което заяви становището си след грубите санкции, които евролидерите наложиха лично на него и на изкуството му. Михалков каза, че не се бои от тези санкции, защото предаването му се гледа и днес от милиони хора, за което не получава и рубла от Кремъл.

Никита Михалков
Никита Михалков се обърна към ЕС с писмо

„Не съм зависим от Кремъл, нито от никого. Вие отлично знаете това, защото гледате предаването ми – това е ясно. Ако сте забелязали, а вие сте забелязали, в него дори няма нито една реклама. А можех да спечеля луди пари от реклами, заради огромния зрителски интерес.

Не искам да го правя и никога не съм искал, искам само да казвам това, което мисля и да живея с истината. Защото истината е, че земята на Украйна и хората в нея, са прекрасни. Но е и истина, че там дори те страдат от фашисткия режим на една хайка, ликвидирала огромен брой невинни хора“, казва Михалков.

Той пита защо е наказан затова, че е говорил за биологичните лаборатории в Украйна, след като самата госпожа Нюланд ги е обявила за съществуващи официално. „Няма ли да накажете и нея тогава, след новината за лабораториите, която тя лично съобщи?!“, пита Никита Михалков.

И допълва, че е грубо, престъпно и дискриминационно да се плюе по Руси и по всичко руско, както и да се разрушават паметници на руските войници, благодарение на които Европа се е отървала от Хитлер и войната.

„Много скоро, ако продължавате така, милиони хора ще се събудят и ще кажат „Не“ на лицемерието ви“, убеден е Михалков.

Още по темата четете по-долу:


Никита Михалков: Това е резултатът от 8 години убийства!

Един от най-големите руски режисьори – великият Никита Михалков взе отношение по темата, която разтърсва света от дни. А именно жестоката война между буквалните някогашни братя Русия и Украйна.

Михалков заяви твърдо, че не одобрява никоя смърт, никое насилие, никъде по земното кълбо. Но коментира, че понякога нямаш друг избор, не ти е оставен такъв. Както в случая на Владимир Путин и Русия.

„Аз не съм политик, не съм и военен, но според мен това беше единственият избор, който имаше Путин. Първо – Луганск и Донецк трябваше да бъдат признати за независими, това е факт. И второ – Украйна направи едно много тежко предателство.

Тя и западните ни партньори ни предадоха, това е истината. А светът?! Светът гледаше най-безучастно как цели осем години са избивани невинни хора, сред които много деца, жени и старци. Действително много. И какво направи този свят, който сега крещи – разпни го?! Нищо не направи. Просто наблюдаваше като на кино“, коментира Никита Михалков.

Той заяви, че причината за смъртта на толкова много обикновен и мирен народ през всичките тези осем лета, е простата причина, че не са били склонни да приемат нацисткия режим. А безнакаността винаги ражда още по-голяма и чудовищна безнаказаност, смята режисьорът.

„Години, години наред, се опитват нарочно да отнемат, да унищожат достойнството на Русия. Кой е агресорът, според вас?! И да, нормално е тази Русия да направи всичко, за да запази честта си и националния си интерес“, допълни Никита Михалков, цитира woman.bg.

Само преди часове пък стана ясно, че Владимир Путин е наредил да бъде подготвено ядреното оръжие на Русия и да се чака нареждане. Казва се, че това е следствие от острия език, обиди и тежки санкции от страна на ЕС, НАТО и САЩ към Русия.

Междувременно се обяви и евентуална среща за преговори на Володимир Зеленски и представители на Москва. Дано гласът на мира и благоразумието да си кажат думата!

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

За Виктория Стоянова

Прочети още

Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов

Биография на проф. Иво Христов. Книги, интервюта, видеа в Youtube. Съпруга, семейство Социолог, юрист, геополитически …

2 Мнения

  1. Георг тодоров

    Всичко лошо по света започва и свършва със САЩ !!!

  2. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *