Chasovnici Majki Damski 03
Мъжки и дамски часовници

Кои евтини часовници са толкова добри, колкото и скъпите? Дамски и мъжки

Кои са онези марки евтини часовници, които са толкова добри, колкото са и скъпите марки и как да се снабдим с тях на най-изгодна цена?

Някои модели часовници изглежда скъпи, но оставяме удивени от цената им. Тя се оказва много по-ниска от очакваното. Това не са илюзии, не са мечти.

Компаниите – производители на часовници се състезават в проектирането на все по-добри, красиви, функционални и впечатляващи като визия модели с ниска себестойност. И това си има своето логично обяснение. Часовниците днес са повече аксесоар, отколкото информатори за часовото време. Задължително е да изглеждат отлично – без изключения и компромиси. А оттам нататък – да бъдат и на разумна цена, достъпни за всеки потребител.

Кои часовници изглеждат като скъпите?

Това са правилно подбраните часовници – когато моделът и стилът идеално си пасват на ситуацията, в която носим часовника.

И обратното е вярно – зле подбран часовник, носен с неправилни дрехи и на неправилно място, ще изглежда странен, дори и да е скъп.

Какво да съобразим

  1. Цена. Ежедневният ръчен часовник не трябва да изпъква на фона на общата визия. Той трябва да пасва към спортен и свободен стил на обличане. Иначе няма да съответства на статуса ни. И обратното – за представители на деловия, бизнес и политически елит евтиният часовник ще изпъква като неправилно подбран аксесоар.
  2. Стил. Деловите хора трябва да се насочат към класически модели без излишни функции и детайли,  с тъмни кожени каишки. За ежедневно използване са подходящи по-здрави модели с метална верижка. За спорт, туризъм и сводното време добрият часовник е противоударен, с високо ниво на защита от вода. Тук вече може да имаме крачкомер, барометър и други малки, но удобни допълнения.
  3. Циферблат. Той зависи не от друго, а от ширината на китката. Малкият часовник изглежда нелеп върху масивна ръка и обратното е вярно.
  4. Каишка/ верижка. Добрите метални верижки трябва да се движат свободно около ръката, без да изпадат от китката и да се извъртат. Кожените пък трябва да са с качествено обработени шевове.
  5. Оригиналност. Винаги може да се сдобием с евтини реплики на истински маркови изделия. Но качественият ръчен часовник се отличава не само с визия, но и с качество и надеждност.

Тогава? Може ли да се сдобием с добър часовник, без да платим като за скъп? Направихме обзор на изделия, които отговарят на този показател. Тези и други може да разгледате в Chasovnici-bg.com.

Кратка класация

#1 Casio Edifice

Откриваме списъка с утвърдена серия на световен производител. Часовниците на Casio се отличават с това, че са качествени и нескъпи. Познаваме Casio като производител на кварцови цифрови изделия. Но серията Edifice е насочена към създаването на аналогови часовници с интересен съвременен класически дизайн.

Един от най-удачните модели в съотношение на цена към качество е EF125-D-2AVEG. Но и другите разработки от серията са много красиви. Те радват със своята визия и японско качество. А цената е наистина прекрасна.

Часовниците Edifice изглеждат съвременно и акуратно, следвайки скромния манталитет на японците. Те са надеждни, точни, без усложнения по циферблата. Батерията служи 10 години, имат защита от вода. Изглеждат солидно и скъпо и никак не могат да бъдат сбъркани с китайско евтино изделие.chasovnici-majki-damski-06

#2 Citizen

Продължаваме списъка с красиви часовници от японския производител Citizen. Те са леко по-скъпи като цена, но доста по-солидни като изработка. Веднага привличат погледа и предизвикват симпатия.

Имат минималистичен стил и банална простота – а така изглеждат само скъпите часовници. Никакви крещящи цветове и измислени форми. Кръгъл корпус, класическо бяло и черно.

Изпъква моделът BI5000-52E, който подхожда на класически костюм, колкото и на дънки. Приятно удивява с добра цена, високо качество и абсолютна точност.

#3 Seiko

Някои от моделите на тази компания изглеждат, сякаш сме платили хиляди, а те са около 400-600 лв. Да, не са много евтини, но всъщност ще ги определим такива, ако отчетем качеството, материалите и отличната визия. Определено тези изделия са евтини спрямо качеството си. Те напълно доминират на японския пазар и е трудно да им се намери алтернатива. Те изглеждат не по-малко солидно от часовниците на Citizen и са в същата ценова категория.

Ще изтъкнем модела SUR297P1, който за разлика от предходните е не така строг и обвързващ. Тънки стрелки и премерен като дизайн циферблат правят часовника отличен избор за всеки ден.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Обмисляте да закупите подарък за мъж,

Коледен подарък за мъж? 10+ идеи. Мнения за Duxe и др. подходящи

Кои са добрите коледни подаръци за мъже? Какви идеи може да се генерират? Подаръчна кутия, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *