chasovnici-majki-damski-03
Мъжки и дамски часовници

Кои евтини часовници са толкова добри, колкото и скъпите? Дамски и мъжки

Кои са онези марки евтини часовници, които са толкова добри, колкото са и скъпите марки и как да се снабдим с тях на най-изгодна цена?

Някои модели часовници изглежда скъпи, но оставяме удивени от цената им. Тя се оказва много по-ниска от очакваното. Това не са илюзии, не са мечти.

Компаниите – производители на часовници се състезават в проектирането на все по-добри, красиви, функционални и впечатляващи като визия модели с ниска себестойност. И това си има своето логично обяснение. Часовниците днес са повече аксесоар, отколкото информатори за часовото време. Задължително е да изглеждат отлично – без изключения и компромиси. А оттам нататък – да бъдат и на разумна цена, достъпни за всеки потребител.

Кои часовници изглеждат като скъпите?

Това са правилно подбраните часовници – когато моделът и стилът идеално си пасват на ситуацията, в която носим часовника.

И обратното е вярно – зле подбран часовник, носен с неправилни дрехи и на неправилно място, ще изглежда странен, дори и да е скъп.

Какво да съобразим

  1. Цена. Ежедневният ръчен часовник не трябва да изпъква на фона на общата визия. Той трябва да пасва към спортен и свободен стил на обличане. Иначе няма да съответства на статуса ни. И обратното – за представители на деловия, бизнес и политически елит евтиният часовник ще изпъква като неправилно подбран аксесоар.
  2. Стил. Деловите хора трябва да се насочат към класически модели без излишни функции и детайли,  с тъмни кожени каишки. За ежедневно използване са подходящи по-здрави модели с метална верижка. За спорт, туризъм и сводното време добрият часовник е противоударен, с високо ниво на защита от вода. Тук вече може да имаме крачкомер, барометър и други малки, но удобни допълнения.
  3. Циферблат. Той зависи не от друго, а от ширината на китката. Малкият часовник изглежда нелеп върху масивна ръка и обратното е вярно.
  4. Каишка/ верижка. Добрите метални верижки трябва да се движат свободно около ръката, без да изпадат от китката и да се извъртат. Кожените пък трябва да са с качествено обработени шевове.
  5. Оригиналност. Винаги може да се сдобием с евтини реплики на истински маркови изделия. Но качественият ръчен часовник се отличава не само с визия, но и с качество и надеждност.

Тогава? Може ли да се сдобием с добър часовник, без да платим като за скъп? Направихме обзор на изделия, които отговарят на този показател. Тези и други може да разгледате в Chasovnici-bg.com.

Кратка класация

#1 Casio Edifice

Откриваме списъка с утвърдена серия на световен производител. Часовниците на Casio се отличават с това, че са качествени и нескъпи. Познаваме Casio като производител на кварцови цифрови изделия. Но серията Edifice е насочена към създаването на аналогови часовници с интересен съвременен класически дизайн.

Един от най-удачните модели в съотношение на цена към качество е EF125-D-2AVEG. Но и другите разработки от серията са много красиви. Те радват със своята визия и японско качество. А цената е наистина прекрасна.

Часовниците Edifice изглеждат съвременно и акуратно, следвайки скромния манталитет на японците. Те са надеждни, точни, без усложнения по циферблата. Батерията служи 10 години, имат защита от вода. Изглеждат солидно и скъпо и никак не могат да бъдат сбъркани с китайско евтино изделие.chasovnici-majki-damski-06

#2 Citizen

Продължаваме списъка с красиви часовници от японския производител Citizen. Те са леко по-скъпи като цена, но доста по-солидни като изработка. Веднага привличат погледа и предизвикват симпатия.

Имат минималистичен стил и банална простота – а така изглеждат само скъпите часовници. Никакви крещящи цветове и измислени форми. Кръгъл корпус, класическо бяло и черно.

Изпъква моделът BI5000-52E, който подхожда на класически костюм, колкото и на дънки. Приятно удивява с добра цена, високо качество и абсолютна точност.

#3 Seiko

Някои от моделите на тази компания изглеждат, сякаш сме платили хиляди, а те са около 400-600 лв. Да, не са много евтини, но всъщност ще ги определим такива, ако отчетем качеството, материалите и отличната визия. Определено тези изделия са евтини спрямо качеството си. Те напълно доминират на японския пазар и е трудно да им се намери алтернатива. Те изглеждат не по-малко солидно от часовниците на Citizen и са в същата ценова категория.

Ще изтъкнем модела SUR297P1, който за разлика от предходните е не така строг и обвързващ. Тънки стрелки и премерен като дизайн циферблат правят часовника отличен избор за всеки ден.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Как се прави преобразяване на стари дрехи?

Преобразяване на стари дрехи. Какво да направим от тях? Как да ги направим модерни?

Как се прави преобразяване на стари дрехи? Как да направим старите дрехи модерни в няколко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *