Кирил Петков
Кирил Петков твърд - отказване няма!

Кирил Петков: Със или без вот – няма да оставим държавата в лапите на Пеевски, Доган и Борисов!

Кирил Петков е категоричен, че няма да се предаде!

Премиерът Кирил Петков, който само след час може вече неофициално да не е премиер, скочи и заяви категорично, че няма да се предаде. Нито той, нито хората от партията му. Каквото и да им коства това.

Кирил Петков
Кирил Петков твърд – отказване няма!

„Няма да оставим държавата в лапите на Делян Пеевски, на Доган и на Борисов! Това няма да стане, промяната отдавна е налице. Сигурен съм, че какъвто и да е вотът тази вечер, със или без гласуван вот на недоверие, тяхната схема няма да мине.

Вече има много депутати – около 7-8 от ИТН, както и от други партии, които са на кантар. Те не одобряват решенията на своите лидери и са ни го казали, но още не са взели крайното и ясно решение да се отделят от тях. Вярвам, че здравият им разум и най-вече чувството за морал и дълг ще надделеят“, каза Кирил Петков.

И добави, че и да мине вотът, той ще продължи разговорите със своите колеги от парламента като няма да размени нито дума само с Борисов, с Трифонов, с Карадайъ и с Костадинов.

Още по темата четете по-долу:


Евгения Борисова: Идиотизмът на Петков – вън, бе!

Още една наша известна личност скочи срещу безумията на Кирил Петков и заобикалящите го относно доставките на газ от Русия и безизходицата, в която усилено се опитват да набутат държавата ни. Тази личност е дизайнерката Евгения Борисова, която е възмутена от откровената глупост на кабинета ни.

„Това е висшата форма на идиотизма. Да не искаш да плащаш в рубли, а да си съгласен да купуваш газ от Украйна, която го взима от Русия. Така са се разпалили, горките, че чак спасителни преговори от горещите точки правят. Със Зельонката.

Не можели те да плащат в рубли, а могат да купуват от фирмите, които плащат в рубли и пак купуват от Русия. Не щат да плащат в рубли, а искат да плащат с валутата на своите господари.

А онзи, с изхвръкналите глаза, ще ми обяснява, че България щяла да отвърне мигом на агресията, ако дадем оръжие на Украйна и бъдем нападнати от Русия. А аз това нещо в началото го смятах за интелигентна персона, наред с Киряка от Харвард, който ме призовава да дарявам заплати.

Полудявам ли, какво ли?! Спрете земята, че искам да сляза! Ааа, да – и оставка! Вън!“, не крие яда си към Кирил Петков и Асен Василев Евгения Борисова.

Още по темата четете по-долу:


Петков: Отвратен съм! Безсрамно укривате престъпника Борисов!

Премиерът Кирил Петков призна, че е потресен и отвратен от това, което се разбра днес. На брифинг вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има образувано срещу Асен Василев досъдебно производство и то за злоупотреба с власт и по служба. Връзката и това, в което е сочен с пръст финансовият министър е казуса с паниката около горивата.

Рашков изрази омерзението си от този факт и двойния аршин на прокуратурата, а премиерът Петков подкрепи думите му на извънредната пресконференция преди часове. Кирил Петков заяви, че недоумява как е възможно престъпления, за които е наясно цялата държава, да се укриват с години, само и само да се пазят мутрите, а сега да се хвърля кал по съвсем невинен човек.

„МВР залови Борисов с доказаните му престъпления, които се разследват директно от Европейската прокуратура. И какво направи нашата – пусна го! Погали го по главата и му каза „браво, юнак“! Срам ме е от това безочие! Срам ме е и ако действително срещу Василев има повдигнато подобно обвинение, това ще е нечуван позор за хората, които уж работят за закона“, каза Петков.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Припомняме, че Бойко Борисов беше освободен ни лук ял, ни го мирисал, само 24 часа след задържането му. А отгоре на всичко, обвиненията срещу него, Владислав Горанов и Менда Стоянова бяха свалени. Че и обидени го разиграват оттогава…

Още по темата четете по-долу:


Петков: Гешев ни дава „главата“ на Борисов, или изгаря с него!

Премиерът Кирил Петков заяви на всеослушание, че главният прокурор Иван Гешев вече не е никой. Да, той все още заема длъжността, но оттук нататък да не си и помисля, че само Бог е над него и има правото да си разиграва кончето, както му скимне.

Решението вчера на Конституционния съд удовлетвори премиера Петков като вече правосъдният министър има пълните права да внася искания към ВСС (Висшия съдебен съвет). По този начин се сложи край и то категоричен, на своеволията и безчинствата на Иван Гешев по времето на Борисов.

Точно това се е заел да оправи министър-председателят Кирил Петков. Той обяви, че има списък с 19 души, воден от екс премиера Бойко Борисов, които ще бъдат дадени и обвинени от прокуратурата. Престъпленията и нарушенията им са безброй като данни за това има навсякъде, дори и в Гугъл.

„Държим ВСС да си изпълни задачите и отговорностите по Конституция, или да отговори защо е прикривал и още прикрива престъпници. Гешев ще ни даде „главата“ на Борисов, или ще изгори заедно с него. Няма друга възможност.

Всички, дори децата, знаят за пачките, кюлчетата, Мата Хари. Лично Борисов заяви, че знае коя е, а прокуратурата до момента нехае. Как е възможно?! Това приключва тук и сега“, отсече Кирил Петков, пише infoteka.bg.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков: До месец ще има реални арести!

До четири, максимум пет седмици, ще има реални арести в страната ни. Това заяви в ефир новият премиер Кирил Петков. По думите му, белезниците ще щракнат около китките на много хора от предишното управление.

„Чакаме само промяната в прокуратурата, която е неизбежна и ще стане факт до месец. Ще се внесат и много нови закони в съдебната система, така че вече може да считате арестите и присъдите за мафията като факт.

Хората искат това, аз искам това, всички го искаме. И време няма. Нужни са не само приказки, а действия. Ежедневно говоря с Бойко Рашков, който се е заел повече от сериозно по въпроса и има похвални резултати по отношение на корупцията и извършените престъпления у нас“, заяви Кирил Петков, който гостува на Сашо Диков.

Единствената спътка, която пречи въпросните арести да се извършат в този момент е, че Бойко Рашков трябва да работи по тях с прокурор. А такъв още няма.

Кирил Петков е категоричен, че ще има сериозни присъди по отношение на злоупотребите с магистралите, Булгаргаз, както и прословутата Берсалонагейт, в която до ушите е затънал бившият премиер Бойко Борисов.

„Говорим за силно корумпирани хора, които вместо да се правят на опозиция в момента, като Томислав Дончев примерно, ще си понесат реално последствията. Гарантирам ви това“, зарече се Кирил Петков.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков отлага еврото благодарение на президента Радев!

Левът е спасен, а приемът на еврото като парична единица в България се отлага. Тази новина ще зарадва милиони българи, които настояваха за референдум по въпроса и бяха твърдо против смяната на валутата. Сред тях са и множество икономически и финансови експерти.

Оказва се, че премиерът Кирил Петков се е вслушал в думите на президента Румен Радев, който отдавна има резерви относно края на лева и приема на еврото. Но и не само държавният глава е допринесъл за това, а и настроението на народа.

Ясно е, че само броени месеци след встъпването си в длъжност, Петков не се радва на любовта на избирателите, много от които се настроиха против него. Причината за това е сляпото следване на изискванията и приумиците на ЕС, по които кадърът на Харвард се води.

За да не ескалира напрежението и да се задържи на поста си поне един пълен мандат, Петков вече е склонен на компромиси и промята на мисленето. Той е осъзнал, че първо трябва да се води по интереса на държавата, както прави Виктор Орбан в Унгария и вече управлява толкова години.

Петков е говорил с бащата на валутния борд у нас Стив Хенке, който допълнително го е уверил, че приема на еврото и замяната му с лева може да бъде фатална грешка. Която да доведе страната ни до просешка тояга и да предизвика чудовищна финансова криза.

Икономическият анализатор и финансов съветник Хенке отдавна алармира и апелира България да помисли добре и да спаси лева си. Още повече, че валутата ни е стабилна и официално вързана с еврото. Докато държавите, които го приемат, се поставят в изключително рискова ситуация.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков към Путин: Няма да ни казвате какво да правим!

„Няма да ни казвате какво да правим. България е суверенна държава и е пълноправен член на НАТО и Европейския съюз. Ние не сме втора категория държава в Алианса“, заяви премиерът Кирил Петков и на практика хвърли ръкавицата на руския президент Владимир Путин.

Знаем, че Русия настоя изрично за отстраняването на военните части на НАТО от България и Румъния като нашата държава беше призована да го направи. В името на мира и добрите отношения с Русия.

Това обаче породи напрежение, което доведе днес в парламента Кирил Петков. Пред депутатите в Народното събрание той заяви твърдо, че България е част от НАТО и няма намерение да прави нищо против решенията и волята на Алианса.

Петков призова Русия да се опита да се включи в конструктивен диалог с Европа, с основна цел снемане на напрежението и край на конфронтациите между страните.

„Смятам, че е редно Русия да работи и да се стреми към една по-сигурна и по-спокойна Европа, която се основава на законите на правото“, заяви Кирил Петков, пише mediapool.bg.

Ако ЕС и САЩ ще приемат думите му с аплодисменти обаче, не е ясно как ще се отрази това на по-нататъшния диалог и отношения с Владимир Путин и Русия. Защото знаем, че Русия никога не е била и не е наш враг, а тъкмо обратното.

Кирил Петков се ядоса: Иска или не, Гешев си отива!

Прокуратурата ще започне да работи, защото години наред не го е правила. Правила е нещо съвсем друго и точно обратното на задълженията й. Това заяви категорично премиерът Кирил Петков, който допълни, че Иван Гешев е пътник.

„Иска или не, главният прокурор си заминава. Хората настояват за това, народът не му вярва и следователно всеки един негов ден на този пост, е напълно безпредметен и грешен.

Оттук нататък прокуратурата ще бъде такава, каквато трябва и хората ще могат да разчитат на съд, присъди и справедливост за всеки – от най-ниското до най-високото стъпало на обществото. Защото така е редно и така е навсякъде в цивилизованите страни по света“, каза Кирил Петков.

Министър-председателят заяви също, че всеки лев на бизнесмени, политици и олигарси ще бъде проверен. Дошъл е краят на порочната практика шепа хора да стават мръсно богати на гърба на все по-обедняващите българи.

„Всеки човек ще трябва да доказва произхода на парите си. Никакви средства повече няма да изтичат през системата, както се е правило над десет години при управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Време е парите да влизат в хазната, не да изтичат от нея“, категоричен е премиерът Петков.

Още по темата четете по-долу:


Петков: До няколко години България ще е райско място за живеене!

България вече не е и никога няма да бъде същата – в това се закле новият премиер Кирил Петков, който увери, че само до три-четири години страната ни ще стане пример и райско място за живеене.

Петков заклейми корупцията, мафията и всички порочни практики, които бяха ежедневие в дългогодишното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ. И заяви твърдо, че престъпността вече няма място у нас. Каквото било, било – край на кражбите, край на потъналите средства.

Петков се захвана лично с основната цел на правителството в момента – да намали цената на тока, от която скочи всичко.

„Стоките, храните от първа необходимост, се вдигнаха неколкократно и обрекоха много българи на бедност, а други на чиста мизерия. Хората се оплакват – отиваш в магазина и плащаш двойно и тройно на това, което си оставял преди, при това за същите продукти.

Това трябва да спре. Цените трябва да се регулират, а доходите да започнат да растат поетапно, но сигурно и периодично. Промяната е в нашите ръце, а специално МВР ще има една основна задача оттук нататък – нито един човек, който и да е той, да не е над закона“, заяви Кирил Петков.

Колкото до депутатите, той не прави никакъв компромис – отсече, че зелен сертификат ще се изисква и за НС, а не само за нормалните хора навън. Никой не е привилегирован, още по-малко тези, които трябва да служат на народа, каза Петков.

Още по темата четете по-долу:


Краят на Борисов дойде: Кирил Петков съобщи за ареста му!

На пух и прах бе разбит екс премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и то лично от Кирил Петков. Бъдещият министър-председател на България даде интервю за немския вестник Шпигел, което накара всички стари корумпирани кадри на властта да побелеят от ужас. Особено Баце.

Кирил Петков заяви категорично, че новото правителство няма да прави компромиси и изключения с никого и ще арестува всеки, забъркан с измами и корупция в управлението на страната досега, пише petel.bg.

На въпрос дали Бойко Борисов е един от бъдещите осъдени и изпратени в затвора, Петков отвърна положително. „Доказателствата срещу Борисов са повече от достатъчни за строга и дълга ефективна присъда. И да, както казах, изключения няма да има за никого“.

Той добави още, че задача номер едно на бъдещия кабинет ще е да изчисти името на България от корупцията, с която е свързвано от години. И основната причина за това е бил именно Бойко Борисов.

„В Европа говорят за нас като за най-бедната страна и винаги ме е било срам от това, болно ми е. Защото имаме възможностите, ресурсите и кадърните хора, с които да вървим напред.

Служебният кабинет на президента Румен Радев доказа, че ако се работи отговорно и с желание, икономическият ръст може да се вдигне с десет процента само за четири месеца. Ние го постигнахме, тепърва ще покажем на всички какво значи работещ кабинет“, заяви Кирил Петков.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков: Край на бедността, кражбите и мафията!

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков си постави ясна и сериозна цел – да върне младите хора в България. Това заяви той пред НС днес, като бе категоричен, че кражбите и корупцията в държавата са били дотук.

„Край на бедността, край на мафията в тази страна! Почти два милиона наши сънародници са в емиграция, отишли да търсят нормален живот и препитание другаде. Не, защото са го искали, а защото са били принудени да го направят.

Възрастните хора, техните родители, ни молят – върнете ги в родината. И точно това смятаме да направим. Край на корупцията и милиардите присвоени средства, потъващи в офшорни сметки или нечии чекмеджета“, заяви Кирил Петков.

Той зачекна и темата с все по-нарастващите цени на тока, горивата и хранителните стоки у нас, поставящи хиляди български семейства в улица без изход.

Петков попита и къде е прословутата АМ „Хемус“, която Северна България чака от години и където са раздадени милиарди, но и до този момент път няма.

„Къде са били, спали ли са, бившите ни народни представители, че нямат отговор на никой от тези и много следващи въпроси. Не, не са спали – прибирали са! За лична изгода, за себе си!

Истината е една, макар и неудобна. И тя е – алчност, нехайство, безхаберие и егоизъм при огромна част от българските политици. Е, времето за промяната дойде“, каза Кирил Петков.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков: ЕС няма да ни заповядва!

В България няма да има принудително и задължително ваксиниране. В това е категоричен лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който е и най-вероятният бъдещ премиер на страната.

Успокоението към гражадните се наложи след новината, че ЕС е напът да въведе задължителна ваксинация за всички, която беше обявена лично от шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитира informiran.net.

Урсула заяви, че в страните от Европа ваксинирано е 77 процента от пълнолетното население, но има още доста хора, които не са минали през иглата.

Разбира се, тя заяви, че малките деца и хората с по-специфични медицински проблеми няма как да бъдат ваксинирани. За останалите обаче било добре това да се наложи задължително.

Знаем, че в България пълна ваксинация имат под два милиона българи, а много хора, в това число и лекари, са твърдо против ваксинирането. (София е от най-добре ваксинираните градове, по петите ѝ се движи Стара Загора.) Тези хора не искат да се ваксинират, не и докато не бъдат проведени всички необходими изследвания и проучвания за страничните им ефекти.

Затова и самият Кирил Петков горещо препоръчва ваксинацията, но не би я направил задължителна.

„Живеем в демокрация и свобода на личността. Всеки човек има правото да решава сам дали да се подложи на това, или не.

Пак повтарям и ще продължа да го правя – ваксината до голяма степен гарантира спокойствие и сигурност. Но не и ако бъде налагана под натиск, това вече ще прилича на диктатура“, смята той.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков и Асен Василев с най-добрата новина за доходите!

Доходите на българите няма да намаляват, а тъкмо обратното – ще се повишат. Тази най-дълго чакана и щастлива новина съобщиха бъдещият премиер Кирил Петков и финансовият служебен министър Асен Василев.

Водачите на „Продължаваме промяната“, които народът изстреля на първото място на парламентарните избори, са категорични, че най-важната задача е да се повиши стандартът на живот на населението.

Те зарадваха първо всички пенсионери с новината, че добавките от 120 лева месечно няма да спрат в края на тази година, а ще продължат да се раздават всеки месец на всеки един пенсионер.

От Коледа пък ще влязат в сила новите изчисления и повишения на пенсиите, които няма да бъдат в толкова голям размер като добавката, но ще гарантират на най-бедните минимална пенсия от 490 лева. Нещо, което много стари хора не бяха и сънували досега, пише informiran.net.

Кирил Петков и Асен Василев обаче няма да спрат само до пенсионерите и пенсиите. Те са убедени, че е нужно спешно увеличение на минималната работна заплата, която трябва да стане поне в размер на половината от средната такава.

И дори това да не се случи в началото на идната година, то увеличението ще бъде приоритет за бъдещия кабинет, за да се реализира след месеци или максимум година.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков: След изборите Борисов онемя и се ската!

Победителят в парламентарните избори и бъдещ премиер на страната Кирил Петков зададе актуалния, макар и риторичен въпрос – защо онемя Бойко Борисов?!

Едва ли някой не е забелязал, че Баце беше особено активен преди балотажа между Румен Радев и Анастас Герджиков. То не беше пенявене, то не беше чудо по адрес на стария и… за огромна мъка на Бойко, нов президент.

Откакто Радев буквално разби конкурента си по волята на народа, Борисов замлъкна. Няма поздравление по етикет, няма нищо. Пълно мълчание!… Кирил Петков и Асен Василев обаче знаят причината и тя е, че екс премиерът се доближава все повече до съдебната скамейка.

„Къде изчезнаха надменността и високомерието, увереността и поведението на император?! Изпариха се в мига, в който генерал Румен Радев доказа кой е лидерът, уважаван и искан от хората.

Причината е ясна – Борисов знае много добре какво следва. Това е краят на ГЕРБ, но най-вече неговият край. Край на 12-ти години кражби и водене на държавата към дъното.

Това, което предстои, са арести, съд и присъди. А по волята на народа и на справедливостта, тези присъди ще бъдат ефективни“, категоричен е Кирил Петков.

Още по темата четете по-долу:


Кирил Петков: Кабинет ще има!

Кирил Петков и Асен Василев заслужено поливат победата си от парламентарните избори вчера. Те отвяха Бойко Борисов и ГЕРБ като ураган и показаха на самодоволния човек от Банкя, че отдавна вече е бита карта.

Борисов обаче не само няма да може да управлява държавата никога повече, но и присъдата му е подписана. Щом Кирил Петков стане премиер на България, което е най-вероятното развитие на нещата, Бойко и ГЕРБ отиват в дълбоко забвение.

„Четвърти избори няма да има! И това го гарантираме на хората, които се побъркаха през последните месеци. Избирателите дадоха гласа си, изразиха своето желание какво да е бъдещето на страната, а оттам насетне трябва да поемем ние.

Длъжни сме да оправдаем доверието на българите и не да ги изпратим на поредния вот след междупартийни скандали, а да съставим кабинет. Такъв ще има, уверяваме ви в това! С първата задача мафията на Борисов да бъде аут и да си понесе последствията от годините грабителство и съсипване на страната“, категоричен е Кирил Петков.

Той заяви, че „Продължаваме промяната“ са готови на преговори и компромиси с всички партии като условието е едно – гарантирана борба с корупцията и прозрачна работа в полза икономиката, здравеопазването, образованието, покачването на доходите и развитието на държавата, пише actualno.com.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов

Биография на проф. Иво Христов. Книги, интервюта, видеа в Youtube. Съпруга, семейство Социолог, юрист, геополитически …

5 Мнения

 1. Йордан

  Тя е вече на колене и ако остане на власт няма да е добре

 2. Много късмет и курaж им тр@бвa нa тези млaди хорa.дa ги подкрепим !!!

  • Наблюдател

   След провала, аз няма да участвам в бичуването обратно до Канада…

 3. Заедно степендианти на БКП-ДС завършили на запад с завършилата у Масква за ГЕЙША на кадрите на КПСС-БКП ще се борят срещу человека с партийна книжка на БКП другаря Борисов!
  БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ!АМИН.

 4. Дано, всеки на това се надява1

 5. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *