Германия е сред най-предпочитаните дестинации както за пътешествия за уикенд или седмица

Билети до Германия – Отключете мечтите си за работа и пътуване

Германия е сред най-предпочитаните дестинации както за пътешествия за уикенд или седмица, така и за установяване и започване на работа като част от перспективна икономика в добре уредена държава. Независимо, кое от двете е ваша цел – искате да избягате за малко или пък да видите как е пазара на труда там и евентуално да се влеете в него, имаме какво да ви дадем като полезна информация.

Открий чудните кътчета на Германия

Страната може да ви предложи много повече от стандартните забележителности в големите градове. Разбира се, те си заслужават всяко пътешествие и минута, но има и много други кътчета, които също си струва да разгледате.

Пътуване по Рейн

Германия е само една от шестте държави, които прочутата река, вдъхновила многобройни художници, писатели и други хора на изкуството, пресича.  Поречието между езерото Констанс и холандската граница, е истинско райско кътче, като Горната средна долина на Рейн от Бинген до Кобленц е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Наред със сякаш излезли от приказките рибарски селца, над 60 замъка са пръснати по живописните брегове и само чакат да ги разгледате.

Край градчето Санкт Гоархаузен (St. Goarshausen), на тясно място на реката, се издига високата 132 метра скала Лорелай. Тя е увенчана със статуя на русалката, чието име носи – Лорелай с русите коси. Гледките от горе са възхитителни и определено си струват да им отделите време. Тук някога се е издигал и най-внушителният замък на Рейн – Рейнфелс (Rheinfels), от който днес останали са само руини, приютяващи ресторант, СПА, хотел, музей и малки магазинчета.

Замъците край реката са толкова много, че да видите всеки от тях си е цяло предизвикателство. Ето обаче, на кой си струва да обърнете внимание – Марскбург, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и считан за най-красивия в цялата долина Лорелай. Построен е през 12 в. и е единственият сред събратята си от Средновековието, който никога не е бил разрушаван. Кацнал е високо над град Браубах в Райнланд-Пфалц.

Не по-малко внимание заслужава абатството Ебербах, намерило мястото си и е екранизацията на „Името на розата“. За любителите на виното задължителна спирка е градчето Рюдесхайм. Вижте и замъка Еренфелс. Тук е и „Мишата кула“, която някога служела за митница за корабите, минаващи край замъка. Приказния си вид дължи на холандски художници, преобразили я през 17-ти век.

На около 12 км. южно от Бон пък, докъдето лесно можете да стигнете със самолет, на самия бряг на Рейн ви очаква градчето Königswinter. Там са руините на Drachenfels – замъкът, който казват, вдъхновил средновековния героичен епос „Песента на нибелунгите“ и Дж. Р. Р. Толкин за „Властелинът на пръстените“. Според легендата, бил дом на страховит дракон, хапвал по човек на ден, докато смела девойка не му видяла сметката. Можете да се качите до него по пътеките, да се повозите на една от най-старите железници в страната или пък да изберете да покорите възвишението с магаре – атракция, любима на децата. На половината път до върха има – какво друго – друг замък – Драхенбург, от края на 19 век.

Какво още да видите в Германия?

Освен предложенията ни за романтична разходка по Рейн и нейните чудни брегове, изпъстрени с великолепни атракции и природа, Германия предлага още толкова много. От почивки на плаваща къща и старинни манастири, през винарски региони и СПА дестинации, до шопинг опции и зимни курорти.

Кухнята, музиката, традициите, новите изкуства като графитите, превземащи своето място в градовете, музеите и богатите опции за пазаруване и забавления, означават само едно: тази страна винаги ще има какво ново да ви предложи. Трябва само да изберете накъде да поемете за дълъг уикенд, седмица или защо не – месец, да се снабдите с подходящите самолетни билети за Германия и после остава да стегнете куфарите. В eSky освен бърза и гъвкава търсачка с лесно резервиране, ви очаква и интуитивен календар, който ви позволява да изберете най-евтините варианти за пътуване. Има и опции за запазване  на хотели и къщи за гости, както и атракции и коли под наем – всичко на едно място, за да резервирате мечтаното приключение бързо, лесно и удобно.

За тези, които търсят професионална реализация

Ако искате не само да пътувате и приключенствате из Германия, но и да работите там, има няколко важни неща, които е добре да имате предвид. Първо, добре е да имате представа от езика. Можете да го учите на място там, като за целта има езикови центрове, но може би по-добър вариант е да отделите време още у дома, поне за началните уроци.

Езиковите школи там са част от задължителните интеграционни курсове, за желаещите да живеят за постоянно в страната. Чрез федералната агенция по заетостта, можете да кандидатствате и за признаване на квалификациите ви от България – училище, университет и други. Това е от полза особено, ако професията ви е част от регулираните там. Същата институция – Bundesagentur fur Arbeit е на ваше разположение и за всякакви въпроси и консултации, свързани с намирането на работа в страната, като включително има опции за среща с кариерен консултант и разяснения на възможностите за получаване на детски надбавки за семействата с деца. Работните места са много, както и възможностите за реализация и властите наистина имат желание да улеснят максимално всеки желаещ да живее и работи там.

Независимо, дали Германия ви изкушава за кратко пътешествие или за постоянно живеене, едно е сигурно: тя има какво да предложи на всеки. Отидете, вижте и се убедете сами. Чака ви на полет разстояние. Резервирайте билет за предпочитаните дати и сте там.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Ски в Банско - 01

Ски писти в България

България разполага с множество ски писти, разпръснати из цялата страна. Някои от най-популярните ски курорти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *