Интелигентност: Как да я различим от глупостта в социалните мрежи?

Признаци за интелигентност при жените. Защо интелигентните жени забогатяват?

Какво е интелигентност и как се познава тя при жените, а и не само? Жените-сови са умни, интелигентни и артистични. Те спят до късно, не се стресират и се грижат за себе си.

6 признака за женска интелигентност

#1 Интелигентната жена спи до късно

Казват им сови. Те са умни, артистични и дейни вечерно време. Трудно се пробуждат сутрин. И да станат – едва отварят очи. Докато чучулигите се трудят усърдно, совите не могат да дойдат на себе си. Тяхната продуктивност ще настъпи към 16 часа. Но след това само за часове ще постигнат поне колкото чучулигите.

#2 Интелигентната жена се приспособява лесно

Интелигентността е свойството за приспособяване. Животът е низ от промени. Той постоянно иска приспособяване. Ето защо интелигентните жени са издръжливи и устойчиви. Совите с лекота възприемат нетипични условия, изисквания или график. Докато чучулигите са зависими от своя ритъм на живота. Една чучулига трудно се съсредоточава вечерно време, дори от това да зависи живота й.

#3 Совите не се уморяват

Интелигентните жени късно лягат, късно стават и по-малко се уморяват в течение на деня. Те показват завидно внимание и бързина на реакциите. Издържат на работен ден от 10 часа, макар че рядко си го причиняват.

#4 Совите са творчески личности

Признак на интелигентност е желание да се мечтае и да се твори. Совите лесно се вдъхновяват, бързо излизат извън релсите и създават нещо, от което да ахнеш.

#5 Совите забогатяват, а чучулигите правят кариера

Така е – чучулигите се трудят. Те са последователни, редят тухлите една по една. Совите обаче са по-успешни в живота. Те постигат желаното с по-малко труд и лишения.

Това не са голи думи. Специалисти от Мадридския университет изследвали 1500 ученици. 25% се оказали чисти чучулиги, а 32% – любители на почивката.

Проверка на интелектуалните способности разкрили разбиваща истина:

совите са по-интелигентни от чучулигите

Децата сови имат по-голям потенциал да получат високо образование и високоплатена работа.

За разлика от совите, чучулигите са по-стегнати и дисциплинирани. Те са незаменими в  администрацията, счетоводството, финансите и всичко, което изисква ред и последователност.

#6 Интелигентните жени не се стресират

Совите са по-големи оптимисти. Не се поддават на стрес, депресия и тревога. С по-голяма лекота понасят неуспехите и не се боят от трудности. Те действат, без да бързат и умеят да запазят душевното си спокойствие.

И още: как да разпознаем истинската същност на човека. 7 признака за интелигентност, особено полезни в социалните мрежи

Глупост е абстрактно понятие, което изразява ниска степен на интелигентност. Неспособност за самостоятелно мислене и приемане на рационални решения в много аспекти на живота (Уикипедия).

Днес се срещаме с глупостта повече от всякога. Заради социалните мрежи. Там постоянно се водят спорове и диалози, или се изливат мисли в монолози.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Как да различим глупавия от умния човек, без да го познаваме? Само по мнението му? Много хора днес  се вълнуват от това, защото безкрайното споделяне на чужди мисли в социалните мрежи маскира истинския умствен багаж на отсрещния.

Актуален въпрос: Има ли ключови въпроси, чрез които да разкрием папагала, който се представя за интелигентен?

Някои твърдят, че глупостта не може да се извади на светло чрез въпроси, защото тя си проличава в постъпките. Ако искате да разберете действително какво представлява отсрещният, просто проследете какво прави и как. Веднага ще забележите ирационалните действия.

Глупавият човек си личи и по това, че не приема чужди аргументи и не си признава постъпките.

Но такова различаване в социалните мрежи е недостъпно. Ще трябва да се справим само чрез преценка на думите.

Ето някои критерии за различаване на интелигентността от обикновената глупост, които взехме „назаем“ от психолозите.

7 неочевидни признака за интелигентност

#1 Интелигентният човек не се доказваИнтелигентност: Как да я различим от глупостта в социалните мрежи?

Погледнете тази снимка – гонка между кучета и най-бързото животно на Земята – гепардът. Гепардът няма нужда да участва, за да се докаже. Той знае, че е победител поначало.

Ако искате да отличите умния от глупавия, просто задайте въпрос, чийто отговор е всеизвестен. Питайте нещо безкрайно лесно – като 2+2=?, но не толкова обидно открито. Хората с нисък интелект ще побързат първи да отговорят, за да блеснат с познанията си. Сега им се е паднало да знаят отговора, нали? Умните замълчават, защото те нямат нужда да се доказват. Те просто наблюдават.

Глупавите хора се показват, умните са наблюдатели.

#2 Интелигентността върви с чувство за хумор

Нищо не издава интелекта така, както остроумието. Психолозите са доказвали милиони пъти, че с чувство за хумор са надарени само умните хора. И обратното – ограничените умове бързо се „вързват“ и приемат всичко лично. Ако ваш събеседник в социалните мрежи тръгне да „скача“ и да се пали, когато се почувства засегнат, можете да сте нащрек. Тествайте го и по другите точки.

Често срещаме и смешници, пълни клоуни, които обичат да правят весело на тълпата. Нерядко те привличат вниманието върху себе си и предизвикват искрена симпатия. Демонстративната клоунада обаче е признак за нисък интелект. Абсолютно!

#3 Интелигентните са сови

Психолозите са разбрали, че хората-сови са по-умни от чучулигите. Умът, който работи напрегнато, не заспива след обилна вечеря, новините и вечерния сериал. В нощните дискусии в интернет участват повече интелигентни хора, отколкото в дневните. Освен това през деня се изявяват хора, на които им липсват смислени занимания.

Възможно е това обяснение да не важи за всеки, и все пак психолозите твърдят, че който късно си ляга и спи до късно сутринта, има по-високо ниво на интелигентност.

#4 Повишена тревожност

Хората, които употребяват ума си повече от обичайното, показват повишени нива на тревожност и безпокойство. Постоянният анализ на нещата нерядко ги води към депресивни състояния. Въобще депресията е свойство на хора с интелект над средния, които се опитват да контролират живота и предстоящите събития. Преодоляването на този навик вече е белег за изключително висок интелект, съчетан с отворено съзнание.

#5 Креативно мислене

Интелигентният човек не повтаря като папагал до болка клиширани доводи. Той винаги ще предложи нестандартен поглед или решение на проблема. При него рутината и баналността не личат.

#6 Интелигентният човек не е дебел

Преди около 10 г европейски изследователи извели принципа, че високото ниво на интелект не се съчетава добре с наднормено тегло. Интересното е, че умният не спортува, но не е дебел. Това е свързано с отговорното отношение към живота и здравето.

#7 Интелигентният е първо дете в семейството

Първото дете често е по-умно от последващите. Има много обяснения – че родителите се грижат повече и отделят по-голямо внимание на първородното, а после се автоматизират.

Но това не е всичко. Защото има и друг физически белег, който издава интелект – сините очи. Синеоките представители на човечеството обикновено са надарени с по-жив ум от останалите.

Как да оценим човека по страницата му във Фейсбук?

Интелигентност: Как да я различим от глупостта в социалните мрежи?
Интелект – качество на психиката, способност за приспособяване, за обучение и усъвършенстване, за надграждане на база опит, разбиране и приемане на абстрактни концепции

Работодатели и HR-специалисти отдавна проучват кандидатите си чрез профила им в социалните мрежи. Същото правят и банковите специалисти, преди да решат дали да отпуснат кредит. Коментарите и начинът на мислене на кандидат-наемателя представлява интерес за по-оправните наемодатели.

Страницата ни във Фейсбук е нашето неформално CV, което често има по-голяма тежест от официалното.

Така постъпваме и ние като обикновени потребители на интернет. Ако някой ни се набие на очи, отваряме профила му, за да придобием представа за него.

И така, как да разпознаем интелигентния човек по профила му?

Приложете онази прочута мисъл на Елинор Рузвелт, че елементарните умове се занимават с хората, средните – със събития, а големите се вълнуват от идеи.

Как да разпознаем интелекта по профилната снимка?

Британски учени от Центъра по психометрия се включват в темата с проучване за връзката между нивото на IQ и характера на снимките в социалните мрежи. Те използват програма, която анализира чертите на лицето, позата на снимките, дрехите и аксесоарите на определена група потребители. Същите са „прекарани“ през тест за интелигентност.

Изводите: изяснява се, че хората с високо IQ рядко се показват в групови снимки. Те предпочитат кадри с лаконичен заден фон, без излишни персонажи и предмети. Умните хора избират за фон зеления цвят и почти никога не качват снимки с цветовете на любовта – розово, виолетово и червено.

Очилата не са признак за интелигентност

Очилата свидетелстват за слабо зрение, а не за висок интелект. Те не показват дори, че притежателят им чете много. Защото може да си ги е спечелил след хиляди часове пред ТВ и компютъра.

Селфито не издава посредственост

Британците разсейват и това клише. Казват, че любителите на селфито са повърхностни и се интересуват повече от външността. Не е вярно, учените откриват много такива с високо IQ. Остава психолозите да го обяснят.

Доверете се на усещанията си

Ако след всички доводи, пак ви е трудно да определите даден човек, тогава просто се отпуснете и задействайте интуицията си.

Агресивната реч, обидите, обезценяването на участници в коментарите, импулсивността, изпадането в гняв, манипулативният маниер на разговор са сред най-важните репери, които ще ви разкрият евентуален психопат, но не и висок интелект.

Най-важното е да изпитвате комфорт в разговора с дадения човек, дори и да не сте на едно мнение. Това издава, че събеседникът ви подхожда – вие сте на едно ниво и мислите по сходен начин.

Видео: Ум, мозък, подсъзнание? Кое как работи.

Как вие се ориентирате сред потребителите в групите по интереси? По какво съдите за хората? Ще се радваме да изразите мнение направо ТУК.

За Радост Димитрова

Прочети още

Павел Глоба

Павел Глоба изчисли: Кирил Петков става премиер! С него и Радев излизате от бедността!

Кирил Петков ще бъде новият премиер според думите на признатия в цял свят Павел Глоба! …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.