Кралица Елизабет Втора
Силни са последните думи на кралица Елизабет Втора

Разтърсващ и трогателен е последният разговор на кралица Елизабет часове, преди да си отиде!

Кралица Елизабет Втора е знаела, че напуска този свят!

Тя е знаела, че си отива от света и това ще се случи съвсем скоро. Кралица Елизабет Втора е имала много силен и затрогващ разговор със своя лекар от Шотландия – д-р Грийншийлд. Който сподели пред света последните думи на Нейно величество.

Кралица Елизабет Втора
Силни са последните думи на кралица Елизабет Втора

Двамата прекарали заедно последните обяд и вечеря на кралицата, а тя изглеждала прекрасно, по думите на лекаря. „Но не физически, не! Тя беше вече съвсем крехка телом. Духом обаче сякаш стана още по-силна, по-жива. Постоянно се усмихваше и говореше за живота, за света, за Бог.

Много дълго си спомням, че говорихме за любовта и живота й с нейния съпруг, чиято смърт тя не успя да преживее. Каза ми, че това е бил един от най-силните удари в живота й. Но беше убедена и знаеше, че отново ще го види, че принц Филип ще я чака, защото вярваше в отвъдното и животът след гибелта“, споделя Грийншийлд.

Последно, преди да си отиде и да я остави да си почива, лекарят бил отведен до прозореца на огромната стая в двореца Балморал. Самата Елизабет го завела там и се загледала през прозореца към градината си. Била много горда с тази красива градина и не пропускала и ден да не й се възхити.

„Каза ми, че Балморал е мястото, където е била най-свободна, най-спокойна и щастлива през целия си живот и че наистина обича със сърцето си това кътче. „Знам, че точно тук ще е и най-добре да си отида“, каза ми тя. Така и стана. Думите й бяха наистина пророчески“, разкрива Грийншийлд.

За Радост Димитрова

Прочети още

Георги Изворски: биография, беседи, книги, молитви, видео и др.

Георги Изворски. Биография и семейство. Силвина Белопойчева (Бел Илали) + мнения

Биография на Георги Изворски. Книги и молитви. Има ли съпруга? Коя е Силвина Белопойчева (Бел …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *