Човек или пришълец? Rh (-) издава нечовешко ДНК. Вижте от кои сте!

Човек или пришълец? Хората с отрицателен резус-фактор са различни

Кръвта на 85% от европеидната раса има положителен резус-фактор (Rh). Останалите 15% се различават – по физиологични показатели, продължителност на живота, дори по външен вид. Потомци на извънземни или древни богове? Грешка на природата или ход на еволюцията

Не мислете, че това е поредната конспиративна теория. Има реални факти.

Какво е резус-фактор?

От часовете по биология знаем, че хората се различаваме по групата на кръвта и по своя резус-фактор. Групите са 4, факторът е (+) и (-) и оттам се получават съответния брой комбинации. Който се е задълбочил повече, знае, че резус-факторът показва наличието или отсъствието на определен белтък – ако го има, резусът е (+), ако го няма – (-).

Еритроцити и белтъчини

Еритроцитите са червените кръвни телца, които осъществяват транспорт на кислорода и въглероден двуокис с потока на кръвта. На повърхността им се намират протеини + гликопротеини  – аглутиногени. Наличието или отсъствието на различни аглутиногени определят типа кръв.

Човек или пришълец? Rh (-) издава нечовешко ДНК. Вижте от кои сте!
Кръста се класифицира чрез лаб. анализ

Ние ползваме системата АВ0, по смисъла на която разграничаваме 4 гр. – 0, А, В, АВ.

Тази система показва наличието или отсъствието само на два от белтъчините – аглутиногени. Но в последните 100 г. учените откриха към 30 др. системи. Например в донорството и трансплантацията лекарите отчитат повече фактори – патологии и състояния.

Най-ползваната класификациите остава АВ0. На второ място е системата Rh, или резус-системата.

85% от хората имат в кръвта си белтъка RhD. Той е разположен на повърхността на еритроцитите. Задачата му е да изчиства кръвната клетка от продукта от обменните й процеси – амоняк.

Повечето хора имат този белтък, наричат го още антиген D. В медицинската документация това се отбелязва като Rh(+) – положителен резус-фактор.

Неоспорим факт е, че ако всички хора са еволюционни наследници на маймуните, то те биха имали един и същ тип кръв. В статията си „Духовна наука“ изследователят Лара Стар пише:

„Генетиката е доказала, че ние можем да наследим само това, което са притежавали нашите предци. С изключение на случаите на мутация. Можем да имаме всякаква комбинация от черти, но всички те са унаследени.

Ако човекът и маймуната са еволюирали от общ предтеча, то и кръвта им би била еднаква“.

Характеристиките на кръвта се предават с много по-голяма точност от всяка друга характеристика на новия човек.

Повече за резус-фактора

Тя отчита протеин-аглутиногени на повърхността на еритроцита. Но не е така просто, както се преподава в училище. В резус-системата влизат 50 белтъка. Най-значими от тях са пет аглутиногени – C, D, E, c, е.

Общо казано тези белтъчини определят сцеплението на гените.

Нас най-много ни интересува аглутиноген D (RhD). Той е белтъкът, който определя резус-фактора на човека – дали е положителен или отрицателен. При липсата му на повърхността на еритроцита, говорим за отрицателен резус-фактор.

Повечето човеци имат Rh(+). Честотата, с която се среща аглутиноген D, е според расата. Съотнасянето 85% Rh(+) към 15% Rh (-) е характерно за европейците. Сред африканците „отрицателните“ са едва 7%, а сред азиатците и индийците – под 1%.

Резус-фактор и здраве

Натрупани са достатъчно факти, че протеин RhD се отразява върху функционирането на тялото, придавайки му специфични свойства. Той директно повлиява здравето.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Направо казано: хората с Rh (-) физиологически се отличават от хората с Rh (+). Въпросът е как?

Човек или пришълец? Rh (-) издава нечовешко ДНК. Вижте от кои сте!
Предците им са от звездите, но какви са?
Хемолитична болест

Размножаване на Rh (-)

Относително скоро медицината откри евентуален проблем, щом жена с Rh (-) зачене от мъж с Rh(+). Плодът е застрашен от хемолитична болест.

Жените с отрицателен резус-фактор не могат да износят дете от мъж с положителен резус-фактор. Ако се създаде такъв плод, възниква хемолитична болест – алергична реакция, при която в кръвта на майката се натрупват антитела, които се насочват към унищожаване на чуждородните клетки – детето. То се възприема като вирус.

Всеки аглутиноген има своя съответно антитяло. Те не могат да пребивават заедно, защото при среща се слепват. Слепените еритроцити се разрушават, което поражда визираната хемолитична болест.

Ако майката е с Rh(-), а детето получи от баща си (+), то съществува риск майчините антитела към белтъка RhD (какъвто тя няма) чрез плацентата да достигнат до еритротиците на плода, където има белтък RhD. Възниква резус-конфликт и като следствие – хемол. болест у плода и после – у новороденото.

Официалната теория е, че резус-конфликтът е просто нежелан ефект от еволюцията. Но представете си колко аборти са ставали заради съчетаването на резус-отрицателна майка с резус-положителен баща?

Това го няма никъде в природата. Само при човека!

Хората с Rh (-) не може да се клонират!

Причината е същата като при естественото размножаване. Майките без RhD белтък в кръвта не могат да износят всякакво дете.

Отрицателният резус-фактор се пази сам.

Токсоплазмоза и ПТП

През 2008 г. са публикувани резултати от изследване, според които хора с Rh(-) са по-уязвими от токсоплазма. Това е паразитиращо в клетките, обвързано с котките.

Токсоплазмата привлича вниманието, защото е със сходно разпределение. В развитите държави 20-70% от жителите са носители на токсоплазми, а в развиващите се – 90% и повече.

Забелязано е, че съчетанието от токсоплазмоза и Rh(-) дава понижена скорост на реакциите. Такива хора попадат 6 пъти по-често в пътно-транспортни произшествия, отколкото хората с Rh(+) – носители на токсоплазми. Предположението е, че белтъкът RhD играет защитна роля. Не е ясно точно как.

Котките, впрочем, напълно се вписват в обяснението. В доисторическа Европа те (и предаваната от тях токсоплазмоза) са били рядкост. В Африка обаче е имало диви котки. Африканците без белтъка RhD имали по-малки шансове да оцелеят при сблъсък – не с автомобили, а с хищници.

Еволюционната загадка на резус-фактора е такава: приматите с изкл. на  Homo sapiens имат RhD-белтък. При шимпанзетата няма Rh(-), нито при други човекоподобни маймуни. Това поражда много теории, някои – фантастични, за произхода на хората с Rh(-). Това, че те са извънземни, е сред по-меките и умерени теории.

Хората с отрицателен резус-фактор са различниЧовек или пришълец? Rh (-) издава нечовешко ДНК. Вижте от кои сте!

Физиологични различия на носителите на Rh (-) 

 • По-ниска температура на тялото;
 • По-чувствително зрение;
 • По-високо кръвно налягане.

Психологически особености на носителите на Rh (-):

 • По-висока интелигентност (IQ);
 • Търпение и дипломатичен подход в отношенията си с другите хора;
 • Ярко емоционална изразност, способност на емпатия;
 • Отлично владеене на речта;
 • Специфични вкусови предпочитания и особена любов към млечните продукти.
Известни хора с Rh (-)
 • Кралски особи: Елизабет II, Филип I
 • Президенти на САЩ: Кенеди, Джордж Буш, Бил Клинтън, Барак Обама;
 • В изкуството: Брад Пит, Анджелина Джоли, Том Круз, Мерлин Монро, Елвис Пресли, Леонардо Ди Каприо, Джеки Чан, Чарли Чаплин и др.

Полови особености на резус-отрицателните хора

В Чехия преди 5 г. проучват резус-отрицателни хора – от какво и доколко често боледуват в сравнение с положителните. Така изскачат полови особености. Жените и мъжете без D-аглутиноген в своите еритроцити боледуват различно в сравнение с Rh(+) хора.

Мъже Rh(-) и Rh(+)

При Rh(-) мъже по-често се развиват:

 • разстройства на психиката – паник атаки, влошена концентрацията, соц. фобии и разстройства;
 • алергии, особено с кожни прояви;
 • чернодробни и  храносмилателни проблеми, болести на жлъчен мехур, инфекции;
 • брадавици и определени разновидности рак;
 • цьолиакия, анемия;
 • остеопороза;
 • тиреоидит.

Една от работните тези е, че RhD участва в извеждането на амоняка от клетките – продукт на протеиновия катаболизъм. Концентрацията на амоняк в еритроцитите е 3 пъти повече, отколкото в кръвната плазма. Възможно е RhD-протеинът да е задействан да захваща амоняка и да го пренася в бъбреците и в ч. дроб.

Има и други тези за нуждата от RhD. Но досега нито една от тях не обяснява защо и как са се появили хора, които нямат този белтък.

Жени Rh(-) и Rh(+)Човек или пришълец? Rh (-) издава нечовешко ДНК. Вижте от кои сте!

При Rh(-) жени по-често се явяват:

 • Патологии на лимфни възли, тромбози;
 • Псориазис;
 • Исхемични състояния;
 • Диария и запек;
 • Дефицит на витамина В;
 • Сколиоза;
 • Диабет 2 тип;
 • Пикочни инфекции;
 • Преждевременно полово съзряване и повишено либидо;
 • Загуба на тегло;
 • Хипогликемия;
 • Брадавици и кожни заболявания;
 • Проблеми със слуха, УНГ;
 • Психически проблеми.

Като цяло хората с Rh(-) са подложени на по-голям риск от развитието на сърдечни, дихателни и имунни заболявания, вкл. автоимунни. Те са по-устойчиви към вирусни инфекции, но по-слабо усточиви към бактериални.

Изводи

Хората с отрицателен и положителен резус-фактор се отличават. Механизмът, по който белтъкът RhD влияе на физиологията и биохимията на човека засега е неизвестен.

Не може да се каже кой фактор е по-добър. В някои неща хората с Rh(-) са по-слаби, а в други – имат преимущество. Ние не знаем защо, но сме уверени, че природата ги е създала, защото те са нужни.

Колко са хората с отрицателен резус-фактор?Човек или пришълец? Rh (-) издава нечовешко ДНК. Вижте от кои сте!

Оценяват се на около 15% от населението. Рядкото съчетание от кръвна група 0 (-) прави носителят на такава кръв универсален донор. Неговата кръв ще се приеме от всички, без негативна реакция. Това е т.нар. „златна кръв“ и е изключително рядка.

Извънземно вмешателство?

Една работна теория казва, че хората с Rh (-) имат неземна ДНК. Със сигурност те нямат общи предци с хората, носители на Rh (+).

Това навежда на мисълта за външен източник. Какъв би могъл да е той? Извънземна цивилизация? Тезата, че хората са се появили от сливането на представители на чужда цивилизация (Богове) с привлекателни землянки от женски пол.

Библейски предания

Друго предположение казва, че хората с Rh (-) са наследници на ангели, слезли на Земята – Нефилими. Библията, Талмуд и Корана (където те са наречени джинове) – всички свещени книги говорят за паднали ангели.

Разбира се, съществува и

Научно мнение

То се придържа към материалната наука. Не отрича всичко изложено дотук, но отдава съществуването му на генетична мутация.

Но какво я е причинило? Защо организмът така яростно отхвърля резус-фактор, който се е срещал в предците му?

Съществуват доказателства, че отрицателната кръв се е появила преди около 35 000 ходини. Най-голям процент резус-отрицателни хора се откриват сред баските. Почти 1/3 от тях са с Rh (-), а 2/3 имат ген с отрицателен резус. Езикът на баските се отличава от всички европейски езици. За произхода му има много спорове.

Баските не са единствени. Сред евреите в Израел също има много представители с отрицателен резус-фактор. Удивително повече сравнено с коренните жители в Близкия изток (под 1%).

Сред чернокожите жители на планетата Rh (-) е 2 пъти по-рядък, отколкото сред европейците. Но не и при етиопските евреи. Те са с тъмен цвят, но имат голям % представители с отрицателна кръв.

И накрая: сред хората с Rh (-) е по-голям от обичайното процентът на ясновидци, медиуми и екстрасенси.

По материали от Портал „Секретные материалы“  и други източници.

Видео: Отрицателният резус-фактор и синята кръв.

Първоначално публикувано на:22.07.2020 @ 18:21

За Радост Димитрова

Прочети още

Жена Телец, характеристика, съвместимост

Жена Телец: коя е тя и какво иска? Съвместимост

♠ Характеристика на жена Телец ♠ Водеща стихия, планета ♠ Камък, защитен талисман ♠ Разпознаваема …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *