Съдбата удря на 7 години: криза и после нов път. За мисията в живота

Съдбата удря на 7 години: криза и после нов път. За мисията в живота

Животът не може да се обърка тотално. Съдбата идва на 7-годишни вълни и дава възможност за пълна промяна. Грешките могат да се поправят, но…

… по-често се повтарят и задълбочават. Порталът към съвършено нова реалност е отворен, но малцина минават през него. Човекът предпочита да се върти в кръга на житейските цикли, както и в колелото на преражданията, защото най-трудното е самоосъзнаването.

Цикъл 1 – от 0 до 7 г.

Силна връзка с майката (вътрешна Луна)

Светът се опознава чрез аромата, млякото и гласа на мама. Целувката е първото усещане. Ако в този момент се отнеме майчината ласка, в подсъзнанието се настаняват страхове и усещането, че светът е студен и враждебен.

Цикъл 2 – от 7 до 14 г.

Силна връзка с бащата (вътрешно Слънце)

Създаване на личността. Бащата става нов партньор и съюзник в откриването на света. Той е ориентир. Дава любов по свой начин и учи да постигаме това, което обичаме. В този цикъл се предава усещането за целите в живота. Ако се отнеме бащиното внимание, човекът израства без усещане за житейски смисъл и работи само за препитанието си.

Цикъл 3 – от 14 до 21 г.

Бунт против обществото

Създаване на интелекта. Появява се желанието да се рушат съществуващите структури. Младежът напада семейните устои и обществото като цяло. В този период човек формира защитата си и започва да се чувства господар на живота си. Проблеми в този цикъл оставят личността в зависимост от семейството си и силно влияят върху професионалната реализация.

Цикъл 4 – от 21 до 28 г.

Влизане в обществото

Стабилизация след бунта. Търсене на по-интересна работа от тази на родителите. Търсене на по-интересен живот от този на родителите. Опити за създаване на по-щастливо семейство. За поправяне на грешките на родителите. Периодът най-често приключва с брак.

В края на този 7-годишен цикъл „неиздържалите“ 1, 2 или 3 цикъл преживяват кризис. Те имат проблеми със самоопределянето. Нещата им не вървят. Хората, които успешно са преминали тези 3 цикъла, в следващия период ще направят рязък скок в работата и отношенията

Цикъл 5 – от 28 до 35 г.

Създаване на огнище

След брака, се появяват следващите ценности – дом, деца, екстри за живота. Ако първите 4 цикъла не са преминали правилно, тук настъпва разрушаване. Ако не са изградени добри отношения с майката, започват проблеми с партньора. Или се проектират върху партньора стари конфликти от рожденото семейство. Ако не са изградени добри отношения с бащата, новото семейство не извоюва самостоятелност. Ако не е преживят бунта против обществото, нараства рискът от конфликти на работа.

35 г. е възраст, на която зле изградените устои се рушат. Ето защо често на хората се случват развод, загубване на препитанието, депресия, откриване на психосоматични болести.

Цикъл 6 – от 35 до 42 г.

Всичко започва от нула

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

След кризиса личността е обогатена с опит и знае грешките си. Готова е да реконструира нови устои. Да преосмисли отношенията си с майката, семейството, бащата, зрелостта.

В случай на неуспех, в този период се появяват любовниците. Очакванията се отправят вече не към брака, а към противоположния пол.

При неуспешно прекарани първи цикли, в душата се поражда копнеж за втори шанс. Човекът бърза да създаде ново семейства, да намери ново поприще, нови отношения. Ако паразитиращите елементи от младостта са премахнати, човек е способен да възстанови устоите си.

Повтарянето на грешките в този етап се оприличава на хамстер в колело – всички цикли се повтарят, но проблемите остават.

Цикъл 7 – от 42 до 49 г.

Нов шанс 

Човек има възможността да познае пълнотата на живота, семейството, работата, собственото развитие. Завоюва нови територии, воден от материалното благополучие – повее пари, повече комфорт, повече деца, повече любовници, повече власт, повече притежания.

Другият тип поведение е насочване към духовно развитие, истинското съзидание на личността. Появява се възможността да приключат кризисите на самосъзнанието. Въпросите за смисъла   получават нов прочит извън материалните блага. Тук непременно минава проверка – живее ли човек без смисъл, само преживявайки, или е намерил своята „мисия“ (вътрешното Слънце).

Цикъл 8 – от 49 до 56 г.

Духовна революция

Човек създава свои устои и се реализира по нов начин в семейството и работата. Изпитва нужда да се обогатява с мъдрост. Започва последното за вс. прераждане предизвикателство – духовната революция.

Процесът на самоосъзнаване, на разширяване никога не свършва. Той продължава през всички оставащи години. Целта е духовна зрялост, която е безгранична и никога не се стига до абсолютния кра. Това е по-скоро общение със себе си, духовно опознаване на самия себе си.

Опасността в този период е изпадане в зависимост от гурута и учители, които да подменят искрените ценности в човека. Всеки трябва да следва сърцето си и да намира общение с единомишленици по съвест и душа, без никакви задни мисли.

Какво нататък?

Нататък развитието продължава спираловидно. На всеки 7 години човек се повдига още едно стъпало нагоре и отново проработва вечните проблеми – отношенията с майката (природата, света) и бащата (творческата искра, духа, волята), отношенията си към другите (обществото и семейството).

N.B. Някои хора нарочно разрушават семейните си отношения или кариерата, за да се самопринудят да извървят циклите отново. Така отбягват или отлагат за бъдещето момента, в който трябва да загърбят материалното ниво и да прекрачат в духовната фаза. Това е най-трудният миг: да застанеш очи в очи със себе си.

По Бернар Вербер — «Империя на ангелите»

Видео: За съдбата според Кабала

Усещате ли новите цикли? Разпознавате ли ги по новите познанства, смяна на партньора, на приятелите, на отговорностите? По появата на нови проекти? Споделете мислите си в коментарите.

 

За Радост Димитрова

Прочети още

Рибар намери кораб на съмнително разстояние от Бермудския триъгълник

Бермудски триъгълник. 15+ плашещи факти (+ снимки)

Рибар намери кораб на съмнително разстояние от Бермудския триъгълник. Къде се намира и защо е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *