Цикли на живота, път на живота 7

Цикли на живота: Съдбата удря на 7 години: криза и после нов път. За мисията в живота

Животът не може да се обърка тотално. Съдбата идва на 7-годишни цикли на живота или вълни и дава възможност за пълна промяна. Грешките могат да се поправят, но…

Известно е, че животът е подчинен на ритми, които обаче всячески се пренебрегват, когато си представяме биографията. Великите цикли на живота не се вземат предвид, става ли въпрос за кариерата. Ние, когато говорим за кариера, си представяме обикновено безкраен възходящ път и много се изненадваме, когато тя рязко свърши или промени посоката си. А това се случва на всеки седем години, колкото и невероятно да звучи. 7 години е времето, в което всяка клетка от тялото се сменя и човек има един вид ново тяло. Той се преражда и нещо ново се ражда за това време.

Антропософите и розенкройцерите знаят тази тайна от столетия. Животът се подчинява на числото 7. Това е и смисълът на седмицата в „път на живота: 7“ при нумеролозите. 7 са дните от седмицата и всеки от тях е кръстен на една от седемте класически планети в астрологията, сред които влизат и Слънцето и Луната. Понеделникът съответства на Луната, Марс на вторника, на срядата се пада Меркурий. Четвъртък е Юпитер, петък е Венера, събота е Сатурн, а неделя е Слънцето. Тези планети съответстват и на седемте еона от развитието на Земята, според които ние вече сме преминали първите три – Стария Сатурн, Старото Слънце и Старата Луна (събота, неделя и понеделник) и сега се намираме в четвъртата фаза, която се разделя на вторник и сряда, съответно Марс и Меркурий. Следват (след повече от 1000 години) четвъртъкът и петъкът или Юпитер и Венера. Човешкият живот също се подчинява на тази периодизация и вътре в него ясно можем да различим въпросните цикли на живота.

Първите три от тях – от 1 до 7, от 7 до 14 и от 14 до 21 са ясно видими, защото са свързани с физически изменения като раждане, порасване на постоянните зъби около 7 години и развитието на вторичните полови белези след 14. Но развитието не спира на 21. На 21 просто свършва детството. По-долу ще видите как продължава то, съобразявайки се с часовника на съдбата.

Грешките в живота по-често се повтарят и задълбочават. Порталът към съвършено нова реалност е отворен, но малцина минават през него. Човекът предпочита да се върти в кръга на житейските цикли, както и в колелото на преражданията, защото най-трудното е самоосъзнаването.

Цикъл 1 – от 0 до 7 г.

Силна връзка с майката (вътрешна Луна)

Светът се опознава чрез аромата, млякото и гласа на мама. Целувката е първото усещане. Ако в този момент се отнеме майчината ласка, в подсъзнанието се настаняват страхове и усещането, че светът е студен и враждебен.

Цикъл 2 – от 7 до 14 г.

Силна връзка с бащата (вътрешно Слънце)

Създаване на личността. Бащата става нов партньор и съюзник в откриването на света. Той е ориентир. Дава любов по свой начин и учи да постигаме това, което обичаме. В този цикъл се предава усещането за целите в живота. Ако се отнеме бащиното внимание, човекът израства без усещане за житейски смисъл и работи само за препитанието си.

Цикъл 3 – от 14 до 21 г.

Бунт против обществото

Създаване на интелекта. Появява се желанието да се рушат съществуващите структури. Младежът напада семейните устои и обществото като цяло. В този период човек формира защитата си и започва да се чувства господар на живота си. Проблеми в този цикъл оставят личността в зависимост от семейството си и силно влияят върху професионалната реализация.

Цикъл 4 – от 21 до 28 г.

Влизане в обществото

Стабилизация след бунта. Търсене на по-интересна работа от тази на родителите. Търсене на по-интересен живот от този на родителите. Опити за създаване на по-щастливо семейство. За поправяне на грешките на родителите. Периодът най-често приключва с брак.

В края на този 7-годишен цикъл „неиздържалите“ 1, 2 или 3 цикъл преживяват кризис. Те имат проблеми със самоопределянето. Нещата им не вървят. Хората, които успешно са преминали тези 3 цикъла, в следващия период ще направят рязък скок в работата и отношенията

Цикъл 5 – от 28 до 35 г.

Създаване на огнище

След брака, се появяват следващите ценности – дом, деца, екстри за живота. Ако първите 4 цикъла не са преминали правилно, тук настъпва разрушаване. Ако не са изградени добри отношения с майката, започват проблеми с партньора. Или се проектират върху партньора стари конфликти от рожденото семейство. Ако не са изградени добри отношения с бащата, новото семейство не извоюва самостоятелност. Ако не е преживят бунта против обществото, нараства рискът от конфликти на работа.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

35 г. е възраст, на която зле изградените устои се рушат. Ето защо често на хората се случват развод, загубване на препитанието, депресия, откриване на психосоматични болести.

Цикъл 6 – от 35 до 42 г.

Всичко започва от нула

След кризиса личността е обогатена с опит и знае грешките си. Готова е да реконструира нови устои. Да преосмисли отношенията си с майката, семейството, бащата, зрелостта.

В случай на неуспех, в този период се появяват любовниците. Очакванията се отправят вече не към брака, а към противоположния пол.

При неуспешно прекарани първи цикли, в душата се поражда копнеж за втори шанс. Човекът бърза да създаде ново семейства, да намери ново поприще, нови отношения. Ако паразитиращите елементи от младостта са премахнати, човек е способен да възстанови устоите си.

Повтарянето на грешките в този етап се оприличава на хамстер в колело – всички цикли се повтарят, но проблемите остават.

Цикъл 7 – от 42 до 49 г.

Нов шанс 

Човек има възможността да познае пълнотата на живота, семейството, работата, собственото развитие. Завоюва нови територии, воден от материалното благополучие – повее пари, повече комфорт, повече деца, повече любовници, повече власт, повече притежания.

Другият тип поведение е насочване към духовно развитие, истинското съзидание на личността. Появява се възможността да приключат кризисите на самосъзнанието. Въпросите за смисъла   получават нов прочит извън материалните блага. Тук непременно минава проверка – живее ли човек без смисъл, само преживявайки, или е намерил своята „мисия“ (вътрешното Слънце).

Цикъл 8 – от 49 до 56 г.

Духовна революция

Човек създава свои устои и се реализира по нов начин в семейството и работата. Изпитва нужда да се обогатява с мъдрост. Започва последното за вс. прераждане предизвикателство – духовната революция.

Процесът на самоосъзнаване, на разширяване никога не свършва. Той продължава през всички оставащи години. Целта е духовна зрялост, която е безгранична и никога не се стига до абсолютния кра. Това е по-скоро общение със себе си, духовно опознаване на самия себе си.

Опасността в този период е изпадане в зависимост от гурута и учители, които да подменят искрените ценности в човека. Всеки трябва да следва сърцето си и да намира общение с единомишленици по съвест и душа, без никакви задни мисли.

Вижте още по темата ТУК: За циклите на живота и работата с биографията!

Какво нататък?

Нататък развитието продължава спираловидно. На всеки 7 години човек се повдига още едно стъпало нагоре и отново проработва вечните проблеми – отношенията с майката (природата, света) и бащата (творческата искра, духа, волята), отношенията си към другите (обществото и семейството).

N.B. Някои хора нарочно разрушават семейните си отношения или кариерата, за да се самопринудят да извървят циклите отново. Така отбягват или отлагат за бъдещето момента, в който трябва да загърбят материалното ниво и да прекрачат в духовната фаза. Това е най-трудният миг: да застанеш очи в очи със себе си.

По Бернар Вербер — «Империя на ангелите»

Видео: За съдбата според Кабала

Усещате ли новите цикли? Разпознавате ли ги по новите познанства, смяна на партньора, на приятелите, на отговорностите? По появата на нови проекти? Споделете мислите си в коментарите.

Първоначално публикувано на:23.03.2021 @ 8:14

За Радост Димитрова

Прочети още

Отвращаване от алкохол. Лечение на алкохолизъм в домашни условия

Има ли ефикасно лекарство против алкохолизъм? Тайно лечение в домашни условия

Търсим ефикасно лекарство против алкохолизъм. Възможно ли е тайно лечение на алкохолизъм с хапчета и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *