Румен Радев
Търпението на Румен Радев свърши и с право!

Румен Радев се скара на партиите: Това, което правите, е подигравка с народа! Срам!

Румен Радев вече не толерира поведението на народните избраници!

Свърши се. Търпението на президента Румен Радев се изчерпа окончателно и преди минути той връчи мандата за съставяне на правителство на партията на Слави Трифонов Има такъв народ.

Румен Радев
Търпението на Румен Радев свърши и с право!

Радев беше решен да забави процедурата, колкото е необходимо, за да могат избраните от народа партии да комуникират и да се разберат помежду си. Това обаче не само не се случи, но и скандалите заваляха един след друг – разпри, обвинения, компромати…

„Не може така. Това не е поведение на зрели хора, а още по-малко на личности, получили доверието на избирателите и надеждата им за по-добро управление на държавата.

Така и не видяхме конструктивен диалог и мисъл за реални действия на бъдещо правителство. Вместо това се нагледахме и наслушахме на извадени от долапа кирливи ризи. Най-лошото е, че бяха атакувани нагло служебните министри. Това трябва да спре още сега, защото е срамно“, категоричен е Румен Радев.

Държавният глава не крие, че е разочарован от поведението на спечелилите изборите партии. Още повече, че това са втори парламентарни избори в рамките на няколко месеца.

„Ако се стигне и до трети, което не е изключено като гледаме как вървят нещата, това ще е прецедент. Поредният абсурд, с който България ще лъсне пред света – на фона на огромната икономическа криза, пандемията и бедността на хората.

Можем ли да си позволим да се прахосат още няколко милиона за трети поредни избори?! Пита ли се някой какво ще означава това и какво ще причини на страната ни, която и без това отдавна е на ръба“, възмущава се президентът.

И отново призова партиите да загърбят личните си дразги и интереси, в името на това, за което са избрани – доброто на държавата и хората.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Ще връча мандат само срещу повишаване на доходите!

Твърд и безкомпромисен се оказа президентът Румен Радев за пореден път и още повече заслужи одобрението и уважението на народа. Държавният глава е категоричен, че мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен тогава, когато партиите са наистина готови за това. И ако са готови.

„Партиите трябва да докажат, че са подготвени за огромната отговорност и работа, които им предстоят. Трябва да гарантират ясно, че първото, което ще направят ако поемат управлението, е да повишат заплатите и пенсиите на всички българи. Край на мизерията и подигравките с хората!

Задължително е да се гарантира борба с корупцията и тотално изкореняване на досегашния порочен модел на управление. Да се осигури на хората едно истинско и качествено здравеопазване и образование. Това са основните и най-важни цели, без които е безсмислено съставяне на кабинет“, непоколебим е Румен Радев.

Държавният глава не се бои от насрочване на трети парламентарни избори, ако сегашните партии все пак не успеят да се разберат и да докажат, че биха били в полза на държавата.

Радев съзнава отлично, че нови избори ще са в огромна тежест за страната ни като цяло, но ако това е единственият начин веднъж завинаги да се „вържат ръцете“ на мафията, то той ще е правилният.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

„Не на последно място са нужни крути мерки и цялостна реформа на родната съдебна система – от най-ниското до най-високото стъпало. Отказът на ВСС да разгледа оставката на Иван Гешев е най-болезненото доказателство за това.

Докато в България хората не могат да се доверят и да разчитат на правните и съдебни органи, страната ни няма да може да се нарече европейска. Не и в истинския и дълбок смисъл на тази дума“, отсече Румен Радев, цитира nova.bg.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Г-н Борисов да се насочи към стендъп комеди!

Подобаващ отговор на всички обиди и клевети, хвърлени по него от екс премиера Бойко Борисов, даде президентът Румен Радев. Според когото лидерът на ГЕРБ трябва да насочи енергията и ентусиазма си към друго поприще, това на стендъп комеди.

„Никога не съм влизал, няма да вляза и сега, в тона на г-н Борисов. Но искрено го съветвам да опита в стендъп комеди, защото има доказан талант. Чака го небивал успех. Всички виждаме как му се „радват“ хората в дните след изборите, когато буквално влиза от брифинг в брифинг“, коментира Румен Радев.

Де факто това е самата истина. От дни Бойко Борисов не мирясва и нон-стоп вика медиите за поредното си изказване. На което не спира да произнася като мантра името на президента Радев.

Румен Радев бил гаден комунист, Румен Радев планирал да установи еднолична власт, Румен Радев се превърнал в по-голям диктатор от Тодор Живков и Сталин в едно, Румен Радев водел държавата към гибел… И още, и още…

За всички тези клевети, изречени в ефир, всеки друг човек (не само политик), моментално би завел няколко съдебни дела. И би ги спечелил. Президентът Радев обаче не смята да се занимава с личност, която е много под нивото му.

Стига му това, че Борисов беше окончателно изгонен от властта и народът ясно му показа, че не го иска. „Това, за което трябваше да говори на брифингите си, беше как и защо доведе държавата до пълно забатачване – във всяка една област.

Да говори за безследно изчезналите милиарди евро, както и затова, че прокуратурата и службите у нас години наред бяха роби на мафията. И се превърнаха в корумпирани органи, в органи, всяващи страх и ужас у хората, а не спокойствие и сигурност, както трябва да бъде.

Но г-н Борисов ще отговаря за всичко това и денят на истината е съвсем близо. А дотогава нека си продължава на воля с комедийното шоу, той това го умее“, казва Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Не, г-н Борисов, няма да Ви убиваме!

С усмивка и лека ирония приема президентът Румен Радев изказванията и обвиненията на екс премиера Бойко Борисов, които от вчера буквално ескалират.

Лидерът на ГЕРБ неколкократно заяви на всеослушание, че той и съпартийците му се радват, задето са останали живи след парламентарните избори. Страхували се да не бъдат убити. Буквално!

„Заплашваха ни, чегъртаха ни, ръцете ни извиваха по болшевишки – това са методите на Радев, който направи така, че неговите хора в служебното правителство да останат на власт. Това им беше целта и са напът да я постигнат“, говори ли говори Борисов.

На всички тези нападки държавният глава Румен Радев се въздържа от язвителен и хаплив коментар. Като интелигентен и възпитан човек, президентът погледна с насмешка на „каканиженето“ Борисово и подобно на Владимир Путин към Джо Байдън, му пожела здраве.

„Нека г-н Борисов да бъде напълно спокоен. Няма да Ви убиваме, никой не иска това. Желаем Ви и дълъг живот и крепко здраве, за да понесете съдебната отговорност, която ви чака много отдавна.

Въпреки ниската избирателна активност, българите показаха едно – не ви искат в управлението. Времето ви във властта окончателно приключи и е редно да се опомните и осъзнаете“, коментира Румен Радев.

Президентът не крие надеждата си този път партиите да успеят да сформират кабинет, за да може страната ни да има едно ново и най-вече работещо за народа правителство.

Не е изключено обаче да се стигне и до трети избори, ако се повтори сценарият от април и новите депутати не съумеят да се спогодят.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Метаните пред Ердоган няма да спасят Борисов!

Краят на пагубната за България „ера“ на Бойко Борисов и ГЕРБ дойде. В това е убеден президентът Румен Радев, който коментира съвсем спокойно последната издънка на бившия премиер. А именно посещението му в Турция, при Реджеп Ердоган.

„Това, което направи Борисов, говори само по себе си. И показва ужаса му, отчаянието, което го е обзело, макар всячески да го крие и да се държи като победител. Но метаните, които направи пред Ердоган, няма да го спасят и няма да го върнат на власт.

Българите вече отдавна знаят какво искат и най-вече какво НЕ искат. А те не искат тези, които обрекоха народа на мизерия и го докараха до просешка тояга – с кражбите си години наред“, коментира Румен Радев.

Държавният глава е убеден, че този път, на изборите на 11 юли, българите ще излязат масово да гласуват и ще дадат вота си за нови, кадърни и можещи личности. Надеждата му е победителите от изборите да съумеят да сформират кабинет, който да заработи моментално в полза на държавата.

„Със сигурност ще си навлека поредната порция обиди и обвинения от господин Борисов, но ще кажа, че не вярвам ГЕРБ да получи мечтаните гласове този път. Не и след като вече разобличихме няколко техни опита за купуване на вота. Няма да позволим нито един фалшив глас“, категоричен е Радев.

Той припомни разкритията на вътрешния министър Бойко Рашков за опити за подкуп и изнудване в Пловдив, които вече са пресечени, пише kritichno.com. Именно затова е била и неочакваната визита на Борисов в Турция – за да потърси спасителната сламка там.

„Вотът в Турция е надеждата за ГЕРБ, защото той е организиран, той е на хартиени бюлетини. Но няма да позволим чужда държава да се намеси във вътрешните работи на страната ни. Според мен този ход беше груба грешка – последната груба грешка на бившия премиер“, казва Румен Радев.


Радев за Борисов: Да си плати поне винетката!

Ръкавицата е хвърлена – за пореден път. След поредните нагли обвинения на Бойко Борисов срещу президента Румен Радев и твърденията, че държавният глава е хвърлил страната ни в криза, генералът остана спокоен.

С присъщото си хладнокръвие и добро възпитание той не отговори на нападките на бившия премиер от ГЕРБ. А просто го посъветва да поправи най-дребния си „пропуск“ – да си плати винетките и Гражданската отговорност.

Както вчера стана ясно, Борисов и кордонът му от автомобили, с които всеки ден обикалят предизборно страната, са без платени винетки и без Гражданска отговорност, пише petel.bg. Всички до един!!!

Това много лесно може да се провери от всеки човек в сайта за проверка на сключена Гражданска отговорност като се въведе номера на колата. В случая на Борисов номерът е СВ 6415 МТ. Странно как същият този номер се оказа прехвърлен от джипа на Аудито му.

„Господин Борисов се кълне, че той управлява най-добре държавата, че спазва всички законови разпоредби и винаги е държал на реда. А в същото време той и хората му шофират без винетки и без Гражданска отговорност. Нещо, за което всеки друг водач на тяхно място ще бъде строго санкциониран.

Призовавам господин Борисов да поправи грешката си веднага, а ако няма пари и изпитва финансови затруднения, аз с удоволствие ще му помогна. И ще му подаря и двете“, размаза го президентът Румен Радев.

Държавният глава е категоричен, че своеволията на Борисов и ГЕРБ не могат да продължават вечно. И гарантира, че предстоящите избори ще са по-различни от всички досега.

„Няма да позволим и един купен глас! Проверките и наказанията ще са страшни. България няма да бъде затрита, времето на корупцията беше дотук“, категоричен е Радев.

Радев за ЕС: Никой няма да обърква психиката на децата ни!

Свобода не значи слободия, а демокрация не е анархия. В това е категоричен президентът Румен Радев, който заяви, че България може да е член на ЕС, но няма да позволи на Запада да се меси в най-свидното – децата и семейните ценности.

„Ние имаме железни традиции и морал, предавани през вековете. Именно заради тях България се е спасила и е оцеляла като свободна държава неведнъж. Семейството е именно такава ценност, крепост, на която се крепим.

Да, разбирам правото на всеки да отстоява себе си и различията си, това никой не го оспорва. Но трябва да има граници и в никакъв случай няма да позволим някой да обърква най-чистото – детската психика“, заяви президентът.

Днес той коментира и решението на унгарския премиер Виктор Орбан, който категорично се противопостави на ЛГБТ общността. Румен Радев разбира и подкрепя доводите и мотивите на Орбан. И най-много от всичко факта че той действа изцяло в защита на семейството и децата.

„Не смятам, че възраженията на Орбан срещу някои „новости“ ще бъде проблем за членството на Унгария в ЕС. Напротив – съюзът се състои от различни и свободни държави, всяка от които има законното право на избор и самоопределяне“, казва Радев.

Той също така не скри съвета си към Запада, а именно – европейските органи да започнат щателно разследване на парите си в България, а не да се фокусират единствено в Русия, цитира btvnovinite.bg.

„Русия е следена под лупа, докато изразходването на европейските средства, дадени у нас, остана на заден план. Точно на подобно „недоглеждане“ разчитаха някои от управляващите години наред, за да се облагодетелстват“, смята Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Няма да позволим ГЕРБ да плячкоса властта!

Президентът Румен Радев заяви категоричното си решение да даде силен отбой на Бойко Борисов и ГЕРБ в опитите им да заграбят властта на идните парламентарни избори.

„Дори и това да е последното, което ще направим аз и служебният кабинет, няма да позволим на мафията да плячкоса властта за пореден път и да срине до основи държавата в следващите четири години“, заяви твърдо държавният глава.

Реакцията на Румен Радев е породена от множеството сигнали за корупция, получени в МВР през последните дни и седмици. Лично вътрешният министър Бойко Рашков днес сподели, че имат редица сигнали за изнудване и рекет, пише nova.bg.

Рашков разкри на всеослушание как работодатели за заплашвали служителите си с уволнение, ако не гласуват „под строй“ и как в Родопите има маса случаи на изнудване на хора, принуждавани да дадат гласа си за съответната партия.

„Тези хора искат да продължат да управляват и да се разпореждат с държавата като с бащиния, въпреки изричната воля на народа, който не ги иска. И ясно даде да се разбере, че желае да ги види единствено в затвора.

Продължават наглите опити за подкупи и сплашване, само и само да се осигурят определен брой гласове. Е, не! Лично им заявявам, че този път номерът няма да мине!

Щателно ще се разследва и проверява всеки ход преди и по време на изборите. Никой няма да изкриви и подмени волята на избирателите. Нагледахме се на това през последните години, време е да се сложи край“, категоричен е Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Борисов знае, че загуби ли изборите, ще изгние в затвора!

Президентът Румен Радев апелира към българския народ да излезе и да гласува масово на парламентарните избори на 11 юли. Защото това е единственият начин не само да бъде спряна мафията, но и мутрите да влязат в затвора.

Държавният глава е наясно, че екс премиерът Бойко Борисов този път ще се бие на живот и смърт. Той няма какво да губи и ще направи всичко, свръхсилите си дори, за да може ГЕРБ да спечели изборите. Това е единственият начин той и много от съпартийците му да отърват съда и присъдите.

„Борисов е заложил всичко на тези избори и хората трябва да знаят, че ще бъде готов да мине „през трупове“. Този човек отлично разбира, че ако партията му изгуби, следват арести и затвор.

Доказателствата за престъпленията и корупционните му схеми са толкова много, че моментално могат да му осигурят доживотна присъда. А в затвора с него е свършено.

Затова ще се бори със зъби и нокти, с опити за манипулации и купуване на гласове. Трябва да попречим на това и най-сигурният начин е всеки българин да отиде и да даде своя глас“, призовава Румен Радев.

Думите на президента са напълно верни, тъй като днес самият Бойко Борисов надъхваше съпартийците си да „се стегнат“ и да се обединят, тъй като от тези избори зависело всичко. „Изгубим ли ги, с партията е свършено“, стресна ги Борисов, предава kritichno.com.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Дадох последен срок на Гешев за ареста на Борисов!

Държавният глава Румен Радев за пореден път доказа, че не говори празни приказки, а действа. Той е дал последен срок на главния прокурор Иван Гешев за ареста на екс премиера Бойко Борисов.

Ако срещу последния не бъдат повдигнати обвинения в рамките на две седмици, то Гешев ще бъде натиснат да подаде оставката си. Причината е, че срещу лидера на ГЕРБ има събрани предостатъчно доказателства за злоупотреби, пише informiran.net.

„Ако не бяха „топлите“ им отношения с Гешев, Борисов трябваше да бъде задържан сто пъти досега и да бъде обвинен. Наясно сме обаче как стоят нещата в държавата и как, за жалост, този човек е успял да направи зависими не само олигарсите, но и законовите органи.

Времето на мълчание и затваряне на очите за корупцията мина. Хората направиха това да се случи с гласовете си на предишните избори. България се надигна и изхвърли мутрите през задния вход.

Сега е наш ред да довършим започнатото и да покажем на народа ни и на света, че живеем в достойна държава, която не се примирява с престъпността“, категоричен е Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Няма да позволя турски интереси у нас!

Президентът Румен Радев взе категорична позиция относно скорошната визита на Мустафа Карадайъ в Турция. Оказа се, че лидерът на ДПС не е уведомил никого за пътуването си, самият държавен глава не е знаел за него.

Припомняме, че на срещата си с президента Реджеп Ердоган Карадайъ заявява следното – неговата (и на много български турци) родина не е България, а Турция. А нашата държава била „тяхната земя“, в която те са емигранти, пише fakti.bg.

По време на срещата се отбелязва още „враждебното отношение“ на българите към турците, което било „насаждано“ още от учебниците на децата ни. Това предизвика бурен отзвук сред огромна част от българите и реакцията на ген. Румен Радев не закъсня.

Президентът остана шокиран от изказването на Карадайъ, когото горещо посъветва да преосмисли много добре понятието „родина“. Както и заяви, че България няма да търпи политика и партия на религиозна и етническа основа. Камо ли тя да се меси във вътрешните ни дела.

„Турция е наша съседка, ние сме съюзници. Добрите отношения и партньорство между двете държави е приоритет за нас, но само при условие, че се случват на базата на уважението, равнопоставеността и никаква намеса в държавните дела. Никога не бих позволил това да се случи“, категоричен е Румен Радев.

А относно това кой и дали чувства България своя родина, той заяви, че държавата ни не задържа никого. Границите са отворени, а хората напълно свободни.

„Ако някой не ни чувства родина, моля… никой не го спира да поеме по друг път и да се установи там, където ще се чувства наистина у дома си“, казва Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев за Борисов: Обидите на един крадец не могат да ме засегнат!

Цялата жлъч и злоба на бившия премиер Бойко Борисов се изсипаха отново като помия срещу президента Румен Радев вчера. На среща с младежите от партията, лидерът на ГЕРБ си позволи да стигне дотам, че да сравни държавния глава с диктатор.

„В момента, с правителството, назначено от него, Румен Радев си осигури това, което искаше и за което драпаше – едноличната власт. На практика той в момента е един втори Тодор Живков и той се разпорежда кое е добро, кое е лошо“, каза Борисов.

След което обвини президента в огромна лъжа относно хазната на държавата. „По думите на Радев, ние сме опоскали хазната и сме я остави празна. А всички сега виждат, че тя не само не е празна, тя е пълна. И не се налага взимане на нов заем“, тупа се в гърдите Борисов, предава monitor.bg.

Според него хората тепърва щели да разберат какво е страх, когато Радев и хората му наложат едно управление на диктатура в България. Думите на екс премиера обаче бяха посрещнати от Румен Радев не така, както се надяваше.

Генералът запази самообладанието, мъжеството и достойнството си като заяви, че обидите на един крадец не могат да го засегнат. А това, което ГЕРБ и лидерът й причиниха на държавата ни, е видно за всеки един гражданин, без да е необходимо икономическо и финансово образование.

„Г-н Борисов ще го съди Бог. Надявам се да има и съответните наказания от българския съд и прокуратура. Милиардите, които през всички тези години потъваха в джобовете му и в тези на управляващата партия, са факт. Факт е и мизерията, отчаянието на много от българите.

Страната ни беше лишена от нормална здравна система, лишена е от социална политика, от икономическо развитие. Нямам намерение да влизам в диалог с Борисов. Наслушахме се на приказки в годините на управлението му. Сега е време за дела. И ние ги вършим“, категоричен е Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Русия удари България заради Борисов!

Президентът Румен Радев приема за нормален ответния удар на Русия срещу България. Той не е атака, а защитна реакция. Става дума за изгонения днес български дипломат – посланика Атанас Кръстин.

Както вече стана ясно, той е получил нота, връчена му в руското министерство, в която пише, че е обявен за персона нон грата.

В писмото от руска страна се посочва още, че действията им са следствие на с нищо немотивираното решение на българските власти да изгонят руски дипломат от България през април. Всъщност това беше вторият руски дипломат, който напусна страната ни, пише mediapool.bg.

„Ударът на Русия срещу нас е съвсем адекватен от тяхна гледна точка, ние също бихме постъпили така. Владимир Путин се защитава, той не напада. Това, което се случи сега, е по вина на решенията на бившия премиер Бойко Борисов. Доволни ли са?!

Вражда, конфликт с Русия, е най-лошото, което може да сполети родината ни. Лично аз ще се заема това да не се случи, а отношенията между двата братски народа да останат такива, каквито са били винаги – мирни и приятелски“, категоричен е Румен Радев.

Както той, така и служебният премиер ген. Стефан Янев, ще проведат редица срещи с руския посланик и самия президент Путин, за да гарантират възвръщането на добрия тон и диалога.

Те смятат да наблегнат и на бъдещото тясно сътрудничество между двете страни в областта на туризма и енергетиката.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Страната ни не е слуга на ЕС и САЩ!

Дотук със слугинажа към Запада и обслужването на чужди интереси срещу лични облаги. В това е категоричен президентът Румен Радев, който въпреки дипломатичните си отношения с ЕС и САЩ отказва да бъде подлога.

От самото създаване на служебния кабинет държавният глава доказа, че и той, и назначените министри са хора, достойни да се нарекат политици.

Разкритията на премиера ген. Стефан Янев и тези на министрите Бойко Рашков и Кирил Петков удариха жестоко по екс премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. А са едва в началото…

Злоупотребите на ББР, милиардите, дадени на Делян Пеевски и чистката в системата на МВР показаха едно – правителството действа със здрава ръка, решено веднъж завинаги да пребори корупцията.

Всичко това очевадно не се понрави на САЩ. Тези дни посланикът им у нас Херо Мустафа влизаше от среща в среща – с Румен Радев, със Стефан Янев, с няколко министри…

При управлението на Борисов такива масови срещи липсваха. Вероятно, защото Бойко слушкаше и изпълняваше – срещу определени благинки в размерите на стотици милиони.

„С подобни порочни практики е свършено. България има и ще има, както независим държавен глава, така и независимо правителство. И няма да допуснем повече външна намеса в националните ни интереси. Няма да робуваме никому“, категоричен е Румен Радев.

В това отношение президентът аплодира политиката на Унгария и нейния премиер Виктор Орбан. Който въпреки членството си в ЕС и НАТО не се страхува да се изрепчи на Запада във всеки един момент, в който интересите на държавата му бъдат поставени на карта.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Царството на олигарсите свърши!

Царството на олигарсите свърши! Оттук нататък ще се мисли и работи за хората. В това е категоричен президентът Румен Радев, който каза „Баста!“ на мафията и корупцията, прояла държавата ни до дъното.

Генерал Радев се е заел да повиши жизнения стандарт на българите като основното за това е покачването на доходите. Държавният глава вече е разпоредил на служебния кабинет преизчисление на пенсиите, следва повишаване работната заплата на гражданите.

Според Радев е огромна вероятността това служебно правителство да постигне набелязаните цели и да управлява страната много повече от три месеца.

„Ако на предстоящите избори резултатите не се различават особено много от предходните, то сформирането на кабинет отново може да се окаже невъзможно. И настоящото служебно правителство да продължи управлението си.

В момента ние работим точно така – не временно, а по съвест и с реални планове и решения за бъдещето. Казваме край на бедността, на мизерията, в която тънат родителите ни. Казваме край на своеволията на олигарсите, тънещи в разкош на гърба на цяла една нация“, заявява Румен Радев.

И допълва, че когато парите в една държава се разпределят правилно, а не потъват в нечии джобове, тогава има за хората. Тогава страната върви напред.

Както вчера стана ясно, още на първия ден от управлението си, служебният кабинет на Радев, с премиер ген. Стефан Янев, реши да продължи да отпуска по 50 лева месечно на всеки пенсионер.

Както и да продължи икономическите мерки за обезщетяване на хората по време на кризата, пише istinata.net.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Служебния кабинет ще разследва Борисов!

Не се поддаде и дори не трепна пред натиска, заплахите и опитите за фалшиви компромати президентът Румен Радев. Всички те дойдоха от тези, които народът буквално изрита от управлението – Бойко Борисов и ГЕРБ.

Премиерът в оставка обаче трепери не за изплъзналия му се пост, а за нещо много по-страшно – разследване на кражбите за милиарди по време на управлението му.

И реалната заплаха да прекара доста години в централния софийски затвор. Или да бъде принуден да офейка зад граница по примера на доста олигарси.

След като нито една от партиите в 45-то Народно събрание не успя да сформира кабинет и светкавично върна мандата на президента Румен Радев, то той ще назначи служебен такъв до броени дни.

Вече ясно, че служебен премиер ще бъде генерал Стефан Янев, а вътрешен министър Бойко Рашков, пише standartnews.com. Държавният глава Румен Радев с подкрепата на тези и останалите имена от служебния кабинет ще направи най-важното.

А именно да продължи работата на парламентарната комисия за разследването на кражбите и корупционните сделки за милиарди на ГЕРБ.

„Това е основна задача на кабинета, наред с подготовката на новите избори. Проверките и сигналите, изпратени до ДАНС, КП КОМПИ, прокуратурата и всички разследващи органи обаче, ще са приоритет. И ще изискаме конкретни действия и наказания.

Няма как мафията да се измъкне чиста този път. Трябва да има възмездие и справедливост за народа. Както и да разберат хората защо и кой е причината България да се превърне в най-изостаналата и бедна държава. И трябва да се знае, че никой и нищо няма да ни спре“, категоричен е Румен Радев.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Йордан Лечков

Йордан Лечков: Бойко изплиска легена! Хора от екипа на Радев трябва да останат в кабинета!

Йордан Лечков е категоричен, че времето на Бойко Борисов в политиката окончателно свърши! Времето на …

23 Мнения

 1. ВЕСЕЛЯКА

  Тази дърта злобна пачавра не е личност,с която може да се съобразяваме,още по-малко да цитирате глупостите,които дрънка.Това е една жена без собствено мнение,а злостен говорител на този,който плаща в момента,долна и мръсна поръчкова интригантка!Моля Ви неглижирайте я-тя не заслужава нашето внимание!

 2. Петър Петров

  Каквато и помия да се мъчат някой посредствени личности да изсипват върху президентът той е велик човек и досега в годините на прехода България е нямала такъв президент П

  • НЕ БИХ СЕ ЗАНИМАВАЛА С ПОДОБНИ ОТПАДЪЧНИ ДРАСКАЧКИ!
   ТЯ Е ТОЛКОВА ИЗВЕСТНА С ДАЛАВЕРИТЕ И МРЪСОТИИТЕ СИ, ЧЕ ЧОВЕК НЕ БИВА ДАЖЕ ДА СЕ СПИРА НА НЕЩО, ИЗБЪЛВАНО ОТ МРЪСНАТА И УСТА!
   ПО УДАЧНО ЗА НЕЯ Е ДА ЗАЛЕГНЕ НА СИЛИКОНОВИЯ ТУНИНГ, ЩОТО ИЗГЛЕЖДА УЖАСНО!
   ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА СИЛИКОНОВАТА И УСТА!

  • Миндилй

   Соня да връща парите

   • Е как да върне парите тая соня,като неможе да ги носи жената – „горката“ ??? Срамувам се,че съм жена,като има такива като соня !!! Такива малки човечета,които са затънали до върхът на косата си,нямат думата ,да коментират,който и да е !!! Мижитурки с ПАРИ !!!

  • Валери Дончев

   Боже помогни им!Да си взимат президента и да се махат в Русия!
   Халал да им е!!!

  • Свилен

   Бившият пилот – пенсионер, според мен, няма как да триумфира над ПП ГЕРБ, но както и да е…

 3. Тая крава ли е топ журналистката??Соня умрялата??отврат.На президента на едно изречение не може да върже.Да си мие клозетите в анадола тая пача.

 4. Алооо помио смотана, хвърли се от някоя висока скала надолу с глава…Пачавра шибана…

 5. иванов

  ИИИ… гази пачавра с нуула културуа и език на настъпена змия, се опитва да оппитни името на един от най- качественитеи и честни политици, и патриоти, които България е имала . Човек с огромна лична смелост, порослужил 30год. българските ВВС като летец- изтребител, една от най- опасните професий в света. И завършил с отличен 3 ВВАкадемий, една българска иоще 2 е литни американски ВВАкадемий. И ВЛАДЕЕЩ ПИСМЕНО И ГОВОРИМО 3 ЕЗИКА, ФРЕНСКИ, АНГЛИЙСКИ И РУСКИ. И човек с огромна обща и военна култура и знания. Пред когото такива влечуги като АЛГАФАРИ И ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ПЕВЕЦ В. МАРИНОВ И КООМП. са завистливи джужета, които опитват да петнят човек като президента Радев. НЯМАТ ЩАНС ДА УСПЕЯТ… И НАПОДОБЯВАТ и са хора с нулев интелект и без ГРАМЧЕ СЪВЕСТ.
  АКО БОКО ТИКВАТА ПРИТЕЖАВАШЕ ПОНЕ 10% от знанията и културата, от смелостта на президента Радев… БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ЕДНА ОТ НАЙ- преуспелите държави в ЕС.

 6. топжурналистът

  кое ие топа на тази гербаджисйска куртизнак, само тва не можах да рабера?

 7. София Янакиева

  Пламналата Соня Костуркова която освен голяма уста е достатъчно грозно натъпкана със силикон защото лекарите не наливат на такива МОЗЪК А пето или го имаш или не та тази куха лейка да не плюе срещу Президента който се оказа ЕДИНСТВЕНИЯ свестен през целия ми съзнателен живот оказа се честен почтен т.е МЪЖ НА ЧЕСТТА СВАЛЯМ шапка на този смел пилот който умело може да пилотира държавата и да не я оставя тъй ГАТО в момента сме на автопилот.Аз съм на 69 г. и винаги съм вярвала че ще има ЕДИН ден човек ГАТО Р.Радев да ни измъкне съгласно правомощията гоито му дава Конституцията от ДЪНОТО в прекия и преносен случай.Очаквам че най на края трябва да се СЛУЧИ НЕЩО КОЕТО да обърне живота и на работещите и най вече на нас ПЕНСИОНЕРИТЕ да доживеем в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА С НОРМАЛЕН ВОДАЧ.

  • Ангел Балджиев

   Заставам до Румен Радев!
   Имам му по-голямо доверие от това на себе си!

  • Гергов

   И на нея ще осигурим място в Сливенския женски затвор.журналистиката трябва да отразява действителноста а не лъжи и кондурми. Лъже свидетелството както и разпространение на лъжи е наказуемо.

 8. Така и не разбрах кои са чудовищните схеми за корупция. Когато говориш за корупция трябва да посочиш факти а не обши приказки и клишета.Например -кандидатствах за еди какво си но г-н или г-жа /следва ИМЕТО на искателя / ми поиска еди каква си сума за да ми се изпълнят молбата. И всичко това да бъде подплатено с доказателства.Но да се повишават заплатите на учителите ,лекарите ,полицайте и т.н ,да се повишават пенсийте и на това да казваш ,че е предизборно дай боже по често избори.А колкото до корупция и аз чувам една жена на пазара да казва че Румен Радев взел милиони за да лобира за Грипените ама дали е верно? Така ,че господа журналисти и опозиционери ,когато говорите и пишете за корупция моля предоставяйте факти и документи.Иначе се уеднаквявате с онази жена от пазара.А на Президента не му отива такава роля.

  • Кака Пена

   Драги Митко, ако някой каже, както ти искаш, как са му поискали рушвет, знаеш ли какво ще стане? Този някой ще го осъдят за клевета! Защото трябва да ДОКАЖЕ, че са искали рушвет! А това как се доказва???

 9. Емилия

  Сончето както и да се врътка, би трябвало да знае, че в страната не всички са на нейното ниво.

 10. А толкова е просто, напускаш президентският пост, правиш партия и управляваш, но не самолет, а народ.

 11. Венета

  Това са хората достойни за България Летец изтребител и космонавт български Драги депутати учете се на чест и достойнство от тези велики хора Георги Иванов космонавт и РуменРадев президент и летец изтребител!

 12. Предсказвам…. не съм сигурен и аз какво да предскажа…. ама ша са управя….

 13. Портал 21
  Само вие ги пишете……………..
  Това вярно ли е или го искате..
  И на мен ми се иска да е вярно……….

 14. Василка Гюрджеклиева

  Бог да пази президента и България !

 15. МАРИЯ АЛЕКСИЕВА

  Браво на Ст. Янев и всички останали!!
  Щастлива съм, че отношенията ни с,, братушките“ ще се възстановят. Крайно време е!! Успех!!
  ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС! ВЯРВАМЕ, ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕМ В РОДИНАТА СИ ОТ КОЯТО НИ ПРОПЪДИХА, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ!

 16. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *