Румен Радев
Румен Радев - право в десетката!

Румен Радев посече: Не вярвам в „чистите помисли“ на Мария Габриел, тук играят мръсни интереси!

Румен Радев посече Бойко Борисов, Мария Габриел и ГЕРБ!

Президентът Румен Радев отново ясно и директно показа, че и той, и българите, имат глави на раменете си и те не са само за красота. Държавният глава публично повтори, че не вярва в кандидатурата на Мария Габриел, издигната за бъдещ премиер на страната ни от ГЕРБ и в частност от Бойко Борисов.

Румен Радев
Румен Радев – право в десетката!

Радев заяви, че е смешно дори да си помислим, че става дума за „внезампо прослетление“, „рязък катарзис“ и „чисти като утринна роса помисли“ от хора, които години наред крадат, грабят и опустошават държавата, а и са щит на престъпността и корупцията.

„И изведнъж, неочаквано за всички, госпожа Габриел заговаря за оставката, за смяната на главния прокурор. Същият главен прокурор, който партията на Борисов бранеше със зъби и с нокти и за който закон не съществуваше.

Всички помним каква битка беше за свалянето на Иван Гешев от поста му, но той се оказа недосегаем. И днес, без никой дори да попита нещо по темата, г-жа Габриел се изправя и обявява, че Гешев пада, ако има правителство, в което тя е премиер.

Не, това не ми изглежда катарзис! Съжалявам, но това повече ми прилича на отчаян опит и драпане за власт с идеята да продължат да се защитават мръсните интереси и корупцията. А имената, които стоят зад всичко това, отдавна са ясни на всички“, посече ги Румен Радев.

Съдържание:

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Вносът от Украйна да спре изцяло!

Румен Радев е категоричен, че не можем да продължаваме да съсипваме държавата си заради чужди интереси. Пък било то и за да сме в помощ на една „нападната“ страна като Украйна, която нямало с какво да се изхрани.

Президентът заяви, че забраната за внос на определени стоки от Украйна, която влиза в сила тези дни, е напълно правилна. Но трябва да се гледа още по-задълбочено на проблема и изцяло да се прекрати вносът. Защото последният може да е в плюс за хората на Володимир Зеленски, но е в явен ущърб на хората в България и основно на производителите.

Знаем, че поне до юни месец ще секне вносът на пшеница, месни и млечни продукти, мед и алкохол от Украйна, както и на още няколко стоки. Нужно е обаче забраната да се спазва стриктно и не просто до юни месец, а постоянно.

„Нашите производители, нашите земеделци и фермери са на ръба на силите, търпението и финансите си. Икономиката ни, производството ни (, земеделието ни са в такава нечувана криза, която отдавна не сме виждали и е време да го осъзнаем. Добър ход е да спрем вноса, а следващото е да насърчим и подпомогнем земеделието и малкия бизнес“, заяви Румен Радев.

Освен нашата страна, категорично стоки от Украйна спряха да внасят първо големия Виктор Орбан и Унгария, а после Словакия и Полша.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Срамно и позорно е да подменят историята ни!

Президентът Румен Радев размаха пръст срещу всички политици, които вече повече от година не могат да решат как да управляват собствената си родина, но не спират да подават г@зец и да се кланят на Запада. Дори с риска ЕС и САЩ да подмени цялата ни славна история и минало.

„Порочният кръг, в който се въртим, трябва да бъде прекъснат. Най-важното за развитието ни като държава и ако искаме да ни има, са децата ни. Младите хора, които обаче вече учат подменена история, история, която е угодна някому, а не реална. Колко още български доказани автори ще паднат от учебниците, защото не са удобни за нечии цели?! Колко?!“, пита възмутено Радев.

Държавният глава е твърд и в позицията си за войната с Украйна и заяви, че е абсурдно да се борим за мир чрез война. „Не можеш да гасиш пожар с бензин, а ние правим именно това, давайки оръжия на украинците. Не съм и никога няма да бъда съгласен с твърдението, че трябва да се воюва, докато не настане пълният крах на едната от страните. Не се ли сещате, че това ще доведе до ядрена атака и самоунищожение“, категоричен е Румен Радев.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

И допълва, че не президентът е виновен за неспособността на партиите да се разберат и най-накрая да сформират работещ кабинет, виновни са самите партии. „Доверието не се дава гратис, то се печели“, каза Радев.

Още по темата четете по-долу:


Бунт срещу Румен Радев: Не те ли е срам?!

Буквално на бунт срещу президента Румен Радев се вдигнаха стотици потребители в нета след като държавният глава връчи третия мандат за съставяне на правителство на Корнелия Нинова и БСП днес. При все, че преди дни самите БСП явно показаха, че не искат да бъдат мандатоносители с думите: „Няма да се обидим, ако президентът не избере нас за мандата!“.

Както се казва „думам ти, дъще, сещей се, снахо“, но Радев се престори на ни чул, ни видял. С решението му да даде мандат на БСП, президентът автоматично изпрати страната на поредните парламентарни избори, които ще се състоят най-рано през март или април – зависи обаче докога БСП ще държи мандата. Последните имат правото да го запазят за неопределено време, така че избори, формално, може да има и чак есента.

Дотогава е ясно – служебен кабинет, тоест управление на самия Радев, защото въпросният кабинет се сформира от него. „Не го ли е срам?! Уж милее за страната и народа, а си осигури още сума време еднолична власт?! Цените скачат, хората реват срещу заплахата от еврото, всичко е в батака, а Радев дава мандата на БСП, защото е напълно наясно, че е обречен на неуспех.

Ако макар и мъничко искаше да се сформира редовно правителство, трябваше да го даде на ДБ или дори на Стефан Янев. Тогава имаше повече шансове, но сега… Срам, Радев! Голям срам!“, гневят се българи в нета.

Още по темата четете по-долу:

Радев: Хората искат да се отърват от модела „Борисов“!

Президентът Румен Радев за енти път постави на мястото му лидера на гербаджиите Бойко Борисов и даде да се разбере, че народът отдавна не иска и него, и партията му. Друг е въпросът доколко бившият ни премиер ще осъзнае това и дали ще продължи да се прави на Лионел Меси в политиката.

„Кандидатурата на професора, която Борисов издигна за премиер, не даде очаквания от него резултат. Господин Габровски може да е изтъкната и стойностна личност, но кабинетът като цяло не предложи нищо на държавата, от него не лъха стабилност и доверие, че тези хора са способни да управляват страната.

Друг е въпросът, че българите отдавна искат да се отърват от модела „Борисов“ и модела „ГЕРБ“ на управление. Бойко залагаше надеждите си на кратката народна памет и си мислеше, че хората ще изпаднат в услужлива нему „амнезия“ за последните 12 години.

Е, това не само не стана, но и все повече хора срещам, които откровено признават, че са живели в пъти по-добре в годините на социализма. Мисля, че това е достатъчен факт за всички наши народни представители и кандидат управници в бъдеще, които да си правят сметката. Така повече явно не може и докато не се намерят подходящи лица, за жалост ще се ходи на избори“, каза Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Партиите забравиха цени, бюджет, народ!

Унизително и жалко – така президентът Румен Радев определи поведението на партиите ни, влизащи в състава на 48-то НС. Държавният глава заяви днес, че слуша и все по-малко вярва на ушите си, защото в последните дни политиците ни се занимават с откровени глупости.

„Ще бъдат ли канени посланици на откриването на НС, няма ли да бъдат канени?! Ще идва ли г-жа Елеонора Митрофанова, няма ли да идва?! Ще канят ли президентът Володимир Зеленски да говори във видео връзка, няма ли… Ето това са темите, които занимават главите на нашите политици, а това е срамно и унизително.

Слушам ги, гледам ги и имам ясното усещане, че партиите ни се „бият“, надпреварват се коя първа да загърби проблемите на българите. Нито дума не чух досега за бедността на нацията, за бюджета, за социалната политика, за цените, за защитата на социално слабите хора. Дума не казват за това, за което са избрани. Но имената на Зеленски и Митрофанова се въртят като на развалена плоча“, не скри възмущението си Румен Радев.

Президентът припомни на управляващите ни, че реално ние живеем във време на война и е крайно наложително да го осъзнаят и асимилират. „Трябва да се запитаме как ще защитаваме родното си небе и дали изобщо можем да го направим ако се наложи. Аз знам отговора в този момент, но той не ми харесва. Няма да хареса на никого“, заяви Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Заради хора като Борисов реално нямаме държава!

Че екс премиерът Бойко Борисов е длъжен да се оттегли от властта, ако му е останала и капка чест, смята Румен Радев. Президентът не приема никак на шега подхвърлените от лидера на ГЕРБ реплики, че ако не спечелят тези избори, то той повече нямало да участва на такива. Напротив – убеден е, че Борисов е грешка и в предстоящия вот.

„Заради хора като г-н Борисов и всички, които ръководеха България през последното десетилетие и отгоре, ние реално нямаме държава. Имаме прекрасна, красива страна с богата и славна история, но държава?! Имаме ли държава в пълния смисъл на думата, в която народът да живее нормално и да разчита на честно управление?!

Затова смятам, че тези избори трябва да са последните за Борисов и за много от старите кадри на тази порочна система. Убедени са, че ще спечелят, всеки ден повтарят колко са дали и дават на народа, а не видяхме и един от тях на местата на наводненията.

Къде беше господин Борисов вчера, не го видях нито в Трилистник, нито в Богдан, нито в Каравелово. Защо?! И тук говорим за време на предизборна кампания, когато основната цел на всички кандидати е да покажат на хората, че мислят и ще работят за тях“, озадачен е Румен Радев.

Държавният глава настоява за едно по-сериозно отношение към държавните дела на всички партийни лидери, както и ясен поглед към най-важната тема – наближаването на зимата и проблемите с газа и цените на стоките и услугите.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Рано е да приемаме еврото през 2024-та!

Браво! Държавният глава Румен Радев споделя позицията на огромната част от българите. А именно, че не бива да сменяме валутата си и да приемаме еврото. Това бе планирано за 2024-та година и особено по желанието на Бойко Борисов, който неведнъж настояваше за това.

Радев е категоричен, че не се обявява против ЕС или против еврозоната, но смята, че е крайно лош ход да се избързва. Особено като се има предвид тоталната нестабилност на страната ни и срива на еврото, заради войната в Украйна.

„България в момента има проблеми със създаване на правителство, на каквото не можем да случим вече три пъти. Трикратни избори за няма и година – в коя държава се случва нещо подобно, особено в такива кризисни времена?! Зимата се очертава страшно тежка и без нашите вътрешни проблеми, а като добавим и тях…

Рано е да се мисли за заменяне на лева, дори и само поради факта, че стабилни държави като Германия са били в инфлация и криза няколко години след приема му, какво остава за нас?!“, смята Румен Радев.

И напомня съветите на американския икономист Стив Ханке, който от години не спира да повтаря на българите – запазете валутния си борд, защото е стабилен, не правете грешката с еврото, ще се обречете на няколко годишна бедност.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Безумието спрямо Русия, е удар срещу обикновения българин!

Като безумие и то безпрецедентно досега, определи Румен Радев действията на държавата ни спрямо Русия. С изтеглянето на общо седемдесет дипломата на Путин, България в известен смисъл си направи харакири. И затова са виновни управляващите от последния кабинет, смята президентът.

Държавният глава заяви, че последиците за икономиката и живота като цяло в страната ни, ще се усещат тепърва като най-силна и осезаема ще бъде инфлацията и кризата през есента. И, както винаги става, проблемите ще се усетят от народа, а не от шайката по върховете на политиката, бизнеса и властта.

„Съжалявам, че го казвам, но това с Русия е удар по обикновения българин и е непростим ход. Време е всички онези, които са работили против интересите на държавата ни – волно или неволно, да си платят и да си понесат отговорността и последиците.

Защото не може, не е редно (меко казано) да взимаш решения, за които ти е безкрайно ясно, че ще доведат до страданията на множество хора у нас. А ако не ти е ясно, то значи изобщо не си бил за това място, за парламента“, убеден е Румен Радев.

Румен Радев: Да си върнем руския газ ще бъде първата задача!

Да подновим връзката си с Газпром и да си върнем час по-скоро руския газ – това президентът Румен Радев определи като първата и основна задача на служебния кабинет, ако се стигне до сформирането на такъв. Знаем, че партиите днес заявиха, че ще върнат предоставените им мандати, по време на консултациите при държавния глава.

Остава само премиерът в оставка Кирил Петков, който ще получи мандата за съставяне на нов кабинет в четвърък. Ако не успее да го направи, отиваме на нови избори, които вероятно ще се проведат октомври месец, заяви Радев.

Президентът е категоричен, че огромната грешка на сваления кабинет бе прекъсването на доставките на руския газ, с което цените у нас полудяха и буквално счупиха тавана. Инфлацията е с рекордни размери, а всеки ден търговците сменят ценоразписа на стоките с нов – драстично по-висок от вчерашния.

„Ние и сега ползваме руския газ, просто го взимаме от доставчик, който ни иска в пъти по-висока цена от Русия. Къде е логиката в това решение?! Виждаме какво направи един Виктор Орбан, а държавата му продължава да се радва на нормални цени и почти незабележима инфлация“, смята Румен Радев.

Затова и тази ще бъде главната задача на задаващия се служебен кабинет, както и категоричното спиране на военни помощи за Украйна. Въпрос, по който българският народ бе единодушен от много време.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Ако е в полза на България, ще работя с Русия!

Румен Радев неведнъж е заявявал, че България е част от Европейския съюз и трябва да поддържа политиката, която той отстоява. Но не и с цената на благото на собствената ни държава. Президентът е категоричен, че ако е необходимо ще се изправим срещу ЕС, както прави редовно Виктор Орбан, но ще мислим първо за родните си интереси.

Гневът на държавния глава бе породен от просташка статия в медията „Дойче веле“, където той бе наречен партньор на Русия и бе обвинен, че уж поддържа евроатлантическите ценности, но де факто бил русофил, който работел за страната на Владимир Путин.

„Няма да позволя, нито да търпя обиди от медии, евролидери, от целия ЕС ако щете… и то затова, че работя и ще продължавам да работя единствено на държавата ни. И да – ако е в полза на България, ще работя с удоволствие с Русия, както и с всеки друг, от когото страната ни ще има реална полза“, заявява Радев.

Той е твърд по темата за Северна Македония и се кълне, че няма да вдигне от нея ветото, докато тя не изпълни поетите обещания в договора ни от 2017-та година.

„РСМ редовно си позволява обиди към нашата държава и грубо, неуважително и дори цинично отношение. Трябва да плюем сами на себе си ако й позволим да си разиграва коня за наша сметка“, казва Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Депутатите да се тестват за инфантилност!

Президентът Румен Радев скастри управляващите за пореден път и ги подкани да вършат това, за което са избрани и са в парламента. А именно да работят за народа и държавата. Такова нещо, според държавния глава, все още не сме видели. За огромно съжаление.

„Депутатите се занимават с всичко друго, включително и да си разменят обидни реплики, видяхме и развети средни пръсти… но не и да проявят сериозност и да се ангажират с държавните дела. Това е абсурдно и нелепо.

Вече чух предложение от социолог, оттук насетне народните представители да бъдат подлагани на тест за инфантилност. Не ми се иска да го казвам и го казвам с болка, но в тази идея има резон. Ако изгледаме само един техен ден в пленарна зала, ще видим, че е така“, коментира Румен Радев.

Той настоя за по-бърза актуализация на бюджета, в който да бъдат предвидени средства основно за справяне на обществото ни с кризата, породена от липсата на руски газ. Твърдо смята, че приоритет на властта трябва да бъдат българските граждани и едва след тях бежанците. Било то и украински такива.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев отсече: Няма да приемем еврото!

Президентът заяви последната си дума по отношение на въвеждането на еврото у нас. Генерал Румен Радев е категоричен, че няма да има смяна на валутата в държавата, докато доходите на основната част от населението са повече от ниски.

Още повече сега, когато икономическата криза от пандемията се смеси с тази от войната на Русия и Украйна, а цените удариха нечувани рекорди. Румен Радев не е против еврото по принцип, но обясни, че трябва да се мисли при този най-важен и решаващ ход, след който няма връщане назад.

„Да, аз съм приел отдавна идеята за интегрирането на България в Европейския съюз, но това интегриране ще стане единствено ако няма риск за бъдещето на народа ни. В днешната ситуация това е напълно невъзможно и граничи с абсурд.

Кое ни гарантира, че нашата икономика е или ще бъде конкурентоспособна за еврозоната?! Еврото може да бъде поставено на дневен ред у нас само и единствено, когато се повишат доходите на населението. Само тогава. И под повишаване разбирайте чувствително повишаване. Всичко друго ще ни доведе до хаос и още по-голяма бедност“, казва Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: НС да махне решетките! От народната любов ли се пазят?

Пълно безумие и незаконна постъпка, която незабавно трябва да бъде поправена. Това смята Румен Радев за решетките, с които Народното събрание осъмна вчера и предизвика нечуван скандал.

Президентът е категоричен, че тези заграждения трябва моментално да бъдат отстранени, тъй като са не само незаконни, но и показват ясното отношение на управляващите към собствения им народ.

„Подобно деяние не е било предприемано никога в тази сграда. Дори и по времето на големите бунтове при свалянето на Жан Виденов. Народното събрание е символ, то не е дом на политиците. А и от какво се боят те, от народната любов ли?!

Да се заградиш сам, да се защитаваш с железни решетки? Какво е това, какво показва това действие? Хората с право се боят, че за да се барикадират така, управляващите се готвят да взимат решения, които са в ущърб на страната. Хиляди мнения чух, напълно подкрепям искането за демонтаж на железата“, категоричен е Румен Радев.

Освен президента, преди часове от Националния институт за недвижимо културно изкуство обявиха официално, че решетките на НС са незаконни и грубо нарушават Закона за културното наследство. Дадено е изрично предписание те да бъдат отстранени във възможно най-кратък срок.

„Това затвор ли е? Сами си признават, че вътре битуват престъпници ли?! Решетката сама по себе си говори за това. Срам, нечуван срам“, вдигнаха се и интелектуалци.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: ИДВА ГЛАД! А кабинетът се занимава с глупости!

Румен Радев заяви нещо страшно и зловещо днес в Пловдив, където беше на посещение във ВСИ. Президентът предупреди, че идва глад. Голям глад в световен мащаб, но за малката ни държава последиците ще са още по-тежки.

„Войната в Украйна носи със себе си ужасяваща продоволствена криза. Държавата няма как да прибере своята реколта, а това е огромен проблем в световен мащаб.

Вече е факт намаленото производство на зърнени храни, на месо, мляко и млечни продукти. А най-лошото е, че родното селско стопанство има големи проблеми. Не успяхме да си защитим позициите пред ЕС и субсидиите за земеделието са недостатъчни.

Субсидии получават едрите производители, а малките фалираха, бяха принудени да избягат в градовете, за да търсят препитание. Трябва да се намери решение, да се мисли как субсидиите да отидат при хората, а не правителството да се занимава изцяло със странични неща, които не касаят народа ни пряко“, заяви Румен Радев.

Държавният глава за пореден път апелира към кабинета на Кирил Петков да насочат вниманието си към бита на българите и да работят за намаляване на цените. Които към днешна дата вече бият всякакви рекорди. Както и да се работи за доставките на евтин газ от Русия.

Още по темата четете по-долу:


Радев отсече: Ще дадем оръжие на Украйна само през трупа ми!

България няма да бъде въвлечена във войната, в това се зарече публично президентът Румен Радев. И отсече, че оръжие на Украйна ще бъде дадено само през трупа му, тази няма да я бъде!

Според държавния глава е не само недопустимо, но и подло, дори престъпно, да се замесваме сами във военен конфликт, което ще донесе единствено допълнителни загуби и щети за бедната ни държава.

Румен Радев порица остро манията на кабинета на Кирил Петков и Асен Василев, които от месеци са се вгледали единствено в украинските бежанци и в самата Украйна като тотално забравиха коя държава и кой народ управляват. И за чие благо всъщност са избрани да работят.

„Това, което се разиграва вече месеци у нас, е абсурдно и съжалявам да го кажа, но надали ще продължи още дълго. Все повече са хората, които виждам, че не издържат и ще излязат на улицата. И ще бъдат напълно прави.

Ставаме все по-бедни, инфлацията ни е стиснала за гушите. Икономиката, енергетиката са в колапс, а разни шарлатани се опитват да играят игрите си за извличане на лични дивиденти. В този тежък момент това е престъпление и ще направя всичко, тази практика да се прекрати“, заяви Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев към Петков: Спри с цинизма, върни руския газ!

Румен Радев винаги е бил възпитан, сдържан и мъдър държавник, който обаче не позволява гавра със собствения си народ и родина. Той, който на практика създаде „Продължаваме промяната“ и сложи на власт Кирил Петков, сега е напът да го свали оттам. Защото премиерът се самозабрави.

Радев е в Испания, но на няколко пъти се изказа за острия проблем пред държавата ни – липсата на газ от Русия, тоталното обедняване и нарастваща криза. Всичко това на фона на нестихващото бръщолевене на премиера ни за оръжие за Украйна и нови доставчици на газ, пък било то и на високи цени.

„Това е цинизъм. Да си съгласен да доставяш газ от алтернативни източници и да кажеш – какво като е на по-висока цена, това е цинично. Ако някои могат да си позволят да плащат и „златен“ газ, то те са малцинство.

България е страната с най-бедното население, което ще обеднее още повече от инфлацията и кризата, породени от войната. И да кажеш на този народ – какво толкова, че ще е по-скъп газът?! Това е неприемливо и затова виждам все повече хора, искащи да излязат на улицата за оставка“, каза Радев.

Той смята, че трябва да се проведат нови разговори с Газпром и да се възстанови подаването на руския газ, както прави това една съседна Сърбия, да не говорим за Унгария. Защото техните лидери мислят основно за народа си, не за чужди интереси.

„Затова са в управлението тези хора. Те трябва, задържени са, да осигурят най-ниската цена на газ за България. Всичко друго е национално предателство и ще им излезе солено“, убеден е президентът.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Недопустимо е да сме най-бедни и да спрем газа от Русия!

Безумно, абсурдно и категорично недопустимо е да спрем доставките на газ от Русия. Това днес твърдо отсече Румен Радев, без да се интересува дали ще влезе в конфликт с кабинета на Кирил Петков и самия него.

Президентът обясни на напълно ясен и смилаем език, че България е най-бедната държава в света, с най-бедното население по отношение на така важната енергийна сигурност. И ако ходът на правителството бъде окончателен, се обричаме на гибел.

„Да прекратим руските доставка на газ, за да плащаме в пъти повече като обърнем схемата. Това е не само недопустимо, но и обричаме на крах икономиката си за дълго време напред. С тази и с някои други санкции, предлагани към Русия“, каза Румен Радев.

Държавният глава повдигна и въпроса за нашумялата напоследък дискусия дали България да изпраща оръжие и боеприпаси на Володимир Зеленски.

„По тази тема ще попитам само – вие наясно ли сте с какви точно боеприпаси разполага нашата армия? И знаете ли, че и да искаме, няма какво да дадем. Защото страната ни не разполага с такива.

С оръжията на армията ни трябваше да се занимаят управляващите преди години, но е видно какво точно са направили – едно голямо нищо“, точно и вкратце обясни Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Кризата удря народа, а не тези „от телевизора“!

„Няма да позволя България да се въвлече в конфликта с Русия и Украйна, без значение кой какво ще каже или ще говори против мен! Това е крайното ми решение. Защото от тази криза сега страдат хората. Тя удря народа, а не онези, които постоянно се изказват по телевизията.

Българите са ме избрали, за да им осигуря сигурност и спокойствие като президент и това е, което ще направя. Своеволия няма да има! Грижата ми са хората, а те искат мир. Докато съм на поста си, във войната няма да влезем“, заяви Румен Радев преди часове.

Пред медиите президентът даде и оценка за стоте дни работа на новото правителство на Кирил Петков и каза, че все още има надежди за добра работа от негова страна. Има обаче и много реални критики, които той няма да спести.

„Един е основният и огромен проблем при нас – цените. Постоянното покачване на цените тормози хората и ги кара да изнемогват. Това и само това е задачата на кабинета, по нея трябва да работи, за да облекчи народа. Трябва да се мисли за продоволствената сигурност и енергетиката, а не дали ще даваме или не оръжие на Украйна“, каза Румен Радев.

Относно коментара му за скандала с руския посланик, президентът каза само, че се надява и препоръчва на всички чужди дипломати да спазват етикета и нормата на поведение в нашата страна и да не си позволяват крайности.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов

Биография на проф. Иво Христов. Книги, интервюта, видеа в Youtube. Съпруга, семейство Социолог, юрист, геополитически …

21 Мнения

 1. ВЕСЕЛЯКА

  Тази дърта злобна пачавра не е личност,с която може да се съобразяваме,още по-малко да цитирате глупостите,които дрънка.Това е една жена без собствено мнение,а злостен говорител на този,който плаща в момента,долна и мръсна поръчкова интригантка!Моля Ви неглижирайте я-тя не заслужава нашето внимание!

  • Аз предлага “ депутатити“ да слагат и снимки на майки те си за да знаем в коя миризлив пу@ка са расло девет месеца. Всеки знае че силната миризма уврежда мозъка.

 2. Петър Петров

  Каквато и помия да се мъчат някой посредствени личности да изсипват върху президентът той е велик човек и досега в годините на прехода България е нямала такъв президент П

  • НЕ БИХ СЕ ЗАНИМАВАЛА С ПОДОБНИ ОТПАДЪЧНИ ДРАСКАЧКИ!
   ТЯ Е ТОЛКОВА ИЗВЕСТНА С ДАЛАВЕРИТЕ И МРЪСОТИИТЕ СИ, ЧЕ ЧОВЕК НЕ БИВА ДАЖЕ ДА СЕ СПИРА НА НЕЩО, ИЗБЪЛВАНО ОТ МРЪСНАТА И УСТА!
   ПО УДАЧНО ЗА НЕЯ Е ДА ЗАЛЕГНЕ НА СИЛИКОНОВИЯ ТУНИНГ, ЩОТО ИЗГЛЕЖДА УЖАСНО!
   ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА СИЛИКОНОВАТА И УСТА!

  • Е как да върне парите тая соня,като неможе да ги носи жената – „горката“ ??? Срамувам се,че съм жена,като има такива като соня !!! Такива малки човечета,които са затънали до върхът на косата си,нямат думата ,да коментират,който и да е !!! Мижитурки с ПАРИ !!!

  • Валери Дончев

   Боже помогни им!Да си взимат президента и да се махат в Русия!
   Халал да им е!!!

  • Свилен

   Бившият пилот – пенсионер, според мен, няма как да триумфира над ПП ГЕРБ, но както и да е…

 3. Тая крава ли е топ журналистката??Соня умрялата??отврат.На президента на едно изречение не може да върже.Да си мие клозетите в анадола тая пача.

 4. иванов

  ИИИ… гази пачавра с нуула културуа и език на настъпена змия, се опитва да оппитни името на един от най- качественитеи и честни политици, и патриоти, които България е имала . Човек с огромна лична смелост, порослужил 30год. българските ВВС като летец- изтребител, една от най- опасните професий в света. И завършил с отличен 3 ВВАкадемий, една българска иоще 2 е литни американски ВВАкадемий. И ВЛАДЕЕЩ ПИСМЕНО И ГОВОРИМО 3 ЕЗИКА, ФРЕНСКИ, АНГЛИЙСКИ И РУСКИ. И човек с огромна обща и военна култура и знания. Пред когото такива влечуги като АЛГАФАРИ И ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ПЕВЕЦ В. МАРИНОВ И КООМП. са завистливи джужета, които опитват да петнят човек като президента Радев. НЯМАТ ЩАНС ДА УСПЕЯТ… И НАПОДОБЯВАТ и са хора с нулев интелект и без ГРАМЧЕ СЪВЕСТ.
  АКО БОКО ТИКВАТА ПРИТЕЖАВАШЕ ПОНЕ 10% от знанията и културата, от смелостта на президента Радев… БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ЕДНА ОТ НАЙ- преуспелите държави в ЕС.

 5. София Янакиева

  Пламналата Соня Костуркова която освен голяма уста е достатъчно грозно натъпкана със силикон защото лекарите не наливат на такива МОЗЪК А пето или го имаш или не та тази куха лейка да не плюе срещу Президента който се оказа ЕДИНСТВЕНИЯ свестен през целия ми съзнателен живот оказа се честен почтен т.е МЪЖ НА ЧЕСТТА СВАЛЯМ шапка на този смел пилот който умело може да пилотира държавата и да не я оставя тъй ГАТО в момента сме на автопилот.Аз съм на 69 г. и винаги съм вярвала че ще има ЕДИН ден човек ГАТО Р.Радев да ни измъкне съгласно правомощията гоито му дава Конституцията от ДЪНОТО в прекия и преносен случай.Очаквам че най на края трябва да се СЛУЧИ НЕЩО КОЕТО да обърне живота и на работещите и най вече на нас ПЕНСИОНЕРИТЕ да доживеем в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА С НОРМАЛЕН ВОДАЧ.

  • Ангел Балджиев

   Заставам до Румен Радев!
   Имам му по-голямо доверие от това на себе си!

  • Гергов

   И на нея ще осигурим място в Сливенския женски затвор.журналистиката трябва да отразява действителноста а не лъжи и кондурми. Лъже свидетелството както и разпространение на лъжи е наказуемо.

 6. Така и не разбрах кои са чудовищните схеми за корупция. Когато говориш за корупция трябва да посочиш факти а не обши приказки и клишета.Например -кандидатствах за еди какво си но г-н или г-жа /следва ИМЕТО на искателя / ми поиска еди каква си сума за да ми се изпълнят молбата. И всичко това да бъде подплатено с доказателства.Но да се повишават заплатите на учителите ,лекарите ,полицайте и т.н ,да се повишават пенсийте и на това да казваш ,че е предизборно дай боже по често избори.А колкото до корупция и аз чувам една жена на пазара да казва че Румен Радев взел милиони за да лобира за Грипените ама дали е верно? Така ,че господа журналисти и опозиционери ,когато говорите и пишете за корупция моля предоставяйте факти и документи.Иначе се уеднаквявате с онази жена от пазара.А на Президента не му отива такава роля.

  • Кака Пена

   Драги Митко, ако някой каже, както ти искаш, как са му поискали рушвет, знаеш ли какво ще стане? Този някой ще го осъдят за клевета! Защото трябва да ДОКАЖЕ, че са искали рушвет! А това как се доказва???

 7. Венета

  Това са хората достойни за България Летец изтребител и космонавт български Драги депутати учете се на чест и достойнство от тези велики хора Георги Иванов космонавт и РуменРадев президент и летец изтребител!

 8. МАРИЯ АЛЕКСИЕВА

  Браво на Ст. Янев и всички останали!!
  Щастлива съм, че отношенията ни с,, братушките“ ще се възстановят. Крайно време е!! Успех!!
  ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС! ВЯРВАМЕ, ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕМ В РОДИНАТА СИ ОТ КОЯТО НИ ПРОПЪДИХА, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ!

 9. ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА СИ КАЖЕ ПОСЛЕДНАТА ДУМА .ВЪН ПАРТИЙТЕ ОТ ПАПРАМЕНТА И СТИГА СА СМУКАЛИ НАРОДА НЕЗАСЛУЖЕНО КАТО ПИЯВИЦИ .ВИДЯХМЕ ВЕЧЕ КАКВО ЗНАЯТ И МОГАТ ЗА КАКЪВ СТОЛ СЕ БОРЯТ И КОЛКО ЗАПЛАТИ ДА ВЗЕМАТ .СПРЕТЕ СЕ И ПОМИСЛЕТЕ ЗА КАКВО СМЕ ВИ ИЗПРАТИЛИ В НАЙ ВИШИТЕ ИНСТАНЦИИ .СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЯМА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ПАРИИ А ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !!!! ЯСНО ЛИ ВИ Е !!!!

 10. ВСИЧКИ герберски калинки в здравеопазването се активираха и бройката се увеличи драстично .Вирус има и той е коварен, но всеки трябва до спазва стриктно противоепидемичните мерки.След изборите драстично ще спадне броя на заразените.

 11. ЕВРО=99.9 БЕДНИ БЪЛГАРИ=МИЗЕРИЯ,НИЩЕТА=4МЛН ЦИГАНИ И 700ХЛД БЪЛГАРИ,ТОВА Е ПЛАНЪТ СПУСНАТ ОТ ЕВРЕЙСКОТО СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО.

 12. Господин Президент , така ни направихте ,че ще се къпем в месеца един път и ще си правим домашен сапун защото с тези пенсии неможем да живеем нормален живот

 13. Стоян Ст

  А какво общо има президента с приемането на еврото. Ние сме парламентарна република и тези решения се вземат от НС. А също така това не го е казвал никога президента, тъй като е много добре знае кой какви правомощия има

 14. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *