Румен Радев
Румен Радев е категоричен - връщаме газа!

Румен Радев: Да си върнем руския газ ще бъде първата задача на служебния кабинет!

Румен Радев смята, че връзката с Газпром е от основно значение!

Да подновим връзката си с Газпром и да си върнем час по-скоро руския газ – това президентът Румен Радев определи като първата и основна задача на служебния кабинет, ако се стигне до сформирането на такъв. Знаем, че партиите днес заявиха, че ще върнат предоставените им мандати, по време на консултациите при държавния глава.

Румен Радев
Румен Радев е категоричен – връщаме газа!

Остава само премиерът в оставка Кирил Петков, който ще получи мандата за съставяне на нов кабинет в четвърък. Ако не успее да го направи, отиваме на нови избори, които вероятно ще се проведат октомври месец, заяви Радев.

Президентът е категоричен, че огромната грешка на сваления кабинет бе прекъсването на доставките на руския газ, с което цените у нас полудяха и буквално счупиха тавана. Инфлацията е с рекордни размери, а всеки ден търговците сменят ценоразписа на стоките с нов – драстично по-висок от вчерашния.

„Ние и сега ползваме руския газ, просто го взимаме от доставчик, който ни иска в пъти по-висока цена от Русия. Къде е логиката в това решение?! Виждаме какво направи един Виктор Орбан, а държавата му продължава да се радва на нормални цени и почти незабележима инфлация“, смята Румен Радев.

Затова и тази ще бъде главната задача на задаващия се служебен кабинет, както и категоричното спиране на военни помощи за Украйна. Въпрос, по който българският народ бе единодушен от много време.

Още по темата четете по-долу:


Съдържание:

Румен Радев: Ако е в полза на България, ще работя с Русия!

Румен Радев неведнъж е заявявал, че България е част от Европейския съюз и трябва да поддържа политиката, която той отстоява. Но не и с цената на благото на собствената ни държава. Президентът е категоричен, че ако е необходимо ще се изправим срещу ЕС, както прави редовно Виктор Орбан, но ще мислим първо за родните си интереси.

Гневът на държавния глава бе породен от просташка статия в медията „Дойче веле“, където той бе наречен партньор на Русия и бе обвинен, че уж поддържа евроатлантическите ценности, но де факто бил русофил, който работел за страната на Владимир Путин.

„Няма да позволя, нито да търпя обиди от медии, евролидери, от целия ЕС ако щете… и то затова, че работя и ще продължавам да работя единствено на държавата ни. И да – ако е в полза на България, ще работя с удоволствие с Русия, както и с всеки друг, от когото страната ни ще има реална полза“, заявява Радев.

Той е твърд по темата за Северна Македония и се кълне, че няма да вдигне от нея ветото, докато тя не изпълни поетите обещания в договора ни от 2017-та година.

„РСМ редовно си позволява обиди към нашата държава и грубо, неуважително и дори цинично отношение. Трябва да плюем сами на себе си ако й позволим да си разиграва коня за наша сметка“, казва Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Депутатите да се тестват за инфантилност!

Президентът Румен Радев скастри управляващите за пореден път и ги подкани да вършат това, за което са избрани и са в парламента. А именно да работят за народа и държавата. Такова нещо, според държавния глава, все още не сме видели. За огромно съжаление.

„Депутатите се занимават с всичко друго, включително и да си разменят обидни реплики, видяхме и развети средни пръсти… но не и да проявят сериозност и да се ангажират с държавните дела. Това е абсурдно и нелепо.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Вече чух предложение от социолог, оттук насетне народните представители да бъдат подлагани на тест за инфантилност. Не ми се иска да го казвам и го казвам с болка, но в тази идея има резон. Ако изгледаме само един техен ден в пленарна зала, ще видим, че е така“, коментира Румен Радев.

Той настоя за по-бърза актуализация на бюджета, в който да бъдат предвидени средства основно за справяне на обществото ни с кризата, породена от липсата на руски газ. Твърдо смята, че приоритет на властта трябва да бъдат българските граждани и едва след тях бежанците. Било то и украински такива.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев отсече: Няма да приемем еврото!

Президентът заяви последната си дума по отношение на въвеждането на еврото у нас. Генерал Румен Радев е категоричен, че няма да има смяна на валутата в държавата, докато доходите на основната част от населението са повече от ниски.

Още повече сега, когато икономическата криза от пандемията се смеси с тази от войната на Русия и Украйна, а цените удариха нечувани рекорди. Румен Радев не е против еврото по принцип, но обясни, че трябва да се мисли при този най-важен и решаващ ход, след който няма връщане назад.

„Да, аз съм приел отдавна идеята за интегрирането на България в Европейския съюз, но това интегриране ще стане единствено ако няма риск за бъдещето на народа ни. В днешната ситуация това е напълно невъзможно и граничи с абсурд.

Кое ни гарантира, че нашата икономика е или ще бъде конкурентоспособна за еврозоната?! Еврото може да бъде поставено на дневен ред у нас само и единствено, когато се повишат доходите на населението. Само тогава. И под повишаване разбирайте чувствително повишаване. Всичко друго ще ни доведе до хаос и още по-голяма бедност“, казва Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: НС да махне решетките! От народната любов ли се пазят?

Пълно безумие и незаконна постъпка, която незабавно трябва да бъде поправена. Това смята Румен Радев за решетките, с които Народното събрание осъмна вчера и предизвика нечуван скандал.

Президентът е категоричен, че тези заграждения трябва моментално да бъдат отстранени, тъй като са не само незаконни, но и показват ясното отношение на управляващите към собствения им народ.

„Подобно деяние не е било предприемано никога в тази сграда. Дори и по времето на големите бунтове при свалянето на Жан Виденов. Народното събрание е символ, то не е дом на политиците. А и от какво се боят те, от народната любов ли?!

Да се заградиш сам, да се защитаваш с железни решетки? Какво е това, какво показва това действие? Хората с право се боят, че за да се барикадират така, управляващите се готвят да взимат решения, които са в ущърб на страната. Хиляди мнения чух, напълно подкрепям искането за демонтаж на железата“, категоричен е Румен Радев.

Освен президента, преди часове от Националния институт за недвижимо културно изкуство обявиха официално, че решетките на НС са незаконни и грубо нарушават Закона за културното наследство. Дадено е изрично предписание те да бъдат отстранени във възможно най-кратък срок.

„Това затвор ли е? Сами си признават, че вътре битуват престъпници ли?! Решетката сама по себе си говори за това. Срам, нечуван срам“, вдигнаха се и интелектуалци.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: ИДВА ГЛАД! А кабинетът се занимава с глупости!

Румен Радев заяви нещо страшно и зловещо днес в Пловдив, където беше на посещение във ВСИ. Президентът предупреди, че идва глад. Голям глад в световен мащаб, но за малката ни държава последиците ще са още по-тежки.

„Войната в Украйна носи със себе си ужасяваща продоволствена криза. Държавата няма как да прибере своята реколта, а това е огромен проблем в световен мащаб.

Вече е факт намаленото производство на зърнени храни, на месо, мляко и млечни продукти. А най-лошото е, че родното селско стопанство има големи проблеми. Не успяхме да си защитим позициите пред ЕС и субсидиите за земеделието са недостатъчни.

Субсидии получават едрите производители, а малките фалираха, бяха принудени да избягат в градовете, за да търсят препитание. Трябва да се намери решение, да се мисли как субсидиите да отидат при хората, а не правителството да се занимава изцяло със странични неща, които не касаят народа ни пряко“, заяви Румен Радев.

Държавният глава за пореден път апелира към кабинета на Кирил Петков да насочат вниманието си към бита на българите и да работят за намаляване на цените. Които към днешна дата вече бият всякакви рекорди. Както и да се работи за доставките на евтин газ от Русия.

Още по темата четете по-долу:


Радев отсече: Ще дадем оръжие на Украйна само през трупа ми!

България няма да бъде въвлечена във войната, в това се зарече публично президентът Румен Радев. И отсече, че оръжие на Украйна ще бъде дадено само през трупа му, тази няма да я бъде!

Според държавния глава е не само недопустимо, но и подло, дори престъпно, да се замесваме сами във военен конфликт, което ще донесе единствено допълнителни загуби и щети за бедната ни държава.

Румен Радев порица остро манията на кабинета на Кирил Петков и Асен Василев, които от месеци са се вгледали единствено в украинските бежанци и в самата Украйна като тотално забравиха коя държава и кой народ управляват. И за чие благо всъщност са избрани да работят.

„Това, което се разиграва вече месеци у нас, е абсурдно и съжалявам да го кажа, но надали ще продължи още дълго. Все повече са хората, които виждам, че не издържат и ще излязат на улицата. И ще бъдат напълно прави.

Ставаме все по-бедни, инфлацията ни е стиснала за гушите. Икономиката, енергетиката са в колапс, а разни шарлатани се опитват да играят игрите си за извличане на лични дивиденти. В този тежък момент това е престъпление и ще направя всичко, тази практика да се прекрати“, заяви Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев към Петков: Спри с цинизма, върни руския газ!

Румен Радев винаги е бил възпитан, сдържан и мъдър държавник, който обаче не позволява гавра със собствения си народ и родина. Той, който на практика създаде „Продължаваме промяната“ и сложи на власт Кирил Петков, сега е напът да го свали оттам. Защото премиерът се самозабрави.

Радев е в Испания, но на няколко пъти се изказа за острия проблем пред държавата ни – липсата на газ от Русия, тоталното обедняване и нарастваща криза. Всичко това на фона на нестихващото бръщолевене на премиера ни за оръжие за Украйна и нови доставчици на газ, пък било то и на високи цени.

„Това е цинизъм. Да си съгласен да доставяш газ от алтернативни източници и да кажеш – какво като е на по-висока цена, това е цинично. Ако някои могат да си позволят да плащат и „златен“ газ, то те са малцинство.

България е страната с най-бедното население, което ще обеднее още повече от инфлацията и кризата, породени от войната. И да кажеш на този народ – какво толкова, че ще е по-скъп газът?! Това е неприемливо и затова виждам все повече хора, искащи да излязат на улицата за оставка“, каза Радев.

Той смята, че трябва да се проведат нови разговори с Газпром и да се възстанови подаването на руския газ, както прави това една съседна Сърбия, да не говорим за Унгария. Защото техните лидери мислят основно за народа си, не за чужди интереси.

„Затова са в управлението тези хора. Те трябва, задържени са, да осигурят най-ниската цена на газ за България. Всичко друго е национално предателство и ще им излезе солено“, убеден е президентът.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Недопустимо е да сме най-бедни и да спрем газа от Русия!

Безумно, абсурдно и категорично недопустимо е да спрем доставките на газ от Русия. Това днес твърдо отсече Румен Радев, без да се интересува дали ще влезе в конфликт с кабинета на Кирил Петков и самия него.

Президентът обясни на напълно ясен и смилаем език, че България е най-бедната държава в света, с най-бедното население по отношение на така важната енергийна сигурност. И ако ходът на правителството бъде окончателен, се обричаме на гибел.

„Да прекратим руските доставка на газ, за да плащаме в пъти повече като обърнем схемата. Това е не само недопустимо, но и обричаме на крах икономиката си за дълго време напред. С тази и с някои други санкции, предлагани към Русия“, каза Румен Радев.

Държавният глава повдигна и въпроса за нашумялата напоследък дискусия дали България да изпраща оръжие и боеприпаси на Володимир Зеленски.

„По тази тема ще попитам само – вие наясно ли сте с какви точно боеприпаси разполага нашата армия? И знаете ли, че и да искаме, няма какво да дадем. Защото страната ни не разполага с такива.

С оръжията на армията ни трябваше да се занимаят управляващите преди години, но е видно какво точно са направили – едно голямо нищо“, точно и вкратце обясни Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Кризата удря народа, а не тези „от телевизора“!

„Няма да позволя България да се въвлече в конфликта с Русия и Украйна, без значение кой какво ще каже или ще говори против мен! Това е крайното ми решение. Защото от тази криза сега страдат хората. Тя удря народа, а не онези, които постоянно се изказват по телевизията.

Българите са ме избрали, за да им осигуря сигурност и спокойствие като президент и това е, което ще направя. Своеволия няма да има! Грижата ми са хората, а те искат мир. Докато съм на поста си, във войната няма да влезем“, заяви Румен Радев преди часове.

Пред медиите президентът даде и оценка за стоте дни работа на новото правителство на Кирил Петков и каза, че все още има надежди за добра работа от негова страна. Има обаче и много реални критики, които той няма да спести.

„Един е основният и огромен проблем при нас – цените. Постоянното покачване на цените тормози хората и ги кара да изнемогват. Това и само това е задачата на кабинета, по нея трябва да работи, за да облекчи народа. Трябва да се мисли за продоволствената сигурност и енергетиката, а не дали ще даваме или не оръжие на Украйна“, каза Румен Радев.

Относно коментара му за скандала с руския посланик, президентът каза само, че се надява и препоръчва на всички чужди дипломати да спазват етикета и нормата на поведение в нашата страна и да не си позволяват крайности.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Премиерът не е император и НСО не са му слуги!

Леко се ядоса президентът Румен Радев на твърденията, че видиш ли, имало пробив в националната сигурност на страната. И то, защото НСО е позволило снежната атака срещу Кирил Петков и Никола Минчев на 3 март, на върха Шипка.

Помним, че тогава двамата и особено премиерът, бяха люто освиркани и охулени от присъстващите, а за капак яка снежна топка полетя към главата на Кирил Петков. Това стана повод за спекулации относно пробиви в сигурността, на което държавният глава даде ясен отговор.

„В сигурността няма никакъв пробив, но ако питате мен, пробивът е в здравия разум и то отдавна. Трябва да се знае, че премиерът не е император и службите не са му лични слуги.

Те нямат за задача да го обгрижват и да му ринат снега пред краката, а да пазят сигурността му. Това и са направили, за което лично той също им благодари. Така че всякакви опити да се окалят службите и да се политизира с цел нечии други дивиденти, няма да стане“, категоричен е Румен Радев, предава vtorifront.bg.

Радев е твърд, че няма да поиска дори една оставка от служители на НСО, както поискаха Христо Иванов и Атанас Атанасов от Демократична България. Те настояха за незабавна смяна на ръководството на специалните служби, защото не си вършили работата.

„Обвиненията към службите, че имали влияние от Русия, са напълно безпочвени. А и трябва да сме наясно, че при всяка смяна на управлението няма как да бъдат сменяни и ръководствата на службите“, каза Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Да искаш оставката на ген. Янев е позор!

Категорично против смяната на военния ви министър е президентът Румен Радев. Той заяви на глас своето несъгласие с решението на премиера Кирил Петков, който най-безцеремонно поиска оставката на ген. Стефан Янев.

И то само, защото позицията на Янев е, че на първо място са интересите на нашата държава, а чак след това тези на НАТО, ЕС, Русия, Украйна, Перу, Еквадор и прочие…

Народът масово скочи против Кирил от Харвард като днес възмутени българи излизат на протест, организиран в мрежата. На свой ред ген. Стефан Янев твърдо отказа сам да си подаде оставката, което ще означава, че Петков на практика ще го изгони.

„Във време на война е не само неуместно, но и много, много рисковано да сменяш военния си министър. Още повече без реална и адекватна причина за това. Кирил Петков и кабинетът носят цялата вина и отговорност за това необмислено действие, но едва ли ще успеят да я изкупят.

Очаква ни страшна стагнация, енергийната криза вероятно ще добие чудовищни размери, България ще пострада много. Сега ли е времето и за вътрешно разединение и битки на интереси“, пита Румен Радев, предаде и btvnovinite.bg.

А само преди минути журналистът и анализатор Явор Дачков заяви в мрежата, че реалната причина за исканата оставка на Стефан Янев е категоричното му несъгласие да изпрати самолети (нашите руски самолети) срещу същата тази Русия.

На негово място готвят да насадят Тагарев, който е държан на къс повод от САЩ и изпълнява всяко тяхно нареждане, коментира Явор Дачков.

Направи го: Велик Румен Радев взе страната на Русия пред НАТО!

Президентът Румен Радев е доказан дипломат, който отлично знае как да общува и с двете страни от конфликта САЩ-Русия. Той обаче не може да остане индиферентен и в крайна сметка взе страна. А позицията му е ясна – няма да позволи заплаха за България и не иска война с Русия.

Радев още от началото беше против самолетите Ф-16, които трябваше да дойдат в страната ни от Америка. И ако по времето на ГЕРБ и Бойко Борисов се смяташе, че забавянето на доставянето им е по вина на техния договор, то сега е видно, че и държавният глава не бърза с приемането им.

Румен Радев не може да приеме с охота да бъдем силно зависими от други държави. Още повече, че заедно със самолетите Ф-16, щели да дойдат и чужди пилоти. Нещо, което автоматично ни поставя в още по-клекнала позиция пред САЩ.

Радев поддържа добрите отношения с НАТО, но също така упорито действа по забавянето на пристигането на самолетите. Това е неговият ход да попречи България да бъде забъркана в реален военен конфликт с Русия.

Знаем, че самият Владимир Путин помоли да не приемаме допълнителни войски на НАТО на територията си и заяви, че не иска в никакъв случай България да стане територия на военни действия между Русия и Щатите.

В този случай не можем да не признаем, че президентът Радев отново действа изцяло в подкрепа на националния интерес. Нещо, с което управлението на Борисов никога няма да може да се похвали.

Още по темата четете по-долу:


Радев: НАТО застрашава мира! В голям риск е и България!

Че Западът, начело с НАТО, ще прояви поне грам трезв разум и няма да започне Трета световна война, се надява президентът Румен Радев. Той заяви, че се страхува за бъдещето не само на България, но и на Европа.

Според него ние сме в голям риск и кризата наистина ще бъде страшна. Този риск обаче е за целия континент, защото сме на крачка от война между големите сили. Затова трябва да се погрижим и да наблегнем на проблемите на армията ни.

Ако натискът на САЩ и ЕС върху Русия продължи, съвсем скоро ще бъдат подпалени военни действия. А това за малка държава като нашата, ще донесе само беди, мизерия и безпътица.

Румен Радев се надява НАТО да размисли и да се помири, да сключи приемливи договорни отношения с Владимир Путин по въпроса за Украйна, а не да нагнетява още повече обстановката.

„Путин е на косъм, търпението му виси на косъм и погледнато от негова страна, това е съвсем разбираемо. Той многократно заяви, че не иска война, не иска раздори, но пази територията си и ще отвърне на всеки опит за настъпление“, смята Румен Радев.

Той заяви, че преговорите по темата се водят на най-висше ниво и все още има шанс за благоприятен изход. Защото, на фона на кризата от пандемията по целия свят, една война би означавала пълен крах. За години напред.

Още по темата четете по-долу:


Радев: „Преклонената главица“ на Борисов пред ЕС вече не важи!

Президентът Румен Радев все повече заприличва на унгарския премиер Виктор Орбан, когото унгарците обожават и не искат да сменят за нищо на света вече толкова години. А причината е една единствена – Орбан мисли само за народа и страната си, не го е еня за разпоредбите на ЕС, ако не са подходящи за родината му.

На същия принцип и то отдавна е държавният ни глава Румен Радев. Той отново зае категорична и твърда позиция като заяви, че с „робското мислене“ и „преклонената главица“, която екс премиерът Бойко Борисов имаше към заповедите на Европа, е приключено.

„Казвам го ясно и не искам някой да спекулира по темата. България ще гледа и ще се ръководи първо по своите лични държавни интереси. Няма да изпълнява безпропотно чужди команди – било то на ЕС, на САЩ или на Русия.

Затова нека няма нападки, че президентът е руски или западен слуга. И двете не отговарят на истината. Аз съм „слуга“ на народа си и ще работя единствено в негов интерес. В интерес на родината ни. Това трябваше да се случи много отдавна и ако беше така, днес щяхме да живеем различно“, убеден е Румен Радев.

Той вече показа, че думите му не са празни приказки като отхвърли крайния срок за отпадане на ветото за Северна Македония, наложено от САЩ. Отказа обаче и на Русия, която настояваше войските на НАТО да бъдат изтеглени от територията ни.

„Няма да се поддадем на ултиматуми и натиск. И колкото по-бързо и ясно покажем това на света, толкова по-скоро ще имаме добри резултати и промени за страната ни“, смята Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев за Борисов: Не аз, а българите го ликвидираха!

Страшен удар по екс премиера Бойко Борисов нанесе днес президентът Румен Радев. Удар, който човекът от Банкя трудно ще успее да преглътне, не и с присъщото си его.

На встъпването си в длъжност за втори мандат, генерал Радев заяви, че винаги се е борил за единство на нацията. Бил е, е и ще продължи да бъде президент на всички българи – без значение от партийна принадлежност, етнос, религия и други.

„Никога не ми е било важно колко време ще бъде президент, важно ми е какъв президент ще бъда. Винаги съм работил за единението на българите, макар че всячески се опитваха да ме изкарат разединител.

Г-н Бойко Борисов направи чудеса в тази посока, но не успя. Не аз го ликвидирах като премиер и едноличен управник на държавата, направиха го българите. Народът ни е умен и прозорлив, той отлично осъзнаваше какво правят Борисов и партията му през годините. И каза край.

Ако ще се сърди някой, да се сърди на себе си. Защото оттук нататък кацата с меда вече я няма. И никой няма да бърка в нея, камо ли да си я изнася на гръб“, категоричен е Румен Радев.

Президентът заяви още, че трудното тепърва предстои. Новото управление е налице, но то ще трябва малко по малко да оправя проблемите и поразиите, нанесени от предишното управление.

Основната задача на държавниците ни е реформиране на съдебната система и връщане на доверието на българите в нея, заяви Радев. С което автоматично загатна към скорошния червен картон, задаващ се за главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата четете по-долу:


Радев изгони ГЕРБ от НС : Схемаджийството ви беше дотук!

Президентът Румен Радев и вицето Илияна Йотова положиха днес клетвата си в Народното събрание. Изказването на държавния глава обаче накара групата на ГЕРБ да стане и като обидена госпожица да напусне, или по-скоро да се изсули, от залата.

„Хората ми гласуваха доверие преди пет години и сега го направиха отново. А аз отново няма да ги предам. Именно доверието ви е най-меродавната, най-висока оценка за първия ми мандат.

Тук, пред всички, се заклевам и обещавам, че времената на престъпното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ категорично и завинаги приключиха. Край на безправието, мизерията, корупцията, схемаджийството и мафията!“, заяви Румен Радев. И в същия миг партията на Борисов се изниза от пленарната зала. Никой обаче не им обърна внимание.

Държавният глава заяви още, че ще работи рамо до рамо с новата власт, но също, както и през първия си мандат, ще бъде критичен към управляващите. И ще прави всичко възможно да спира грешните им решения, ако и когато има такива, пише news.bg.

„Най-важното е да възстановим правовата държава и демокрацията, които бяха тотално съсипани и това се правеше с години. С правителството вече имаме антимафиотски договор и консенсус, а следващата стъпка е пълна реформа на прокуратурата и промени в Конституцията“, заяви още Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Следваме първо своите, а после западните интереси!

Категоричен край на досегашния начин на управление, упражняван от Бойко Борисов и ГЕРБ, слага президентът Румен Радев. Той отсече, че политиката на България оттук нататък ще следва винаги първо своите, а чак след това западните интереси.

Думите са по повод настояването на НАТО да увеличи военните си части на наша територия. Държавният глава, както и военният министър Стефан Янев обаче са твърдо против. Защото това ще доведе неминуемо до влошаване отношенията ни с Русия и Владимир Путин.

Радев на няколко пъти заяви дори в Брюксел, че не одобрява непрестанните санкции на Запада към Русия и за него най-доброто, което може да се направи, е нормален диалог и разбирателство между страните в конфликта.

„Да, ние сме част от ЕС, както и част от НАТО. България винаги ще бъде редом до партньорите от Европейския съюз, всички ние сме част от него. Това е факт. Но също е безспорен факт от историята, че ако избухне война между големите сили, никоя от тях не мисли за малките държави като нашата.

Никой няма да ни помогне, ако сами не си помогнем и не помислим за сигурността си предварително. Няма да позволим да бъдем използвани удобно против Русия, а после да бъдем оставени на произвола. Много пъти се е случвало, историята помни това“, категоричен е Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Няма да приемем еврото през 2024, ако има риск!

България част от еврозоната – да, но в никакъв случай това няма да бъде на всяка цена. Така смята президентът Румен Радев, който е готов да се противопостави на приема на еврото у нас, насрочено за 2024 година.

Държавният глава е убеден, че преди България да замени завинаги валутата си и да зачеркне лева, трябва да са прецизно обмислени и претеглени всички възможни плюсове и минуси. Основно за бъдещето на народа.

„Видяхме какво стана в Португалия като приеха еврото, говорим за тотална, за страшна стагнация в държавата им и драстично влошения живот на гражданите за няколко години напред.

Ние не искаме и няма да позволим това да се случи и с българите, които достатъчно обедняха и теглиха от над десетилетното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ. Дори минимален риск да съществува за хората, няма да се съгласим да променим валутата“, обещава Румен Радев.

Освен това президентът е твърдо ЗА провеждането на референдум и допитване до населението. Голяма част от което, дори повече от 70%, се обявява в твърда защита на българския лев.

„Да, ние сме в Европа, стремим се към пълна интеграция, но ЕС трябва да знае, че интересите на държавата ни, на България, са над всичко. Първо те, после всичко останало. Така ще бъде“, твърд е Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: БГ няма да участва в агресията на НАТО срещу Русия!

България за нищо на света няма да развали отношенията си с Русия и президента Владимир Путин – в това е категоричен държавният глава Румен Радев. Той зае твърда позиция и се противопостави на искането на НАТО да увеличи войските си у нас.

Знаем, че Америка продължава натиска си срещу Русия, под предлог уж дълбока загриженост към Украйна и случващото се там. Това обаче е поредната агресивна намеса в чужди работи, която от години е „запазена марка“ за Щатите.

Президентът Румен Радев категорично подкрепя позицията на военния министър Стефан Янев, че в настоящия момент разполагането на нови военни части у нас само ще нажежи обстановката и няма да доведе до нищо добро.

Радев не за първи път доказва, че цени дълбоко приятелските и братски отношения с руския народ и няма да позволи чужди интереси да ни настроят едни срещу други.

„България няма да вземе участие в никаква агресия спрямо Русия. Дори ако трябва да се противопоставим на НАТО. Да, ние сме в Алианса, партньори сме, но имаме право на собствена държавна позиция. И няма да се поколебаем да я заявим“, твърд е Румен Радев.

Знаем, че не премиерът, нито правителството, а президентът на Републиката е главнокомандващ на армията ни. Следователно последната дума по темата с войските на НАТО е именно на ген. Радев.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Много се краде в нашата страна!

Край на кражбите и корупцията – с това са се заели сериозно вътрешният министър Бойко Рашков и президентът Румен Радев, който каза не на мафията и мафия вън още преди година.

След като вчера екс премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че няма да подкрепи новия кабинет именно заради участието на Рашков в него, подкрепа за министъра изказа и държавният глава Румен Радев.

Президентът заяви, че в държавата ни се краде много – толкова, колкото не е крадено десетилетия преди управлението на Борисов. Той застана твърдо зад думите на Рашков, че милиарди са потъвали в нечии джобове като огромни суми са били изнасяни в офшорни сметки зад граница.

„Престъпленията са многобройни, а повечето от тях са обществено известни отдавна. Става дума за строежа на магистралите, за ремонтите на язовирите, за точене на ДДС, за бракониерства и дори отстрел на диви животни в горите…

И още, и още, и още… А нито МВР, нито ДАНС са си вършили работата. Те са си затваряли очите и са позволявали всичко това да се случва у нас с години. Защо ли, защото са назначени от същата тази мафия. Това вече приключи и няма никакво значение кого ще подкрепя или не г-н Борисов“, категоричен е Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Народът спечели: Румен Радев вдига значително доходите от януари!

Народът спечели! За пореден път победи с избора си за президент в лицето на генерал Румен Радев, който се зарече да направи най-важното – значително повишаване на доходите на българите. И то още догодина.

Става дума не само за заплатите, но и пенсиите, които към момента буквално се стапят на фона на драстичното поскъпване на цените. Нещо повече – за пенсиите увеличението ще дойде още на Коледа, когато промените в доходите на възрастните хора ще влязат в сила.

Средният размер на пенсията ще стане малко под 600 лева и то още през януари 2022. 370 лева ще бъде минималната пенсия, която хората ще получават ако и да нямат достатъчен трудов стаж. Бонусите от 120 лева на месец също ще се запазят и занапред.

Президентът Румен Радев и кабинетът на Кирил Петков и Асен Василев ще работи усилено и за повишаване на минималната работна заплата, също от догодина.

„Съвсем скоро българите ще видят как се работи наистина и как се управлява държава – нещо, което сме забравили вече от 32 години. Много дълъг ни дойде този „преход“, но най-после ще имаме правителство и президент, които да работят в синхрон.

И най-вече за доброто на хората, които е крайно време да заживеят по европейски, където се намират“, коментират източници от президентството.

Още по темата четете по-долу:


Генерал Румен Радев размаза Герджиков на дебата!

Вицове, колажи, коментари с тонове – това се изсипа върху главата на герберския кандидат за президент Анастас Герджиков след снощния дебат с генерал Румен Радев. Държавният глава буквално размаза опонента си с цялостно поведение, издържаност и достойнство.

Докато нафуканият Герджиков не сваляше мазната иронична усмивчица от лицето си и гледаше нагло, президентът Румен Радев ясно, категорично и точно отговаряше на въпросите. С присъщата си уравновесеност, спокойствие и твърдост.

Още преди да приключи дебатът, социалната мрежа завря от коментарите на потребителите. Българите масово показаха „среден пръст“ на ректора, който тръгна да обяснява на Радев как, видиш ли, генералът бил управлявал самолет, ама от карал Москвич.

„Уверявам Ви, че самолетът няма нищо общо с Москвича“, културно се опита да му обясни Румен Радев. Нищо, че онзи не го разбра…

Нападки, несполучливи опити да се измъкне от неудобните въпроси и да се представи за независим кандидат, въпреки че и децата знаят, че е издигнат от Бойко Борисов и ГЕРБ… Анастас Герджиков се докара дотам, че тръгнаха вицове.

„След дебата тази вечер Герджиков сам ще гласува за Радев“, „На баложата в неделя ще се борят един пилот и един пътник“, „Вижте ръкостискането накрая, в него е всичко – мъж се ръкува с гол охлюв“ – тези и редица други коментари буквално попиляха ректора.

Но това в никакъв случай не бива да успокоява избирателите на Радев. Излезте и гласувайте в неделя! Подкрепете го, за да попречим на мафията отново да дойде на власт!

Още по темата четете по-долу:


Радев с твърда преднина! Борисов: Хората ядат разписки от глад!

Президентът Румен Радев води с убедителна преднина на президентските избори днес. Към момента гласовете за него са над 44 процента, сочат предварителните анализи.

Ясно е кого харесва България, на кого вярва и чие ръководство в политиката не иска да загуби. Втори след Радев поне засега се нарежда кандидатът на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Разликата между двамата е повече от 10-12 процента.

Въпреки убедителните резултати на генерал Румен Радев обаче, екс премиерът Бойко Борисов пак се изказа. Или по-скоро се „изходи на метеното“ с коментара, че видиш ли, хората си ядяли разписките от глад по вина на държавния глава.

„Ето на, всички чухте за случая, в който една жена си е изяла разписката след гласуването днес. Защо го е направила?! Защото е гладна! При нас хората имаха пари, пътуваха, радваха се на живота. А след управлението на Радев и кабинета му, започнаха да ядат хартия от глад“, изцепи се Борисов в мрежата, цитира informiran.net.

По първоначални данни, на парламентаните избори ГЕРБ води с известна преднина, следван по петите от партията на Корнелия Нинова БСП. Този път Слави Трифонов и ИТН остават назад в класацията и със сигурност ще бъдат изметени от „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Борисов и ГЕРБ превърнаха Северозапада в пустиня!

Президентът Румен Радев изказа омерзението си от поредното престъпление на управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. А именно превръщането на Северозападна България в пустиня.

През годините на своята власт те се погрижиха именно за това, като не направиха нищичко за нормалния живот на хората там.

„Северозападът е бил, е и ще бъде винаги най-близо до Европа – както в географски, така и в исторически план. Но какво виждаме от години?! Вместо този факт да допринася за развитието и добрия живот на българите тук, те се чувстват като най-изостаналите в Европа. И това не е далеч от истината.

Всички вие трябваше отдавна да имате осигурени нужните и полагащи се за всеки гражданин в свободна и демократична държава – работа, развита икономика и добро заплащане.

Без рекет, без мафия, без шкафчета и задигнати милиарди от фондове и поръчки. Сигурен съм, че съвсем скоро всичко това ще остане само лош спомен от миналото, за да дадем път на истината и прогреса“, заяви Румен Радев по време на срещата си с лекарите и персонала на болница във Видин, пише informiran.net.

Още по темата четете по-долу:


Румен Радев: Да не позволяваме нов локдаун!

Да не позволим да ни бъде наложен нов национален локдаун и хиляди хора отново да останат без работа и без препитание. Това призова президентът Румен Радев в официално обръщение към българите.

Днес държавният глава се срещна с лекари от Спешна медицинска помощ в София и се увери, че положението е наистина сериозно. Страшната ситуация с пандемията обаче, по думите му, се утежнява още повече от опитите на политически субекти да всяват смут и напрежение, за да попречат на изборите и на нормалното функциониране на държавата.

„Към България има хакерска атака на високо ниво. Вредите, които се нанасят седмици преди изборите, са явни и трябва да се борим с тях. В същото време обаче не бива и за миг да допускаме пандемията, която се разраства с чудовищни размери, да бъде изпусната. Това ще е страшно.

Затова призовавам всички българи, без значение от цвят и партия, да спазват мерките. Нека да бъдат бдителни към себе си, към близките си и към непознатите дори. Нека да го направят и да не позволят да бъде наложен нов локдаун. Видяхме колко хора останаха без работа, колко фирми фалираха миналата година“, заяви Румен Радев.

Президентът смята, че ваксинацията е най-доброто решение в момента, но разбира се, всеки има правото на личен избор за това.

Ако има нещо задължително, то това е спазването на най-елементарните, но жизнено необходими мерки като социална дистанция, стриктна лична хигиена и носенето на необходимите за целта маски – особено ако хората не са ваксинирани, пише informiran.net.

Радев: Нито един българин няма да бъде ваксиниран насила!

Държавният глава Румен Радев заяви твърдо и категорично, че нито един човек в България няма да бъде принуден да се ваксинира насила. За него това е правото на личен избор, което е изконно и защитено от Конституцията.

„Няма да позволим страх сред хората и убеждението, че ще бъдат задължени да се ваксинират, за да не останат без работа, както често пъти се спекулира по темата. Това е само с цел политически игри на партиите, които се опитват да вадят дивиденти от нелеката ситуация в момента.

Да, добре е хората да се ваксинират, но трябва да го направят по собствена воля и желание. Зеленият сертификат ще важи и за антигенни тестове, както и за ПСР тестовете. И то само на определени и твърде рискови места“, обясни Румен Радев.

Президентът заяви разбирането си към лекарите и медицинския персонал в болничните заведения като за пореден път призова всеки българин към лична отговорност и стриктно спазване на мерките. За негово собствено и на близките му здраве.

Другият важен въпрос, по който генерал Румен Радев е повече от твърд и ясен е, че няма да позволи да се затварят бизнеси и хиляди хора отново да останат без препитание дори и за седмица, цитира onovini.eu.

„Ако видим несъвършенства в наложените мерки към момента, моментално ще ги променим. Ще се съобразим с исканията на хората и гарантирам, че до затваряне на държавата като миналата година, няма да се стигне. Финансиране не бизнеса също ще има“, заяви президентът.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Нека Борисов излезе в битка с мен на изборите!

Президентът Румен Радев запази достойнството и мъжеството си като успя да отговори сдържано и възпитано на екс премиера Бойко Борисов. И то след нечовешките и просташки обиди и хули от лидера на ГЕРБ днес.

Припомняме, че по време на посещението си в Провадия, Борисов настървено захапа Румен Радев пред всички и неколкократно го нарече диктатор. Обвини го, че е довел държавата до икономически и здравен срив като му преписа дори жертвите на коронавируса, цитира informiran.net.

„Радев и правителството му обвиняваха нас, че заради корупцията ни нямало чужди инвеститори в България. Е, какво стана сега – при тяхното управление няма нито един инвеститор, който да поиска да работи у нас.

Заради така наречения президент постъпнаха цените на тока и горивата, а оттам и на храната на народа. Той доведе българите до мизерия и просешка тояга.

А за капак Асен Василев открадна нагло парите за АМ „Тракия“ и то само, за да излъже с тях пенсионерите. Всичко съсипаха тези наглеци, но идва време за възмездие“, каканижеше Бойко Борисов.

На цялата тази помия държавният глава Румен Радев отвърна по единствения възможен и достоен начин – с пренебрежение. И с покана лично към Борисов да се яви на предстоящите избори като активен участник в политиката.

„Нека г-н Борисов излезе в битка с мен там, където трябва. Не махленска, а законна, на изборите. Тогава единственият съдия – народът, ще отсъди кой е диктатор, кой престъпник“, заяви Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Докато съм жив, няма да предам българите!

До последно да търси сметка за престъпленията и кражбите на Бойко Борисов, се закле президентът Румен Радев. Днес екс премиерът и лидер на ГЕРБ за пореден път обвини държавния глава в разединение на нацията. При това навръх празника на Съединението.

С присъщата си интелигентност и мъдрост, Румен Радев не отвърна на просташките нападки грубо. Само заяви, че Борисов ще плати за делата си и ще трябва да отговаря за всичко сторено пред следващия главен прокурор.

„Защото такъв ще има и то много скоро. България ще има прокурор, който ще е на светлинни години от настоящия Иван Гешев и пирът на Борисов и хората му ще приключи веднъж завинаги.

Мога да кажа само едно за себе си и го казвам на онези, които се тревожат и се съмняват в искреността на думите и делата ми. Докато съм жив, няма да предам българите и България, каквото и да ми струва това“, заяви Румен Радев.

Президентът е убеден, че нито една партия няма да успее да се справи сама с управлението на държавата и че депутатите трябва да се обединят в името на народа, пише btvnovinite.bg.

И не на последно място настоя да се приключи с актуализацията на бюджета, защото българите не могат да бъдат оставени за пореден път на произвола. Особено в тези тежки времена на пандемична криза.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Заплатите и пенсиите могат да се удвоят и то бързо!

Доходите на българите – заплати и пенсии, могат да се повишат значително, дори двойно. В това е категоричен президентът Румен Радев на среща с обществеността.

Държавният глава заяви, че в пенсионния фонд всяка година влизат близо 2,5 милиарда евро, с които се изплащат настоящите пенсии. В същото това време държавата губи по 1 милиард евро от златните ни концесии, общо 4 на брой.

„Да вземем примерно 2019-та година, когато въпросният концесионер е внесъл в държавната хазна 20 милиона евро. Това обаче е едва два процента от печалбата му.

Истината е, че от България са се изпарили, изтекли са, няма ги – около 980 милиона евро. Това е почти цял милиард и то само за една концесия. А те са четири. Сметнете парите, които губи държавата и сами ще видите, че двойното увеличение на доходите е нещо съвсем реално“, казва Румен Радев, цитира novinkata.com.

Още по темата четете по-долу:


Радев: В България никой не мисли за „малкия човек“!

„В България никой не мисли за „малкия човек“, за редовия българин, който ден сред ден изкарва прехраната на семейството си с честен труд“ – това заяви президентът Румен Радев. И и категоричен, че именно на този най-голям проблем ще бъде сложен край.

Държавният глава неведнъж мъмри партиите, които продължават да си играят на шикалки и да си правят тънките партийни сметки, на гърба на народа, очакващ най-после нормално и работещо правителство.

В петък Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на кабинет и се надява партиите да го използват по предназначение и този път да успеят да се спогодят.

„Тези хора, избраните от българския народ народни представители, не се държат като такива. Изумен съм от факта, че никой от тях не е склонен да прояви и най-малкия компромис, в името на бъдещето на страната ни.

А политика, управление без компромиси не може. Време е да осъзнаят, че това, което се случва от месеци в държавата, е дискриминация. Но дискриминация на милионите българи, живеещи в неведение“, казва Румен Радев.

И допълва, че най-голям е проблемът в селата и малките градове, където инвестициите и възможностите за препитание на населението, са сведени почти до нула, пише frognews.bg.

А с разрастващата се Ковид-криза, ако не се вземат спешни мерки, положението рискува да излезе от контрол.

Още по темата четете по-долу:


Социолози: Ще сме президентска република, начело с Радев!

Президентът Румен Радев се превръща в основната водеща фигура във властта у нас, защото България упорито върви към законна президентска република. Това е мнението на все повече доказани социолози, изразено днес в ефир от Чавдар Найденов.

Той е категоричен, че с всички действия или по-скоро бездействия на избраните от народа партии, държавата има най-много още година. За да се превърне от парламентарна в президентска република.

„Всеки анализ, който погледнете, от последните избори, сочи, че партиите, които са влязли в парламента днес, де факто са избрани с между 5 и 12 процента от гласовете на всички гласуващи.

Това не само не е нищо, това е една голяма нула. Хората отказаха да гласуват, показаха на всички червен картон. Резултатите от изборите говорят едно – на народа в момента му е все едно кой ще състави кабинет. Който и да е, на никого не вярват“, заяви Чавдар Найденов, пише topnovini.eu.

Той е убеден, че още след няколко месеца, догодина, ще възникнат драстични промени в Конституцията относно държавното устройство. Тоест категорично ще се върви към президентска република.

„В случая болшинството българи вярват на Румен Радев повече, отколкото на когото и да било през последните десетилетия. Все повече хора искат той да оглави властта като Владимир Путин в Русия. И е все по-логично това да стане факт“, смята социологът.

Още по темата четете по-долу:


Президентът Радев: Партиите се държат неадекватно!

Политическите сили, спечелили място в парламента, се държат неадекватно. В това все повече е убеден президентът Румен Радев, който апелира за нормални разговори и компромисни решения в името на държавата и народа.

„До този момент всеки дърпа чергата към себе си, инати се, обвинява другите. Същото това нещо го видяхме на предишните избори, а в момента упорито сме се запътили към трети.

Но трети избори в рамките на година са катастрофа, още повече насред задаващата се пандемична и икономическа криза. На прага сме на четвъртата вълна на Ковид, която допълнително ще утежни обстановката и битието на хората“, смята държавният глава.

Румен Радев с ирония, но и с болка казва, че много хора вече започват да виждат в екс премиера Бойко Борисов надеждна и компетентна фигура. И то само, защото новите политици правят всичко по силите си да се покажат некадърни.

„Ето например днес от ИТН влязоха в залата на НС така, все едно нищо не се е случило. Не само не предложиха точката за избор на Пламен Николов, а се държаха напълно индиферентно.

С все по-голямо притеснение забелязваме как важното за политическите сили е да наложат и аплодират сами себе си, вместо да правят това, за което са избрани. А именно да работят за хората“, възмущава се Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев се скара: Това, което правите, е подигравка с народа!

Свърши се. Търпението на президента Румен Радев се изчерпа окончателно и преди минути той връчи мандата за съставяне на правителство на партията на Слави Трифонов Има такъв народ.

Радев беше решен да забави процедурата, колкото е необходимо, за да могат избраните от народа партии да комуникират и да се разберат помежду си. Това обаче не само не се случи, но и скандалите заваляха един след друг – разпри, обвинения, компромати…

„Не може така. Това не е поведение на зрели хора, а още по-малко на личности, получили доверието на избирателите и надеждата им за по-добро управление на държавата.

Така и не видяхме конструктивен диалог и мисъл за реални действия на бъдещо правителство. Вместо това се нагледахме и наслушахме на извадени от долапа кирливи ризи. Най-лошото е, че бяха атакувани нагло служебните министри. Това трябва да спре още сега, защото е срамно“, категоричен е Румен Радев.

Държавният глава не крие, че е разочарован от поведението на спечелилите изборите партии. Още повече, че това са втори парламентарни избори в рамките на няколко месеца.

„Ако се стигне и до трети, което не е изключено като гледаме как вървят нещата, това ще е прецедент. Поредният абсурд, с който България ще лъсне пред света – на фона на огромната икономическа криза, пандемията и бедността на хората.

Можем ли да си позволим да се прахосат още няколко милиона за трети поредни избори?! Пита ли се някой какво ще означава това и какво ще причини на страната ни, която и без това отдавна е на ръба“, възмущава се президентът.

И отново призова партиите да загърбят личните си дразги и интереси, в името на това, за което са избрани – доброто на държавата и хората.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Ще връча мандат само срещу повишаване на доходите!

Твърд и безкомпромисен се оказа президентът Румен Радев за пореден път и още повече заслужи одобрението и уважението на народа. Държавният глава е категоричен, че мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен тогава, когато партиите са наистина готови за това. И ако са готови.

„Партиите трябва да докажат, че са подготвени за огромната отговорност и работа, които им предстоят. Трябва да гарантират ясно, че първото, което ще направят ако поемат управлението, е да повишат заплатите и пенсиите на всички българи. Край на мизерията и подигравките с хората!

Задължително е да се гарантира борба с корупцията и тотално изкореняване на досегашния порочен модел на управление. Да се осигури на хората едно истинско и качествено здравеопазване и образование. Това са основните и най-важни цели, без които е безсмислено съставяне на кабинет“, непоколебим е Румен Радев.

Държавният глава не се бои от насрочване на трети парламентарни избори, ако сегашните партии все пак не успеят да се разберат и да докажат, че биха били в полза на държавата.

Радев съзнава отлично, че нови избори ще са в огромна тежест за страната ни като цяло, но ако това е единственият начин веднъж завинаги да се „вържат ръцете“ на мафията, то той ще е правилният.

„Не на последно място са нужни крути мерки и цялостна реформа на родната съдебна система – от най-ниското до най-високото стъпало. Отказът на ВСС да разгледа оставката на Иван Гешев е най-болезненото доказателство за това.

Докато в България хората не могат да се доверят и да разчитат на правните и съдебни органи, страната ни няма да може да се нарече европейска. Не и в истинския и дълбок смисъл на тази дума“, отсече Румен Радев, цитира nova.bg.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Г-н Борисов да се насочи към стендъп комеди!

Подобаващ отговор на всички обиди и клевети, хвърлени по него от екс премиера Бойко Борисов, даде президентът Румен Радев. Според когото лидерът на ГЕРБ трябва да насочи енергията и ентусиазма си към друго поприще, това на стендъп комеди.

„Никога не съм влизал, няма да вляза и сега, в тона на г-н Борисов. Но искрено го съветвам да опита в стендъп комеди, защото има доказан талант. Чака го небивал успех. Всички виждаме как му се „радват“ хората в дните след изборите, когато буквално влиза от брифинг в брифинг“, коментира Румен Радев.

Де факто това е самата истина. От дни Бойко Борисов не мирясва и нон-стоп вика медиите за поредното си изказване. На което не спира да произнася като мантра името на президента Радев.

Румен Радев бил гаден комунист, Румен Радев планирал да установи еднолична власт, Румен Радев се превърнал в по-голям диктатор от Тодор Живков и Сталин в едно, Румен Радев водел държавата към гибел… И още, и още…

За всички тези клевети, изречени в ефир, всеки друг човек (не само политик), моментално би завел няколко съдебни дела. И би ги спечелил. Президентът Радев обаче не смята да се занимава с личност, която е много под нивото му.

Стига му това, че Борисов беше окончателно изгонен от властта и народът ясно му показа, че не го иска. „Това, за което трябваше да говори на брифингите си, беше как и защо доведе държавата до пълно забатачване – във всяка една област.

Да говори за безследно изчезналите милиарди евро, както и затова, че прокуратурата и службите у нас години наред бяха роби на мафията. И се превърнаха в корумпирани органи, в органи, всяващи страх и ужас у хората, а не спокойствие и сигурност, както трябва да бъде.

Но г-н Борисов ще отговаря за всичко това и денят на истината е съвсем близо. А дотогава нека си продължава на воля с комедийното шоу, той това го умее“, казва Румен Радев.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Не, г-н Борисов, няма да Ви убиваме!

С усмивка и лека ирония приема президентът Румен Радев изказванията и обвиненията на екс премиера Бойко Борисов, които от вчера буквално ескалират.

Лидерът на ГЕРБ неколкократно заяви на всеослушание, че той и съпартийците му се радват, задето са останали живи след парламентарните избори. Страхували се да не бъдат убити. Буквално!

„Заплашваха ни, чегъртаха ни, ръцете ни извиваха по болшевишки – това са методите на Радев, който направи така, че неговите хора в служебното правителство да останат на власт. Това им беше целта и са напът да я постигнат“, говори ли говори Борисов.

На всички тези нападки държавният глава Румен Радев се въздържа от язвителен и хаплив коментар. Като интелигентен и възпитан човек, президентът погледна с насмешка на „каканиженето“ Борисово и подобно на Владимир Путин към Джо Байдън, му пожела здраве.

„Нека г-н Борисов да бъде напълно спокоен. Няма да Ви убиваме, никой не иска това. Желаем Ви и дълъг живот и крепко здраве, за да понесете съдебната отговорност, която ви чака много отдавна.

Въпреки ниската избирателна активност, българите показаха едно – не ви искат в управлението. Времето ви във властта окончателно приключи и е редно да се опомните и осъзнаете“, коментира Румен Радев.

Президентът не крие надеждата си този път партиите да успеят да сформират кабинет, за да може страната ни да има едно ново и най-вече работещо за народа правителство.

Не е изключено обаче да се стигне и до трети избори, ако се повтори сценарият от април и новите депутати не съумеят да се спогодят.

Още по темата четете по-долу:


Радев: Метаните пред Ердоган няма да спасят Борисов!

Краят на пагубната за България „ера“ на Бойко Борисов и ГЕРБ дойде. В това е убеден президентът Румен Радев, който коментира съвсем спокойно последната издънка на бившия премиер. А именно посещението му в Турция, при Реджеп Ердоган.

„Това, което направи Борисов, говори само по себе си. И показва ужаса му, отчаянието, което го е обзело, макар всячески да го крие и да се държи като победител. Но метаните, които направи пред Ердоган, няма да го спасят и няма да го върнат на власт.

Българите вече отдавна знаят какво искат и най-вече какво НЕ искат. А те не искат тези, които обрекоха народа на мизерия и го докараха до просешка тояга – с кражбите си години наред“, коментира Румен Радев.

Държавният глава е убеден, че този път, на изборите на 11 юли, българите ще излязат масово да гласуват и ще дадат вота си за нови, кадърни и можещи личности. Надеждата му е победителите от изборите да съумеят да сформират кабинет, който да заработи моментално в полза на държавата.

„Със сигурност ще си навлека поредната порция обиди и обвинения от господин Борисов, но ще кажа, че не вярвам ГЕРБ да получи мечтаните гласове този път. Не и след като вече разобличихме няколко техни опита за купуване на вота. Няма да позволим нито един фалшив глас“, категоричен е Радев.

Той припомни разкритията на вътрешния министър Бойко Рашков за опити за подкуп и изнудване в Пловдив, които вече са пресечени, пише kritichno.com. Именно затова е била и неочакваната визита на Борисов в Турция – за да потърси спасителната сламка там.

„Вотът в Турция е надеждата за ГЕРБ, защото той е организиран, той е на хартиени бюлетини. Но няма да позволим чужда държава да се намеси във вътрешните работи на страната ни. Според мен този ход беше груба грешка – последната груба грешка на бившия премиер“, казва Румен Радев.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Виктор Орбан

Виктор Орбан: Скоро е денят, в който САЩ и ЕС ще пълзят в краката на Русия! А аз ще се смея!

Виктор Орбан рязко отказа да подкрепя каквито и да било санкции срещу Русия! Лошото момче …

21 Мнения

 1. ВЕСЕЛЯКА

  Тази дърта злобна пачавра не е личност,с която може да се съобразяваме,още по-малко да цитирате глупостите,които дрънка.Това е една жена без собствено мнение,а злостен говорител на този,който плаща в момента,долна и мръсна поръчкова интригантка!Моля Ви неглижирайте я-тя не заслужава нашето внимание!

  • Аз предлага “ депутатити“ да слагат и снимки на майки те си за да знаем в коя миризлив пу@ка са расло девет месеца. Всеки знае че силната миризма уврежда мозъка.

 2. Петър Петров

  Каквато и помия да се мъчат някой посредствени личности да изсипват върху президентът той е велик човек и досега в годините на прехода България е нямала такъв президент П

  • НЕ БИХ СЕ ЗАНИМАВАЛА С ПОДОБНИ ОТПАДЪЧНИ ДРАСКАЧКИ!
   ТЯ Е ТОЛКОВА ИЗВЕСТНА С ДАЛАВЕРИТЕ И МРЪСОТИИТЕ СИ, ЧЕ ЧОВЕК НЕ БИВА ДАЖЕ ДА СЕ СПИРА НА НЕЩО, ИЗБЪЛВАНО ОТ МРЪСНАТА И УСТА!
   ПО УДАЧНО ЗА НЕЯ Е ДА ЗАЛЕГНЕ НА СИЛИКОНОВИЯ ТУНИНГ, ЩОТО ИЗГЛЕЖДА УЖАСНО!
   ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА СИЛИКОНОВАТА И УСТА!

  • Е как да върне парите тая соня,като неможе да ги носи жената – „горката“ ??? Срамувам се,че съм жена,като има такива като соня !!! Такива малки човечета,които са затънали до върхът на косата си,нямат думата ,да коментират,който и да е !!! Мижитурки с ПАРИ !!!

  • Валери Дончев

   Боже помогни им!Да си взимат президента и да се махат в Русия!
   Халал да им е!!!

  • Свилен

   Бившият пилот – пенсионер, според мен, няма как да триумфира над ПП ГЕРБ, но както и да е…

 3. Тая крава ли е топ журналистката??Соня умрялата??отврат.На президента на едно изречение не може да върже.Да си мие клозетите в анадола тая пача.

 4. иванов

  ИИИ… гази пачавра с нуула културуа и език на настъпена змия, се опитва да оппитни името на един от най- качественитеи и честни политици, и патриоти, които България е имала . Човек с огромна лична смелост, порослужил 30год. българските ВВС като летец- изтребител, една от най- опасните професий в света. И завършил с отличен 3 ВВАкадемий, една българска иоще 2 е литни американски ВВАкадемий. И ВЛАДЕЕЩ ПИСМЕНО И ГОВОРИМО 3 ЕЗИКА, ФРЕНСКИ, АНГЛИЙСКИ И РУСКИ. И човек с огромна обща и военна култура и знания. Пред когото такива влечуги като АЛГАФАРИ И ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ПЕВЕЦ В. МАРИНОВ И КООМП. са завистливи джужета, които опитват да петнят човек като президента Радев. НЯМАТ ЩАНС ДА УСПЕЯТ… И НАПОДОБЯВАТ и са хора с нулев интелект и без ГРАМЧЕ СЪВЕСТ.
  АКО БОКО ТИКВАТА ПРИТЕЖАВАШЕ ПОНЕ 10% от знанията и културата, от смелостта на президента Радев… БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ЕДНА ОТ НАЙ- преуспелите държави в ЕС.

 5. София Янакиева

  Пламналата Соня Костуркова която освен голяма уста е достатъчно грозно натъпкана със силикон защото лекарите не наливат на такива МОЗЪК А пето или го имаш или не та тази куха лейка да не плюе срещу Президента който се оказа ЕДИНСТВЕНИЯ свестен през целия ми съзнателен живот оказа се честен почтен т.е МЪЖ НА ЧЕСТТА СВАЛЯМ шапка на този смел пилот който умело може да пилотира държавата и да не я оставя тъй ГАТО в момента сме на автопилот.Аз съм на 69 г. и винаги съм вярвала че ще има ЕДИН ден човек ГАТО Р.Радев да ни измъкне съгласно правомощията гоито му дава Конституцията от ДЪНОТО в прекия и преносен случай.Очаквам че най на края трябва да се СЛУЧИ НЕЩО КОЕТО да обърне живота и на работещите и най вече на нас ПЕНСИОНЕРИТЕ да доживеем в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА С НОРМАЛЕН ВОДАЧ.

  • Ангел Балджиев

   Заставам до Румен Радев!
   Имам му по-голямо доверие от това на себе си!

  • Гергов

   И на нея ще осигурим място в Сливенския женски затвор.журналистиката трябва да отразява действителноста а не лъжи и кондурми. Лъже свидетелството както и разпространение на лъжи е наказуемо.

 6. Така и не разбрах кои са чудовищните схеми за корупция. Когато говориш за корупция трябва да посочиш факти а не обши приказки и клишета.Например -кандидатствах за еди какво си но г-н или г-жа /следва ИМЕТО на искателя / ми поиска еди каква си сума за да ми се изпълнят молбата. И всичко това да бъде подплатено с доказателства.Но да се повишават заплатите на учителите ,лекарите ,полицайте и т.н ,да се повишават пенсийте и на това да казваш ,че е предизборно дай боже по често избори.А колкото до корупция и аз чувам една жена на пазара да казва че Румен Радев взел милиони за да лобира за Грипените ама дали е верно? Така ,че господа журналисти и опозиционери ,когато говорите и пишете за корупция моля предоставяйте факти и документи.Иначе се уеднаквявате с онази жена от пазара.А на Президента не му отива такава роля.

  • Кака Пена

   Драги Митко, ако някой каже, както ти искаш, как са му поискали рушвет, знаеш ли какво ще стане? Този някой ще го осъдят за клевета! Защото трябва да ДОКАЖЕ, че са искали рушвет! А това как се доказва???

 7. Венета

  Това са хората достойни за България Летец изтребител и космонавт български Драги депутати учете се на чест и достойнство от тези велики хора Георги Иванов космонавт и РуменРадев президент и летец изтребител!

 8. МАРИЯ АЛЕКСИЕВА

  Браво на Ст. Янев и всички останали!!
  Щастлива съм, че отношенията ни с,, братушките“ ще се възстановят. Крайно време е!! Успех!!
  ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС! ВЯРВАМЕ, ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕМ В РОДИНАТА СИ ОТ КОЯТО НИ ПРОПЪДИХА, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ!

 9. ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА СИ КАЖЕ ПОСЛЕДНАТА ДУМА .ВЪН ПАРТИЙТЕ ОТ ПАПРАМЕНТА И СТИГА СА СМУКАЛИ НАРОДА НЕЗАСЛУЖЕНО КАТО ПИЯВИЦИ .ВИДЯХМЕ ВЕЧЕ КАКВО ЗНАЯТ И МОГАТ ЗА КАКЪВ СТОЛ СЕ БОРЯТ И КОЛКО ЗАПЛАТИ ДА ВЗЕМАТ .СПРЕТЕ СЕ И ПОМИСЛЕТЕ ЗА КАКВО СМЕ ВИ ИЗПРАТИЛИ В НАЙ ВИШИТЕ ИНСТАНЦИИ .СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЯМА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ПАРИИ А ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !!!! ЯСНО ЛИ ВИ Е !!!!

 10. ВСИЧКИ герберски калинки в здравеопазването се активираха и бройката се увеличи драстично .Вирус има и той е коварен, но всеки трябва до спазва стриктно противоепидемичните мерки.След изборите драстично ще спадне броя на заразените.

 11. ЕВРО=99.9 БЕДНИ БЪЛГАРИ=МИЗЕРИЯ,НИЩЕТА=4МЛН ЦИГАНИ И 700ХЛД БЪЛГАРИ,ТОВА Е ПЛАНЪТ СПУСНАТ ОТ ЕВРЕЙСКОТО СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО.

 12. Господин Президент , така ни направихте ,че ще се къпем в месеца един път и ще си правим домашен сапун защото с тези пенсии неможем да живеем нормален живот

 13. Стоян Ст

  А какво общо има президента с приемането на еврото. Ние сме парламентарна република и тези решения се вземат от НС. А също така това не го е казвал никога президента, тъй като е много добре знае кой какви правомощия има

 14. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.