Проф. Иво Христов
Проф. Иво Христов - не преувеличавам, случващото се е страшно!

Проф. Иво Христов: 30 год. се тикат все по-безгръбначни хора за политика, която цели унищожението ни!

Проф. Иво Христов е убеден, че в това няма нищо случайно, това е задача!

От 30 години в управлението на България се тикат все по-тъпи, ограничени, подли и безгръбначни хора, твърди проф. Иво Христов. И по думите му в това няма нищо случайно. То е добре планирано и ръководено от големите сили, особено от Щатите.

Проф. Иво Христов
Проф. Иво Христов – не преувеличавам, случващото се е страшно!

„България е важна стратегически, особено сега, с войната в Украйна. Ние сме на централно място между Русия и Украйна и това място представлява огромен интерес за САЩ и НАТО. Затова се боя, че този път ще има правителство, въпреки престъпните записи на Кирил Петков и Асен Василев, които изтекоха.

Ще има правителство, защото поредни избори вече са в тотален ущърб на интересите на Америка и ЕС. Погледнете какво правят и къде ни удрят най-мощно през всички тези години назад – в образованието! Икономиката ни е зле, но образованието вече е подигравка. Целта е да заличат съзнанието ни, гордостта ни, нас самите като личности. Защото просто едни съществуващи индивиди се управляват елементарно – като копчето ентер“, казва Иво Христов.

Той е убеден, че единственият, който още държи юздите и реално има силата да промени нещо и да се противопостави, е президентът. „Добре, че е Румен Радев на поста, защото ако беше Росен Плевнелиев отдавна да сме се претопили, да сме изчезнали като нация и да е останала само удобната другиму територия“, гневи се проф. Иво Христов.

Още по темата четете по-долу:


Иво Христов: Да издигаш за премиер човек с нулеви познания е дебилно!

Проф. Иво Христов е категоричен, че е огромен срам за държавата ни в световен план издигането на Мария Габриел за премиер. Дали ще заеме поста, или не, тя вече е предложена като най-добрият кандидат, което е подигравка с цялата ни нация, смята професорът.

А причината за думите му е опашатата и безапелационно доказана лъжа на въпросната госпожа, измислила си титлата „доктор“, с единствената цел да се набута в Европейския парламент. И успя. Направи го отдавна, като след това нито веднъж повече не се титулова по този начин. Ясно защо.

„През 2011-та гази госпожа е била доктор на политическите науки, а през 2023-та вече не е. Това е брутално доказателство не само за чудовищна некомпетентност, но и за нисък морал, който е срам за страната ни. Сякащ нямаме наистина ценни кадри, учени, хора, отдали живота си на професията, в която се развиват и усъвършенстват, че трябваше да се издигне една лъжкиня.

По същия начин, ами вземете една жена или мъж от пазара (с цялото ми уважение към търговците и производителите), пишете им пред името някаква титла и да ги пускаме към Брюксел. Това е огромен проблем. Това, което се разиграва с Мария Габриел сега, е доказателство, че България не е на дъното, тя вече е много под него“, категоричен е проф. Иво Христов.

Още по темата четете по-долу:


Проф. Христов: Преди 30 год. бяхме на 35-то място в света!

Факти, които надали някой би имал смелостта да оспори (просто, защото не може) изнесе проф. Иво Христов. Той обясни – на тези, които не са били родени или са били малки преди 30 години, каква държава е била България и с какво сме се гордеели. А ни е сочил за пример и светът.

Иво Христов започна с това, че родината ни – да, нашата родина, е била на 35-го място в света по развитие. „И това не е моя измислица или мечта, а факт и то според индекса на самото ООН за целия свят. В тяхната класация сме и може да се провери. Пита се къде сме сега, на кое място сме сега?! И не, не се хабете да търсите, защото отговорът няма да ви хареса“, заяви Христов.

Той допълни и друго – преди точно 30 години държавата ни е имала брой танкове, колкото на Турция и на Гърция взети заедно. „Да, това също може да се провери. Бяхме и космическа страна – това поне се знае. Уважаваха ни, ценяха ни, имаха респект от нас.

Защото преди въпросните 30 лета ние бяхме и водещи в електрониката. Заводът за запаметяващи устройства в Стара Загора се конкурираше с този в Япония и с третия в Силициевата долина. И не ми пука кой ще се усмихва иронично под мустак на този факт и ще подмята ехидни глупости.

Знаете ли кое е най-лошото?! Преди 30 години ние бяхме НЕЩО, а сега сме НИЩО. Да благодарим за това на политическата ни система, но и на самите себе си“, заключи проф. Иво Христов.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Още по темата четете по-долу:


Иво Христов: Превърнаха ни в посредствено общество!

Изобщо не е оптимист за бъдещето на държавата ни проф. Иво Христов и не го крие. Още повече сега, в дните на задълбочаващата се криза в Европа и кризата от войната между РФ и Украйна. За последното той дори се бои, че България и Румъния ще бъдат превърнати в „пушечно месо“, ако и когато трябва да бъде изпратен някой на украинския фронт.

Колкото до еврото, Христов е убеден, че референдум няма да бъде направен, дори и това да е наложително. „Нещата вече са уредени, работата е опечена без знанието и мнението на народа. Нашият лев им е нужен на онези от Запада, които са в криза и макар и малък, левът ни ще им е от полза като се трансформира в евро“, казва проф. Иво Христов.

Той е твърдо против смяната на валутата ни, защото вижда години на „апокалипсис“ ако това се случи, но за жалост смята, че не можем вече да го избегнем. Не и когато нямаме нормална политика и дори един лидер, който да мисли и работи за българите, а не за джоба си. Лидер като Виктор Орбан за унгарците…

„Политическите уроди, които си чешат езиците по медиите от години насам, ни превърнаха в едно посредствено общество. В общество, което може да се манипулира и да се лъже лесно, с единствената цел да издоят колкото и каквото има за доене“, бесен е проф. Иво Христов.

Още по темата четете по-долу:


Проф. Иво Христов: Жална ни майка, ако влезем в еврозоната!

Проф. Иво Христов е на едно мнение и с експерта Григор Сарийски, че България не бива по никакъв начин да влиза в еврозоната, защото това ще ни върне векове назад. И думите му са категорични, без никакво преувеличение.

Христов смята, че трябва непременно да има референдум и да се търси мнението на народа, защото в момента масово българите са против и то с право. „Само при нас няма референдуми по този въпрос, навсякъде другаде са били проведени такива, искало се е народното мнение. На нас тук някакви същества се опитват да ни налагат и диктуват, все едно сме Северна Корея. Е, не става“, бесен е Иво Христов.

Проф. Иво Христов
Проф. Иво Христов със силни, но правдиви думи

Той добавя, че влезем ли в еврозоната, ще ни причислят към прасетата, както наричат на съкратената абревиатура от английски PIGS – Португалия, също Италия, съседна Гърция и Испания.

„Как ли ще ни нарекат нас, за да ни вместят към тези периферни държави, на които гледат с отвращение едва ли не, като на туземци. Жална ни майка ако влезем там! Сами мислете ако можете, но ето ви пример – дългът ни сега, спрямо БВП е около 24 процента, докато на Италия и на Испания е 150 процента. Е, светна ли ви лампичката и осъзнахте ли кой ще я закъса здраво ако влезем и започнем да плащаме задължителните отчисления?!“, казва проф. Иво Христов.


Иво Христов: Толкова зле България не е била от 120 години!

Толкова зле страната ни не е била от последните 120 години и отгоре. Това заяви категорично проф. Иво Христов. И добави, че България е преживяла какво ли не – и война, и бедност, и глад, и недоимък, но толкова отчайващо положение не е имало. Защото за последните 30 години ние сме се стопили с рекордните 50 процента.

„Вижте данните, направете си труда да се разровите малко и да се информирате. Наполовина сме се стопили за трийсет години. Един напълно сринат със земята Берлин през войната е успял не само да се възстанови, но и да постигне чудеса за 20 години. А ние, за 30 години, се стопихме наполовина. Това е жестоката истина“, заяви Христов.

Той е твърд и в позицията си, че политика у нас няма, няма и да има след поредните избори, заради резултатите, които са невъзможни за създаването на здрава и трайна коалиция. Но и преди това, от много време насам ние политика нямаме.

„Няма такова животно у нас – нито външна, нито вътрешна политика имаме ние и това е отдавна. За България тази дума дори се превърна в оксиморон. Няма дускусия, няма разговор, няма поглед в бъдещето, има само лични интереси, дрязги и взаимни обвинения, това е. Жалко е, но ако нещо не се промени, а не виждам как, родината ни е загинала“, казва Иво Христов.

Още по темата четете по-долу:


Иво Христов: Ялов „елит“ превърна държавата ни в марионетка!

Проф. Иво Христов определи с обида и болка държавата ни като марионетка, изпълняваща чужди нареждания и работеща за чужди интереси. И за това той обвини яловия „елит“, който ни ръководи – не само в кабинета на Кирил Петков, но и години преди това, по времето на Бойко Борисов и преди него.

„Позорно и срамно е това, което се прави с България вече трийсет и повече лета. Позор са тези управници, които само чакат и слухтят чия чужда команда да изпълнят и са готови да изпълняват още преди да им бъде наредено. Рядко може да видим подобно „държавническо“ поведение в друга страна.

Още преди го казах – вкарани сме директно във фронтовата полоса, но не е в наш интерес да бъдем там, в наша вреда е“, заяви анализаторът и социолог проф. Иво Христов.

Той нямаше как да не засегне и темата с войната като каза, че Русия е вкарана в истински капан в Украйна, където главните и масови жертви, пушечното месо са говорящите руски украинци.

„Да, засега Русия може да не успява с тактиката си, но повече не успява тактиката на САЩ срещу Русия и това е факт. Защото в подлата им игра не се включват знакови и силни държави като Китай, като Мексико, Индия, Аржентина, Бразилия и редица други. Виждаме, че и Турция не иска и няма да развали отношенията си с Русия, както няма да го направи и Унгария. Но там има стабилно и сериозно управление, каквото у нас, за жалост няма.

А за най-голямо съжаление, ЕС се превръща в един обикновен натовски филиал, който ще бъде ползван като оръжие срещу Русия и срещу Китай. И именно тогава ще настане страшното“, каза Иво Христов.

Още по темата четете по-долу:


Проф. Иво Христов: Правителството ни съсипва!

Нов надпис над Народното събрание предложи днес проф. Иво Христов. Вместо „Съединението прави силата“, да бъде поставено „Каква я мислихме, каква стана“. А думите му са по повод настоящото управление на кабинета на Кирил Петков.

„Този кабинет тръгна с огромно доверие от хората, но върви все по на зле. Сигурен съм, че при първата възможност, която видят някои хора от коалицията да се прехвърлят към по-успешни перспективи, те веднага ще го сторят и коалицията ще се разпадне.

Много политици от коалицията в момента стоят вътре само, защото отлично знаят, че при нови избори не само няма да спечелят и да управляват, но няма и да помиришат парламент изобщо, предава bnr.bg.

Хората вярваха на този кабинет, а остават все по-излъгани. Не трябва да си финансов или икономически експерт, за да разбереш проблемите в България, просто трябва да влезеш в магазин и да отидеш на бензиностанция.

Истината е, че правителството ни слуша и изпълнява безропотно нарежданията и поръчките на САЩ, свързани изцяло с войната на Щатите в Русия. Никакви ресурси за Руската федерация, никакви доставки от нея. А това съсипва нашата държава и то рязко. Колкото до Газпром, той не ни е спрял доставките, просто искаше да ги плащаме в рубли, но не – наредили са ни да не го правим“, заяви Иво Христов.

Той обаче съветва хората да не бъдат с къса памет и недоверието им в правителството на Петков да не се обърне в доверие към ГЕРБ и Бойко Борисов, защото това ще бъде още по-катастрофално.

Още по темата четете тук:


Иво Христов: Политиците ни са слуги, които ни готвят за плацдарм!

Страната ни е в сериозен риск и може да стане наистина страшно за нас, прогнозира съвсем откровено проф. Иво Христов. Според когото, вината за това е изцяло на родните политици, които ни готвят за плацдарм във войната с Украйна.

„Убеден съм в думите си и никак не преувеличавам, за жалост. Готвят ни за плацдарм и то във всички съществуващи измерения на този термин. Вижте Варна и разстоянието й до Крим – това са 460 км. За само три минути това разстояние ще бъде взето от ракета и то със среден обсег на действие.

У нас се взе решение за монтирането на нещото, наречено уж координационен център на Алианса. А всеки обикновен човек, който поне е ходил в казармата знае, че при една война се удря първо точно този център. Разбиете ли него, всички оръжия се превръщат в нищо повече от едни железа.

А войната в Украйна ще расте, не се надявайте да приключи скоро, колкото и да се говори и приказва за споразумения и диалози. Страшното е, че нашата държава ще изиграе роля на буквално първата прифронтова полоса в тази битка“, казва Иво Христов, пише inews.bg.

Той заяви още и то категорично, че политическият елит у нас пет пари не дава за интересите и сигурността на страната ни и като нищо ще я въвлече в конфликт с Русия. Защото така нареченият елит всъщност е слугински елит. Елит, който никога не би се борил за родината си като полския или унгарския.

„А целите тук, във войната с Русия, са много по-големи от предполагаемите. Украйна е само пионка, Щатите се стремят да направят всичко по силите си, за да няма разбирателство и най-вече съюз между Германия и Русия. Защото подобен съюз би бил наистина грандиозен и икономически велик и би ги довършил. Затова и войната ще продължи“, казва Христов.

Още по темата четете по-долу:


Проф. Иво Христов: ГЕРБ е престъпна групировка, а не партия!

Половината от ГЕРБ, начело с лидера Бойко Борисов, трябваше отдавна вече да са в Централния софийски затвор. Това смята проф. Иво Христов, който е котегоричен, че това не е партия, това е групировка от доказани и отявлени престъпници.

„Не мога да си обясня как хора, които заслужават присъди и то дългогодишни, при строг режим, спокойно си седят в парламента, търкат банките, бъркат си в обонятелния орган и продължават да прибират пари.

Това не е нелепо, потресаващо е и е срам за всяка ценяща себе си държава. Ние дори не можем да си представим реалните размери на ограбеното от ГЕРБ и какви щети са донесли на страната с техния „вожд“ Бойко Борисов“, казва Иво Христов.

По думите му, най-мащабните и бедсрамни кражби, са с това, с което гербаджиите се фраскат най-усилено – строежите. Христов пояснява, че в нечии мнооого дълбоки джобове са потънали рекордни 110 милиарда лева. А в строителството са вложени едва 10 от тях (затова е и на този хал).

„12 години са това. 12 години неуморно, ентусиазирано крадене и радост от присвоеното. Това не може да се забрави просто ей така. Трябва да има съд, а не тези пак да управляват, ужким в опозиция. Каква опозиция за едни престъпници?!“, гневи се Иво Христов.

Той обаче е убеден, че нещата ще се оправят, когато постът главен прокурор бъде отстранен (каквато е идеята на новите управници) и останат само областните прокурори.

Още по темата четете по-долу:


Иво Христов: Мръсните интереси на ЕС ще унищожат България!

С апокалиптична, но и съвсем реална прогноза за бъдещето на страната ни, излезе проф. Иво Христов. Предвид всичко, случващо се напоследък в Западна Европа и рефлектиращо върху България, той не скри реалните си страхове.

Според него мръсните интереси на ЕС ще доведат до унищожението на страната ни, която в момента се намира в тежка демографска криза. И съвсем реално могат да ни заличат от картата, макар и не териториално.

„Става дума за тази пандемия, която аз вече отдавна не разбирам. Знаете ли, че Китай и много други държави успяха да решат ситуацията с Covid-19 и дори да забравят. В Китай закриха и последното си отделение за лечение на вируса.

Проблемите, най-сериозните, са точно в Европа и това се дължи на мръсните им интереси и търговски войни за ваксини, тестове и прочие. С тях ние имаме идеологически, икономически и търговски сблъсък“, заяви проф. Иво Христов.

Той не крие страховете си от факта, че страната ни е с най-голям брой отпаднали от образователната система млади хора. И докато пандемията се използва, за да всява паника и ужас, децата ни затъват в блато, от което измъкване няма.

„В демографска катастрофа сме, рискуваме да изчезнем, разберете го. Това е страшното, не вирусът. Хората у нас не виждат смисъл да раждат деца при живота, който са принудени да живеят.

Когато икономиката ни е примитивна, тя не се нуждае и от образовани хора. Образованието ни отдавна е на самотек, културата също. Огромен е проблемът с неграмотността сред младите…

И едно е сигурно – ако имате толкова скапана система, дори и да наливате пари в нея, те ще изтичат“, твърди проф. Иво Христов, пише pan.bg.

Още по темата четете по-долу:


Иво Христов: Бойко обикаля като идиот из страната

Проф. Иво Христов за пореден път „разкости“ премиера Бойко Борисов и то точно преди наближаващите избори. Които за министър-председателя буквално са на живот и смърт. Причината е ясна – не вземе ли отново властта, Борисов отива в затвора, да не кажем и нещо още по-страшно…

Според Иво Христов от доста време насам премиерът се намира в тотален колапс и то заради нечовешкия си страх от възмездие и от президента Румен Радев. Защото на всеки е ясно, че държавният глава е неподкупен, независим и няма да влезе в никакви „преговори“ и „колаборации“ с Борисов.

„Радев ще го арестува и ще го съди с цялата строгост на закона в мига, в който падне от власт. Бойко е притиснат до стената и ходовете му в този момент са крайно объркани и хаотични.

Вижте го само какво прави човекът – обикаля из страната с тъпа упоритост, за да показва това, което уж е построил. Но точно това е най-идиотското нещо, защото на практика той показва какво е откраднал“, коментира проф. Иво Христов.

И веднага пояснява, че най-голямото престъпление на Бойко Борисов са именно прословутите му строежи из страната. За всички тях той е получил повече от 120 милиарда от държавни заеми и еврофондове, а за цели 11 години „работа“ е похарчил за тях под 10 милиарда, пише skandalno.net.

„Е, къде са останалите 110 милиарда, взети за любимата му и бленувана инфраструктура?! Няма как да ги оправдае, няма как да излезе сух от водата този път“, убеден е проф. Иво Христов.

Още по темата четете по-долу:


Проф. Иво Христов: Гавазинът Борисов ни готви ужас!

Ужас, какъвто не сме гледали и в най-касовите трилъри, се готви в момента – за България и за света като цяло. Но у нас проблемът е тройно по-голям заради нечистоплътността на управляващите. Това заяви проф. Иво Христов.

Самият той се оказа един от българите, заразили се и прекарали Covid-19. „Изживях лично вируса и мога да кажа за себе си, че беше нещо средно. Нито за миг обаче не се страхувах, защото това ти носи най-тежките последици, а и възпрепятства процеса на лечение“, споделя професорът.

Иво Христов обаче алармира, че положението тепърва ще стане страшно. И че властта „бавно и полека“ ни подготвя за едно постоянно затваряне. За живот в изолация и крайно ограничаване на социалната комуникация и контакти.

Първото, върху което ще посегнат управниците в лицето на Бойко Борисов и ГЕРБ е налагането на задължителна ваксинация. С ваксина, която дори още няма да бъде изпробвана достатъчно, когато ще пристигне при нас.

„Да, сега министър Костадин Ангелов постоянно тръби, че ваксината няма да бъде задължителна, че хората ще си я слагат доброволно. Но какво ще стане, когато ни забранят да пътуваме, ако не сме ваксинирани?!

Съвсем скоро на неимунизираните ще се гледа като на огромна заплаха, като на чумави едва ли не. Само това е достатъчно, за да осъзнаем, че в крайна сметка ваксината ще се окаже ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Или тя, или живот в клетка“, обяснява проф. Иво Христов, предава bultimes.bg.

След което допълва, че със или без ваксина, България и светът са на прага на нещо страшно – ежедневие зад монитора. И това е не само изгодно, а манна небесна за властта.

„С разединение на хората и най-вече със страх, защото с тази пандемия ще ни шокират и плашат още няколко години, се управлява най-лесно. Страхът те държи в подчинение, затваря ти устата и те прави роб.

Това е чудесно за всяка власт, особено власт на гавазите. Защото и Борисов, и цялата му партия ГЕРБ са именно това – гавазите от миналия режим. Не им се давайте!“, казва Христов, пише actualno.com.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Нешка Робева

Нешка Робева: На маймуни ни направиха! Бюджет, пенсии, заплати – дреме им на тлъстия джоб!

Нешка Робева е отвратена до краен предел! До краен предел, повече няма накъде, е отвратена …

7 Мнения

 1. Росица

  По конституция нямат право да ми нарушават гражданските права. Затова изисквам писмен отказ, че ми забраняват да летя със самолет например или да работя и ги съдя за нарушаване на гражданските ми права.

  • Валери

   Глупости. Ваше право е да не си купите билет. Т.е. да не сключите договор с частната компания за превоз. Държейки ви гладни сега по време на полета не ви ли нарушават правата? Просто ще се наложи да си търсите авиокомпания, която превозва неваксинирани. Желая ви късмет.

 2. иванчо

  Конституцията е една красива приказка, която никой управник не спазва.
  Никой не те спира да летиш, само ти поставят извратени условия.
  Както не можеш да летиш без билет, както не можеш да летиш неприлично облечен/съблечен, както не можеш да летиш …. така днес няма да може да се лети без ваксина ……
  Конституциите и законите са написани уж за доброто на отделните народи/нации. Но прилагането им изцяло зависи от техните управници. И когато последните са такива народопродажници и народоизедници, като нашите, то освен неизпитани/опасни ваксини може да ни наложат и още по-извратени изисквания …….

 3. разпродава сре по точно разграбва се банкрутирала държава на 1000 и 300 години

 4. ГОРАН ГОРАНОВ

  ПРЕДИ ДА УМРЕ ПРЕДИ НЯКЛКО ГОДИНИ ЗБИГНЕ БЖЕЗИНСКИ Е КАЗАЛ: „НИЕ (кои са тия „ние“ ?) ИСКАМЕ НА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ ДА СЕ УСТАНОВИ ХАОС, НО КОНТРОЛИРАН ОТ НАС ХАОС !“…Е, ВИЖДАТЕ ЛИ СЕГА С ТАЯ ПСИХОЗА ОКОЛО ПАНДЕМИЯТА КОВИД-120 КАК СЕ СЪЗДАВА ХАОС…КОНТОРОЛИРАН ОТ ГОПОРАДИТЕ НА СВЕТА ХАОС !?

 5. цветелина

  Истината не само за България и на маса Други държави е че се опитват да убият населенията в всички държави но за да не им се получи трябва всички народи да се съберем и да пометем тези дето ни убиват .

 6. Иванка Попова

  От некадърност управници и крадци България е разграфена двор.Винаги е била трън в петата на големите държави.Никой политик не познава историята всеки я пренаписва както му отърва.А строежи и пътищата на Бойко са законни кражби уредени по документи. Кой ще се изправи срещу него след като народа още спи или е пиян както някохаВазов се изрази.Пиян от фалшиви обещания.Е стига толкова.Не само демографски,но и като земя ще ни заличат като се изтрива с гуми чака някоя грешка.Абсолютно прав си професор,но младите и кадър и българи не желаят да се занимават с политика.Иска се морална сила дързост и кураж.Политиката е Блато,колкото и да си чист околните ще те изкалят или убият.

 7. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *