Васил Михайлов
Великият Васил Михайлов навърши 85, здрав да е!

Васил Михайлов на 85: Като депутат не исках заплата! Махнах се заради зловещата посредственост!

Васил Михайлов е рожденик днес, да е жив и здрав!

Живот и здраве още дълги години на големия и обичан от всички българи Васил Михайлов. Днес екранният капитан Петко Войвода става на 85 лазарника, а въпреки многото му роли, народът продължава да го нарича с любов Войводата.

Васил Михайлов
Великият Васил Михайлов навърши 85, здрав да е!

Може би, защото не е само до роля, а и до позиция и поведение в живота. Васил Михайлов е доказал неведнъж, че е честен човек и мъж с главно М, който не се е възползвал от нищо наготово и не е искал заплата дори, когато е бил в политиката.

„Бях депутат още в началото на 90-те, беше за съвсем кратко, за година. Тогава се разбрахме с останалите депутати, че няма да си взимаме заплатите. Че ще работим за държавата, а не за парите. Уж седнахме, уж говорихме и се разбрахме, а какво стана?! От всички, които нямаше да взимаме пари, само Нешка Робева, отец Пантратий, Светлин Русев и аз останахме. Другите ей такива усти отвориха и лапат ли лапат…

Още тогава разбрах, че ужасната и жалка посредственост завладява страната ни, а днес вече положението е изпуснато – от горе до долу, накъдето и да се обърнеш – посредственост и корупция, страшно е“, казва с огорчение Васил Михайлов.

Той не е оптимист, меко казано, за оправията на България, поне не и в близкото десетилетие. „Докато политиката веднъж завинаги не се изчисти от старите муцуни, от Бойковци, Догановци, Пеевски и всички, които уж ги няма, а дърпат конците, все ще затъваме. Чудя се обаче дали има накъде още и се моля Богу да стане чудо и наистина да се появят лидери, водачи, хора с мисъл за тази малка, но прекрасна наша родина“, казва големият Васил Михайлов.

Още по темата четете по-долу:


Васил Михайлов: Трябва ни един Петко Войвода!

Големият Васил Михайлов навърши 84 години и призна, че вече няма нито от кого да се бои, нито да си мери приказките. Особено, когато му е дошло до и над гушата от родната политическа пасмина. Михайлов е убеден, че точно сега, в този момент, на България й трябва един Петко Войвода.

„Де да се появи един Капитан Петко! Такъв човек ни е нужен сега, да ги оправи тези хрантутници в парламента и не само там, а във всички държавни институции. Такъв хаос и беззаконие не са били в тази държава, аз не помня такива времена“, заяви Михайлов.

Актьорът призна, че винаги се стреми да гледа позитивно на нещата, но не крие, че го е обзела апатия и безверие. Това е нещото, което не му харесва и се мъчи да промени в себе си, но случващото се в родината не му дава голям шанс.

Васил Михайлов не крие и че е потресен от новия „морал“ и упадъка на всички човешки и християнски ценности в Западна Европа. А „иновациите“, както ги нарича, го оставят без думи.

„Тези дни четох, че имало идея да се променя думата „Отче“ в молитвата „Отче наш“, щото трябвало да бъде „полово неутрално“. Е, това ако стане, човечеството да се счита погубено. Погубено от себе си. Невменяеми хора са на ръководни постове и у нас, и в ЕС, това трябва да спре“, гневи се Васил Михайлов.

Още по темата четете по-долу:


Васил Михайлов: Никога не съм се „навеждал“ пред крадците!

Големият Васил Михайлов прилича досущ на най-емблематичната си роля – тази на великия Петко Войвода. Също като него той не се е прекланял пред никого в политиката, макар да е бил в нея. И се кълне, че няма да го направи до края. А хората го определят заслужено като един от малкото останали истински достойни и почтени българи.

„На никого и никога не съм се „навеждал“, затова и съм отказвал награди, почести, предложения. Заплювам крадците в управлението ни, които десетилетия грабят народа ни и не се умориха да плюскат за негова сметка. Лошото е, че който не „вие“ с глутницата им, е оставен да гине в мизерия и глад.

Нашите политици искат срещу себе си удобни люде, искат послушковци, които с готовност да лижат обувките им за шепа банкноти. Тях не ги вълнува истината и никога не ги е вълнувала – неудобна ли е, моментално ще кажат, че е лъжа, че е фалшива новина. Но хората знаят, паметта на народа няма да се изтрие и се надявам всичко да си дойде на мястото някой ден“, казва Васил Михайлов.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Той не крие, че винаги е бил с леви убеждения и вярва, че не е справедливо и е мерзко група богаташи да се гоят за сметка на милионите граждани. Актьорът продължава да живее скромно и да се гордее с това, че не е подлизурствал и миг в живота си. Голям!

 

Още по темата четете по-долу:


Васил Михайлов: Лентяите в НС са станали тройни от нищоправене!

Лидери, истински лидери, които да работят и милеят за страната си, у нас няма. Това заяви големият Васил Михайлов, който отдавна не крие, че е омерзен от така наречената политика в България. Политика, в която всеки драпа да си осигури място в парламента, само за да уреди живота и домочадието.

„Тази хора, които стават депутати, трябва да бъдат оставени на средната за страната ни заплата. Само тогава ще започнат да работят, а ако не искат, да си ходят – друг начин няма. Вижте ги сега – влизат слаби, излизат тройни. Всеки се оял и драпа за още, насита няма, но и работа никаква не се върши.

Проблемът е, че няма лидери, няма личности като тези, които сме имали в историята си и които са били хора с морал, с ценности и принципи, за които биха дали и живота си. Мерзко е и долно да богатееш на гърба на народа, който става все по-оскотял и беден“, гневи се Васил Михайлов.

Васил Михайлов

Актьорът смята, че думата демокрация, понятието демокрация никога не е имало реален смисъл у нас, а служи за прикриване на нечистотиите на управляващите. Няма закони или има такива, които не се спазват. „Нещо повече – те публично се потъпкват от „големите“ пред очите на хората, а после се иска ние да ги спазваме“, смята екранният Петко Войвода.

И добавя, че нещастието на родното управление е в това, че всеки, абсолютно всеки забравя защо е влязъл в НС в мига, в който се окаже там.

Още по темата четете по-долу:


Васил Михайлов към Радев: Разочаровате ме!

Големият Васил Михайлов е на почти същата позиция като великата в художествената гимнастика Нешка Робева. Както тя, така и той не скриха недоумението си от настоящото поведение на Румен Радев, когото винаги са уважавали и са подкрепяли – особено по време на президентските избори.

В началото, а и много след това, Радев държеше една разумна и достойна политика на управление, която бе изцяло насочена към интересите на държавата. В това бе и най-яркият му разрив с Бойко Борисов и партиите на статуквото, които самият президент нарече „Мафия“.

„Какво се случи сега обаче?! Защо президентът промени поведението си и защо продължава да подкрепя партията на Кирил Петков и на Асен Василев, след като лично се увери в каква каша набутаха България?! Не искам да мисля, че достоен мъж като Радев изпълнява нечии нареждания и не искам да мисля, че ще се превърне в поредната марионетка на ЕС и на САЩ“, казва с огорчение Васил Михайлов.

Думите му са провокирани от изказването на държавния глава, че е напълно съгласен и подкрепя нови и нови наказания спрямо Русия, предлагани от Запада. Наказания, които не само донесоха огромни вреди на Европа, не на Путин, но особено зле ще се отразят на бедни и малки държави като нашата.

„Мислете първо за родината си, за народа си, господин Президент! Защото ние може и да сме част от тази единна Европа, но сме отделна суверенна държава, която трябва да отстоява първо себе си“, смята Васил Михайлов.

Васил Михайлов: Не вярвам в ЕС!

Той е обичан от всички българи. Той е Васил Михайлов, когото мнозина още наричан Петко Войвода. И има защо… Актьорът за пореден път доказа, че прилича на героя си по това, че винаги е директен, откровен и честен. Без значение дали истината, която ще каже, ще бъде угодна някому, или не.

Михайлов не се бои да говори открито и да заяви, че не вярва и не харесва Европейския съюз. И ако трябваше да питат него, отдавна да сме се откъснали от него – ако не изцяло, то със сигурност от порочните му неща.

„Казвал съм го и преди, казвам го пак и ще го повтарям, колкото е нужно. Не ми харесва това, което се прави в ЕС от години. Не одобрявам политиката на унищожение на стойностното и традициите, на чисто човешките и християнски ценности – при това те се погубват с дива агресия“, смята Васил Михайлов.

Актьорът не пропусна и родната действителност като призна, че е отвратен от опорочаването и корумпирането на всичко – от най-долния до най-горния етаж на властта.

„Преди така наречената демокрация, имахме малко закони, но бяха работещи, спазваха се. Имаше контрол и правила, а сега е дъно, тотално дъно във всичко и ме боли да го кажа, но е така.

У нас сега всеки чиновник предпочита да вземе подкуп и да си затвори очите, да заобиколи закона. Подиграват се дори със законите, а това означава, че по-зле от това няма накъде. Винаги съм вярвал и съм бил оптимист за бъдещето, но вече не знам. Мълча!“, огорчен е големият Васил Михайлов.

Васил Михайлов към Борисов: Плюя на лъжите ви!

Великият и обичан актьор Васил Михайлов, изиграл незабравимата роля на Капитан Петко Войвода, изригна срещу политическата класа у нас и най-вече срещу досегашните грабители на страната Бойко Борисов и ГЕРБ.

На вече преклонна възраст, да е жив и здрав, той заяви, че не се бои от нищо и никого. И няма да позволи някой да му затвори устата. Защото онези в Народното събрание са погубили най-ценното – живота на всички български деца, родени след 10 ноември 1989 година.

„Лъжци и продажници, плюя на вас и това, което имате вместо сърца. Лоени топки да бяха, пак нямаше да бъдете толкова жестоки и безмилостни със собствения си народ и родина. Защо, бе?! Къде ще го носите всичкото това откраднато – знаете, че на оня свят си отиваш гол…“, категоричен е Васил Михайлов.

Големият наш актьор е убеден, че в България нормално забогатели хора няма. И това е огромният проблем – богаташите и политиците са хора пердета, аутсайдери, с престъпно добити имоти и пари.

„Другаде по света богатите хора създават, строят университети, подпомагат. Хранят бедните хора, помагат да деца да учат. А у нас? Вижте за какво и как пръскат парите си у нас и създават поколения от още по-големи наглеци и престъпници.

Затова и невремето избягах от парламента, защото въздухът беше мръсен там. А после стана отровен. И не мога да разбера дебелокожието на Борисов и останалите, които напъват да захапят кокала пак. Непростимо е това и ще си платят!“, гневи се Васил Михайлов.

Васил Михайлов: „Добър ден“ да каже Борисов, не му вярвам!

Омерзен и огорчен от разграбването на родината ни, от мизерния живот на хората и от безочието и корупцията на управниците, е великият ни актьор Васил Михайлов.

Обичаният от поколения българи Капитан Петко Войвода не крие болката си и безстрашно заявява позицията си спрямо управляващите вчера и днес. А тя, позицията му, е категорична – властта на България е нейният най-голям срам.

„Разпродадоха земята ни за жълти стотинки. Разпродадоха я на свои, поставени лица. Почти целите Родопи, това чудо на страната ни, вече не е наше. Родопите вече отдавна не са български, а все повече се помохамеданчват.

Циганите ги правят мюсюлмани. Самият аз съм чувал как дядо увещава своя внук, че ще му купи колело ако отиде в ДПС. Какво е това, за какво говорим изобщо?!“, пита Васил Михайлов, предава petel.bg.

Той е убеден, че огромната вина за лошия живот на българите има лично премиерът Бойко Борисов. Който не само, че не прави нищо – нито за държавата, нито за хората, а не иска и да изпълни волята на народа и да се откаже от поста си. За да може да го вземе друг, кадърен човек, както се полага.

Още преди години в Блиц, когато Борисов беше кмет на София, Васил Михайлов отсече, че не му вярва. Не вярва и на една дума, защото настоящият премиер говори едно и също. Върти, суче и не прави абсолютно нищо.

Според него, на България й трябва управник като Стефан Стамболов, но Борисов със сигурност не се доближава до него и на йота.

„Да не говорим какво става с културата в тази страна – едно голямо нищо, една кръгла нула. Плаче ми се от управлението на всеки следващ културен министър“, споделя Михайлов.

Припомняме, че той публично се отказа от присъдената му награда ИКАР преди няколко години. С отказа си изгуби и правото да получава по 700 лева месечно до края на живота си, пише pik.bg.

И въпреки че живее бедно, с една мижава пенсия, той го направи заради убежденията си. И заради всичко, което се случва или по-скоро НЕ се случва с театъра и с родината му като цяло. Похвален пример на голям деец и човек!

За Виктория Стоянова

Прочети още

Изборът на чай за отслабване може да бъде трудна задача с множеството налични опции.

Как да бъдем сигурни в качеството на избрания чай за отслабване

Изборът на чай за отслабване може да бъде трудна задача с множеството налични опции. Гарантирането, …

5 Мнения

 1. Иванова

  Българин и Човек! Истинските и достойните хора се познават по постъпките.

 2. Людмила

  Отвръщават ме комунистите, желанието им винаги да са във властта!

 3. Владимир Анастасов

  Сайта е на Бабикян.Лъжа до лъжа.

 4. С голяма тъга отбелязвам, че достойните българи проявяват излишна скромност, а нахаканите мижетурки управляват РОДИНАТА ми. Не бъдете скромни, по красиви няма да станете. За красива България да работим, това е национална кауза.

 5. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *