Жан Виденов
Жан Виденов открито за днешната политика, за крадците, мафията и геноцида над българите

Жан Виденов „изкрещя“ истината: Чрез русофобията се извършва геноцид над българите!

Бившият премиер Жан Виденов е категоричен – олигарсите и мафията на всички нива съсипаха България!

Корупцията на властта, олигарсите и мафията на всички нива у нас съсипаха държавата и я доведоха до просешка тояга. В това е убеден бившият министър-председател на България Жан Виденов.

Жан Виденов
Жан Виденов открито за днешната политика, за крадците, мафията и геноцида над българите

Днес, толкова много години след управлението му, болшинството от хората си дадоха сметка, че той е бил единственият Не-крадящ, Не-мамещ и мислещ за страната си премиер. Въпреки факта, че правителството му бе свалено с бунтове.

„Отказах се от политиката и не съжалявам за това. Отказах се, защото видях неща, видях корупция, от които косата да ви настръхне. С ръка на сърцето мога да заявя, че по време на управлението си, работех срещу ДПС.

За мен ДПС не е партия. Тя е създадена с цел да защитава интересите на фирми, създавани не от естествения пазарен процес. Това дори не са фирми, а формации с далеч по-характерни и многозначителни имена. Сами може да се сетите какви са…“, коментира Жан Виденов.

И допълва, че този, срещу когото най-ожесточено се е борил, е бил самият Ахмед Доган. Човекът, който и днес, въпреки че отдавна не е официален лидер на партията, дърпа конците и дава разпореждания за всеки ход от Сараите си.

За днешната политика Виденов е повече от обезверен: „Това е едно нескончаемо разпределяне на лични облаги и драпане към едноличната власт, което само по себе си е престъпление“.

Най-силно го боли от факта, че Европа гледа с лошо око на България и случващото се от години в нея.

Напук на бръщолевенията на премиера Бойко Борисов, че ЕС не спира да ни хвали, Жан Виденов е убеден, че сме си спечелили славата на „блато“, в което европейските инвестиции и пари потъват безследно, пише vesti.bg.

„Боли ме, че нямаме реална и действаща съдебна система. У нас тя е подчинена на олигарсите и на мафията. Не се ли изкорени това, не се ли изкорени корупцията, но от корена й, нищо няма да се промени. Ще става и по-зле за хората“, споделя Жан Виденов.

Той е категоричен и в още нещо – че русофобията е с цел да се извърши геноцид над българското население. И ние трябва задължително да я преборим, ако не искаме да се претопим като нация и да се превърнем в безропотни слуги на евроатлантическата политика, пише epicenter.bg.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Слави Трифонов

Явор Дачков: Слави Трифонов излъга за Covid! Крие се, защото взе пари, но не изпълни задачата!

Слави Трифонов не е болен от Covid-19, коментира Явор Дачков! Журналистът и водещ Явор Дачков …

5 коментара

  1. Борислав Христов

    Виденов е единственият …?!?!

  2. Нека да изберем нашият бивш министър председател Жан Виденов !!!

  3. Ох мале, точно пък този ли тръгна да дава съвети където докара държавата до колапс и университета, в който преподаваше също фалира.

  4. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *