Андрей Пантев
Проф. Андрей Пантев ги попиля

Пантев попиля наглите украинци: Не искат ли да забраним и буквата „Р“, че да не казваме Русия!

Проф. Андрей Пантев направи на нищо наглите украинци!

Проф. Андрей Пантев постави на мястото им и буквално посече наглостта украинска. Защото съдействие и подкрепа е едно, а простащина и цинично нахалство е съвсем друго. От дни това важи с пълна сила за украинците – бежанци или тези от посолството у нас, които си позволиха да раздават нареждания в чужда за тях държава – нашата държава!

Андрей Пантев
Проф. Андрей Пантев ги попиля

Българи масово изригнаха след потресаващата наглост Украйна да иска смяната на наши улици с техни имена. Появиха се и „нещастни“ бежанци, които отказаха апартамент без пари в Несебър, защото вътре, видиш ли, нямало джакузи. То лиготии, то фасони…

Проф. Андрей Пантев изрази директно мнението си, без заобиколки и дори попита „драгите“ украинци не искат ли да забраним и буквата „Р“ в азбуката ни, че да не можем да произнесем „Русия“. А може и „П“-то да зачеркнем, че как така ще кажеш „Путин“.

„Тези хора трябва да научат, че подобни промени, за каквито те настояват, в България могат и ще искат единствено българи. Точка по въпроса! Повелително наклонение няма да използват, защото това ще бъде изцяло в тяхна вреда. Българинът е търпелив, но търпението му свърши ли, става лошо“, казва Пантев.

Той е и твърдо против изопачаването на информацията и представянето на украинците само като добрите, а руснаците единствено като лошите в тази история.

„Смешно и жалко е това. И подозирам, че ако се продължи в този нелеп дух, скоро нещата ще се обърнат. И украинците няма да останат доволни“, убеден е професорът.

Още по темата четете по-долу:


Проф. Андрей Пантев: Импотентността на Борисов е плачевна!

Видният историк и бивш депутат проф. Андрей Пантев смачка егото на родната власт в лицето на премиера Бойко Борисов и свитата му. Остро, но много точно и презицно Пантев посочи къде се коренят грешките на управниците, довели страната ни до отчайващо положение.

Според него основният проблем е, че тези хора просто не стават за политици. Не ги бива и никога няма да ги бъде в това. И колкото по-бързо се осъзнае тази истина, толкова по-големи шансове ще има България.

„За мен Владимир Путин е пример за истински държавник и ярка политическа личност. Дали това се харесва или не на някого, няма значение – то е факт. Путин е държавник от световен мащаб. Той мисли за народа си, взима решения и отговаря за тях. Донякъде такъв е и Ердоган.

За огромно съжаление, сред тези, които са в парламента и „дирижират“ живота ни, подобни примери няма. Това са хора, които не стават, не заслужават и са некадърни да бъдат премиери, министри, депутати. Време е за промяна“, коментира проф. Андрей Пантев.

Той е категоричен, че ако на изборите Бойко Борисов се завърне на „бял кон“ за пореден път, никой не може да се оплаква. Защото е крайно време обществото да се обедини и е крайно време да се противопостави на сегашното управление с наистина стойностни и ценни кадри.

„От години сме се нагледали на държавническата и управленска импотентност. Плачевна е, но за жалост, нелечима. Търсим причини за нея, опитваме се да търсим спасения в идеята за президентска република, Велико народно събрание и прочие… нищо не помага“, казва проф. Пантев.

Защото, според него, не институциите оправят положението, а хората. Личностите са тези, които правят работещите институции, за съжаление обаче в последните години такива не преобладават на родна почва.

„Рейтингът на парламента пада стремглаво. Всеки говори „трябва това“, „трябва онова“. Но всеки път, когато се предостави шанс да се реализира това „трябва“, т.нар. политик се превръща в същата сива шушумига, интересуваща се само да бръкне в меда“, коментира Андрей Пантев.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Той натърти ясно и категорично, че не всеки човек, който е добър лекар, добър адвокат, добър шеф и прочие, може да бъде добър политик и държавник, пише trud.bg.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Боян Чуков

Проф. Боян Чуков: Битката в България вече е само за едно – Сорос срещу антиСорос!

Боян Чуков е убеден, че битката утре ще бъде само с една цел! Сорос срещу …

3 Мнения

 1. Пантев цял живот е папкал от онзи край, не очакваме друго да каже!

  • Д.Кънев

   Е да.Но Пантев не е завършил милиционерската Магнаурска школа като дискриминирания Бойко Борисов.
   Пантев се е доказал като един от най-големите историци в България.
   А ти напразно го плюеш.
   Колко Бойко ти плати.

 2. Д.Кънев

  Професор Пантев се е доказал като един от най добрите историци в България.
  И не разбирам защо го плюят.
  А че Пантев казва истината е от вярно по вярно.

 3. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.