Андрей Пантев
Проф. Андрей Пантев отряза главите на Бойко Борисов и сие...

Проф. Андрей Пантев: Импотентността на Борисов е плачевна! Путин е държавникът за пример!

Проф. Андрей Пантев „отсече главата“ на Бойко Борисов и родните управници!

Видният историк и бивш депутат проф. Андрей Пантев смачка егото на родната власт в лицето на премиера Бойко Борисов и свитата му. Остро, но много точно и презицно Пантев посочи къде се коренят грешките на управниците, довели страната ни до отчайващо положение.

Андрей Пантев
Проф. Андрей Пантев отряза главите на Бойко Борисов и сие…

Според него основният проблем е, че тези хора просто не стават за политици. Не ги бива и никога няма да ги бъде в това. И колкото по-бързо се осъзнае тази истина, толкова по-големи шансове ще има България.

„За мен Владимир Путин е пример за истински държавник и ярка политическа личност. Дали това се харесва или не на някого, няма значение – то е факт. Путин е държавник от световен мащаб. Той мисли за народа си, взима решения и отговаря за тях. Донякъде такъв е и Ердоган.

За огромно съжаление, сред тези, които са в парламента и „дирижират“ живота ни, подобни примери няма. Това са хора, които не стават, не заслужават и са некадърни да бъдат премиери, министри, депутати. Време е за промяна“, коментира проф. Андрей Пантев.

Той е категоричен, че ако на изборите Бойко Борисов се завърне на „бял кон“ за пореден път, никой не може да се оплаква. Защото е крайно време обществото да се обедини и е крайно време да се противопостави на сегашното управление с наистина стойностни и ценни кадри.

„От години сме се нагледали на държавническата и управленска импотентност. Плачевна е, но за жалост, нелечима. Търсим причини за нея, опитваме се да търсим спасения в идеята за президентска република, Велико народно събрание и прочие… нищо не помага“, казва проф. Пантев.

Защото, според него, не институциите оправят положението, а хората. Личностите са тези, които правят работещите институции, за съжаление обаче в последните години такива не преобладават на родна почва.

„Рейтингът на парламента пада стремглаво. Всеки говори „трябва това“, „трябва онова“. Но всеки път, когато се предостави шанс да се реализира това „трябва“, т.нар. политик се превръща в същата сива шушумига, интересуваща се само да бръкне в меда“, коментира Андрей Пантев.

Той натърти ясно и категорично, че не всеки човек, който е добър лекар, добър адвокат, добър шеф и прочие, може да бъде добър политик и държавник, пише trud.bg.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Виктор Орбан

Така се прави: Виктор Орбан връща евтините цени на основните продукти в Унгария!

Унгарците случиха на премиер с Виктор Орбан! Безспорно унгарците случиха на премиер в лицето на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *