Жена Телец, характеристика, съвместимост
Черти на Жена Телец, зодия, зодиак, хороскоп

Жена Телец: коя е тя и какво иска? Съвместимост

♠ Характеристика на жена Телец ♠ Водеща стихия, планета ♠ Камък, защитен талисман ♠ Разпознаваема външност на жена Телец ♠ Любопитни черти на характера ♠ Очарователни качества ♠ Типове жена Телец ♠ Здраве ♠ Интересна за нея професия ♠ Кариера и финанси

Още в текста: ♠ Отношения с жена Телец ♠ Любов, брак ♠ Как да завоюваме жена Телец ♠ Жената Телец като майка ♠ Прелестен подарък за жена Телец ♠ Съвместимост на жена Телец с мъже по зодии

Жената Телец е надарена с най-добрите женски качества, които й позволяват без усилие да „влюби“ в себе си когото пожелае. Няма да преувеличим, ако кажем, че тя е зашеметяваща, разкошна, носителка едновременно на мъдрост и очарование.

Такава жена е способна да се справи с всякаква житейска роля – да бъде грижовна съпруга, отговорна с работата или любяща майка за децата си.

Обща характеристика на всяка жена Телецхарактеристика на жена телец

Те са умни, елегантни, изрядни, внимателни и съблазнителни. В добавка имат силно развита интуиция. Те усещат къде и как да упражнят очарованието си, за да получат желаното.

Една важна особеност: тези жени са хитри, но не го демонстрират. Ето защо нерядко околните недооценяват умствените им способности, след което биват неприятно изненадани.

Характеристика на знака накратко

Стихия: земя. От нея Телецът черпи устойчивост, спокойствие, увереност, ясна визия за целите и стремежите си. Земните знаци се отличават с практичност, с превъзходство на материалните над духовните ценности. Душевният комфорт на Телеца зависи от уюта и удобството в дома и на работното място. Заради стихията земя този знак не строи въздушни замъци, а винаги е устойчиво стъпил на почва.

Планети: управители са Венера и Хирон. Луната е в кулминация, а Уран – в слаба позиция.

Камък талисман: тюркоаз. Той дарява стабилност в любовните и професионалните отношения. Необвързаните Телици може да носят сапфир – той им помага да привлекат подходящия мъж. Ахатът дава по-голяма устойчивост на иначе ранимите и чувствителни дами. Той отхвърля тъжните мисли и усилва енергията. Яспис защитава от негативни сили и завист, привлича успеха. Коралът повишава енергията на Телците, родени в първите дни на май.

Амулети: главният за Телците е бикът, символът на самото съзвездие. Дарява на жените от знака мъдрост и самообладание. Но ако Телиците преследват кариерни успехи, по-добре да се сдобият с фигура на кон като символ на работоспособността и успеха.

Външност на жената Телец

Жената Телец е очарователна и красива. Тя внимава за външността си и винаги е в изряден вид.

В младостта си тези дами са крехки и грациозни, но с възрастта напълняват (понякога прекалено). Причината е, че ги влече вкусната храна и сладостите.

Но Телицата много държи на вида си. Веднага, щом осъзнае проблема, тя се заема с него – тръгва на фитнес, коригира храненето си и е готова на всичко, за да изглежда отново добре.

Външно жените от знака на Телеца са много женствени. Те имат прекрасна, блестяща кожа, изпънато деколте, меки черти. Винаги привличат мъжкото внимание.

Впечатляващи за другия пол са още нейното уверено поведение, което добавя чар към фигурата и външността.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Телиците се обличат добре. Предпочитат модели, които никога не излизат от мода. Надарени са с добър вкус и усет към красивото.

Черти на характера

Телец обича комфорта, вкусната храна, доброто вино. В любовта цени едновременно качеството на интимния живот и духовното общуване. Те й трябват за постигане на пълна хармония.

Дамите от знака са свързани с природата, умеят да й се наслаждават.

Те обичат парите, спестяванията, принципно имат стабилен доход.

Не обичат авантюрите. Те са трезви консерватори, които не си падат по изненадите, нововъведенията, реформите и неочакваните неща.

Прями и принципни. От тези дами нищо не се получава на сила.

Не си падат по откритите спорове. Ако ги обидиш, ще го помнят за дълго.

Телиците са търпеливи, но по-добре да не се издевателства над търпението им. Може да се разгневят и да станат агресивни.

Качества на жената Телецхарактеристика на жена телец

 • Тя е спокойна и улегнала. В същото време е прекалено емоционална. Но тя умее да контролира чувствата си и да не ги показва на околните;
 • С нея се общува с лекота. Тя не показва антипатия, по-скоро би прекратила контакта. Ако се опитвате да я заблудите или излъжете, тя ще го разбере. Но ако се отнесете искрено, тя задължително ще ви отвърне със същото;
 • Бързо се привързва, но се води от здравомислието си. Тя никога не си губи ума;
 • Създава около се бе си комфортна и спокойна атмосфера. Дарява околните с грижа и топлина. Винаги е готова да подаде добър съвет, да откликне;
 • Характерът й е силен волеви. Наравно с мъжете умее да решава трудни казуси;
 • Използвайки природната си мъдрост, тя не демонстрира силата си, а изглежда винаги нежна и беззащитна;
 • Приема хората, каквито са, и не ги товари с изключителни очаквания. С нея винаги е леко и приятно да се общува. Тя е дружелюбна и внимателна към проблемите на околните;
 • Не обича светските и обществените събития, но ако е необходимо, участва;
 • Не завижда на талантите, успехите и достиженията на околните. Самата тя не се увлича по хвалебствия. Винаги възприема хората обективно, но и вярва, че те могат да станат по-добри, по-успешни.

Типове жени Телец

 • Свързан със стихията земя. Имат склонност към напълняване. По натура са меки, спокойни, теглят отговорностите си безпрекословно като вол;
 • Свързан със стихията огън. По-остри и агресивни, свободолюбиви. Фигурата им е стегната, с плътна шия. Издръжливи, практични, обичат грубите шеги;
 • Свързан с Плутон, който тук е в падение. Стихия – вода. Този тип е нисък на ръст, с високо чело, дълбоко поставени очи. Притежават магнетизъм, увличат масите. Деспотични, но добри организатори;
 • Свързан със стихията въздух и с Луната, която е в максималната си сила. Тънка фигура, изискани маниери. Обичат дома, домакинството, умеят да обзаведат красиво. Този тип е тих, мълчалив, спокоен, нежен и привързан.

Здраве

Жената Телец по природа е с прекрасно здраве. Затова тя не се отнася твърде внимателно към него. Присъщи са й малки „болежки“, които нерядко стават хронични поради навременно лечение.

Телиците трябва да внимават главно с триъгълника гърло – нос – уши. Да пазят краката и гърба си.

Те си почиват и зареждат от земята, затова бързо поправят здравето си след престой на вилата или на почивка в малко селце, в планината.

Професия

На Телиците им отива да бъдат лични сътрудници и секретари, психолози, социални работници, фармацевти.

Неудачна дейност за тях е търговията, но и тя може да им носи удоволствие, ако стоката е свързана с природата и земята.

Сред Телиците има знаменити певици и актриси като Наталия Орейро, Рене Зелуегър, Пенелопе Круз, Марина Влади.

Тук често се раждат автентични таланти с приятен глас.

Кариера и финанси

Телецът цени стабилността във всичко. Парите й дават чувство за безопасност и увереност в утрешния ден. Тя е готова да ги заработва, тъй като вярва, че няма безплатен обяд. Жената Телец се възхищава от успешните, които са постигнали високо ниво с труда си.

Интересува се от занимания, в които задълженията й са ясно определени. Не би станала фрийлансър. Дейностите й са свързани с реалността. Ако твори, но ще е в сферата на дизайна, в ремонта и обновяването на жилища, в селското стопанство. Тя обича да създава красиви неща.

Качества в работата: воля, целеустременост, работоспособност, влага труд и сили за развитие, природна сдържаност, правилно поведение в обществото.

Телицата-началник е учтива и дружелюбна. Обмисля решенията си. Дава приоритет на работата пред личните неща.

Отношения с жената Телецхарактеристика на жена телец

 • Изисквания към мъжа: партньорът на Телицата трябва да е готов, че от него много ще се изисква. На ней й трябва романтика и в същото време е темпераментна неуморна любовница. Всяка близост е напрегната и гореща. Изчерпва всяка емоция и сила от партньора си.
 • Любов: тя е природно полигамна. Може да поддържа връзка с няколко партньора, като към всички ще изпитва еднакво искрени чувства. Но ако срещне истинската любов, Телицата напълно забравя за другите мъже. За нея изневярата е напълно изключена и съпругът й може да забрави ревността и съмненията. Тя умее да бъде надежден партньор.
 • Брак: при избора на мъж се води единствено от своите чувства и емоции. Но е много придирчива, затова се омъжва късно. Телицата не признава сметките в брака, тя трябва да бъде спечелена.
 • Отношение към партньора: тя е страшно ревнива. Не позволява на партньора си дори да погледне настрани. Има силно чувство за собственост, което се показва във вс. житейски сфери.
 • Като домакиня: жената Телец създава кулинарни шедьоври и съпругът й я боготвори. Ако той умее да я хвали, бъдещето им е прекрасно.
 • Мъж на мечтите: той трябва да е симпатичен, да е привлекателен като външност, да се облича добре, да има висок социален статус.

Как да завоюваме жената Телец?

Мъжът с добри финансови възможности има по-голям шанс. Тя не търси материалното в любовта, но цени красотата и комфортът, а те струват пари.

Дамата Телец обича природата, но не може да бъде сваляна под звездите. На нея й подхождат изисквани ресторанти, красивите подаръци, проявата на изяществото и вкус във всичко.

Жената Телец като майка

Тези дами са отлични майки – грижливи, внимателни, ласкави, добри. Те никога не се карат, не наказват. Изпитват силна любов към децата си, но и поставят високи изисквания.

Майката Телец внушава на децата си, че не са по-добри от останалите. Нерядко те развиват комплекси. Този минус обаче се компенсира с много грижа, любов и похвали.

Подарък за жена Телец

Тя живее сред разкошни неща, които избира и подрежда с вкус. В дома й има скъпи украшения, картини, ценни предмети. Обича скъпата козметика.

С дамата Телец не трябва да се рискува с евтини, символични или шеговити подаръци.

ТУК сме класифицирали: Най-добрите подаръци за жени. 

Съвместимост на жена Телец

Мъж Риби и жена Телец

 • Съвместимост 83%: има възможност за хармонична връзка, ако партньорите се постараят. Той е прекалено чувствителен и разчита, че тя ще откликне на духовното му богатство. Но тя е земна и практична. Трябва да се стремят към взаимно разбиране. За такива двойки е присъща разлика във възрастта.
 • Отглеждане на децата: в такива семейства има всичко необходимо – от родителско внимание до материални блага. Двойката винаги е в приятелски отношения с децата.

Мъж Риби: Как да се държим с него?

Мъж Овен и жена Телец

 • Съвместимост 34%: трудна връзка между различни темпераменти. Жената търси стабилност, докато мъжът е непредсказуем. Влюбена, тя постоянно отстъпва, очаквайки повече надеждност. Такава двойка се съхранява, ако двамата не се ограничават.
 • Отглеждане на децата: те са здрави като родителите си. Проблемите са във възпитанието, тъй като партньорите имат противоположни разбирания в тази сфера.

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Мъж Телец и жена Телец

 • Съвместимост 89%: връзката тук се отличава с взаимно разбиране на интуитивно ниво. Партньорите се разбират без думи. Първоначално те дълго не се решават на брак, но после живеят щастливо.
 • Отглеждане на децата: мъниците се чувстват комфортно, винаги обгрижени, с необходимите им материални блага. Родителите проявяват максимална грижа и внимание, нерядко преминаващи в угнетяващ контрол.

Мъж Близнаци и жена Телец

 • Съвместимост 33%: щастливият съвместен живот е възможен, когато партньорите имат обща цел – интересна и значима и за двамата. Проблемът е, че Телицата търси стабилност, а Близнакът не обича еднообразието и винаги се стреми към нови усещания
 • Отглеждане на децата: в такива семейства жената предоставя стабилност и разум, а мъжът – творчество развитие.

Мъж Рак и жена Телец

 • Съвместимост 92%: прекрасни условия за съвместен живот, прекрасна съвместимост и способност за напасване. Такава двойка може да постигне всякакви цели и да живее в синхрон.
 • Отглеждане на децата: семейството създава комфортни условия в материален план. Родителите отделят много време, като заобикалят малките с внимание и топлина.
  характеристика на жена телец
  Почти идеални

Мъж Лъв и жена Телец

 • Съвместимост 43%: тези връзки са възможни, ако партньорите контролират поведението си. Лъвът е склонен към авторитарно поведение, на което Телицата отговаря с инат.
 • Отглеждане на децата: родителите поставят амбициозни задачи над възможностите на децата. В резултат малките се комплексират и не отговарят на очакванията.

Мъж Дева и жена Телец

 • Съвместимост 69%: има шанс за продължителни, спокойни топли отношения, макар че партньорите се различават по характер. Те създават доверителни отношения и са способни да се разберат за всичко.
 • Отглеждане на децата: родителите имат различни възгледи, но и двамата са строги във възпитанието. Това води до не особено радостно съществуване за мъниците.

Мъж Везни и жена Телец

 • Съвместимост 67%: добри шансове за дълъг съвместен живот. Обединяващ фактор е любовта към материалното благополучие и максималният комфорт в живота. И двамата са с висока работоспособност, обичат да спестяват, но и харчат за удоволствия.
 • Отглеждане на децата: мъниците в такива семейства са щастливи. Родителите винаги намират консенсус и в общуването с децата няма негативи.

Мъж Скорпион и жена Телец

 • Съвместимост 89%: добър процент, той подпомага взаимното развитие на партньорите. Мъжът намира надеждност и разсъдливост, които не му достигат. Жената трябва периодично да успокоява партньора си и да сваля напрежението в него. Те имат различни характери, но умеят да се поддържат.
 • Отглеждане на децата: те са добри родители и предоставят на децата си добро възпитание и комфортен живот.

Мъж Стрелец и жена Телец

 • Съвместимост 46%: огромна разлика в темпераментите. Склонната към стабилност и разсъдливост Телица не е способна да приеме лекотата и непосредствеността на Стрелеца.
 • Отглеждане на децата: тези родители са отговорни, но имат различни принципни разбирания за възпитанието. Затова децата растат без стабилност и не успяват да формират устойчива психика.

Мъж Козирог и жена Телец

 • Съвместимост 95%: идентични житейски ценности, прекрасна съвместимост. В такива двойки няма спорове, неразбиране и борба за ръководене. Вместо това съпрузите постоянно се поддържат и се разбират.
 • Отглеждане на децата: тази двойка родители е оптимален вариант за децата. Те предоставят постоянна топлота и грижа, не ги ограничават в действията, дават им свобода за развитие. Мъниците растат в спокойна, ведра атмосфера без конфликти.

Мъж Водолей и жена Телец

 • Съвместимост 56%: те постоянно са принудени да търсят взаимно разбиране и да се напасват. Периодично възникват скандали и спорове, породени от различните характери. Въпреки това този съюз е здрав и дълготраен.
 • Отглеждане на децата: отношенията между възрастни и деца се градят на принципа на партньорството. Подобен подход има много преимущества, но не изключва недостига на ласки и внимание към децата.

Накрая 10 видеоминути, посветени на дамата Телец:

Източници:

Първоначално публикувано на:02.10.2020 @ 8:56

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Сервизи за хранене servizi-za-hranene-01

Сервизи за хранене. Кой е най-издръжливият материал за тях?

Кои сервизи за хранене са направени от най-издръжливия материал? Как да изберем измежду луксозните порцеланови, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *