Факти в стил Уикипедия, контакти във Facebook, Instagram и клюки. Къща, заведение и биография.
Кремена Халваджиян счита родените в столицата за по-висша класа

Кремена Халваджиян | Факти и клюки

Факти в стил Уикипедия, контакти във Facebook, Instagram и клюки. Къща, заведение и биография

Кремена Халваджиян е сътворила декорите на любими ТВ формати като На кафе, Море от любов, Господари на ефира и др., основно излъчвани по Нова ТВ и бТВ.

Тя е телевизионен дизайнер, грижи се за визията на популярни водещи. Известност й носи и продуцентската фамилия Халваджиян – съпругът й Магърдич и брат му Джуди. Тя е стилист на предаванията на семейната фирма.

В профила си в Instagram тя се описва като стилист, арт директор, дизайнер, интериорен дизайнер и директор по костюмите.

Накратко за Кремена
Рождена дата 19 юли 1969 г.
Зодия Рак
Родно място София
Съпруг Магърдич Халваджиян, ТВ продуцент
Facebook Kremena Halvadjian
Instagram @kremenahalvadjian

Факти в стил Уикипедия

Кремена Халваджиян е стилист, дизайнер. Родена 1969 г., зодия Рак.

Завършва музикално училище, свири на виолончело. На 27-годишна възраст се ориентира към дизайна. 7 години по-късно печели приза „Стилист на годината“ на Пантен Бюти.

Професионално изработва телевизионни декори. Работата й демонстрират предавания като На кафе, Стар Академия, Море от любов и др.

Страници за Кремена Халваджиян във Facebook

Kremena Halvadjian е името на профила. 2700 приятели, 35 520 последователи.

Не публикува често. Последната й публикация е от 8 октомври. Предходната е с нейната вечна приятелка Гала. В профила има доста лични снимки, Кремена открехва вратата към личния си живот.

Кремена Халваджиян 02
Кремена Халваджиян винаги широко усмихната
Маги и Кремена Халваджиян

От 1990 г. – 33 години, Кремена е омъжена за ТВ продуцента Магърдич Халваджиян. Те са заедно в бизнеса и работата, тя върши дизайнерската работа в неговите продукции. Имат едно дете и две внучета.

Рожден ден и години на Кремена Халваджиян

Всяка година на 19 юли или първият уикенд след тази дата стилистката вдига шумно парти по повод поредния си рожден ден. Купоните й се отличават с пищност, присъствие на популярни личности и много веселие. През 2023 г. дизайнерката навърши 54 г.

Домът на Кремена Халваджиян. Къща, апартамент

Скъп лукс, като в приказка, изискан стил – това са определенията на медиите за дома на Халваджиян. Самостоятелната къща или „имението“ се намира в кв. Панчарево. Много от декорациите и аксесоарите са със златно покритие, включително в банята.

Кремена Халваджиян 03
Фрагменти от интериора на къщата в кв. Панчарево

Сградата е просторна. Има две гостни, пет спални, отделна гардеробна и киносалон с 9 места. Някои мебели са дизайнерски, с дълъг срок за изработка.

В началото Кремена не искала да се премести в толкова отдалечен квартал, но после декорира всичко по свой вкус и той й става любим.

Заведението на Кремена Халваджиян. Клуб

Клуб Once Upon A Time … BIBLIOTEKA или просто Библиотеката е по концепция на Кремена. Отваря го през 2012 г. Това е модно място в София, бар за семейни купони и събития, а също и за представяния на Магърдич. Например „Маги и приятели“ в Библиотеката става причина за километрични опашки през клуба.

Адресът на нощния клуб е бул. Васил Левски 88 с тел. за контакти 0882907777. Библиотеката си има собствена фейсбук страница, на която се представят участия и концерти. В някои публикации виждаме и Кремена с известни личности – гости на клуба й.

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Биография на Кремена Халваджиян

През 2023 г. Кремена навърши 54 години. Целия си живот тя прекарва в столицата, която й е роден град.

Има два големи периода – преди и заедно с Магърдич. Преди да се омъжи, тя е виолончелистка и свири в оркестър, дирижиран от баща й. Публикации свързват раздялата с виолончелото със смъртта на баща й.

Вторият етап от живота на Кремена е като г-жа Магърдич Халваджиян, стилист и дизайнер на телевизионни формати и тв водещи.

Запознава се с него на 19 г. „Ходят“ 2 години, преди да подпишат. По-късно тя започва да работи в семейната компания, която „произвежда“ предавания за телевизионния ефир и всички декори в тези формати са нейно дело.

Родители: Майка, баща

Моминската фамилия на Кремена е Дешева. Баща й е диригент, последно работи в Софийската опера. Людмил Дешев я пали по музиката. Под негово влияние прекарва младежките си години с виолончело. Има тъжна история за раздялата с инструмента, когато диригентът умира.

Кремена Халваджиян 05
25 г. по-късно тя отново свири на виолончело солова партия за сериал

Майката на Кремена е д-р Дешева, педиатър в пенсия. Стилистката я описва като всеотдаен лекар и човек, напълно отдадена на децата. Дори в пенсия продължила да се грижи за всички наоколо, дори с цената на собствени жертви.

Кремена има по-голяма сестра. Често я споменава в изказвания, в спомени от детството, но без да конкретизира. Единствено известно е, че сестра й навремето е избрала контрабас, когато Кремена е избрала да свири на виолончело.

Родно място

Кремена е софиянка, от т. нар. кореняци. Пет поколения от нейния род живеят в квартал „Докторска градина“. В изказване преди 5 години тя остро реагира срещу провинциалистите, които идват в София, цапат, не пазят и си тръгват. По този повод тя коментира, че съседите й от нейния квартал са възпитани хора. Самото месторождение определя възпитанието, казва тя и съжалява, че в днешно време са се стопили истинските софиянци, които пазят родния си град.

Сватба

Перфектният купон с 300 приятели – така определя своята сватба Кремена, когато години по-късно си припомня тържеството в ефира на Гала. Било е супер весело, със скечове от „Господарите“, много танци и задължителни елементи като сваляне на жартиер и хвърляне на букет.

Обаче! Това е втората сватба на Кремена и Магърдич, случила се 21 години след първата. На 25 октомври 1990 г. двамата, заедно с кум и кума, само подписват. Обещават си, че ще включат и църковен брак. Дължат го и на родителите си, както казва Кремена. В едно интервю тя определя първата си сватба като грешка, която поправят 20 години по-късно.

Кремена Халваджиян 04
От сватбата – второ издание

Втората сватба или преподписването на Кремена и Магърдич е грандиозно. Кремена сменя три рокли през празничното събитие, но с третата почти няма снимки, по което се съди за вихъра в края на купона. Една от роклите е черна, с черен воал. Първата, за подписването, има старинна визия – „като от скрина на баба“.

Наскоро съпрузите отпируваха перлена сватба – 30 г. семейство. Тяхното партньорство е впечатляващо със своята трайност и устойчивост. В интервюто най-долу ще чуете, че Кремена анонсира и евентуална трета сватба за „вечната двойка“.

Има ли деца?

От брака на Магърдич и Кремена се ражда син – Бедрос, кръстен на дядо си по бащина линия. Казват му Бебо. Той е роден година след сватбата – 1991 г. Към момента е на 32 г. По професия е оператор и фотограф. Съжителства с адреналинката Александра Енева, с която имат две деца – Еди и Кай.

Кремена Халваджиян 01
Майка и син много се обичат

През 2020 г. и 2021 г. жълтите сайтове пуснаха новината, че Кремена е бременна и ще роди второ дете на Магърдич. Продуцентът лично опроверга това като лъжа.

Прочутата диета на Кремена Халваджиян

За своите 54 години Кремена изглежда безукорно, перфектно. Кожата й е свежа, изпъната, без върху нея да е видим тежък грим. Фигурата й е стегната, спортна. Дизайнерката перманентно се грижи за визията си и не позволява и малки отклонения.

Едно такова леко напълняване с 4 кг става причина обществеността да научи за диетата на Халваджиян и даже тя да стане „прочута“. Става дума за хранене на картофи и кисело мляко. Картофите се приготвят всякак без пържене, с малко мазнина, а количеството на млякото е само 1 кофичка.

Колкото и строга да звучи тази диета, досещаме се, че тя не е ключова за стройната фигура на Кремена. Все пак много жени предимно от телевизионните креди се зарибиха по нейния режим.

Какви татуировки има Кремена Халваджиян

Кремена е почитателка на татуировките. Светските клюкари редовно й ги броят и описват. Жълтите сайтове писаха за преплетени рози в стил Бекъм, като уточниха, че рисунката е коригирана три пъти. Розата е любимо цвете на стилистката. Друга добре видима татуировка е пеперуда на рамото.

Тортата на Кремена Халваджиян

52 години, рожден ден. Пресичат се любимите теми на Кремена – черно и рози, този път в празничната торта. Честването е в нейния клуб „Библиотеката“.

Тортата е на три етажа и е декорирана като женски торс. Главата е заменена от букет рози, които не са черни, но все пак са в тъмните оттенъци на червено и лилаво.

Черната торта и черната сватбена рокля са сред основанията да определят Кремена Халваджиян ексцентричка. Публикациите за подобни нейни прояви провокират в коментарите и възхищение, и груби критики.

Видео: Разговор със стилистката под мотото „Живот на макс“.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов

Биография на проф. Иво Христов. Книги, интервюта, видеа в Youtube. Съпруга, семейство Социолог, юрист, геополитически …

7 Мнения

 1. малката стопанка на големия дом

  Ако тя припознава борисов, пеевски, „войводите“ и останалата измет, разцъфнала като гербери за прасета, спокойно може да създаде новата версия на Прекрасната свинарка….

 2. Данина

  Тая шивачка и нейният халваджив нали щяха да напускат кочината България?!?Защ8 се мотаят,а не я напускат?

  • София Янакиева

   За каква се мисли ЖЕНАТА на Маги да не е принцеса Турандот,тя е една некадърница софиянка която не се отличава от др.взела да плюе срещу провинцията алоооо ти си селянка защото хората от провинцията работят и обслужват всичко в София,ДОБРЕ че Маги е изключително СПОСОБЕН та да я изхрани,това е ИСТИНАТА!

 3. Мари-Хуана

  За съжаление, и „кореняк-софиянците“ сме същата стока. Много пъти съм правила забележки на приятели и познати да не превръщат софийските улици в боклучийски кофи. Според мен в мисленето по този въпрос ще се промени нещо само ако се въведат солени глоби, примерно 50 лева за хвърлен на земята фас. Някои xopa няма как иначе да ги превъзпиташ, освен като ги удариш по джоба.

 4. Не си знае пачките, затова се шири и си прави, каквото й хрумне. Скучае жената, няма проблеми.

 5. Генка Матакева

  Слушах й едни изказвания как ни куца възпитанието, как не умеем да сме мили и усмихнати. Искам да й кажа, че ако не й убива много граховото зърно, да слезе от дюшеците и да се огледа в истинския живот.

 6. Илиян Ганчев

  Харесвам я! Жена със собствен стил, със собствено мнение, не се води по чужди акъли, не се влияе. Стърчи, тя дава наклона, а не обратното. Ама много завист, ей!

 7. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *