Стефан Янев
Ген. Стефан Янев против нови войски на НАТО в България

Военният министър Стефан Янев: Безумие ще е да позволим нови войски на НАТО у нас!

Стефан Янев е категоричен, че няма нужда от нови войски на Алианса!

Пълен абсурд ще е ако позволим в България да се установят нови войски на НАТО – в това е категоричен военният министър ген. Стефан Янев. Той заяви на глас, че твърдо се противопоставя на това искане на Запада, което ще доведе до нарастване на напрежението.

Стефан Янев
Ген. Стефан Янев против нови войски на НАТО в България

„Наблюдаваме внимателно ситуацията и към момента не виждам никаква заплаха за Алианса от страна на Русия. Затова и не съм съгласен допълнителни военни части на НАТО да окупират наши територии.

Подобно изискване има и към Румъния, но вярвам, че и там ще разсъдят по този разумен начин. Няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, което и без това вече е на крайната си линия“, коментира Стефан Янев.

Темата гръмна в медиите в събота, когато върховният съюзнически командващ на НАТО в Европа ген. Тод Уолтърс счете за важно да предложи алиансът да ситуира свои войски в България и Румъния, пише svobodnaevropa.bg.

Отговорът на Русия за становището на Стефан Янев не закъсня и министърът на отбраната беше поздравен лично от руското посолство в страната ни.

Още по темата четете по-долу:


Стефан Янев: Цените на основните стоки скочиха драстично!

С тревога за битието и насъщния на много българи се изказа служебният премиер ген. Стефан Янев. За него проблем номер едно в момента не е нищо друго, освен драстичният скок в цените на основните хранителни продукти и стоки.

„Всички усещаме това системно и осезаемо покачване на цените и то на продукти от първа необходимост за хората. Това се дължи и на поскъпването на електроенергията и горивата, което за жалост, е в световен мащаб.

Затова са необходими спешни мерки – сега това е най-сериозният проблем в държавата ни. Защото в последните десет години и повече, проблемът със системата за енергопроизвеждане в страната ни е бил неглижиран постоянно“, заяви Стефан Янев.

Той заяви, че се надява до края на следващата седмица правителството да успее да вземе и да обяви официално мерките за справяне с ценовата криза у нас, предава informiran.net.

Колкото до мерките относно четвъртата вълна на Ковид-19 в страната ни, ген. Янев счита, че към момента те са напълно достатъчни и адекватни. Ситуацията се следи стриктно и при нужда властите са готови да реагират моментално с нови рестрикции.

Още по темата четете по-долу:


Стефан Янев: Безумие е да се затваря държавата!

Служебният премиер ген. Стефан Янев излезе с категоричното становище, че каквото и да се случва, хората трябва да продължат да работят. Причината за изказването му е предложението за по-строги Ковид мерки от страна на доц. Ангел Кунчев.

Според главния здравен инспектор, четвъртата вълна на Делта Ковид напредва страшно бързо и затягането на мерките е задължително. Стефан Янев обаче го контрира – бизнесът трябва да продължи да работи!

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

„Мерките против Ковид са от изключително значение, но хората трябва да ги спазват сами. Вярвам, че всеки милее за здравето си и за това на близките си, и е достатъчно отговорен, за да се пази. Ако се наложи, можем и ще вземем индивидуални мерки.

Но да се затваря отново цялата държава, както миналата година, да оставим толкова хора без препитание и да ги обречем на фалити и глад, това не бива да се случва.

Затваряне, отваряне, пак затваряне и най-вече празни обещания към народа – това не може да продължи повече. Достатъчно щети бяха нанесени на икономиката и най-вече на редовия българин през изминалите месеци“, заяви Стефан Янев.

Ресторантьори пък скочиха срещу предложението за задължителна ваксинация на персонала, както и да работят само откритите площи в ресторантите и кафенетата, пише informiran.net.

Още по темата четете по-долу:


Стефан Янев избухна:  Чака ви червен картон!

Служебният премиер ген. Стефан Янев постави на място новоизбраните политици на България, след поредните неразбории, скандали и неуспешни опити за съставяне на работещо правителство.

След парламентарни избори, проведени два пъти в една година и очевидната възможност да се изправим пред трети такива, Янев не издържа и изказа мнението си.

А то е, че подобно несериозно и дори инфантилно поведение като това, което демонстрират партиите на протеста, е абсурдно. И дори престъпно за ситуацията, в която се намира държавата и народът.

„Това не са демократични процеси, не протичат по нормалната политическа логика. Хората имат право да знаят много неща като кой определя приоритетите, кой определя и постовете в кабинета, който се готви?

Народът трябва да знае точно как се водят преговорите и как те биха могли да доведат до стабилното мнозинство, което е необходимо за управлението.“, заяви Стефан Янев.

Според него обаче, до този момент няма никаква връзка между партиите и гражданите. Никой не си прави труда да обяснява действията и целите си на хората, което е в ущърб на политиците, пише narod.bg.

Не може политици да се държат като на махленска седянка. Рано или късно това ще им донесе червен картон от избирателите, убеден е генерал Стефан Янев.

Още по темата четете по-долу:


Стефан Янев: Държавата може да повиши драстично доходите!

Доходите на българите – минимална заплата и пенсия, могат да се повишат драстично. В това е категоричен служебният премиер ген. Стефан Янев, но условието е едно – страната ни най-сетне да излезе от хаоса, създаден от ГЕРБ.

„За трите мандата, Бойко Борисов и съпартийците му върнаха държавата ни с десетилетия назад. Реално една шепа хора забогатяха и то неприлично забогатяха, на фона на все по-голямата масова бедност.

При всички възможности, които ЕС предоставя със субсидии и проекти, при възможностите, които имаме като земеделие, икономика и шансове за развитие, хората може да почувстват промяната след по-малко от година.

За целта обаче на тези избори трябва да бъде сформиран кабинет, който спешно и целенасочено да започне едно различно и съвестно управление. Не е нужно да споменавам, че мястото на ГЕРБ не е в него“, убеден е премиерът Стефан Янев.

Той е на едно мнение с вътрешния министър Бойко Рашков, който преди дни заяви, че служебният кабинет ще направи и невъзможното, за да спре манипулациите и купуването на гласове на изборите.

„Знаем за множество сплашвания, рекет и дори заплахи от работодатели към техни служители. Хора са плашени с уволнения, ако не гласуват за посочената „от горе“ партия.

Това е престъпление и призоваваме всички онези, които по един или друг начин са се сблъскали с подобни неща, да сигнализират. Ще бъде направена спешна проверка по всеки един сигнал, това го гарантираме“, казва и премиерът.

Още по темата четете по-долу:


Премиерът: За 1 год. кабинетът ще върне живота на българите!

Да поемат управлението на държавата за по-дълъг период, са готови премиерът Стефан Янев и министрите на служебния кабинет на президента Румен Радев. Това не са само приказки, а нещо съвсем реално и то според редица експерти и социологически агенции.

Парламентарните избори на 11 юли вещаят нова и още по-сигурна политическа криза. Огромна е вероятността партиите да получат почти същите изборни резултати, които и на 4 април. И отново да не успеят да се разберат за съставяне на правителство.

Ако това стане, а то е крайно вероятно, то кабинетът на Румен Радев ще продължи управлението си още месеци наред като експертно правителство. И ще доведе започнатото до успешен край, пише dw.com.

„Тази година през есента са президентските избори, така че насрочването на трети парламентарни ще бъде изключено. На практика Радев и хората от служебния кабинет ще имат пълната власт в държавата. Нещо, което отсега се вижда, че народът иска“, коментират експерти.

Самият премиер ген. Стефан Янев е убеден, че за една година време, с темповете, с които се работи от първия ден на кабинета, животът на българите може и ще се промени из основи. А корупцията ще остане в миналото.

Започна се с чистка в редиците на МВР, днес излитат и областните управители на Бойко Борисов и ГЕРБ, пише kritichno.com. Разкритията и оставките валят една след друга, при това само за седмица работа на служебното правителство.

Екс премиерът е на нокти и прави всичко по силите си, за да спаси кожата  и да осигури повече гласове на ГЕРБ на изборите.

„Това няма как да се случи. Манипулираните избори бяха дотук! Мафията също! Главната ни задача е да предотвратим всякакви измами и схеми на 11 юли, което означава, че досегашните управници гарантирано остават в миналото“, убеден е Стефан Янев.

Още по темата четете по-долу:


Ген. Стефан Янев: Възстановяваме отношенията с Русия!

Приятелството и топлите връзки с Русия са необходими на България и не бива да бъдат прекъсвани. В това е убеден служебният премиер Стефан Янев, както отдавна вече го заяви и държавният глава Румен Радев.

Фактът, че държавата ни е член на ЕС и НАТО, които са в обтегнати и дори застрашаващи мира отношения с Владимир Путин и Русия, по никакъв начин не бива да влияе на родната политика. И да пречи на развитието на страната ни – такова, което е най-добро за нея.

Първото, което служебният кабинет на президента Радев направи, е да предложи възобновяване на самолетните полети между България и Русия. Това беше потвърдено лично от руският вицепремиер Татяна Голикова.

Голикова оглавява и оперативния щаб за борба с Covid-19, който не спира да следи за развитието на ситуацията в световен мащаб. Отново се готвят полети между Русия, България и още няколко държави, пише istinata.net.

Премиерът ген. Стефан Янев и служебният кабинет на Радев са разпоредили консулствата да започнат активно и спешно да издават визи за руските граждани.

„Това разпореждане на новия кабинет е добро начало и ясен знак, че България и Русия няма да загърбят вековните си приятелски и братски отношения. Миналото не може да бъде забравено“, казва Тятана Голикова.

Твърдата ръка, с която новият кабинет започна да взима решения още от първия си работен ден, със сигурност ще „накриви капата“ на бившия премиер Бойко Борисов и ГЕРБ. За огромна радост на народа ни обаче, това е само началото.

Още по темата четете по-долу:


Стефан Янев: Ще бъдем безмилостни към кражбите на Борисов!

Ген. Стефан Янев повежда още от утре служебния кабинет, сформиран от президента Румен Радев. Той ще заеме поста министър-председател на държавата до предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Както вече стана ясно от самия държавен глава, една от основните цели и задачи на служебното правителство ще бъде щателно и безкомпромисно разследване на корупционните сделки и кражбите за милиони на бившия премиер Бойко Борисов и партията му.

„Ще бъдем безмилостни към злоупотребите на предишната власт, разграбила България. Това са престъпления, чието наказание се измерва само със строг затвор в продължение на десетки години. Ще изискаме и възвръщането на заграбеното“, категоричен е служебният премиер Стефан Янев.

Мнението му се припокрива на 100 процента с това на президента Радев, който отказва да се примири с колосалните суми пари, заграбени от българския народ. С милиардите, присвоявани от саниране, магистрали и проекти, в течение на години.

Докато народът тъне в мизерия. А народните представители системно отказват да преразгледат дори нищожните пенсии, обричащи на глад собствените ни родители, баби и дядовци.

„Проверките и разследването на досегашните управници ще започне още от утре, от първия работен ден на служебния кабинет“, гарантира ген. Стефан Янев.

Както вече знаем, генерал Янев е военен от цели 31 години. А от 2017-та година до ден днешен е в ролята на секретар на Румен Радев по сигурността и отбраната.

Стефан Янев беше и вицепремиер и министър на отбраната по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Той отговаряше пряко за организацията и провеждането на изборите през 2017-та година.

Генерал Янев е на 60 години и е родом от град Поповица, близо до Пловдив. Семеен, баща на две деца, Стефан Янев владее отлично немски, руски и английски език, предава dnevnik.bg. 

Днес, след официалното обявяване на служебния кабинет на Румен Радев, в мрежата заваляха хиляди одобрителни коментари от потребителите. Българите поздравяват държавния глава за перфектния избор на кабинет.

Разбира се, от другата страна са поддръжниците на Борисов и ГЕРБ, които нададоха вой до небето, но за всенародна радост, вече няма кой да ги чуе. Честито, българи и напред до победата над мафията!

За Виктория Стоянова

Прочети още

Виктор Орбан

Така се прави: Виктор Орбан връща евтините цени на основните продукти в Унгария!

Унгарците случиха на премиер с Виктор Орбан! Безспорно унгарците случиха на премиер в лицето на …

23 Мнения

 1. любчо луков

  Първите думи на служебния премир Стефан Янев:“ Кога живяхте по-добре?“-бяха много груба грешка и примитивен опит за фатмашка манипулация. 1/ С риторичния си въпрос той НИ ЗАБРАНЯВА да отговорим в сегашно време. А именно последните 10-12години бяха най-добрите за българите от създаването на България-животът беше изключително спокоен, магазините бяха препълнени от всичко и то на приемливи цени. Престъпността беше овладяна, чудовищните убийства и отвличания бяха разкрити, авторите им- пратени в затвора.Българите тръгнаха с милиони на екскурзии в чужбина. Строителството на жилища върви с огромен размах.
  Ст. Янев НЕ НИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА.
  А ти кога живя по-добре, г-н Янев?
  Първо той ни задължава да изключим настоящето, иска отговорът ни да бъде само назад в детството, когато човек е най-щастлив, защото животът му е бил НАЙ-БЕЗГРИЖЕН-родителите са се грижили за всичко!
  2/ А детството на застаряващата ни нация със средна възраст 44г. е минало при МИЛИЦИОНЕРО-СОЦИАЛИЗМА. И Янев по инструкция вероятно от неговия също толкова „умен“ ментор се опитва да ни използва за реставрация на червения феодализъм, който остана само в С. Корея, където няма изобщо магазини за хранителни стоки, защото такива стоки – няма, а хората нощем вадят труповете на умрелите и ги ядат. Често посягат и на децата си. Т.е. целта на Янев и неговите явни и тайни подбудители е да предизвика гражданска война, за да дойдат руските танкове да „въдворят ред“. Защото народ, който е вкусил свободата, ще се бие с целия свят до последна капка кръв за нея! Запомни го, Янев!
  Ето защо бихме те посъветвали по-добре изобщо не влизай в Министерския съвет, изобщо не си за там, щом смяташ българите за по-глупави от тебе! Заедно с патрона ти ще забъркате страшни каши и беззакония, вън и двамата!

  • Данаил

   Ти си долен мръсен гербер

   • Всичко това беше за определени хора до 400 000 . А останалата част, не живяха нито добре, нито спокойно и пълните магазини основно с вносни боклуци не стигаха до тях. Само че както знаем сит на гладен вяра не хваща. Забравихте се, забравихте че и други хора живеят тук. Точно така едни се чудят къде да си харчат парите, а други всеки ден се проклинат че са още живи, че не мога вече нито кредитите да си платят, нито тока, нито добра храна. Ей хора опомнете се, не дразнене повече населението с вашето благополучие и недейте го изрежда, че ще стане лошо!!!!

  • Ебача на ЛЮБЧО ЛУКОВ

   ЛЮБЧО ЛУКОВ ли си,дърт педераз ли си,Абе боклук,курвенско изчадие,родител и род на башибозук,сперматозойд на еничарски полицай и мутренско копеле, как ви ги пешеш ти…..?!!!
   Ти сит ли си,магазините за теб ли бяха пълни,ти ли с милиони си ходил по чужбина бе майкати в гроба да еба,да сера на гроба на баща ти и целия ти род червеи да ви ядат месата и кокалите ви да еба аз на теб,децата ти и внуците ти в гроба да еба. Ти кого защитаваш,защитаваш децата ти еничари и мутри които окрадоха държавата и бг народа ли… ???
   В устата да те еба аз и всички цигани да ви ебат теб ЛЮБЧО ЛУКОВ И ЦЕЛИЯТИ КРАДЛИВ РОД.
   Я си дай ти тел Ном и адрес и да дойда да видя ти колко добре живееш че сега на теб президента и новия премиер ще ти развалят твоя рахатлък. ПЕДЕРАЗ РЯЗЪН

   • Васко Тезов

    БРАВО, Господине! Не Ви познавам, но Ви дарявам с ПЪЛНИ ШЕПИ моите АПЛОДИСМЕНТИ, РЪКОПЛЯСКАНИЯ и АДМИРАЦИИ! Малко грубичко написано, но за ВОНЯЩИ, СМЪРДЯЩИ „КЛОЗЕТНИ ОТПАДЪЦИ“, които носят между раменете си един ДЪРВЕН САНДЪК С АМПУТИРАН МОЗЪК, по-учтив ЕЗИК не може да се намери!!! Още веднъж : АПЛОДИСМЕНТИ и бъдете ЖИВ И ЗДРАВ!!!

  • ИВО КУНЧЕВ

   не си добре момче, иди на лекар !!!

  • Кака Пена

   Хей Любчо, каква гражданска война ти се привижда? Руски танкове? За сега виждаме само танкове на САЩ, под името на НАТОвски. И кои сте ВИЕ, дето съветвате Янев „по добре изобщо да не влиза в Министерския съвет“? А такива като теб са явно по глупави от Янев! Личи си по пасквила, който си сътворил….

   • Пингвин Делфинов

    Ей нещастен помияр , жалък гъзолизец , затвори си миризливата дзурла

  • Дойчо Люцканов

   Виж сега Лукова главо! Ти защо не казваш цялата истина. Ами президента Радев, за да провери колко са надеждни министрите му, първо ги е накарал да убият по един човек, да го изпекат и изядат и чак тогава им е поверил постовете. Както друга лукова /хуйова/ глава като тебе, беше казал, че навремето за да те приемат в БКП, първо те карали да направиш някое престъпление и след това те приемали. Много си прост, приятелю. Толкова прост, че се чудя как си се научил да пишеш. Или някой друг ти го написа?

  • Красимир

   А другарят Ленин електрифицира Русия. Хайде стига комунизъм! Прогрес има и без достойните лидери.

  • Пейчо Димитров

   На цялото иносказание на този герберски бок-лук,моят отговор е безкрайно кратък и ясен „Що си не е-беш майката „

  • СОФИЯ ЯНАКИЕВА

   Мръсни долни ГЕРБЕРИ, ще си получите заслуженото в най скоро време. А Йончева да спре да плюе по Нинова и да лъже най безобразие,че имала уговорки с Борисов,това е изключено и тя го знае но я тресе женска злоба.Най на края народа ще е доволен,отношенията ни с Русия ще се оправят,какво по хубаво от това.Скоро ще свърши и фалшивата пандемия Ковид 19 и край на маските.Надявам се този кабинет служебен,да остане за постоянно,защото са подбрани точните хора от най точния ПРЕЗИДЕНТ Р.РАДЕВ!

  • Изтървахме кОнЯ

   Я надуй кавала бе мърша ! Тва да не ти е угоителна фабрика на тея свини и крадци ! Твърд юмрук трябва да действа тука , аман от педераси и шуробаджанащина !

  • Ааа брутално 😀 „Българите тръгнаха с милиони на екскурзии в чужбина.“ Това сериозно ли го мислите? 😀

  • пророк

   браво любчо!!!
   Целият служебен министерски съвет,са подкупени с руски долари,които “ Радев кратуна “ им подарил със червени куфарчета и са подлога на Русия.
   “ Радев Кратуната “ наследи руският мафиот “ Луканов “ и се опитва да направи преврат,но няма да се получи,защото ЦРУ още на първата минута от неговият опит за преврат ,ще му отрежат главата моментално!!! Аз не искам военна хунта да ме управлява дори и два месеца,по закон! Тази военна шайка на това служебно правителство,ще бъде натикано в миша дубка и ще бъдат разжалвани до ефрейтори,когато в следващото правителсво на Бойко Борисов,ще дойде на власт! Тези нови партии от протеста ( чалгари,сценаристи и останалите мижитурки ),които обиждаха в парламента ГЕРБ,ще отпаднат извън борда на БЪЛГАИЯ!!! Защото в следващият парламент ще влязат само 4 партии (1. ГЕРБ 2. ПАТРИОТИЕ 3.ДПС 4.БСП.)
   ИТН. ще мечтаят до последният момент,до окончателното преброяването на бюлетините.

   • Изглежда,че много бързо се забрави как ни затвориха на 13 март2019 без да сме извършили никакво престъпление, лекарите се превърнаха в търговци и лъжци, за 10 години обедняхме, банките взеха лихвите и си ночислиха такси, цините на имотите се покачват а селата пустеят! България не помни такава разруха! Не мога да обвинявам другите държави,защото са виновни българските политици,които избираме да ни защищават а вместо това те ни продават! Сега трябва най-после да си платят!

  • Любчо , сега кой те спира да пътуваш и правиш всичко това , ето ти и твоите разсъждения “
   A имeннo пocлeднитe 10-12гoдини бяxa нaй-дoбpитe зa бългapитe oт cъздaвaнeтo нa Бългapия-живoтът бeшe изĸлючитeлнo cпoĸoeн, мaгaзинитe бяxa пpeпълнeни oт вcичĸo и тo нa пpиeмливи цeни. Πpecтъпнocттa бeшe oвлaдянa, чyдoвищнитe yбийcтвa и oтвличaния бяxa paзĸpити, aвтopитe им- пpaтeни в зaтвopa.Бългapитe тpъгнaxa c милиoни нa eĸcĸypзии в чyжбинa. Cтpoитeлcтвoтo нa жилищa въpви c oгpoмeн paзмax.

   https://portal-21.com/2527/stefan-yanev/“

   И сега магазините са празни, неможеш да пътуваш , не се строи , вихри се престъпност- боже ти в коя реалност живееш ?

 2. Петко Златаров

  Какви хранителни стоки, какви 5 лева бе, психар. Ти от психиатрията ли излизаш та мълчиш за гербавите калинки, налазили България на всички ръководни нива – безмозъчни неграмотници като цялата гербава сган. Пред очите ни крадоха както турци не са крали. Стигнаха и до изтезания на неудобни в арестите. А ако бяха спечелили на 04.04, щяха да започнат и с физически елиминирания на политически противници. Безмозъчни герберски отрепки като теб трябва да си затварят човките и да мълчат щото вече много сме ви набрали ние – останалите българи.

 3. Петко Златаров

  Kaĸви xpaнитeлни cтoĸи, ĸaĸви 5 лeвa бe, пcиxap. Tи oт пcиxиaтpиятa ли излизaш тa мълчиш зa гepбaвитe ĸaлинĸи, нaлaзили Бългapия нa вcичĸи pъĸoвoдни нивa – бeзмoзъчни нeгpaмoтници ĸaтo цялaтa гepбaвa cгaн. Πpeд oчитe ни ĸpaдoxa ĸaĸтo тypци нe ca ĸpaли. Cтигнaxa и дo изтeзaния нa нeyдoбни в apecтитe. A aĸo бяxa cпeчeлили нa 04.04, щяxa дa зaпoчнaт и c физичecĸи eлиминиpaния нa пoлитичecĸи пpoтивници. Бeзмoзъчни гepбepcĸи oтpeпĸи ĸaтo тeб тpябвa дa cи зaтвapят чoвĸитe и дa мълчaт щoтo вeчe мнoгo cмe ви нaбpaли ниe – ocтaнaлитe бългapи.

 4. Атанас Стоянов Стоянов

  Най-после истински хора да поведат към истината…

 5. Кирил Маринов

  Нямам нищо против подобряването на отношенията с Русия, но не едностранно! И при положение, че Елита в Кремъл престане с опитите да ни откраднат Кирил и Методий и азбуката!Което е държавна политика на Русия от векове! Третият Рим няма да се състои докато я има България!

 6. Уточнител

  Горната статия е 99% лъжа. Такива думи не са казан. Аман от ЧервеноРуска сгань

 7. Надявам се всички българи да помислят за бъдещето си и за бъдещето на децата си и да гласуват на 11.07.с чиста съвест .
  Да направим правилния избор,с който да имаме възможност за по добър живот и в България да се върнат всички прокудени от герб българи.
  Служебното правителство за много кратко време доказа ,че има честни ,умни и смели родолюбиви българи.
  С голяма надежда съм,че това правителство ще продължи и за напред да работи за възстановяване на нашата мила Родина. Бог да ги благослови и да им дава много сили в тежката борба с мафията .

 8. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *