Рибар намери кораб на съмнително разстояние от Бермудския триъгълник

Рибар намери кораб на съмнително разстояние от Бермудския триъгълник

Край мексиканския бряг има място, истинско гробище за плавателни съдове. 70-я открит там се казва “Поланко”, кръстен на името на откривателя си – обикновен рибар. Водите с трагична слава се намират недалеч от Бермудския триъгълник. Учените търсят връзка. Може би “Поланко” ще разкрие повече?

В крайбрежните води на мексиканското селище Махахуал започна изследването на кораб, който е потънал преди стотици години, съобщава Националният институт по история и археология на Мексико.

Плавателният съд е открит от местния рибар Мануел Поланко съвършено случайно. На пръв поглед корабът е престоял под вода повече от 200 г. Може би се е ударил в коралов риф или е станал  жертва на аномалия. Сравнително наблизо е разположена тайнствената зона, позната като Бермудски триъгълник.

Мястото, на което е потънал този кораб, също има печална слава, почти от мащабите на Бермудския триъгълник. Край този мексикански бряг са намерени точно 70 плавателни съда, намерили края си на морското дъно. По тази причина морския участък е със статут на културно наследство.

Дали откритият край Мексико кораб е жертва на Бермудския триъгълник, погълнат в него и “изплют” на друго място? Или е попаднал под друго, но също така опасно влияние – това тепърва ще бъде изследвано.

Самият кораб е открит от рибаря още през 90-е години, но досега не му е обръщано внимание. Този месец друго събитие кара учените да се сетят за сведенията на Поланко. Националният институт нарича потъналия съд на името на рибаря. След като ограничителните мерки около пандемията от COVID-19 отминат, ще започнат изследователските работи.Рибар намери кораб на съмнително разстояние от Бермудския триъгълник

Цялата дървесина на кораба е изгнила, но металните части са запазени добре. Археолозите предполагат, че отломките принадлежат на английски кораб от края на XVIII — началото  на XIX век.

Интересът към кораба „Поланко“ идва, след като през януари край Флорида бяха намерени останките на парахода Cotopaxi. Той пропада в нищото преди 95 г. Неизяснените обстоятелства го свързват с легендата за  Бермудския триъгълник.

Разстоянието между Махахуал и Бермудския триъгълник е над 1000 мили, но това не пречи на изследователите да търсят връзка с злокобното място в Саргасово море. Там са изчезнали безчетен брой плавателни и въздушни съдове, като това се свързва с аномални явления.

Наскоро бяха разсекретени данни за един от тези случаи от 93 г., при които американска подводница по неведоми пътища се озовава на 3000 мили от местоположението си в Саргасово море. За кратко тя изчезва от радарите и се появява отново в Индийския океан, близо до бреговете на Африка.

Екипажът е усетил момента на „пренасянето“ като силна вибрация. Необяснимото е, че младите членове на екипажа изведнъж остаряват, а по-нататък съдбата им е неизвестна.

Видео: Филм на ВВС за Бермудския триъгълник

За Радост Димитрова

Прочети още

Интелигентност: Как да я различим от глупостта в социалните мрежи?

Признаци за интелигентност при жените. Защо интелигентните жени забогатяват?

Какво е интелигентност и как се познава тя при жените, а и не само? Жените-сови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *