Неделя Щонова
Д-р Неделя Щонова обяснява как да бронираме имунитета си

Д-р Неделя Щонова обяснява как да бронираме имунната си система в дни на Covid-19 и грип!

Д-р Неделя Щонова съветва да се грижим за имунитета си ежедневно, особено по време на пандемия!

Грижите за здравето не бива да бъдат инцидентни, а ежедневни. Това е мотото на обичаната д-р Неделя Щонова, която вече години наред се грижи за здравната култура на българите от екрана.

Неделя Щонова
Д-р Неделя Щонова обяснява как да бронираме имунитета си

Самата лекарка е нагледен пример за това как трябва да живеем, за да избегнем болежките възможно по-дълго време. Основното за това е доброто хранене, движението и усмивките. Както и пълноценната грижа за имунитета.

В дните на Covid-19 и предстоящата сезонна вълна от грип, д-р Неделя Щонова обяснява как да „бронираме“ имунната си система. Ако тя е достатъчно силна и устойчива, можем да се предпазим от вируса или да го прекараме много по-леко от очакваното.

Щонова казва, че отдавна споделя два свои изпитани начина за подсилване на организма. По думите й, това са чисто натурални природни антибиотици, които приемани редовно, вършат чудеса.

Единият антибиотик се състои от направата на смес, която консумираме по лъжичка преди всяко хранене, тоест три пъти през деня.

В него има смесени сто грама прясно, почистено от бодлите и смляно алое, заедно с 200 грама мед, сок от един лимон, 30 грама настърган джинджифил, настърган чесън и лъжица био куркума (която не е скъпа), предава vijti.com.

Всичко това се смесва и разбърква добре, НЕ минава през никаква термична обработка, а се съхранява на студено в хладилника. Ако обаче имате непоносимост или се затруднявате с намирането на прясно алое, д-р Неделя Щонова съветва друго.

„Това е вторият антибиотик, който редовно правим вкъщи. На един килограм мед, но се уверете, че е истински и без примеси, се слага десет грама пчелно млечице и двеста грама от пчелен прашец.

Отново само добре разбъркваме, но задължително с дървена бъркалка или лъжица. Този път не го слагаме в хладилника, защото температурата трябва да бъде стайна. И пак взимаме по лъжичка от сместа два или три пъти всеки ден“, обяснява лекарката и водещ на „Духът на здравето“.

Тя съветва да не пропускаме пиенето на топъл чай в този сезон като специално препоръчва тези от коприва, лайка, шипка и липа, защото имат имуностимулиращо действие, пише flagman.bg.

Последно, лекарката, както и редица родни експерти припомнят, че грижите за засилване на имунитета се взимат, когато сме здрави. Прекаляването с витамини и имуностимуланти тогава, когато вече сме заразени, не е препоръчително и дори е вредно.

За Виктория Стоянова

Прочети още

Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов

Биография на проф. Иво Христов. Книги, интервюта, видеа в Youtube. Съпруга, семейство Социолог, юрист, геополитически …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *