Силата на мисълта

Силата на мисълта: Научете се да казвате тези думи и ще промените живота си завинаги

Не мога да променя живота си за една нощ. Но мога да променя мисленето си – веднага. А моето мислене завинаги ще промени моя живот. Силата на мисълта!

10 фрази, които променят завинаги

#1 Казвам: Не!

Ние не умеем да отказваме, поне повече от нас. Научени сме да сме толерантни, възпитани, внимателни. Но това е криворазбрана толерантност. Забравяме се или се самопотискаме. Да се научим на думата „Не!“ е първа стъпка към промяната. Оттам започва новият живот. Забележи колко често казваш „Да“, за да отложиш ситуацията или просто по навик. Ако вместо това кажеш „Не“, ще си спестиш бъдещ стрес и разправии.

#2 Ти ме засегна

Да не се страхуваме да казваме на хората, когато си ни обидили или наранили. Потискането на чувствата ни вреди, вреди и на отношенията ни с отсрещния човек. По-добре да сме искрени, отколкото да трупаме негативи. Накрая избухва като бомба и разваля отношенията завинаги.

#3 Не бях прав

Да не се страхуваме от това признание. Вината, грешката се понасят по-лесно, ако ги заявим. Ще видиш, че самокритиката е най-доброто средство за избягване на критиката. Хората стават снизходителни, даже ще те утешат.

#4 Не съм съгласен

Не се съгласявай под натиск. Говори, каквото ти е в сърцето. Това, в което вярваш. Не са само думи, а защита на собствените убеждения. Не е престъпление, а уважение към собствената личност. Ще се зарадваш на облекчението. Понякога е добре да се заявиш. Опитай!

#5 Писна ми

Когато повече не можеш да търпиш, просто го заяви. Не чакай последния момент, когато нервите ти са разбити, а в душата ти се е натрупала чернилка спрямо хора, обстоятелства и проблеми. Казвай как се чувстваш и не търпи лошо отношение. Заслужаваш друго!

#6 Това не е твоя работа

Имаш право на лично пространство и на личен живот. Мнозина си пъхат носа, разпитват, критикуват. Те нямат право. Правото е на твоя страна. Просто им кажи, че всичко това си е твоя работа, твой личен въпрос, за който не дължиш обяснение. Бъди вежлив, но категорични. Покажи на близките, че ги цениш, но има и запазени територии.

#7 Не знам

Ние сме готови да даваме всякакви обяснения, да заекваме и да се оправдаваме, само и само да избегнем признанието, че нямаме отговор. Приеми разбирането, че си човек, а човекът се учи и обогатява до живот. Един знае едно, друг – друго. Не е срамно да се признае незнанието. Или е срамно – няма значение. Думите „не знам“ те спасяват от бъдещо неудобство и лъжи. Те те правят честен човек.

#8 Страх ме е

Вижте тези материали по темата, преди да продължите с четенето по-надолу:

Положението е като с фразата „не знам“. Признаването освобождава. Но първо трябва да си честен със себе си и да си признаеш всички свои страхове – и най-дълбоките. Звучи лесно, но не е. Ще трябва да поработиш чрез силата на мисълта.

#9 Искам да съм сам

Да поискаш собствено време, пространство и усамотение –  нормално! Необходимо за всеки човек в дадено време. Не е срамно, не е обидно спрямо другия, било той и най-близък човек. Да си дадеш време е супер доказателство, че се обичаш и цениш. Такова време ни трябва, за да обмисляме нещата и да се презаредим. Не се бой да поискаш своето лично пространство.

#10 Обичам те

Най-простичките и понякога – най-трудните думи. Колко пъти не сме смеели да признаем, още по-малко – открием чувствата си. Чувстваме се уязвими, незащитени, особено ако се колебаем как ще ни се отвърне. Бъди достатъчно смел, за да казваш обичам те. Тези думи променят всичко. В каквато и да е ситуация. Тези думи променят живота.

Източник: psychologylivelife.net

Видео за силата на мисълта

Първоначално публикувано на:26.01.2021 @ 7:09

За Радост Димитрова

Прочети още

Жена Телец, характеристика, съвместимост

Жена Телец: коя е тя и какво иска? Съвместимост

♠ Характеристика на жена Телец ♠ Водеща стихия, планета ♠ Камък, защитен талисман ♠ Разпознаваема …

Едно мнение

  1. С БОЖИЯТА БЛАГОСЛОВИЯ НЕКА СЕ СБЪДНАТ ХУБАВИТЕ ПРОГНОЗИ НА ПАВЕЛ ГЛОБА ЗА БЪЛГАРИЯ!
    АМИН!

  2. Вижте и тези материали по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *