Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мантъров не клекна пред власт и позиции

Достоен: С Ковид в дома си, доц. Мангъров съобщи това, което никой от НОЩ няма да признае!

Доц. Атанас Мангъров не клекна нито пред властта, нито заради новата си длъжност!

Като достоен човек и лекар се доказа доц. Мангъров, за пореден път. Той категорично обори твърденията, че сега, когато е назначен за шеф на отделението по Covid-19 в Инфекциозна болница в столицата, ще смени позицията си спрямо вируса.

Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мантъров не клекна пред власт и позиции

Това не се случи – нито заради новия му пост, нито поради факта, че двама от синовете му са заразени с инфекцията. Нещо повече – единствен доц. Атанас Мангъров преди часове съобщи това, което нито един от членовете на Националния оперативен щаб няма да признаят.

Атанас Мангъров: Две години сме имали по-смъртоносни вируси

А именно – той обяви на всеослушание, че коронавирусите, които са вилнели през 2003-та и 2012-та година са били в пъти по-опасни и в пъти по-смъртоносни от сегашния. И залага името и кариерата си за тези си твърдения, цитира marica.bg.

„При все, че ежедневно се съобщава броят на починалите пациенти, през тези две години имаше много повече жертви. Смъртността при Ковид-19 не е висока, тя е приблизително 0,3 процента – което дори е доста ниско спрямо предходни щамове.

Разбира се, че през студените месеци заболеваемостта се увеличава, но това се случва всяка година, съвсем нормално е, откакто свят светува. Разликата е една и тя е в паниката, която в момента е с чудовищни размери. А това е много по-опасно от какъвто и да било вирус или грип, защото човек спира да разсъждава и може да си навреди сериозно“, обясни доц. Мангъров.

Кога да очакваме затихване на пандемията у нас

Той заяви, че при днешните мерки и ако държавата не изпадне в пълен локдаун, то до още два-три месеца положението ще започне да се успокоява. Защото около 70 процента от хората ще минат през вируса.

„Помнете, че 80 процента от заразените ще го изкарат на крак, няма и да разберат много от тях. 20 процента ще имат по-дълго и забележимо лечение, а едва два-три процента ще стигнат до интензивните отделения.

Затова не настоявайте да ви вкарват в болници при положителен тест, който не значи нищо. И спрете да взимате антибиотика „Азитромицин“, който масово се пие в момента, защото той не лекува“, каза Мангъров.

За успокоение на хората той уточни, че вирусът в момента просто има по-дълга фаза на лечение, която те държи между 12 и 15 дни. Докато при повечето познати вируси тази фаза е в порядъка на 5 или 7 дни.

Още по темата за Атанас Мангъров четете по-долу:


Доц. Мангъров разкри, че експериментират с пациентите!

Анатемосваният от членовете на НОЩ и част от лекарското съсловие доц. Атанас Мангъров за пореден път доказа защо е недолюбван. Причината е ясна – говори истината и не се стреми да насажда ужас и паника сред населението.

От началото на пандемията от Covid-19 той не спира да държи на тезата си и да повтаря, че голяма част от мерките, включително и предпазните маски, са напълно излишни. А често пъти дори много вредни за здравето – като носенето на маски на открито.

След това, което категорично заяви обаче, враговете му вероятно ще се утроят. А именно, че коронавирусът се лекува, при това се лекува сравнително лесно и простичко.

„Това е вирус и като всеки вирус трябва да се изчака да премине. Това става по следния начин – човек си остава у дома, на щадящ режим. Повече почивка, повече течности и чай, по-леки храни като се избягват тежките мазни ястия и десерти.

Приемат се витамини, сокове, добре е да има прием на цинк и витамин Д. Това са неща, напълно достатъчни, за да премине инфекцията до няколко дни. Но не и дърварските методи и експерименти, които си правят с пациентите в болниците“, хвърли бомбата доц. Мангъров.

Той обясни, че още с влизането си от коронавирусна инфекция в дадена клиника, човек започва да бъде тъпкан с антибиотици. В много от случаите лекарите дават не един, а два и повече антибиотика, пише сайтът на БНТ bnt.bg.

Това е груба грешка, защото в най-добрия вариант тези антибиотици са безполезни, а в най-лошия биха навредили много на имунитета и здравето на пациента.

„Никога не съм изключвал антибиотиците, но само когато човек наистина се е влошил, инфекцията е тръгнала към дробовете и трябва да се вземат по-сериозни мерки. Тогава да, но не и да гледаш на хората като на опитни мишки“, заяви експертът.

Припомняме, че в няколко от смъртните случаи при млади хора, семействата им алармираха, че са били предозирани от всякакви лекарства и антибиотици. Които са сринали организма им изцяло и са довели до ужаса.

За Виктория Стоянова

Прочети още

коронавирус

Инфекционистът проф. Марияна Стойчева в ефир: Гответе се за година и половина военно положение отсега!

Целенасочено „подковаване“ или реалност по темата коронавирус са думите на топинфекционистът?! Страшни, зловещи думи прозвучаха …

Едно мнение

 1. Албена

  Няма вирус! Не съществува такъв “вирус”, който да действа 9 месеца!
  За да поддържат високо ниво на “заразени” ни пръскат всяка вечер с Н9879.
  Това вещество причинява химически пневмонит: двустанна бронхопневмония, задух, зачервяване на очите, виене на свят, болки в корема, висока температура…
  Да се дават антибиотици при химическо отравяне е противопоказно!
  А в “отделенията” ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ!
  И хората умират.
  Защо ни тровят?
  Трябва им повод за масови тестове. Искат дори да наложат закон за задължителни тестове.
  С тестовете вземат ДНК проби, които им трябват за новата ДНК паспортиация ID 2020.
  Ще се въведе нова ГЛОБАЛНА система за контрол над населението НеСаРа, която ще следи хората само по ДНК код

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *